Een pact voor ideologische segregatie

Iedereen heeft recht op vrijheid, iedereen heeft recht op vrije meningsuiting, iedereen heeft recht op vrije verkiezingen, iedereen heeft het recht een kieslijst in te dienen, iedereen heeft het recht op een kieslijst te staan... Het zou een refrein kunnen zijn van een democratisch hymne. Veel Europese staten zingen dit lied uit volle borst. Ook Spanje. Maar in dat land wordt de klankkleur en vooral de tekst van die hymne danig verstoord door een hypocriete houding, want dat land zelf past die rechten niet toe op de Baskische burgers. De socialistische PSOE, met de “rechtvaardigheidsgedachte” hoog in het rode vaandel heeft een pact gesloten met de ultra's van de PP, de partij van de Franco-adepten, om een ideologische segregatie tegen de onafhankelijkheidsbeweging door te voeren.

15 april 2011

Wonderboy en minister van Binnenlandse Zaken Alfredo Pérez Rubalcaba heeft toegegeven dat er een akkoord ten gronde is afgesloten tussen beide partijen: “PP y PSOE compartimos voluntad de impedir que nadie entre por la puerta falsa en instituciones democráticas” (PP en PSOE delen dezelfde wil om te verhinderen dat ook maar iemand door misleiding (?) de deur van de democratische instituten zou kunnen binnenstappen). Hij heeft ook toegegeven dat hij de opdracht gegeven heeft aan de Ertzaintza, de Guardia Civil en de Policía om het kiesplatform “Bildu” twee maal onder de loep te nemen. De informatie die hier uit voorkomt zal worden doorgespeeld aan het Openbare Ministerie en aan de Advocatuur van de Staat die dan de Ley de Partidos kan inroepen om kandidaten en lijsten te weigeren.

Cartoon van Tasio in de krant “Gara”

De minister van Binnenlandse Zaken van Lakua (Baskische regering), de onvermijdelijke Rodolfo Ares, socialistisch schoothondje van Rubalcaba in Baskenland, heeft bevestigd dat de Ertzaintza intensief aan het speuren is om na te gaan welke Baskische dissidenten uit de kieslijsten voor 22 mei 2011 moeten geschrapt worden. Dat intensieve speurwerk wordt vergemakkelijkt door de inbreng van bepaalde communicatiemedia: ABC, El Mundo, La Razón, El País, El Confidencial, Correo Digital...

Deze kranten voeren willekeurig onderzoek op eigen houtje, spreken ongegronde veroordelingen uit over kandidaten van “Bildu” en doen dus het vuile werk voor beide ministers. Beide heren hebben moeten alleen de ellenlange lijst met verdachten (gecontamineerden zoals ze genoemd worden) aanvullen.

Volgens deze pseudopolitionele informatie was de lijsttrekker voor”Bildu” in Bilbao ”, Txema Azkuenaga, juridisch raadgever voor de partij Herritarren Zerrenda bij de Europese verkiezingen in 2004. De partij werd door het Hooggerechtshof verboden als zijnde opvolger van het verboden Batasuna.

Volgens dezelfde pseudopolitionele informatie was de tweede op de lijst, de architecte Aitziber Ibaibarriaga, de dochter van Kepa Ibaibarriaga, ooit gemeenteraadslid voor Herri Batasuna, ook verboden.

Dit zijn slechts twee voorbeelden van de 40.000 burgers die op de zwarte lijst staan en die dus een verbod riskeren om deel te nemen aan de verkiezingen.

Welk criminele feit hebben die 40.000 burgers dan wel op hun kerfstok? Geen enkele!

    • Het zijn burgers die vroeger al eens op kieslijsten hebben gestaan die naderhand verboden werden en die niet verkozen werden

    • Het zijn burgers die vroeger al eens verkozen werden op kieslijsten die naderhand verboden werden

    • Het zijn burgers die als vrijwilliger hun steun betuigden aan kieslijsten die naderhand verboden werden

Het zijn dus kandidaten, vertegenwoordigers, accountants, ondertekenaars van kieslijsten, politieke medewerkers, familieleden van vroegere verkozenen of burgers die banden hebben of gehad hebben met deze verboden partijen.

Dat deze sensatie- en intoxicatiekranten hiermee zwaar over de schreef gaan en de privacy ernstig schenden, dat hiermee een massale aanslag wordt gelanceerd op de burgerlijke rechten, wordt met de mantel van de politieke liefde door beide minister toegedekt.

Deze schaamteloze politieke segregatie, die 40.000 burgers treft, is de facto een discriminatie toegepast door een zogenaamde “rechtstaat”. Deze rechtstaat produceert meer uitzonderingen dan normale tegels.

27 april 2011

Niettegenstaande Spanje blijft kampen met een belabberde economische crisissituatie, blijft de regering uit Madrid alle energie stoppen in een strategie om de onafhankelijkheidsbeweging te verbieden deel te nemen aan de komende verkiezingen van 22 mei 2011. Aangezien de Ley de Partidos, de Partijenwet, niet meer kan ingeroepen worden, verkiest de regering uit een ander vaatje te tappen. Voornoemde wet kan niet meer ingeroepen worden om de partijen “Sortu” en “Bildu” (opvolger van “Sortu” die inmiddels verboden is) rigoureus de wet hebben nageleefd. Het nieuwe vaatje beroept zich op: “opvolger van Batasuna” en “creatie door ETA”. Dat werkt bij de politieke creaturen uit de Spaanse Justitie bijna altijd. De partij “Sortu” mocht dit al ondervinden. Het pact tussen PSOE en PP wordt nu in stelling gebracht voor de partij “Bildu”.

Op 27 april 2011 werd dan ook door de Advocatuur van de Spaanse Staat klacht neergelegd bij het Tribunal Supremo of Hooggerechtshof om alle 254 lijsten van “Bildu” (waarvan 50 in Navarra) en 16 kiesplatforms (waarvan 14 in Navarra) te verbieden. Op 28 april 2011 werd door het Openbare Ministerie dezelfde schertsvertoning herhaald. Het bewijsmateriaal is identiek aan wat vroeger aangehaald werd om alle vorige partijen te verbieden. Handig! De Sala 61 van Tribunal Supremo (61ste Kamer van het Hooggerechtshof) heeft tijd tot middernacht 30 april 2011 om te beraadslagen. Bij verbod kan beroep aangetekend worden bij het Tribunal Constitucional (Grondwettelijk Hof) die voor middernacht van 5 mei 2011 moet beslissen.

Volgens een aangepaste versie van de Ley de Partidos zijn zelfs tijdens de kiescampagne nog nieuwe aanklachten mogelijk.

30 april 2011

"Bildu" kreeg de mogelijkheid om ten laatste om 12:00u van 29 april 2011 een bezwaarschrift in te dienen tegen de klacht van de Spaanse Staat bij het Hooggerechtshof. Maar om een bezwaarschrift in te dienen, is het wel noodzakelijk om de inhoud van de klacht te kennen. De Spaanse Staat had het nagelaten om de partij te informeren. Pas om 11:00u op 29 april 2011 werd de inhoud van de klacht ter beschikking gesteld. Terechte verontwaardiging alom. En het Hooggerechtshof kon niet anders dan een dag uitstel verlenen. De beslissing zal dus pas op 1 mei 2011 (uiterlijk om middernacht) vallen.

02 mei 2011

Met 9 stemmen voor en 6 stemmen tegen hebben de magistraten van de 61ste Kamer van het Tribunal Supremo (Hooggerechtshof) na 12u deliberatie op 1 mei 2011 omstreeks 23:00u het vonnis geveld over de politieke partij “Bildu”. Wat te verwachten viel, is ook uitgekomen: alle lijsten worden verboden en kunnen dus niet aan de verkiezingen van 22 mei 2011 deelnemen. De coalitie beschikt nu over 2 dagen om verzet, beroep aan te tekenen bij het Tribunal Constitucional (Grondwettelijk Hof), die voor middernacht van 5 mei 2011 een definitieve uitspraak moet doen.

Bron: Izaronews

Spaanse dwarsboming vrije verkiezingen Baskenland

05 mei 2011

Het politieke dictaat van de Spaanse regering werd op 1 mei 2011 gedwee gevolgd door de magistraten van het Trubunal Supremo, die voor de gelegenheid de gebruikelijke toga hadden geruild voor een staatsnationalistische mantel met hermelijnen bef. Het vonnis, verbod van de politieke partij “Bildu” werd door het Tribunal Constitucional (Grondwettelijk Hof), op 5 mei 2011 omstreeks middernacht, nietig verklaard met 6 stemmen voor en 5 tegen. De partij “Bildu” mag dus deelnemen aan de verkiezingen van 22 mei 2011. De ultra's van de krant “ABC” kunnen het niet laten en blokletteren op de voorpagina: “El TC avala a los proetarras” (Het TC of Tribunal Constitucional staat borg voor de pro-Etarras). De ultra's van de krant “La Razón” voorzien hun voorpagina van een foto met als bijschrift: “ETA wint, Spanje verliest”.