?לקיים בחירות נקיות- אפשרי

הקדמה / יאיר הילר

הבחירות לרשויות המקומיות ברחבי המדינה נכנסות להילוך גבוה. טוהר המידות, נקיות הלשון, לשון גאווה/ענווה, הם דברים שלא נכונים רק לתיאוריה אלא ראוי שירדו אל שפת המעשים .

 עירנו אריאל, מכילה ציבורים שונים, דעות שונות, ימין ושמאל, עולים וותיקים, דתיים ושאינם, וכולנו רוצים להמשיך לחיות יחד בשמחה ונעימות גם אחר  הבחירות.

לכן יישר כח לידידינו הרב זיו שהעלה על הכתב נקודות חשובות למחשבה וגם למעשה.

עשרת הדברות לבחירות מוניציפליות נקיות [ כתב הרב זיו גלסר]

א.      חשוב לבחור באדם הנכון – אך יותר חשוב לבחור באדם (להיות בן אדם)  אנכי

ב.      לא ניתן לרגשות של קינאה, תסכול ותאוות כבוד להשתלט עלינו   לא יהיה

ג.       לא נשמיץ מתמודדים אחרים ולא נזלזל בכבודם של אחרים   לא תשא

ד.      עלינו להתרכז בתיאור דרישות התפקיד ובהתאמת המועמד אליו. מומלץ להגדיר את התפקיד בצורה מפורטת ולהתייחס למשימות ולאתגרים עתידיים. זכור את

ה.      נכבד את כבודם של המתמודדים האחרים ולא נדבר עליהם שלא בנוכחותם. כבד

ו.        יש למקד את השאלות בהכרת המתמודד (תכונותיו, מקצועיותו, נסיון רלוונטי, פעילותו בתחום), וביחסו לתפקיד (תפיסת עולם, סדרי עדיפויות, חזון, הצעות מעשיות לפתרון בעיות).

ז.       במידה וגלשנו לדיבור שפוגע באחרים, חובה על כל אחד להעיר בצורה מכובדת. אפשר לדוגמא לומר: 'מחילה רבותי! הבה נשמור על כבודם של אחרים, ונתרכז במועמד הנוכחי ! '.

ח.      החלפתו של המועמד המכהן אינה נחשבת פגיעה בפרנסתו משום שמראש  - בחירתו הייתה לזמן מוגבל בלבד. לא תגנוב

ט.      דברי ביקורת יש להפנות אל הגורמים הרלוונטיים, כדי שהביקורת תהיה בונה – ולא סתם תלונה. חשדות לשחיתות יש להפנות לגורמי אכיפת החוק ולא לרכילות ו 'סמול טוק'.

י.        הבה נזכור כי חברה סולידרית בה יש כבוד ואמפטיה לאחר, חשובה יותר מכל מנהיג שייבחר. בימי המלך אחאב לא היו נופלים במלחמה.