www.tzaandt.nl‎ > ‎

Kunst op Stee.

Kunst op Stee in het Hogeland (week 2)

 

Het huis van de amateurkunst voor Groningen, organiseert dit jaar opnieuw de culturele actiemaand Kunst op Stee voor ouderen in Groningen. De hele maand april vinden er kunstzinnige en culturele activiteiten voor senioren plaats in Stad en provincie. De focus in de programmering ligt dit jaar op de regio’s Midden-Groningen, het Hogeland, Westerwolde en Oldambt.

 

De afgelopen week zijn er al diverse activiteiten georganiseerd voor Kunst op Stee. Op 3 april ging Kunst op Stee van start tijdens een manifestatie in Theater en Kunstencentrum Kielzog in Hoogezand.

 

Het Hogeland

In de tweede week van april zijn er in het Hogeland drie activiteiten. De activiteiten zijn erg uiteenlopend, er is voor elk wat wils. Op woensdag 11 april geeft Rosa Everts een creatieve workshop papieren planten bedenken en maken in ’t Binhoes te Garsthuizen.

Op zaterdag 14 april zijn er twee activiteiten. Zo is er de workshop Courage, een workshop eigentijdse dans voor 65-plussers onder leiding van Pierik L’Istelle in Middelstum (aanmelden kan tot 7 april). In Winsum treden er zaterdag 14 april diverse koren en muziekverenigingen op, een vocale en muzikale dag. Deze optredens vinden plaats op meerdere locaties, waaronder cultureel centrum De Blauwe Schuit en zalencentrum De Hoogte.

 

Programmaboekjes zijn te verkrijgen bij lokale bibliotheken en dorpshuizen. Het programma staat ook online op kunstopstee.nl.

 

Kunst op Stee is een initiatief van VRIJDAG en onderdeel van het programma Een Leven Lang Kunst.

De actiemaand is tot stand gekomen dankzij het Fonds voor Cultuurparticipatie, gemeente Groningen, provincie Groningen en de Hanzehogeschool Groningen.

Comments