אני יעל, סטודנטית לתואר שני בייעוץ והדרכה בגיל הרך באוניברסיטה העברית, ומאז שאני מכירה את עצמי עסקתי בטיפול ודאגה לילדים.

אני עובדת במסגרות חינוך לגיל הרך מגיל 18, אבל כבר בכיתה ה', נהגתי להגיע לכיתות א' בהפסקות כדי להקריא להם סיפורים. העבודה עם ילדים והממשק איתם תמיד היו חלק ממי שאני, ובמהלך השנים עבדתי בשטח במגוון תפקידים שונים במסגרות חינוך לגיל הרך, מגיל ינקות עד לטרום-חובה.

כשעבדתי בתור גננת, הדבר שהכי אהבתי לעשות היה להרדים את הילדים, ועם השנים פיתחתי טכניקות ושיטות משלי שהפכו את ההרדמות קלות ומוצלחות יותר. יש משהו קסום ברגעים האלה לפני השינה, ותמיד חשתי שכשהצלחתי לעזור לילד לישון- ולהמשיך לישון- בגן, הקשר בינינו התחזק והפך לעמוק יותר. בבית, לרוב, הסיפור היה אחר; פגשתי בהרבה הורים מתוסכלים ועייפים שהיו בתחושות חוסר אונים ולחץ.

אחרי 11 שנים במסגרות חינוך לגיל הרך, מתוכן 4.5 כגננת, ותואר ראשון בחינוך יצירתי לגיל הרך, הבנתי שלמרות הזמן שהשקעתי בגן בביסוס הרגלי שינה בריאים, לא תמיד היה חיבור בין תהליכי השינה שקרו בגן לאלו שבבית. הדרך הטובה ביותר ליצירת הרגלים אלו היא בעבודה משותפת עם ההורים והילד, כדי לאפשר שינה בריאה לכל חברי המשפחה. מתוך הבנה זו, החלטתי לעשות שינוי ולעבוד ישירות עם הורים כדי לתמוך בהם בשנים הראשונות ולעזור להם באתגרים היום-יומיים וברגעים המורכבים.

מבחינתי, שינה היא הבסיס לתפקוד כל המשפחה. כשילד במשפחה לא ישן - כל המשפחה לא ישנה. השינה חשובה מאוד להתפתחות הפיזית הרגשית בגיל הרך, וגם אתם זקוקים לה כדי לתפקד ולהיות פנויים רגשית לצרכיו של הפעוט. בלי השינה, כל חברי המשפחה עצבניים יותר וסף התסכול שלהם יותר נמוך, דבר שיכול להוביל לחיכוכים וקשיים שמשפיעים גם על הדינמיקה המשפחתית והזוגית.

אתם לא לבד, ואני כאן בשבילכם לייעוץ והדרכה לאורך כל התהליך של מעבר לשינה עצמאית. יחד נבנה סדר יום וניישם אותה עם הילד ברגישות ובדיאלוג משותף איתו.