Kimppakivat

Veiniläisten kimppakivat !

Hyvät ystävät, viekö jonkin pikkuasian tilaaminen/ suunnitteleminen/valvominen enemmän aikaa kuin itse asia ? Maksaako vaivaa yleensä tehdä jotain pikkujuttua ? Ei hätää !!! Kimppakivalla selviää.


Itselläni on edessä teräksisen öljysäiliön tarkastus. Tarkastajan raahaaminen paikalle vaatii oman vaivansa ja hinnasta koostuu matkakustannuksista. Ja pitäisi öljypoltinkin huoltaa. Lienee jollain muullakin sama vaiva edessä, tai ainakin senjälkeen kun kuulee tulokset öljysäiliöni kunnosta.

Naapurista pitäsi kaataa pari puuta, joskopa jotain muutakin korpeaa varjostava kuusi, jos nyt ei ihan naapurin tontilla vaan omalla, tai vaikka olisikin naapurin tontilla, niin lupa ja metsuri tarvitaan !

Vai onko nurkassa pari ylimääräistä lankkua, pari tiiltä tai grossi Jerry Cottoneita ? Vapaaehtoinen vastaanottaja saattaa olla naapurissa ?

Oman ilmoituksen sivuille saat ottamalla yhteyttä joko puheenjohtajaan tai sihteeriin.

Toivo "Topi" Hartikainen RIP

lähettänyt Altti Sevon 21.10.2010 klo 1.30

Karvarousku 4:n alkuperäisasukas ja talonrakentaja Toivo "Topi" Hartikainen menehtyi 19-20.10 2010 välisenä yönä nukkuessaan sydämmen petettyä.

Lentopallovuorot Jupperin koululla tiistaisin klo 20.00-21.30

lähettänyt Maarit Papinniemi 6.9.2010 klo 22.17

Yhdistyksemme varaamat lentopallovuorot jatkuvat Jupperin koululla tiistaisin klo 20.00-21.30.
Kaikki innostuneet, niin uudet, kuin vanhatkin pelaajat mukaan!

Kannusta "pienyrittäjää", osta savea Raakasavi Oy:ltä ja tee pieniä saviesineitä

lähettänyt Altti Sevon 31.8.2010 klo 3.53

Pienyrittäjä Aapo 8v löysi mökiltä savea ja perusti kaivoksen. Nyt hän on perustanut Raakasavi Oy:n ja myy savea
Karvarousku 6 etupihalla. Koju on rakennettu ja puntaria viritetään. Rahaa tarvitaan terraarion/akvaarion hankintaan.
Sinne sitten jokin kiva elukka, käärme, sammakko, sisilisko tai vastaavaa. Mikäli tarpeettomana nurkassa makaa akvaario, niin täällä olisi tarvetta. Tulkaa ostamaan savea iltalenkillä Aapolta. Hinta lienee luokkaa 1 €/kg tai sinnepäin.Savesta voi muotoilla erillaisia esineitä, joita voi sitten polttaa nuotiossa tai takassa kovaksia. Aapo antaa vinkkejä tähänkin hommaan. Bisness alkaa keskiviikkona, kun kyltit ja muut tarvittavat rekvisiitat valmistuvat. Ohessa lyhyesti miten homma toimii pienimuotoisesti illan iloksi.
 
Takassa voi hyvin polttaa pieniä esineitä. Punasavi passaa oikein hyvin kokeiluihin. Kiillota puolikuivat esineet kivellä, lusikalla tai muovinkappaleella. Laita täysin kuivuneet esineet sahanpurujen kera esim. kannelliseen teepurkkiin tai muuhun peltitötteröön. Pieni reikä purkkiin vaikka naulalla, purujen pitää palaa kytemällä ei roihuten. Purkki takkaan ja hidas lämmönnosto. Parin tunnin polttelu riittää pikkuesineille. Anna töiden jäähtyä rauhassa vaikka seuraavaan päivään.
Kiukaan tulipesässä voipi poltella tai pihalle nuotio, jonka keskelle peltinen kurkkupurkki alassuin. Tärkeää on rauhallinen lämmönnosto ja jäähdytys. 

 

Kylmähuoneen kylmäkoneen huolto, onnistui

lähettänyt Altti Sevon 31.8.2010 klo 1.15   [ 10.9.2010 klo 4.44 päivitetty ]

Googletin pääkaupunkiseudun kylmäkonehuoltajia ja soittelin muutamiin, joista osa oli keskittynyt suurempiin laitoksiin kuten kauppoihin jne. Kuluneena kesänä töitä oli ollut riittämiin. Tänään kävi Kodinkonetekniikka Kumpula Ky tekemässä  huollon, eli lisäämässä jäähdytysainetta. Tätä varten piti asentaa täyttöventtiili, joka puuttui. Homma hoitui ripeästi ja asiantuntevasti kohtuuhintaan. Suosittelen. Yhteystiedot ovat: Puh. 0400 443 479 tai (09) 7531 531.
 
Terveisin,
 
Pekka Karvonen
 
 
Pekka Karvonen on kiinnostunut löytämään pätevää ja edullista kylmäkoneen huoltajaa? Vuonna 1972 valmistuneen talon alkuperäinen kylmähuoneen kompressori käy jo lähes tauotta. Jotain tarttis varmaankin tehdä!
 
Vinkistä kiittäen,
 
Pekka Karvonen
pa.karvonen@kolumbus.fi
0400 443 210
 
Useassa Veinin alueen asunnossa on tai oli luxus lisänä kylmiö. Tämä loistava 70-luvun systeemi olikin tuolloin kovin suosittu. Monet ovat päätyneet kylmiön purkamiseen keittiöremontin yhteydessä, osalla kylmiö toimii varastona. Todellakin, oma kylmäkoneenikin "kavitoi" eli käy koko ajan. Syynä on luonnollisesti se, että osa laitteiston kylmäaineesta on päässyt haihtumaan. Jos kylmäkonetta ei käytä säännöllisesti, kylmäaineen joukossa oleva kompressorin voiteluöljy kerääntyy laitteen pohjalle. Samaten jos laitetta ei käytä säännöllisesti, eli pyöräytä konetta sanotaan nyt vaikka varttitunnin verran, öljy ei voitele laitteen kumitiivisteitä, jolloin tiivisteet haurastuvat ja kylmäaine pääsee haihtumaan. Kun kylmäainetta ei ole riittävästi, kylmäntuotto heikkenee ja kone sitten käy jatkuvasti. Eli käyttäkää kylmäkoneitanne säännöllisesti, sama pätee auton ilmastointilaitteisiin.
 
Omassa koneessa sama vika, vaatii erikoismiehen, joka tulee lisäämään kylmäainetta järjestelmään. Jos systeemi muuten toimii, niin ei pitäisi mikään mahdottoman kallis juttu olla. itse olen myös kiinnostunut.
 
t: Altti Sevon, alttisevon@gmail.com

Säädä fillarisi oikein

lähettänyt Altti Sevon 20.8.2010 klo 0.14

Fillarointi on mukavaa ja terveellistä puuhaa. Joskus kuintekin renkaat laahaavat maata, ketjut pyörivät ympyrää ja penkki on päin persettä. Penkin etäisyys, korkeus ja suunta riippuu henkilökohtaisten mieltymysten lisäksi henkilön omista mittasuhteista. Jos sinulla on tunne, että pyörää voisi hieman säätää, niin ohessa melko mukava setti pyörän säätämiseksi.
 

Veinin Päivät Lauantaina 4.9.2010

lähettänyt Altti Sevon 12.8.2010 klo 3.54   [ 23.8.2010 klo 5.03 päivitetty ]

Veinin Kesäpäiviä vietetään Nurmikuukusessa kohtapuoleen. Ohjelmassa tanssit orkesterin säestämänä, kisoja ja pelejä, makkaraa ja kaikkea mitä ihmiset yleensä kauniina kesäpäivänä tarvitsevat. MIkäli haluat järjestää mitätahan sa ohjelmaa itsesi ja muiden veiniläisten iloksi tai muuten vain osallistua järjestelyihin, ota yhteyttä VPj Antero Väliahoon 

Öljysäiliön tarkastus

lähettänyt Altti Sevon 12.10.2009 klo 17.35   [ 5.10.2010 klo 3.58 päivitetty ]


Erillaisten säädösten ja lakien mukaan öljysäiliöt tulee tarkistaa väliajoin. Omalta kohdaltani määräika tuli täyteen.

Tilasin tarkistuksen Säilö Ykkösiltä ja tarkistus maksoi 295 €, koskapa säiliön kunnossa oli huomautettavaa, niin tilasin sitten samaan syssyyn säiliön korjauksen, hiekkapuhalluksen ja laminoinnin. Nyt säiliö on luokassa A, joten seuraava tarkistus on 2015. Korjaus ja laminointi maksoi 1700 € ja koko prosessin työnosuus oli n: 1200 €, joka laitetaan kotitalousvähennyksen piikkiin. Ei ollut halpaa, mutta eipähän tätä tarvitse murehtia vähään aikaan.

 

Altti Sevon, Karvarousku 6, 0405551234

Siili havaittu Veinissä !!!!!!!!

lähettänyt Altti Sevon 12.10.2009 klo 17.34   [ 20.8.2010 klo 0.09 päivitetty ]

Ilokseni havaitsin siilin takapihallani, pitkästä aikaa. Innostuin asiasta sen verran, että päätin perustaa takapihalleni siilinruokintapisteen. Kuvassa silli.

    Vanhoista "kansan tiedoista" poiketen Siilille EI pidä antaa maitoa, sillä siilin maha  ei pilko laktoosia, ja siili saa maidosta ripulin. Se on huono juttu. Kalaa ja vaikka silliä voi siilille antaa, mutta järvikala sisältää usein loisia, joten järvikala tulisi keittää ennen tarjoilua, hankala homma. Miten siis selvitä helpolla ???  Vastaus: kissanruokaa ja vettä. Lue tarkemmat ohjeet oheisen linkin takaa.
 
 

Nuohooja liikkeellä

lähettänyt Altti Sevon 12.10.2009 klo 16.33   [ 25.8.2010 klo 0.13 päivitetty ]

Tulisijat tulee säännösten mukaan  puhdistaa säännöllisesti, toisinaan se on jopa tarpeellista. 
 
Nokikolari on liikkeellä viikolla 36
 
Noki-Make tulee paikalle puhelinsoitolla 040 762 7203
 
 
Ohessa säädökset, jotka netistä löytyi.
 
 
 
 

1-9 of 9