Lex Coenen nieuwe voorzitter SC Woezik

Plaatsingsdatum: 1-aug-2010 4:03:17

Wijchen, 28 juli 2010 - Het bestuur van SC Woezik zal de leden tijdens de algemene ledenvergadering in september voorstellen Lex Coenen te benoemen als algemeen voorzitter van de vereniging als opvolger van Herman Peek.

Lex Coenen is geen onbekende in de regionale voetbalwereld. Hij was eerder onder andere voorzitter van SCE in Nijmegen, waar hij jarenlang zelf speelde, en ook voorzitter van de BVO NEC en Quick 1888, afdeling voetbal. Daarnaast was hij penningmeester van het KNVB-bestuur van de toenmalige afdeling Nijmegen en is hij nog in Commissieverband bij de KNVB Zeist betrokken bij het betaald voetbal. In Wijchen was hij mede-oprichter van de Stichting De Groene Grasvelden. Tevens was hij jarenlang gemeenteraadslid in Wijchen en fractievoorzitter van de VVD in de raad. Bij de laatste verkiezingen in maart stelde hij zich niet meer verkiesbaar. Lex Coenen kent de grootste club van de regio onder andere via zijn zoons en was al zeer geregeld bezoeker van het sportcomplex. Hij is onder de indruk van de organisatie binnen de club en van de aanwezigheid van vele honderden vrijwilligers. Hij zal zich samen met het bestuur met name ook inzetten om met gebruikmaking van zijn uitgebreide netwerk binnen de voetbalwereld, het bedrijfsleven en de politiek SC Woezik naar een nog hoger plan te tillen, zoals in het beleidsplan is vastgelegd.

De Leefbaarheidsgroep Woezik heeft in verschillende projecten (o.a. bij de herinrichting en de bouw van de Suikerberg) nauw en zeer prettig samengewerkt met het bestuur van SC Woezik o.l.v. Herman Peek. Onder zijn opvolger Lex Coenen zal dat worden gecontinueerd, want SC Woezik is meer dan een sportclub, het is een van de grootste organisaties in de Woezikse gemeenschap en is voor de Woezik (maar ook voor Noord en Achterlo) belangrijk voor de sociale samenhang en de ontwikkeling van de jeugd.