Welkom op de site van wielertoeristenclub Carpentier Sport uit Elverdinge

 
WTC Carpentier Sport uit Elverdinge bestaat reeds sinds 1968.

De club is in feite tweeledig:

-Wielerclub voor mannen, vrouwen en jongeren:
Iedere zon- en feestdag vanaf maart tot eind september wordt een tocht gemaakt van 50 tot 80 km aan een tempo van +-27 km/uur. Meestal vertrekken we om 8u30 aan het lokaal 'Het Suikerijfabriekje', Veurnseweg te Elverdinge (starturen zie Ritten). De minimumleeftijd voor deelname is 12 jaar, mits in groep kan gefietst worden. De bedoeling van de wielerclub is om elk wat wils te bieden: zowel de rustige wielertoerist als de competitiegerichte fietser kan bij ons zijn hartje ophalen zonder dat de anderen daarvan het slachtoffer worden. Na de eerste 20 km mogen de hardrijders de groep verlaten. Met inachtname van de verkeersregels wordt een aardig stukje doorgefietst. Vaak zijn er een drie à viertal groepen vluchters of 'weglopers'. Indien je moet lossen van de ene groep, word je opgevist door de volgende groep. De gewone groep (gemiddelde van +-27 km/uur) komt steeds als laatste met de volgwagen zodat bij bandbreuk of materiaalpech de nodige herstellingen kunnen worden uitgevoerd. Het gebeurt vaak dat wielrenners uit de regio de zondag als training 
meefietsen met de 'weglopers'. Het spreekt voor zich dat de leden zich niet zomaar aan de kant laten zetten en hun uiterste best doen om die mannen te volgen. De 'weglopers' betalen na afloop van de rit 0.5 EUR als 'boete'. Daarmee kan vaak de brandstof voor de volgwagen betaald worden.

Jaarlijks wordt een kampioenschap georganiseerd. De Algemene kampioenen zijn de leden die vanaf maart tot en met september geen enkele rit hebben gemist.  Door lottrekking wordt bepaald wie het volgende jaar de trui van Algemeen kampioen mag dragen.

-Wielerclub voor vrouwen:
Op donderdagavond om 19u15 vertrekken de dames aan het lokaal 'Het Suikerijfabriekje', Veurnseweg te Elverdinge  voor een tochtje van 20 tot 35 km aan een gematigde snelheid (+- 18 km/h).
Het seizoen loopt van 15 april tot 15 september.
De dames kunnen natuurlijk ook meefietsen op zondagvoormiddag.