2011-02-28 Acta Junta AMPA

Acta de la Reunió de la Junta de l’AMPA 28 febrer 2011

En l’Ateneu de Sant Just Desvern, a 28 de febrer de 2011, es reuneixen els següents membres de la Junta i mares d’alumnes de primer curs de la ESO:

Membres de la Junta assistents: Charles Ablett, Aslex Brustenga, Mercè Gimeno, Alicia Torres, Marta Tarrida, Rosa Lopez, Ana Gerez, Begoña Martín, Maribel Pons.

Mares d’alumnes de 1r ESO assistents: Montse Beltrán Martinez, Teresa Zabala Vidal, Teresa Gallant Samsó, Anna Huguet Tremosa.

Seguidament i amb l’ordre del dia anunciat, comença la reunió i es tracten els següents temes:

1.Aprovació, amb esmenes si escau, del Acte de la última reunió ordinària

S’aprova l’acta del mes anterior

.

2.Comissió de Co-educació

Ana Gerez explica els passos que s’estan prenent per muntar la Comissió de Co-educació. Es té previst per el dia 23 març fer un claustre per tractar el tema i que es portarà cap al Consell Escolar. Ana no pot explicar el contingut perquè encara no hi ha rés definit, però que per llei s’ha de tenir un.

3. Seguiment de la situació normativa.

Rosa López comença explicant que hi han nens que no volen anar a l’Institut, perquè son molts els nens que xerren o que fan soroll a classe de primer de la ESO i no deixen als seus companys treballar.

Marta Tarrida comenta que hi han nens que es posen darrera de la classe i no paren de jugar i passen de tot. Alex comenta que sovint els profes s’enganxen amb els nens quan haurien d’ignorar-los.

Ana Huguet, mare de bessons de 1r. de la ESO, comenta que els profes van convocar als pares de 1r per explicar que els nens no estaven treballant i que els pares haurien de forçar els nens a estudiar més.

Les mares es queixen de què els profes sovint donen un càstig a tota la classe, en lloc de castigar als nens responsables.

Es comenta entre les mares de 1r, que els seus fills els hi havien comentat de una professora que tancava amb clau la porta de la classe per no deixar entrar a nens disruptius, que hi havia estat expulsats.

Anna Huguet proposa que l’AMPA demani a l’EAP que prengui part en el seguiment del dinàmica de grup i analitzar la situació. Encara que el problema és que afecta a molts alumnes de tot els grups de 1r i no només uns quants nens.

Rosa López comenta que hi ha una manca total de disciplina, que hi han nens que entren a l’INS quan volen, que no respecten els horaris d’entrada i que els professors els accepten a la classe quan ja ha començat. La impunitat extrema no ajuda gens.

Teresa comenta que si hi ha un professor que no pot controlar els nens i, en canvi, altres que sí, llavors no és un problema dels nens si no del profe. Comenta que un grup de nens van ser castigats sense pati; alguns van passar del càstig i no els va passar rés.

Rosa López comenta que hauríem de comunicar-li al director totes aquestes observacions.

4.Anàlisi situació de la Normativa de l’IES, la Carta de Compromís, Comunicació de amonestacions i absències als pares i el regim actual de sancions.

Es comenta entre els assistents si ens arriben als pares les comunicacions dels partes i observacions. Sembla que sí, que aquesta setmana han repartit als de primer.

Alícia Torres explica que va veure a la policia dintre de l’INS i va parlar amb ells sobre el tema d’un cotxe que passa ràpidament.

Es parla dels alumnes que fumen a l’INS, de la manera de poder tallar aquests comportaments.

Es decideix amb el grup de mares de primer d’ESO de concretar una reunió amb el director i després portar el tema dels problemes de disciplina que hi ha al centre al Consell Escolar.

Alex comenta que podrian sol·licitar una reunió amb el director, que hi assisteixin un parell de membres de la Junta i un parell de mares dels alumnes de primer.

Montse Beltran, una mare d’un alumne de primer, comenta els problemes que ha tingut en mates amb la professora Celsa. No li va entregar la professora l’examen suspès del seu fill. Va parlar amb ella i no li va deixar l’examen. Va trucar a Ensenyament, i els, li van aconsellar que parlés amb Francesc Besolí. Ella li va trucar però ell no li va acceptar la sol·licitud de l’examen. Ella va trucar novament a Inspecció, i va tornar a parlar amb Francesc Besolí dient-li que havia parlat amb Inspecció d’Ensenyament, llavors ell li va entregar l’examen.

Inspecció va fer un seguiment d’aquest cas, van parlar en persona amb la direcció, aprofitant una visita al nostre centre i van actuar de manera efectiva.

Finalment es decideix sol·licitar una reunió amb el director. Les propostes són un dimecres o un divendres a la tarda, a partir de les tres.

Es parla de les faltes, que es posen de manera arbitrària, sigui la causa que sigui, tant si es parla amb un company, com si es fa un acte més greu, l’observació és la mateixa.

Es parla de les trucades als pares per faltes d’assistència. L’INS truca en el cas de faltes d’assistència a primer d’ESO. Després, ja no truquen. Cada INS té la responsabilitat civil sobre els alumnes durant tot el temps que hi hagin d’estar al centre.

5. Propostes de millora de la Normativa i del règim de sancions.

Eulàlia explica que l’INS no comunica a Inspecció d’Ensenyament les expulsions dels alumnes. Això s’hauria de comunicar ja que el Decret de Drets i Deures aprovat per la Generalitat ho contempla. S’hauria d’obrir expedient en aquests casos. L’INS no obre l’expedient i Inspecció a vegades no escolten als pares.

Es parla d’aconseguir una millora en l’educació en valors, en millorar comportaments, actituds...no només les qualificacions.

6. Reunió amb el director sobre la convivència al centre.

Dintre dels punts a tractar amb el director es contemplen els següents:

-Els alumnes amb problemes “conductuals”.

-El consum de tabac a dintre de les instal·lacions.

-Les relacions conflictives entre alumnes i alguns professors.

-La tipificació de les observacions. El fet que es comuniquin als pares als quinze dies i no el dia que ha succeït.

-Els alumnes que s’escapen saltant la valla.

-La manera com l’Ins atén la diversitat dels alumnes. Si hi ha intervenció de l’EAP .

-L’arbitrarietat a l’hora de posar les observacions als alumnes.

7. Diferents comentaris sobre convivència al centre.

Begonya explica el problema amb les mates a primer. El fet que hi hagi molts alumnes amb unes qualificacions baixes i que l’INS no es plantegi què és el que no fa correctament, és un tema que s’hauria d’analitzar.

Es parla de quina manera podrien organitzar-se uns delegats o delegades de cada classe.

La Montse Beltran es presenta com a delegada de primer C, mare de l’Oriol Jiménez.

Alex trucarà al director per sol·licitar dia i hora per a la reunió. Es queda per a sol·licitar-la després de la setmana de descans.

Eulàlia explica les actuacions de la Comissió de Convivència de fa dos anys.

Hi havia el problema que deixaven nens amb càstigs molt grans i què per bo comportament no li treien el càstig. Es quedaven sense sortides durant el curs. Això s’hauria de canviar, els càstigs han de ser en el moment de l’actuació i s’han de valorar les millores en el comportament. Posar límits, però un càstig no pot durar tot l’any.

Alguna cosa passa quan tants nens es pengen ja a primer. Pot ser necessiten atenció de l’Eap, reforços, teràpies,...,als nens s’els hi han d’ajudar.

Maribel explica el funcionament de la Fundació Portal. Es dedica a tractar nois amb problemes conductuals i de droga. Quan l’EAP l’envia al Cesg-mig. Per això la importància de la derivació a l’EAP a aquests alumnes, ja que sinó no tindran atenció a la seva problemàtica. Alguns estan desatesos dels pares.

Maribel comenta que Jordi Rollo ha escrit el llibre“Los rebeldes del Bienestar” i ens ha fet l’oferta de venir gratuïtament a informar als pares amb nens amb aquests problemes.

Eulàlia informa que la Comissió de Convivència la convoca l’INS quan hi ha alumnes amb càstigs, la comissió s’informa quan ja s’ha aprovat el càstig.

Es decideix, sense votació, que s’ha de fer una reconsideració al proper Consell Escolar del Reglament de Règim Interior respecte a la normativa als càstigs.

Respecte a la Carta de compromís, l’INS l’ha d’enviar als pares perquè la signin. És obligatòria per al curs 2010-2011.

8. Xerrada Col·loqui d’en Antonio Rosa.

Maribel explica la xerrada d’en Antonio Rosa als alumnes de tercer de la ESO.

Primer va fer ella una petita presentació, després va començar a parlar Antonio, i com que els nois estaven una mica distrets, va seguir ràpidament a l’audiovisual i ,als dos minuts, tots els alumnes van prestar molta atenció.

Va durar tres quarts d’hora l’audiovisual. Al moment de les preguntes, com que els nens no les feien, Antonio Rosa va començar a plantejar les idees als alumnes, els hi va implicar per tal de què expliquessin les seves opinions. Al final van participar uns quants alumnes.

Es pregunta a la Maribel què ha passat amb els dossiers dels professors respecte al treball, ja que es van repartir uns 200 i va ser una gran despesa. Ella va explicar que els tutors faran una valoració complerta de les opinions dels alumnes de la dels professors.

9. Altres temes:-

Revisió de la quota de soci (actualment 28€ per any per família).

Hi ha membres de la Junta que manifesten la disconformitat en l’aprovació de l’augment de la quota de socis.

Revisió de la documentació a enviar als pares de alumnes nous.

Premi Literari Sant Jordi – voluntaris per formar part del jurat.

Es presenta com a voluntària per formar part del jurat del Premi Literari Sant Jordi, Marta Tarrida.

I, quedant temes pendents per a tractar en la propera reunió, s’aixeca la sessió a les déu de la nit.

Propera reunió el 4 d’abril.