קרינת אינטרנט מסוכנת ביותר

ב"ה                             זהירות- סכנה סמויה אורבת לנו! יאיר הילר

                                                      אשמח להערותיך, 684yah@gmail.com

אני כותב למרות שאולי יחשבו שאני דון קישוט ודופק את הראש בקיר. אך אנסה בכל זאת, אולי מישהו יקרא .

מי לא רוצה להיות בריא? מי לא רוצה חיים ארוכים ומאושרים?

אולי זו הסיבה למודעות לקנות מזון טבעי, מלא, ללא חומרים משמרים , וכן לפעילות גופנית.

אבל כנראה, וכך עולה ממחקרים רבים, לא די בגורמים אלו ליציבות הבריאות. הממצאים מראים עלייה דרמטית במחלות כרוניות רבות בגילאים הולכים ויורדים, ופגיעה משמעותית בפוריות.

על מה אני מדבר? על הקרינה הסלולרית.

מדובר על נזקי הקרינה הסלולרית הנקראת בישראל "בלתי מייננת" ונחשבת אצלנו ל"לא מזיקה כלל" ובוודאי שאינה מסוכנת. בדיוק כפי שהיה עם עשן הסיגריות לפני ארבעים שנה, כשהיו מעשנים בכל מקום ללא הגבלה, לפני שהוכחו הנזקים. אותה קרינה - אין לה ריח, אין לה צליל, היא בלתי נראית. היא נפלטת ממכשירי הטלפון שיש היום לצערי כמעט לכל אזרח בישראל גם לילדים קטנים. היא נפלטת מאנטנות שהוצבו כל 200 מטר בערך באיזורים מיושבים, היא מקרינה ילדים בבתי ספר בצורת אנטנות תקשורת = משדרים/ראוטרים של Wi-Fi. ותושבים מציבים אותם גם בבתים ובדירות.

רציתי לדבר כאן על ההשלכות הבריאותיות. הן כבר כאן, אבל אולי יש דרך לצמצם אותן בעתיד. הבעיה היא שהביקוש לקרינה הזאת הולך וגדל. זאת בדיוק הבעיה שגורמת להצבת יותר ויותר אנטנות: יותר ביקוש = יותר היצע. והגורמים שמרוויחים מזה (יש לא מעט כאלה, תוכלו לנחש בעצמכם) מעודדים שימוש כבד בטכנולוגיה, כמעט ללא הפסקה. החלק העצוב כאן שהאוכלוסייה הכי רגישה היא גם הכי חשופה: מחקרים מוכיחים כי הנזקים הגדולים ביותר לטווח הארוך הם אצל הילדים. האם הגיוני שרוב הילדים היום משתמשים בנייד ללא הגבלה?

יש שיגידו – זה בכל מקום ואין מה לעשות. ואני אומר – יש מה לעשות. הורה שאוהב את ילדיו, צריך שיפעל למען בטיחותם, גם במחיר של שינוי דפוסי התנהגות. אם כן, מה נוכל לעשות? א. לצמצם עד כמה שניתן את השימוש בנייד, שלנו ושל ילדינו. למדו אותם להעדיף מסרונים על פני שיחות או הודעות וואטסאפ. ב. לחזור לחוטים הבטוחים: להחזיר את הטלפון הקווי הביתה, לוותר על הWiFi הביתי ולדרוש לנתק את הWiFi בבתי הספר. ג. בשעות הלילה הקפידו להפעיל "מצב טיסה" בכל הניידים בבית, ולכבות את הWiFi (שעון שבת יכול לחסוך את ההתעסקות).

לסיכום, היום רובנו לא מדמיינים את החיים ללא הנייד. אבל חישבו: האם זהו לא מחיר יקר מדי?