Memorabilia

EmbeddedImage

Een kopie van "dé" jurk. Handgemaakt. Besteld in Engeland. (Big Beautiful Barbara Brown)

Porseleinen pop naar een afbeelding van Charles Kiffer. De pop komt uit Marseille (gekocht in de jaren '60. )(Ebay). Nice story; de pop werd alleen verzonden binnen Amerika. Heb ik er een mailtje aan gewaagd dat ik dat jammer vind. Krijg ik een antwoord in het nederlands; de week erop zouden de verkopers naar nederland gaan op familiebezoek! Zo heeft de pop gereisd van Frankrijk naar Nederland, door naar Amerika en daarna weer terug naar Nederland.

Medaillon, voorkant. (Ebay)

Medaillon, achterkant

Sigarettendoosje (Ebay)

Telefoonhoesje. Gemaakt van een printje en creapodge.

Frans Bordspel "Alle chansons hebben een geschiedenis" van Frédéric Zeitoun. (Rommelmarkt frankrijk)

100th anniversary box set nr 04976 van 10.000. In de box:

  • 20 discs remastered in high definition van de originele master tapes + een 10" vinyl
  • Meer dan 350 tracks en 20 uur aan muziek
  • Zeldzame opname sessies, repetities en een interview met Piaf uit 1962.
  • 7 legendariche live opnames (Olympia 1955, 1958, 1961, 1962, Carnegie Hall 1956, 1957, Bobino 1963)
  • Deluxe 30 pagina tellend boek met een nieuwe biografie, foto’s en 3 pop-ups (Sinterklaascadeau 2015)

Buttons. (Bouquinistes Parijs, gemaakt door de verkoopster zelf)

Kleurboek "verborgen personen"(kleuren op nummer) waar Edith Piaf in staat.

Toegangskaartje expositie Edith Piaf in de Bibliothèque nationale de France in Parijs. Een expositie n.a.v. de 100e verjaardag van Edith Piaf. (jun 2015)

Programmaboekje "Piaf, de musical". In het jaar dat Edith 100 jaar zou zijn geworden, brengen Music Hall en Albert Verlinde "Piaf, de musical" van Pam Gems op de planken. De hoofdrol wordt vertolkt door Els de Schepper. In 1999 en in 2008 werd de musical al opgevoerd met Liesbeth List in de hoofdrol. List ontving beide keren hiervoor een Johnny Kraaykamp musical award.

Toegangsbewijs "Piaf, de musical". Munttheater Weert 26-02-2016. Avondje theater met echtgenoot. Geweldig genoten. Zelfs manlief (die werkelijk niks, maar dan ook niks met Edith heeft) heeft ontzettende lol gehad. Humoristisch, maar ook bij tijd en wijle aangrijpend. Els de Schepper is een uitstekende keus geweest om Edith te vertolken. Mooi gespeeld en érg goed gezongen.

Toegangsbewijs "Piaf, de musical". Schouwburg Odeon Zwolle 29-03-2016. Dit keer alleen. Wederom erg genoten.

Toegangskaartjes Muziektheaterstuk "in bed met Dietrich en Piaf". Tekst en regie Daniel Cohen. Fréderique Sluytermann van Loo is Dietrich en Irene Kuiper is Piaf. Piano en accordeon: Ger Otte. Otte speelt ook Marcel Cerdan, Orson Welles, Rudi Sieber (1e echtgenoot Dietrich) e.a. Het idee vind ik meesterlijk; Piaf blijft "spoken" bij een oude, vereenzaamde Dietrich. In deze confrontatie blijkt hoezeer de vriendinnen van elkaar verschillen in hun ideeen over mannen, liefde, idealen. Dietrich koel en berekenend, Piaf volgt haar hart. Heel toepasselijk de voorstelling bijgewoond met mijn hartsvriendin.