Kimppakivat‎ > ‎

Kannusta "pienyrittäjää", osta savea Raakasavi Oy:ltä ja tee pieniä saviesineitä

lähettänyt Altti Sevon 31.8.2010 klo 3.53
Pienyrittäjä Aapo 8v löysi mökiltä savea ja perusti kaivoksen. Nyt hän on perustanut Raakasavi Oy:n ja myy savea
Karvarousku 6 etupihalla. Koju on rakennettu ja puntaria viritetään. Rahaa tarvitaan terraarion/akvaarion hankintaan.
Sinne sitten jokin kiva elukka, käärme, sammakko, sisilisko tai vastaavaa. Mikäli tarpeettomana nurkassa makaa akvaario, niin täällä olisi tarvetta. Tulkaa ostamaan savea iltalenkillä Aapolta. Hinta lienee luokkaa 1 €/kg tai sinnepäin.Savesta voi muotoilla erillaisia esineitä, joita voi sitten polttaa nuotiossa tai takassa kovaksia. Aapo antaa vinkkejä tähänkin hommaan. Bisness alkaa keskiviikkona, kun kyltit ja muut tarvittavat rekvisiitat valmistuvat. Ohessa lyhyesti miten homma toimii pienimuotoisesti illan iloksi.
 
Takassa voi hyvin polttaa pieniä esineitä. Punasavi passaa oikein hyvin kokeiluihin. Kiillota puolikuivat esineet kivellä, lusikalla tai muovinkappaleella. Laita täysin kuivuneet esineet sahanpurujen kera esim. kannelliseen teepurkkiin tai muuhun peltitötteröön. Pieni reikä purkkiin vaikka naulalla, purujen pitää palaa kytemällä ei roihuten. Purkki takkaan ja hidas lämmönnosto. Parin tunnin polttelu riittää pikkuesineille. Anna töiden jäähtyä rauhassa vaikka seuraavaan päivään.
Kiukaan tulipesässä voipi poltella tai pihalle nuotio, jonka keskelle peltinen kurkkupurkki alassuin. Tärkeää on rauhallinen lämmönnosto ja jäähdytys. 

 
Comments