Wandelen met
OKRA-HERENT

WANDELEN MET OKRA-HERENT

MAANDAG 28 NOVEMBER 2022

“Groene herfstwandeling” rond Brussel: Van Schaarbeek tot Jette = 7,1 km.

De “Groene Wandeling” is een bewegwijzerde wandeling van totaal 60 km. Het is een groene lus volledig rond Brussel. Wij knipten daar een mooie 7 km uit – van Schaarbeek tot Jette - en paste onze wandeling een beetje aan.

Een wandeling met veilige voet-/fietspaden langs soms wel wat drukke kruispunten, maar veel meer in het groen en met talrijke bezienswaardigheden.

Onze wandeling begint aan het treinstation van Schaarbeek. We stappen over de Van Praetbrug met zicht op de Haven van Brussel.


Woensdag 28 december - Verrassingswandeling in Herent.

Voor de tiende keer laten we ons tijdens de laatste wandeling van het jaar verrassen door een kleine versnapering of hapje (???). De wandelingen zelf zijn volledig vlak en goed begaanbaar.

Twee wandelafstanden: 4,8 of 6,6 km.

 • Carpoolng om 13.30 uur op de parking achter De Kouter.

 • Vertrek van de wandeling op de parking aan de Vaartdijk aan Wijgmaal-brug omstreeks kwart voor twee.

 • Napraatje met "verrassing" in Café Sportlokaal.

 • Deelname = € 5 (Inbegrepen: verrassing met een tas koffie)

 • Inschrijven is deze keer wel verplicht! Inschrijven kan nog tot 20 december bij Suzanne: Mail: okraherent@skynet.be of tel. 016/23 47 17 GSM: 0473/43 92 30

---------

Driekoningentocht 2023 - Brussel

De lange weg naar een betere toekomst.

De jaarlijkse “ 3Koningen-wandeling van KWB “ - met uitleg door gidsen of getuigenissen - en met rozijnenboterham en warme chocomelk - gaat door op zondag 8 januari. Vertrek met de trein uit Herent om 12:17 u. Wandelafstand totaal = 6,5 km. Deelnemen kost 6 euro.

Inschrijven bij KWB Herent.

OKRA-Herent zal deze wandeling ingekort doen - maar dan zonder gidsen/getuigenissen en rozijnenboterham - op vrijdag 24 februari. Wandelafstand = 5 km. Meer info nieuwsbrief februari

---------
Wandelmidweek 2023 - BERLIJN?

We werken volop aan een voorstel-programma om Berlijn al wandelend te (her)ontdekken. Met - zoals altijd bij ons - keuze tussen korte of wat langere wandelingen. We reizen waarschijnlijk met een bus en verblijf in een bijzonder hotel. Helaas staat de juiste datum nog niet vast. Waarschijnlijk augustus 2023. Begin alvast maar te sparen!

Een concrete uitnodiging (met data en prijs) hopen we te kunnen voorstellen tijdens op onze nieuwsbrief van januari.

---------

Carpooling - wandelingen
Graag willen we aan de chauffeurs (met vrije plaatsen in hun auto) vragen om voor de wandelingen toch eerst naar de parking in Herent te willen komen.

Soms komt het op 1 plaatsje aan om allen mee te krijgen.
Waarvoor dank.

---------


Verdere planning.
Noteer deze data. Even geduld voor verdere informatie.
Opgelet: Deze data kunnen soms nog aangepast worden!
Vragen of voorstellen zijn altijd welkom ! • Donderdag 28 december: Verrassingswandeling Herent

 • Donderdag 12 januari 2023:
  Late Nieuwsjaarwandeling.

 • Donderdag 26 januari: Tremelo

 • Woensdag 8 februari: Sint-Verona - Bertem

 • Vrijdag 24 februari: Brussel (3K-wandeling)


----------

Voor onze Wandelaars:

Om tijdens onze wandelingen de moed er een beetje in te houden zullen we ongeveer halfweg voor een verrassing zorgen. Dit kan gaan van een snoepje tot een drankje of …...??? Om onze kosten te dekken vragen we aan onze wandelaars een kleine bijdrage van € 0,50 (tenzij anders vermeld) per wandeling.

----------

Verzekering tegen ongevallen (8 €) terugbetaald door CM of je eigen ziekenfonds.

Voor al onze sporters, zowel wandelaars en pétanquers, dansers enz., raden we een sportverzekering aan. Je kan natuurlijk deelnemen zonder deze verzekering, maar dan wel op eigen verantwoordelijkheid en kun je bij een eventueel ongeval geen aanspraak maken op een tussenkomst van OKRA.


------------------------

Sfeerbeelden van onze wandelingen met Okra-Herent” zjjn te vinden op Youtube-filmpjes van Raymond Artois. Waarvoor dank!


>>> KLIK HIER NAAR DE YOUTUBE-FILPJES VAN ONZE WANDELINGEN >>>