Digitaal monument Gem. Eemsdelta

Beste inwoner van de gemeente Loppersum,

Het einde van de zelfstandige gemeente Loppersum is na 30 jaar in zicht. Vanaf 1 januari 2021 gaan wij op in de nieuwe gemeente Eemsdelta, samenmet de gemeenten Delfzijl en Appingedam.

Een belangrijk moment om bij stil te staan wat ons betreft. Ook hét moment om iets blijvends achter te laten voor u als huidige inwoner, voor uw (klein)kinderen, maar ook voor de toekomstige inwoners van de gemeente Eemsdelta. Iets om op terug te kunnen kijken, met trots en blijdschap en wellicht soms met weemoed.

Digitaal platform

De gemeenteraad van Loppersum lijkt het een goed idee om een digitaal platform (werktitel) in te richten, met bijvoorbeeld veel foto- en filmmateriaal, gedichten, tekeningen en verhalen van, voor en door inwoners van de gemeente Loppersum. Hiervoor heeft de raad geld beschikbaar gesteld en dit idee wordt nu verder uitgewerkt.

Ziet u kansen?

Het invullen van een dergelijk platform kan de raad vanzelfsprekend niet alleen. Daar hebben we uw hulp bij nodig! Ziet u kansen om, vanuit uw dorp, uw organisatie, uw school, hier een bijdrage aan te leveren? Heeft u, als u dit leest, nu al ideeën voor (de inhoud van) een digitaal platform? Meld u dan bij ons!

Wij zoeken mensen die bereid zijn een kleine coördinerende rol te spelen bij het vullen van dit platform, die ambassadeur willen zijn voor deze 'nalatenschap' van de gemeente Loppersum.

Neem contact met ons op!

Heeft u vragen, wilt u uw belangstelling kenbaar maken of heeft u zelfs al ideeën? Neem dan contact op met de griffier van de gemeente Loppersum, Mirjam van Bergen. Dit kan heel eenvoudig door een e-mail te sturen naar afscheid@loppersum.nl.

Comments