Certificering

Om bij schietverenigingen/schutterijen te controleren of zij aan de eisen van de Minister van V&J voldoen is een vragenlijst, de zogenaamde Quick scan, ontworpen.

De Quick scan is een instrument waarmee u zelfstandig uw eigen schutterij aan de normen voor basiscertificering kunt toetsen en kunt zien in hoeverre u aan alle voorwaarden voldoet. Eigenlijk kunt u hiermee uw eigen audit doen.

Als u de Quick scan heeft doorlopen en u heeft alle vragen met "JA" of met "N.V.T." kunnen beantwoorden, dan voldoet u aan de voorwaarden voor basiscertificering en kunt u een aanvraag indienen. U kunt de aanvraag onderaan de Quick scan laten ondertekenen door minimaal één bestuurder van uw vereniging. Vervolgens kunt u de aanvraag per post of per e-mailbericht doorsturen aan de Vereniging van OLS Buksmeesters. De adresgegevens kan u terugvinden op de Contactgegevens-pagina op deze site.

De Vereniging van OLS Buksmeesters dient vervolgens de aanvraag in bij de KNSA. De KNSA zal na het ontvangen van uw aanvraag, de hoofdauditor inschakelen. De hoofdauditor zal een auditor toewijzen en zich rechtstreeks met u in verbinding stellen voor het maken van een afspraak (datum en tijdstip) om de audit af te nemen. De audit wordt altijd afgenomen op de locatie waar uw schutterij actief is.


https://www.sites.google.com/site/olsbuksmeester/Certificering/Aanvraagprocedure-certificering.PNG?attredirects=0