Ορθοδοξία: Καλώς ήλθατε

"Ο λύχνος του σώματος είναι ο οφθαλμός. Όταν λοιπόν ο οφθαλμός σου είναι καθαρός, και όλο το σώμα σου είναι φωτεινό. Αλλ’ όταν είναι πονηρός, και το σώμα σου είναι σκοτεινό" (Ιησούς Χριστός, Κατά Λουκάν Ευαγγέλιον, Κεφάλαιο 11, Εδάφιο 34)

Αγαπητοί Συνάνθρωποι,

Από τον Ιανουάριο του 2005, δημιουργήθηκε και διατηρείται «προς Δόξαν Θεού» η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, που φέροντας αναξίως το Όνομα Ορθοδοξία έχει και έναν άλλον Ιερό Σκοπό: Να κτυπηθεί ο διάβολος από το ίδιο του το όπλο, από το ανεξέλεγκτο και πνευματικά ναρκοθετημένο διαδίκτυο.

Σε μια εποχή που οι αιρέσεις, με την ακατανόητη όσο και απύθμενη Ανοχή του Ελληνικού κράτους, δρουν ανενόχλητα, οργανωμένα και προκλητικά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Δικαιοποτισμένης (με αίμα Αγίων και Ηρώων) Ελληνικής γης, η Ορθοδοξία εξακολουθεί ως Θεοδώρητος Φάρος του Αγίου Φωτός να Λαμπροφέγγει, στην Είσοδο του Λιμανιού Εκείνου της ζωής μας που ονομάζεται «Σωτηρία».

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ως Θεοσύστατος Οργανισμός, δεν αποτελεί απλά μία ακόμα «εκκλησία», αλλά την «Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία» του Χριστού μας, για την Οποία ο Ίδιος Προεφήτευσε ότι «πύλαι Άδου δεν θέλουσιν ισχύσει κατ’ αυτής» (δεν θα γνωρίσει θάνατο ποτέ).

Ιερουσαλήμ: Ο Πανάγιος Τάφος το Μεγάλο Σάββατο

Ιερουσαλήμ: Ο Πανάγιος Τάφος το Μεγάλο Σάββατο

Αρκετοί άνθρωποι βέβαια στέκονται στα σκάνδαλα και αδιαφορούν για τα Έργα της Αγάπης (αν και είναι γνωστό σε όλους όσους σκέφτονται καλοπροαίρετα, ότι το «κράτος πρόνοιας» στην Ελλάδα ονομάζεται κατά πρώτο και κύριο λόγο «Εκκλησία της Ελλάδος»), στέκονται σε ορισμένους αναξίους Ιερείς και ξεχνούν τους Αγίους (που ως «Αστέρες του Νοητού Ηλίου Χριστού» θα φωτίζουν διδάσκοντας αιωνίως με τον Θεοβάδιστο Βίο τους), στέκονται σε κάποιες άστοχες ή και προκλητικές ακόμα ενέργειες και ξεχνούν τα Θεοΐδρυτα Ιερά Μυστήρια (παρόλο που ο Ίδιος ο Κύριος τα καθιέρωσε ως απαραίτητα για την Σωτηρία μας), στέκονται στις αμφιβολίες τους (οι οποίες βασίζονται σχεδόν πάντα στην άγνοια που έχει κυριεύσει τους ανθρώπους στην εποχή μας) και κλείνουν τα μάτια τους στα αδιαμφισβήτητα Θαύματα της Αγίας Πίστεώς μας, στέκονται στο τι θα πει «το δηλητήριο της κοινωνίας», το ονομαζόμενο τηλεόραση (που μαζί με το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες και γενικότερα τον γραπτό τύπο, αποτελούν το «υπεράνω πάσης υποψίας» άρμα της Νέας Εποχής, το κατευθυνόμενο εκ του πονηρού και καθημερινώς μαχόμενο λυσσαλέα τον Χριστό και την Ορθοδοξία) και αδιαφορούν για το ποιοι και για ποιους σκοτεινούς σκοπούς ελέγχουν τα Μ.Μ.Ε. παγκοσμίως, στέκονται στη «λάσπη» που περιφέρεται με εξαιρετική ευκολία στις μέρες μας και αδιαφορούν για το πού πραγματικά βρίσκεται η αριστοτεχνικά κρυμμένη αλήθεια, στέκονται στο πνεύμα της Αλητείας και ξεχνούν «το Πνεύμα της Αληθείας», στέκονται δηλαδή στο διάβολο και παραμελούν ή αδιαφορούν ή μάχονται τον Χριστό, πορευόμενοι με την κατάκριση και την υπερηφάνεια και αποστρεφόμενοι την πίστη και την ταπείνωση.

Όμως «ο Παράδεισος και η Κόλαση ξεκινούν από τη ζωή αυτή», μας διαβεβαιώνουν ο Κύριος και οι Άγιοι της Εκκλησίας μας ανά τους αιώνες. Ό,τι σπείρουμε στη ζωή αυτή, αυτό και θα θερίσουμε στην επόμενη, στην αιώνια ζωή.

Εάν αδιαφορήσουμε τώρα για τον Χριστό και τις Εντολές Του, προφασιζόμενοι έτσι «προφάσεις εν αμαρτίαις», τότε απορρίπτουμε εμείς οι ίδιοι την Πρόσκληση που μας Παρέδωσε δια μέσου του Ευαγγελίου Του για το Αιώνιο Δείπνο του Παραδείσου.

Εάν πάλι υποβαθμίσουμε το δικό μας θέλημα για να πράττουμε το Δικό Του, εάν σηκώσουμε τον σταυρό των θλίψεών μας μέχρι τέλους για Χάρη Του, το βάρος της περιφρόνησης, της αδικίας, της ταλαιπωρίας, του χλευασμού, ο Θεάνθρωπος θα μας Αξιώσει να εισέλθουμε στην Βασιλεία Του ως συγκληρονόμοι και να συνεχίσουμε την αιώνια πορεία μας δίπλα Του.

«Το βάρος των θλίψεων που υπομένουμε για τον Κύριο, δεν είναι τίποτα άλλο παρά το βάρος της δόξας που μας αναμένει» (Άγιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης).

Κωνσταντίνος Ρόκας

Κατηχητής