Χάρι Πότερ: Η Μεγάλη Απάτη

Χάρι Πότερ: Η Μεγάλη Απάτη. Πώς να αναφερθεί κανείς στα «πεπραγμένα» του Χάρι Πότερ και της ακολουθίας του; Η περίπτωσή τους αποτελεί μια από τις δολιότερες προκλήσεις των ημερών μας. Λέμε δολιότερες γιατί πίσω από αυτούς κρύβονται οι αθέατοι εκείνοι πρωτεργάτες, που προωθούν παντού και αδίστακτα τα ναρκωτικά, τον πανσεξουαλισμό, τον σατανισμό, τη διαφθορά γενικά. Πραγματική φρενίτιδα είχε μέχρι πρότινος καταλάβει την οικουμένη, που πήγαινε να αγοράσει τα βιβλία του Χάρι Πότερ —γραμμένα από την Αγγλίδα σατανίστρια Τζόαν Ρόουλινγκ— ή για να παρακολουθήσει τις «αδελφές» κινηματογραφικές ταινίες. Οι ανυποψίαστοι λάτρεις τους τα θεωρούσαν αθώα, γιατί ως τέτοια τα είχαν διαφημίσει οι νεοταξικοί συνωμότες. Όμως, έλαμψε στο τέλος η αλήθεια. Ο Χάρι Πότερ, όπως απεδείχθη, ήταν οικότροφος της σχολής μαγείας του Χόγκουαρτς της Αγγλίας. Η δε Ρόουλινγκ είχε εντρυφήσει στις διδαχές των Wiccan, της διεθνούς οργανώσεως των μάγων. Διαφαίνεται αυτό και στα βιβλία της, στα όποια ένα ποσοστό 35% αφορά αποκρυφιστικές πρακτικές.

Βλέπουμε και στην πράξη το τι διακρίνει τα έργα του Χάρι Πότερ: Ανατριχιαστικές σατανιστικές σκηνές, θυσίες ζώων, επικλήσεις δαιμόνων, μεταμορφώσεις ανθρώπων και ζώων, ανύψωση αντικειμένων, μαντεία, κατάρες, χυδαίο λεξιλόγιο. Ο ίδιος ο Χάρι φέρει στο μέτωπό του το γνωστό σατανικό σύμβολο «S».

Οι αποκρυφιστικές αυτές δραστηριότητες είναι φυσικό επόμενο να ασκούν δαιμονική επήρεια σε όσους παρακολουθούν τα έργα του είδους.

Πολλά από τα άτομα αυτά υποφέρουν από εφιάλτες και φαντάσματα, διαταραχές στον ύπνο, φοβίες και άλλα. Τα ίδια δηλαδή συμπτώματα που παρατηρούνται και στα μέντιουμ, αφού και αυτά με την βοήθεια των δαιμόνων ασκούν τη μαντική τέχνη.

Το παρήγορο είναι ότι έχει αρχίσει διεθνώς η αντίστροφη μέτρηση. Εκπαιδευτικοί, γιατροί και άλλοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την επέλαση του Χαριποτερισμού. Ο πρόεδρος της Ένωσης εκπαιδευτικών της Βρετανίας είναι κατηγορηματικός. «Οι ταινίες του Χάρι Πότερ θα οδηγήσουν σε μια ολόκληρη γενιά νέων, που θα ανακαλύπτουν τη μαγεία... Οι κίνδυνοι είναι ξεκάθαροι... Γονείς και εκπαιδευτικοί πρέπει να προσέξουν». Από το άλλο μέρος, άρχισαν ήδη στο εξωτερικό να πετιούνται από τα ράφια των βιβλιοπωλείων τα βιβλία της Ρόουλινγκ, ενώ ταυτόχρονα απαγορεύεται η προβολή των έργων του μικρού μάγου.

Δυστυχώς, στην πατρίδα μας δεν υπάρχει ακόμη καμιά συντονισμένη προσπάθεια περιστολής του κακού, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις του σκότους να δρουν ανεξέλεγκτα. Μάλιστα το 2002 η κρατική ΝΕΤ, επέλεξε την Ημέρα του Πάσχα και την 15η Αυγούστου για να διαφημίσει τα βιβλία της Ρόουλινγκ! Ο νοών νοείτω...

Είναι εύκολο λοιπόν να αντιληφθούμε το πού στοχεύουν αυτοί, πού συνωμοτούν κατά της ανθρωπότητας. Αλλά και εμείς πρέπει να αντιδράσουμε εντονότατα. Η ανοχή στο κακό είναι χειρότερη από το ίδιο το κακό.

Ι. Π. Θεοδωρόπουλος, Απόστρατος Π.Ν.

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πολυδιαφημισμένη επίσης σατανιστική σειρά ταινιών, αποτελεί χωρίς αμφιβολία και «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», ενώ αξίζει να αναφερθούμε και σε κάποιες εξαιρετικά επικίνδυνες σειρές κινουμένων σχεδίων, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν έντονες αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών μας. Τέτοιες είναι: ΓΙΟΥ-ΓΚΙ-Ο (Yu-Gi-Oh!), χελωνονιντζάκια, πάουερ ρέϊντζερς, μπάτμαν, δεινόσαυροι, πόκεμον, ντίτζιμον και άλλες παρόμοιες.