018 - טיפול התנהגותי קוגניטיבי

האספקט התנהגותי (מה אנחנו עושים ואיך אנחנו מתנהגים)

האספקט ההתנהגותי של הטיפול הוא המקום שבו אנחנו מממשים את מה שלמדנו (את המחשבות והאמונות החדשות שלנו) בחיי היום-יום שלנו.

אנחנו רוצים לשלב טיפול התנהגותי עם טיפול קוגניטיבי משום שאנחנו צריכים יסודות קוגניטיביים ורגשיים איתנים על מנת שנוכל להתחיל לחיות ולהתנהג אחרת

שינוי ותרגול התנהגותי מעשי הוא הכרחי. שינוי של החשיבה אינו מספיק – השינוי החשיבתי מאפשר שינוי בפעולות והתנהגויות בחיי היום יום ושינוי התנהגותי תומך ומאפשר שינוי חשיבתי.

אנחנו מממשים את השיטות הקוגניטיביות שלמדנו בפעולות והתנהגויות בדרך היררכית - שלב אחר שלב - נתחיל ממה שפחות מלחיץ ונתקדם מעלה בצורה הדרגתית.

האספקט הרגשי (אסטרטגיות רגשיות)

חשוב שנלמד כיצד לשלוט במה שאנחנו מרגישים. קיימות שיטות באמצעותן נוכל להרגיע את עצמנו ולייצר תחושות של רוגע ושלווה.

ככל שנהיה רגועים ושלווים נוכל לעבד מידע טיפולי בקלות רבה יותר. כשאנחנו שלווים רעיונות טיפוליים מובנים טוב יותר ומוטמעים במוח בצורה טובה יותר

אסטרטגיות רלוונטיות שנלמד:

  • המקום השקט

  • הרפיית שרירים

  • מדיטציה

  • מיינדפולנס

  • שיטות אחרות

--

הקדמה לטיפול התנהגותי קוגניטיבי עצמי בחרדה חברתית – מה הם מרכיבים של טיפול התנהגותי קוגניטיבי התנהגותי וכיצד הם שלובים אחד בשני.

אנחנו מעוניינים להתמודד עם חרדה ודיכאון מכל זווית טיפולית אפשרית. טיפול התנהגותי קוגניטיבי בחרדה חברתית נמצא יעיל ביותר היות והוא מסוגל לשנות את הדרך שבה המוח פועל. לטיפול שלושה מרכיבים השלובים ותומכים אחד בשני האספקט הקוגניטיבי (תהליכי חשיבה ואמונות יסוד)