Cockpit

VGG Meeting bij de RLC

Het gaat weer gebeuren!

Op 9 juni 2018 is er een VGG Meeting bij de Roder Luchtvaart Club

De Vintage Glider Group is een ongeorganiseerde groep modelvliegers die via het Modelbouwforum elkaar regelmatig ontmoeten. De enige eis* om deel te nemen is het plezier in het vliegen met modelzwevers waarvan het ontwerp minimaal 20 jaar is.

Hoe het begon

In de zomer van 2008 werd in een draadje over de Graupner Mosquito op het forum geopperd om eens met wat oude zwevers bij elkaar te komen. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Binnen korte tijd waren er 40 enthousiastelingen die dit een goed idee vonden. Na wat pogingen om ergens op de hei bij elkaar te komen was het 17 mei 2009 zover. Een groep van zo'n 40 piloten met hun oude zwevers werden ontvangen door de vliegclub in Boxmeer. Het eerste VGG treffen was een feit.

Dat smaakte zo goed dat er in het najaar van 2009 nog een meeting werd georganiseerd in Hoeven. Wederom een succes, weliswaar met iets minder deelname, het plezier was er niet minder om. Na een zomer- en najaarsmeeting was de volgende mijlpaal een wintermeeting. Deze vond plaats in februari 2010 bij de Zweefvliegclub Noord-Oost Polder te Marknesse. En daarmee lijkt een terugkerend evenement te zijn ontstaan.

Als vanzelf ontstaat vanuit de ene meeting een volgende, in het menu aan de linkerzijde zijn ze terug te vinden of de eerstvolgende is op te zoeken!

* en kennis van de opzet, veldindeling en een geldige verzekering natuurlijk