Grupper

Dans

Viksjöforsbaletten är en mycket livaktig förening med många internationella kontakter. Under årens lopp har vandrarhemmet deltagit i många projekt och varit basen för hundratals dansande ungdomar.

Varje år arrangerar föreningen Dansforum och danspedagogläger.

Bilderna ovan och nedan:

Ungdomar från ett tiotal länder deltog i projekten Migration - Challenge for Europe och Dance for Crossing Boarders,

I augusti genomför Viksjöforsbaletten ungdomsprojektet Dance more .

Bandy

Bandy är en liten sport i världen, men en stor sport i Sverige. Allra viktigast är den nog i Edsbyn! Bandyn är ett kitt som håller ihop samhället.

Sen Arenan byggdes, för bandy på is inomhus, har Edsbyns IF arrangerat bandyskola under sommarlovets tre sista veckor. På Doma bor då många bandyföräldrar, som passar på att följa med sina ungdomar och semestra i Hälsingland.

Bilden ovan:

I mer än 45 år har bandyföreningar valt att bo på vandrarhemmet under läger och turneringar. Vimplar, klubbor och en samovar påminner om deras besök.

Orientering

Orientering är också en stor sport i Södra Hälsingland (numera även på cykel). Såväl Edsbyn som Viksjöfors i vår kommun har aktiva klubbar.

Störst av alla är Alfta-Ösa OK, som arrangerar stora tävlingar i bygden, t.ex. ÖSA-träffen i juni varje år. Till klubben hör, bland många framgångsrika orienterare, världsmästaren Erik Rost.

Filmen ovan:

Det största arrangemanget 2011 för Alfta-Ösa OK var 5-dagars. Några damer från Doma hjälpte då till på Krogen i Skogen med att laga och servera kolarnas traditionella rätt KÔLBULLAR.

Projekt

Vi samarbetar också med Viksjöfors skola i många internationella projekt.

Ett stort treårigt internationellt projekt e-ARTinED och ett tvåårigt, MultiLib, som leds av Viksjöfors skola avslutades under hösten 2018, men skolan fortsätter att utvecklas med hjälp av EU-pengar (och vi fortsätter vårt samarbete). MultiLib kompletterades 2018 med MUSILIB och e-ARTinED med rhythm4inclusion (3 år) och ARTinLAN (2 år).

Bågskytte

Lina Björklund är Sveriges bästa bågskytt. Tack vare henne arrangeras många bågskyttetävlingar i Voxnadalen.

Discgolf

Edsbyns discgolfbana vid Voxna älv i Edsbyn lockar spelare från hela Sverige!

Handboll, slalom, körsång, innebandy, bowling...

Grupper är särskilt välkomna till oss! En trivsam miljö, ett lågt pris och närheten till olika arenor gör att de återkommer.

Vi är mycket imponerade av allt arbete som läggs ner inom föreningslivet!