Deel 6 Prijs- en optielijsten

Prijslijst 1992

Dionysus (autoweekforum "Mercedes W124" topic november 2011)

Configuraties invullen op de site van MB. Ik heb wel eens een E350 opgetuigd, een station natuurlijk, en dan vink je zo maar voor 50K aan exra's aan. Opties waar ik niets van begrijp. Navi, navi professional, navi excellence, navi superior, ik heb geen idee. En die site werkt helemaal ruk, maar daar gaat het nu niet over.

Maar stel, je leeft in 1987. Je koopt een 300 E. Een buurman van mij had destijds dat lumineuze idee. Die ruilde zijn, werkelijk prachtige, E28 528i in voor een W124 300 E. Een beige metallic exemplaar. Mèt type-aanduiding. Zonder één enkele optie, nou ja, automaat en metallic. Geen 15-gaatsjes. Geen schuif/kantel unit. Geen elektrische raampjes. Geen achterhoofdsteuntjes. Leer? Echt niet. Wis/wasjes? Wis wat? Het apparaat was zo kaal als een Skoda 120L. En kostte de hoofdprijs.

Maar volgens mij kon je destijds de prijs van het W124 topmodel verdubbelen met het, met de oudewetsche pen, aanvinken van opties. Cruise control, automatische airco, wegklapbare achterhoofdsteuntjes, wis/was-units, 15 gaatsjes, schuif-kantelgeval, middenarmsteuntje, goed klinkend stereootje met lekker veel boxjes. Elektrisch verstelbare stoelen, mogen die ook verwarmd zijn? Was standverwarming al leverbaar? Leer? Karo?

Met andere woorden, wat zijn de dikst uitgevoerde W124's? En dan bedoel ik de 1e serie. Voor de update die wij hier allemaal MoPf 1 noemen. En wat kostte die decadentie dan wel niet helemaal? En nu? Is die extra uitvoering dan nog wat waard?

... onderstaand een prijslijst uit 1992 (MoPf1); ga terug in de tijd, stel voor dat geld geen enkel probleem is en selecteer alles wat je mooi vindt en past bij de auto van je dromen. Doen.

Bladzijde 1 en 2

Bladzijde 3 en 4

Bladzijde 5 en 6

Persintroduktie 1984 / 85