Zorgverzekering 2017 en 2018


Een goedkope zorgverzekering 2018 in 2017 afsluiten of voor 2018  eind 2017 en dan overstappen van  verzekering.

Het is weer zo ver. We moeten een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Een basisverzekering is in ieder geval verplicht. U zult ook zien dat de premie voor een zorgverzekering 2017 en 2018 hoog is, zeker voor een aanvullende verzekering.  Overstappen van zorgverzekering loont meer dan ooit de moeite. Of omdat dat goedkoper is of omdat u niet tevreden bent over uw huidige zorgverzekering. Overstappen doet u uiterlijk tot 31 december van het jaar. Dan hebt u tot 1 februari de tijd om een nieuwe verzekering af te sluiten die per 1 januari met terugwerkende kracht zal ingaan. Met de verhoging van het verplicht eigen risico in 2016 (in 2017 gelijk gebleven) loont het nog meer om goed op de zorgpremies te letten. Let op de vrije zorgkeuze, want die kan met een budgetverzekering zeer beperkt zijn.


Welke zorgverzekering in 2017 en 2018? Fysiotherapie voor een groot deel uit basispakket zorg gehaald.


De zorg wordt alsmaar duurder. Niet alleen stijgen de premies, maar ook het verplicht eigen risico wordt steeds hoger en steeds minder is fiscaal aan ziektekosten bij de aangifte inkomstenbelasting aftrekbaar. Dat betekent dat u nogal wat moet uitzoeken om voor u het beste aanbod te vinden. Dat is niet zo eenvoudig:
      • Niet iedereen heeft evenveel zorg of fysiotherapie nodig;
      • Niet iedereen heeft een aanvullende zorgverzekering nodig;
      • Niet iedereen kan een hoge zorgpremie betalen;
      • Elk huishouden is weer anders;
      • Niet iedereen heeft kinderen;
      • Niet iedereen is in verwachting en heeft kraamzorg nodig;
      • De belastingwetgeving verandert voortdurend.
Wie chronische zorg nodig heeft, zal van een aantal dingen schrikken. Zo verdwijnt de vergoeding voor allerlei fysiotherapie uit het basispakket (zie basispakket). Vanaf 1 januari 2015 ging de langdurige zorg in belangrijke mate op de schop doordat het een verantwoordelijkheid van gemeenten en verzekeraars wordt. De vrije artsenkeuze wordt in 2017 en 2018 steeds belangrijker. Minder vrijheid betekent meestal een goedkopere zorgverzekering, vrijheid kost geld.
 

Waar een goedkope zorgverzekering 2017  en 2018 afsluiten?

Een aantal artikelen op internet geven inzicht in de premies die zorgverzekeraars vragen.Bovendien weten we wat ze in het verleden aan premie vroegen. Zo is snel duidelijk waar u het beste uw verzekering kunt afsluiten. Zorg wel dat u op tijd overstapt.


Enkele links met veel informatie over de zorgverzekering 2017 en 2018 en het verplicht eigen risico 2017 en 2018.

Lees voor verdere informatie over een goede ziektekostenverzekering. Kies voor een hoger eigen risico in 2017 en 2018, want dan is de zorgpremie veel goedkoper: