Germanium, sporenelement

Germanium is een spoorelement, dat ontdekt werd door de Duitse wetenschapper Clemens Winkler, die het bij toeval isoleerde uit ijzererts. Als metalloïde en halfgeleider werd het oorspronkelijk op grote schaal gebruikt in de elektronica industrie voor het maken van transistors.Germanium is wetenschappelijk het meest geprezen spoorelement van de laatste jaren.

Om talrijke redenen werd het de laatste decennia uitvoerig onderzocht vanuit medische, voedingskundige en holistische invalshoek. Germanium verhoogt de immuniteit, verrijkt zuurstof, beschermt tegen straling, ontgift en heeft een sterk verdovende werking.Op het gebied van de voeding wordt alleen organisch Germanium gebruikt. De Japanse wetenschapper dr. Kazuhiko Asai isoleerde Germanium voor het eerst uit zijn organische vorm in 1967. In zijn Asai Germanium Clinic in Japan wordt Germanium gebruikt voor de behandeling van verschillende ziekten.

Hoewel er nog vele vragen bestaan over Germanium, staat nu al vast dat het een veel belovend spoorelement is. Germanium versterkt de immuniteit en heeft een sterke antivirale en antitumor werking. Het wordt gebruikt bij de behandeling van kanker, het chronisch Epstein Barr virussyndroom, HIV en Aids.

Germanium heeft ook een pijnstillend effect bij artritis en zorgt voor het behoud van evenwicht in het lichaam. Om deze reden kan het een te hoge bloeddruk verlagen en een te hoog cholesterolniveau verlagen.

De chemie van het mineraal spoorelement Germanium

Germanium is een metalloïde.

Het chemische element wordt afgekort met de letters Ge.

Atoomnummer: 32

Atoommassa: 72,61 g/mol

Germanium en zuurstof

Omdat Germanium een halfgeleider is, kan het in planten zonlicht omzetten in minimale kleine elektrische stroompjes, die op hun beurt water splitsen in zuurstof en waterstof. Zuurstof is van vitaal belang voor het leven. Bij zuurstoftekort kunnen cellen hun stofwisseling niet uitvoeren. Germanium is belangrijk voor de verrijking van zuurstof in de cellen. Organisch Germanium verlaagt de zuurstofbehoefte van lichaamsorganen en beschermt ze tegen door zuurstoftekort veroorzaakte aandoeningen zoals koolmonoxidevergiftiging. Deze vergiftiging ontstaat door uitlaatgassen en sigarettenrook.

Zuurstof heeft echter ook een destructieve kant. Bij ongecontroleerde oxidatie tijdens bepaalde stofwisselingsprocessen of bij straling komen zeer reactieve superoxidedeeltjes of vrije radicalen vrij, die de hoofdoorzaak van veroudering vormen. Sterke antioxidanten zoals Vitamine E, Vitamine C en Germanium vangen deze reactieve deeltjes op en maken ze onschadelijk.

Germanium beschermt het lichaam tegen een heel reeks degeneratieve ziekten zoals kanker, leukemie, astma, diabetes, seniliteit, spijsverteringsstoornissen, hartaandoeningen zoals angina, arteriosclerose en hoge bloeddruk, de ziekte van Parkinson, epilepsie en oogkwalen zoals glaucoom en cataract.

Germanium en het immuunsysteem

Germanium stimuleert de productie van interferon, een sterk antivirale stof die net zoals antilichamen door de immuuncellen worden geproduceerd. Interferon verhoogt de weerstand tegen virussen, inclusief kanker en wordt gebruikt voor de behandeling van het chronische Epstein Barr virussyndroom.

Germanium activeert ook de macrofagen, grote immuuncellen die kankercellen omkapselen en vernietigen.

Germanium stimuleert de productie van T-supressorcellen die antilichamen in de gaten houden en ons algemeen beschermen tegen ziekte.

Germanium en kanker

De zuurstofverrijkende eigenschappen van Germanium doen vermoeden dat dit spoorelement veel toekomst heeft voor de genezing van kankersoorten. Een aantal onderzoeken heeft intussen goede resultaten behaald met de toepassing van Germanium bij volgende kankersoorten:

Verbetering longkanker

Kwaadaardige tumoren van de eierstokken

Verbetering en genezing van Hodgkin, een ziekte die vergroting van lymfeklieren en milt veroorzaken

Gunstige effecten bij darmkanker

Germanium en artritis

Artritis is een pijnlijke degeneratieziekte, waar de geneeskunde eigenlijk geen raad mee weet. Nu de ernstige nevenwerkingen van steroïden zoals cortison gekend zijn, wordt het niet langer als een wondermiddel beschouwd. Wanneer het immuunsysteem een foutieve reactie geeft ontstaat reumatoïde artritis als auto-immuunziekte. Door een tekort aan T-supressorcellen kunnen de antilichamen vriend en vijand niet meer van elkaar onderscheiden, waardoor de gewrichtscellen worden aangevallen alsof ze vreemde indringers zijn. Het gevolg is dat de membranen rond de gewrichten gaan opzwellen en ontsteken zodat het kraakbeen, het bot en de gewrichtsbanden gaan degenereren.

Uit studies van Smith en Kline Laboratories werd ontdekt dat Germanium anti-artritiseigenschappen bezit omdat het de aanmaak van T-supressorcellen stimuleert.

Germanium heeft hetzelfde vermogen tegen andere auto-immuunziekten zoals multiple sclerose.

Germanium speelt ook een rol bij de strijd tegen aids, een ziekte die nauw samenhangt met het HIV of Human Immunodeficiency Virus.

Factoren die de opname van Germanium beïnvloeden

Het gehalte aan Germanium in plantaardige voeding varieert naargelang de grond waarin ze groeit.

De gemiddelde dagelijkse opname hangt af van de voeding die we innemen. Ovo-vegetariërs (vegetariërs die eieren eten) nemen meer Germanium op dan mensen die eiwitrijke voeding gebruiken.

Gevolgen van een tekort aan Germanium

Hogere vatbaarheid voor degeneratieve ziekten, die met veroudering samenhangen

Belangrijke natuurlijke bronnen van Germanium

Germanium komt in nagenoeg alle voeding voor.

Grote hoeveelheden komen voor in ginseng, knoflook, aloë en smeerwortel.

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Germanium per dag (ADH)

Er is nog geen ADH bekend

Hoewel de Germaniumbehoefte heel klein is, is het onmogelijk?? om therapeutische dosis uit de voeding te halen, zodat aanvulling met een voedingssupplement noodzakelijk is.

Germanium is niet giftig en kan als voedingssupplement ingenomen worden.