ספרי קודש

ספרי קודש מומלצים

היש ספרי קודש שראוי יותר ללומדם? לקנותם?שאלה זו אינה שאלה סתמית. עולם הדפוס המתקדם, והכתיבה במחשב, והיעזרות באינטרנט, מקילה מאוד על יצירת ספרים בכל התחומים . הוסף לכך את היצירתיות והחידוש , ובפרט בתחום ספרי הקודש תחום שממש ברכת שמים חופפת עליו, ויבול של ספרים בכל התחומים מציף אותנו.

אדם הבא בשערי בית המדרש שואל עצמו היכן להתחיל? במה ללמוד ומה להתחיל ? אילו ספרי קודש אתחיל ואילו אמשיך?

ניתן לומר שישנן שתי הדרכות בענין:

ובאמת הנכון לשלב בין הגישות. שעיקר תורתו תהא מסודרת בהנחית רב ומורה דרך. אך מעט מן הלימוד יהיה בספר שליבו חפץ .

יהיו לנו ספרי קודש רעים אהובים, מעיין מדריך ומרווה, מחכים ומענג. 

סידור נפלא בנוסח עדות המזרח. עם פירוש מילים בגוף הטקסט. הסידור כולל השלמות והרחבות רבות על התפילה מדברי רבותינו.

כמו כן, יש בסידור הסברים מעמיקים על סדר התפילה ופסקי הלכה להלכות הקשורות לתפילה. לסידור יש הסכמות של הרב עובדיה יוסף הראשון לציון ונשיא מועצת חכמי התורה, הרב שלמה עמאר הראשון לציון הרב הראשי לישראל, הרב ברוך שמעון סלומון הרב הראשי וראב"ד פתח תקוה והרב שלמה יוסף מחפוד רב ומו"צ בני ברק.

ראו את צורת הדף

תלמוד בבלי/גמרא שוטנשטיין הוא אחד מהתלמודים המבוארים והטובים שיש, המילים ברורות לקריאה והרבה מאוד אנשים משתמשים בו. רבים מגדירים את שוטנשטיין כ

חברותא החדשה שלהם. בהסכמת כל גדולי ישראל!

פניני הלכה היא הסדרה הנפלאה של הרב אליעזר מלמד, רב היישוב של הר ברכה. הסדרה כוללת את הכרכים הבאים: תפילה, ברכות, תפילת נשים, שבת א (שבת ב ייצא בקרוב בעז"ה), פסח, זמנים, העם והארץ, ליקוטים א, ליקוטים ב, ליקוטים ג. הסדרה כוללת את פרטי ההלכות לפי מנהגי כל העדות כפי שמאמין הרב מלמד שצריך לתת ביטוי למנהגי ההלכות הן של האשכנזים והן של הספרדים. זה בא לידי ביטוי גם בבניית בית כנסת בנוסח מרוקאי ביישוב הר ברכה.

הרב מלמד מציג את ההלכות בשפה עכשווית תוך הצגת הדיון ההלכתי המתאים. בנוסף , הרב נותן ביאור נפלא לרקע האמוני והמהותי של ההלכות השונות.

אפשר לקנות את כל הסט פניני הלכה או ספרים בודדים מתוך הסט של פניני הלכה

הרב שטיינזלץ היה הראשון שהוציא, תוך שימוש במשאבים אדירים, ביאור יפה ומנופה בשפת העברית המדוברת של ימינו של התלמוד הבבלי (הגמרא). תלמוד זה שימש חלקים נרחבים בציבור היהודי המודרני: תלמידי בתי הספר, לומדי הדף היומי, חובשי ספסלי בתי המדרש ועוד.

יחד עם זאת, קמה התנגדות לתלמוד הבבלי המבואר מצד אחד מכיון שמיקל על הלומד וחוסך ממנו את הצורך "לשבוא את הראש" עם סוגיות הגמרא ומצד שני מכיון שתלמוד בבלי שטיינזלץ לא שמר על צורת הדף המסורתית של הגמרא הידועה בשם "וילנא". לכן, הרב שטיינזלץ והוצאת הספרים מילתא הוציאו לאור את התלמוד הבבלי המבואר של הרב שטיינזלץ במהדורת וילנא - דף מול דף (דף בצורת וילנא אל מול דף הביאור של הרב).

אז שוטנשטיין או שטיינזלץ?

לאחרונה יצא לאור תלמוד בבלי מבואר אחר בשם שוטנשטיין. ביאור זה הוא ביאור מקצועי מאוד ואפשר גם להגיד שמקיף יותר מהביאור של הרב שטיינזלץ. מנסיון אישי אני יכול להגיש שההעדפה של אחד על פני השני צריכה להיות לפי צרכי הלומד: אם אתה מתכוון לתלולו לעומק הסוגיה - שוטנשטיין עדיף לעומת זאת אם אתה רוצה להספיק הרבה ולעמוד בקצב של הדף היומי אז שטיינזלץ עדיף. בל נשח גם את העניין הכספי שמכריע את הכף לכיוון תלמוד שטיינזלץ.

ספר נפלא. חובה לכל אישה. כל אישה תתחבר לספר הזה. מגוון תפילות שנוגעות ללב ולנשמה היהודית בכל מעגלי החיים. הספר עוזר להתפלל מתוך הלב ולהוציא את שגנוז בתוכו. ד"ר עליזה לביא עשתה עבודה נהדרת באיסוף של תפילות מתקופות שונות ומקהילות יהודיות שונות בעולם.

סידור המתאים לבעלי תשובה אבל לא רק. הסידור מכיל הסברים והנחיות לגבי סדר התפילה וכוונת התפילה. נכתב ע"י הרב אברהם דוידוביץ' - רב העיר ראש פינה.

ביאור ע"ד הפשט בלשון קלה ובהירה, מיוסד על מפרשי המדרש, ומסורת המדרש בעריכה חדשה, בתוספת מאות מראי מקומות חדשים למאמרי המדרש, ובסופו קונטרס הערות, וקונטרס פירושים ורעיונות שלוקטו מספרי דרוש, מוסר וחסידות