Kimppakivat‎ > ‎

Kylmähuoneen kylmäkoneen huolto, onnistui

lähettänyt Altti Sevon 31.8.2010 klo 1.15   [ 10.9.2010 klo 4.44 päivitetty ]
Googletin pääkaupunkiseudun kylmäkonehuoltajia ja soittelin muutamiin, joista osa oli keskittynyt suurempiin laitoksiin kuten kauppoihin jne. Kuluneena kesänä töitä oli ollut riittämiin. Tänään kävi Kodinkonetekniikka Kumpula Ky tekemässä  huollon, eli lisäämässä jäähdytysainetta. Tätä varten piti asentaa täyttöventtiili, joka puuttui. Homma hoitui ripeästi ja asiantuntevasti kohtuuhintaan. Suosittelen. Yhteystiedot ovat: Puh. 0400 443 479 tai (09) 7531 531.
 
Terveisin,
 
Pekka Karvonen
 
 
Pekka Karvonen on kiinnostunut löytämään pätevää ja edullista kylmäkoneen huoltajaa? Vuonna 1972 valmistuneen talon alkuperäinen kylmähuoneen kompressori käy jo lähes tauotta. Jotain tarttis varmaankin tehdä!
 
Vinkistä kiittäen,
 
Pekka Karvonen
pa.karvonen@kolumbus.fi
0400 443 210
 
Useassa Veinin alueen asunnossa on tai oli luxus lisänä kylmiö. Tämä loistava 70-luvun systeemi olikin tuolloin kovin suosittu. Monet ovat päätyneet kylmiön purkamiseen keittiöremontin yhteydessä, osalla kylmiö toimii varastona. Todellakin, oma kylmäkoneenikin "kavitoi" eli käy koko ajan. Syynä on luonnollisesti se, että osa laitteiston kylmäaineesta on päässyt haihtumaan. Jos kylmäkonetta ei käytä säännöllisesti, kylmäaineen joukossa oleva kompressorin voiteluöljy kerääntyy laitteen pohjalle. Samaten jos laitetta ei käytä säännöllisesti, eli pyöräytä konetta sanotaan nyt vaikka varttitunnin verran, öljy ei voitele laitteen kumitiivisteitä, jolloin tiivisteet haurastuvat ja kylmäaine pääsee haihtumaan. Kun kylmäainetta ei ole riittävästi, kylmäntuotto heikkenee ja kone sitten käy jatkuvasti. Eli käyttäkää kylmäkoneitanne säännöllisesti, sama pätee auton ilmastointilaitteisiin.
 
Omassa koneessa sama vika, vaatii erikoismiehen, joka tulee lisäämään kylmäainetta järjestelmään. Jos systeemi muuten toimii, niin ei pitäisi mikään mahdottoman kallis juttu olla. itse olen myös kiinnostunut.
 
t: Altti Sevon, alttisevon@gmail.com
Comments