Hem

Flyg är en sport för alla

Alla har väl någon gång drömt om att kunna att kunna flyga. Vi har gjort verklighet av våra drömmar, var och en på sitt sätt.

Bland våra medlemmar finns allt från yrkespiloter (som gillar att flyga på fritiden också) till piloter som bara tar en liten stjärtsväng då och då. Vi har även medlemmar som inte flyger alls men som gillar att umgås i den miljö vi har i klubben och och runt vårt flygplan.

Man måste inte vara någon supermänniska för att bli pilot. Det passar lika bra för alla åldrar (dock minst 16 år för att börja den praktiska utbildningen) och man behöver inte heller vara speciellt stark och det är en fördel om man inte är våghalsig.

Alla som vill är välkomna att komma ut till klubben för att se på vad vi håller på med och prata flyg.

Som regel har vi medlemsmöten första tisdagen kl 19:00 i varje månad. Är du intresserad är det bara att droppa in.

Golfklubben

Vår närmaste granne är Uddevalla golfklubb, det är faktiskt så att flygfältet ligger mellan golfbanorna. Vi tycker det är trevligt med lite aktivitet vid sidan om och hoppas att golfarna tycker detsamma.Hur tar man certifikat?

Tyvärr har vi ingen egen utbildning till certifikat, men det finns flygskolor i vår närhet: Trollhättans flygklubb, Flyguppdraget på Backamo, och flygklubbarna i Göteborg (Aeroklubben och Chalmers flygklubb).

Vill du ta certifikat för ultralätt flygplan kan man vända sig till Backamo Flygklubb.

Är det segelflyg som frestar så kan du kontakta Halle Hunnebergs flygklubb i Trollhättan.

I samtliga alternativ är flygutbildningen början till en trevlig och utvecklande hobby. Även om vi inte har utbildning hjälper vi gärna till om du har frågor.