http://www.facebook.com/groups/1652969144997843/
     
  

Welkom op de site van wielertoeristenclub KWTC Elverdinge

 
KWTC Elverdinge (vroeger WTC Carpentier Sport S.P.E Elverdinge) bestaat reeds sinds 1968. Ons stamnummer (Wielerbond Vlaanderen) is 82004005.
In het jaar 2018 vierden we ons 50-jarig bestaan en werden we dus een "koninklijke" club: KWTC Elverdinge

De club is in feite tweeledig:

-Wielerclub voor mannen, vrouwen en jongeren:
Iedere zon- en feestdag vanaf maart tot eind september wordt een tocht gemaakt van +/- 50 tot 80 km. Meestal vertrekken we om 8u30 aan ons lokaal 't Vervolg (bij Sam en Romina), Vlamertingsestraat 36 te Elverdinge (starturen zie Ritten). De minimumleeftijd voor deelname is 12 jaar en mits in groep kan gefietst worden. De bedoeling van de wielerclub is om elk wat wils te bieden: zowel de rustige wielertoerist als de competitiegerichte fietser kan bij ons zijn hartje ophalen zonder dat de anderen daarvan het slachtoffer worden. Na de eerste 10 km mogen de hardrijders de groep verlaten. Met in achtname van de verkeersregels wordt een aardig stukje doorgefietst. Vaak zijn er een twee à drietal groepen vluchters of 'weglopers'. Indien je moet lossen van de ene groep, word je opgevist door de volgende groep. De gewone groep (gemiddelde van +/-27 km/uur) komt steeds als laatste. 
 

Jaarlijks wordt een kampioenschap georganiseerd. De Algemene kampioenen zijn de leden die vanaf maart tot en met september de meeste ritten gefietst hebben.

-Wielerclub voor vrouwen:
Op donderdagavond om 19u15 vertrekken de dames aan het lokaal
't Vervolg (bij Sam en Romina), Vlamertingsestraat 36 te Elverdinge  voor een tochtje van 20 tot 35 km aan een gematigde snelheid (+/- 18 km/h).
Het seizoen loopt van halverwege april tot halverwege september.
De dames kunnen natuurlijk ook meefietsen op zondagvoormiddag.