Deel 8 AMG

Het onderstaande is gedeeltelijk overgenomen van deze site: de moeite waard (zeker voor plaatsjes van de modellen): Mercedes AMG Classics

Wat betekent AMG?

A = Aufrecht Hans-Werner Aufrecht

M = Melcher Erhard Melcher

G = Großaspach Großaspach (de geboorteplaats van dhr. Aufrecht)

AMG, een waar gebeurd verhaal en daarom beginnen we ook zo; "Er waren eens twee jonge wilde en dappere Schwaben". Beiden werkten bij Daimler en hadden ook beiden hun eigen opvattingen over snelle Benzen voor 'de straat' en op het circuit. Zij kochten in 1967 bij Großaspach een oude Molen (met huisnummer 33); daar werd hun nieuw opgerichte Ingenieursburo gehuisvest. Ze maakten daar, in een kleine werkplaats, hun eerste 'opgepepte' Heckflossen en S-Klassen.

Door de eerste raceactiviteiten begon een haat-liefdeverhouding tussen "Das Haus" en het kleine Ingenieursbureau dichtbij Stuttgart.

Mercedes trok zich na een zwaar ongeluk in de jaren '50 terug uit de racerij. In het begin van de jaren '60 vertrouwde Mercedes weer een beetje in een terugkeer in de rallysport; de terugkeer werd een groot succes. Dat stimuleerde vele ingenieurs van Daimler-Benz om er nog meer uit te halen. Er werd gebprobeerd de 6.3 in te zetten, maar echt probleemloos ging dat niet. De fabriek trok zich op het allerlaatste moment terug. Tegelijkertijd 'rijpte' bij AMG de (nu) legendarische 300SEL 6.8. Wat Daimler-Benz niet lukt en durfde, werd in de kleine 'tuningssmederij' realiteit. Mercedes zag het met lede ogen aan ("Hoe kwam AMG aan de C111 velgen?" en "Waarom Erich Waxenberger altijd in de buurt?"). De 6.8 met de coureurs Hans Heyer en Clemens Schickendanz wonnen de 24 uur van Spa. Dit succes bleek de basis voor een succesvolle toekomst van het tuningsbedrijf; de rode 6.8 met AMG bestickering kwam in alle kranten terug: "Mercedes keert terug in de autosport!".

Steeds meer PK hongerige Mercedeseigenaren kwamen naar de werkplaats in Burgstall. S-klassen, /8 en de nieuwe SL kregen meer vermogen en kwamen na een behandeling door AMG tot betere prestatie.

Terwijl Hans Werner Aufrecht werkt aan groei, wilde de meer invidualistische en eigenzinnige Erhard Melcher liever in alle rust werken en zich aan niets binden. Erhard stapte als mede-eigenaar uit AMG, maar bleef werken voor Aufrecht.

In 1976 trok AMG naar Affalterbach in een nieuw Fabrieksgebouw; al in 1978 was het aantal arbeidsplaatsen als gestegen tot circa 400 medewerkers. De W123 met de 2,8 liter direct ingespoten benzinemotor bracht vanaf 1976 een enorme sprong voorwaarts voor de onderneming. De "tuningboom" aan het begin van de jaren '80 stelde AMG in staat om met de nieuwe, in basis zeer goede, W124, de W126 en W201 te werken aan verbreding van het produktpalet.

In 1985 kwam een door Erhard Melcher zelf ontwikkelde 4-kleppen motor in het leveringsprogramma. Met deze cilinderkop steeg de het vermogen van de 5.0 Liter V8 motor tot boven de 340 Pk. Mercedes Tuning was eindelijk op het niveau waarop het behoorde te zijn.

De ontwikkelafdeling van AMG nam ook opdrachten aan van derden. Zo werden er carrosseriedelen gemaakt voor SEAT en diverse Japanse merken. Bovendien werden er voor de Formule 1 en raceboten 4-klepsmotoren met meer dan 500Pk gebouwd.

In 1990 was daar het eerste officiele samenwerkingproject tussen Mercedes en AMG; de samenwerking startte met de ontwikkeling van de W210 190E 2,5-16 Evo 1. In Affalterbach werkt toentertijd meer dan 400 Personen bij AMG.

Vanaf 1991 werden de eerste AMG Modelle via het eigen dealernet van Daimler-Benz verkocht.

In 1993 kwam de eerste gezamenlijk ontwikkelde auto op de markt: de W202 C36 AMG.