Ingezonden stuk over het ontstaan van 't Zandt
PDF opent op nieuwe pagina

Gemeentebeschrijving 't Zandt Anno 1990?
Ingezonden door Martin Boer

Eerste acts festival Terug naar het begin bekend

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei vervullen de middeleeuwse kerken van Appingedam en omgeving alweer voor de negende keer de rol van podium voor het cultureel festival Terug naar het begin. Dit jaar met niet één, maar twee dagen van muziek, theater, poëzie en beeldende kunst rond het festivalthema ‘...en de ander’. De eerste namen van de line-up zijn inmiddels aangekondigd, met onder meer:

 

Zangeres Sabrina Starke opent het festival op vrijdag, met een reeks krachtige liederen die op verschillende momenten in de geschiedenis de wereld een beetje veranderd hebben. De veelzijdige en spraakmakende artiest Wende Snijders treedt op in de Petrus en Pauluskerk in Loppersum. Theatermaakster Nhung Dam ging overal ter wereld op zoek naar alledaags geluk en duikt weer op in de kerk van Uitwierde met de ontroerende voorstelling Ha Ha Happiness, Theater De Steeg laat je met Moesje in de schoenen van je moeder staan en de mannen van Tangarine brengen hun gevoelige folk naar de kerk van Tjamsweer. Het beroemde duo Reinier Baas & Ben van Gelder speelt elegante jazz en de Amsterdam Klezmer Band swingt de pan uit met een aanstekelijke mix van Jiddisch en Nederlands.

 

Foto: Tangarine

Grunnegse pop

Echt Gronings wordt het als Swinder gaat spelen: vijf charmante jongens en de mooie Groningse taal maken eerlijke popmuziek. Henk van Os & Marjoleine de Vos gaan dieper in op het thema ‘... en de ander’ in een lezing, en op zaterdagavond eindigt het festival met een spetterend optreden van Fuse (bekend van Podium Witteman en De Wereld Draait Door).

Kaartverkoop

Wie zeker wil weten dat hij of zij erbij is, gaat voor tickets naar http://www.terugnaarhetbegin.nl/ (Vroege-vogel-korting geldt tot 1 april).


========================================================================


PERSBERICHT

 7 MAART 2017

Waardevermeerderingsregeling op 3 april van start

Nationaal Coördinator Groningen (NCG) stelt vanaf maandag 3 april 2017 de nieuwe waardevermeerderingsregeling open voor schadegevallen vanaf 1 januari 2016. Woningeigenaren met een door het Centrum Veilig Wonen erkende aardbevingsschade van minstens € 1.000,- kunnen, naast de vergoeding van de schade, een maximaal bedrag van € 4.000,- krijgen voor energiebesparende en energieopwekkende maatregelen. Deze regeling van het ministerie van Economische Zaken is bedoeld als compensatie voor overlast door aardbevingsschade. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de regeling uit. Woningeigenaren kunnen een aanvraag indienen via de website van het SNN. In 2017 is € 40 miljoen beschikbaar voor de regeling.

Nationaal Coördinator Groningen, Hans Alders: “Het is goed dat er nu een vervolg komt op de waardevermeerderingsregeling van 2015. Een grote groep woningeigenaren met aardbevingsschade krijgt zo de kans om te investeren in hun huis. Met de regeling kan bijvoorbeeld een hoge rendementsketel, zonnepanelen of HR++ glas worden geïnstalleerd. Dat levert een duurzamer huis en een besparing op de energierekening op.”

Voorwaarden regeling

Woningeigenaren komen in aanmerking voor de regeling als ze beschikken over een schaderapport van Centrum Veilig Wonen (CVW). Het schaderapport van CVW moet aantonen dat er sprake is van aardbevingsschade (categorie a of b) van tenminste € 1.000,-. Het gaat daarbij om schade die erkend is vanaf 1 januari 2016. Ook woningeigenaren met een uitspraak van de Arbiter Bodembeweging of een rechter komen in aanmerking. Als de uitspraak stelt dat er sprake is van aardbevingsschade van tenminste € 1.000,-. De nieuwe regeling geldt niet bij de aankoop van een woning of bij versterking, zoals bij de oude regeling wel het geval was. De nieuwe regeling wordt vandaag in de Staatscourant gepubliceerd.

Opnieuw een aanvraag indienen

Woningeigenaren die voor de vorige waardevermeerderingsregeling zijn afgewezen omdat het schaderapport met een schadebedrag boven € 1.000,- niet tijdig kon worden aangeleverd, moeten opnieuw een aanvraag indienen. Eigenaren die al subsidie hebben ontvangen van de vorige waardevermeerderingsregeling komen niet opnieuw in aanmerking.

Aparte regeling voor verduurzaming bij versterking

NCG werkt aan het aardbevingsbestendig maken van woningen in Groningen. Het versterken van woningen biedt kansen om de huizen gelijktijdig energiezuiniger te maken. Om die reden werkt NCG aan een aparte subsidieregeling voor verduurzamingsmaatregelen bij woningen die moeten worden versterkt.

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Het project SchuifAan bestaat tweeënhalf jaar! Mensen die ruimte over hebben aan tafel, nodigen anderen die hier behoefte aan hebben uit, om aan te schuiven bij het eten.

SchuifAan is ontstaan in Meppel, maar inmiddels zijn er dertien gastgezinnen actief in Alteveer, Blokzijl, Buitenpost, Dwingeloo, Emmen, Wanneperveen en Zeerijp. De gastgezinnen zijn zowel (echt)paren, gezinnen met kinderen als alleenstaanden, en ook de gasten zijn divers. Wat zij allen gemeenschappelijk hebben is dat zij op zoek zijn naar aanspraak, ontmoeting, nieuwe contacten en gezelligheid. Aanschuiven kan eenmalig zijn, maar sommige contacten zijn uitgegroeid tot een langduriger contact of vriendschap.

De insteek is aanschuiven bij het avondeten, maar enkele gastgezinnen geven er hun eigen draai aan. Zo zijn er onder andere al koffieafspraken, spelletjesavonden en een uitgaansavond georgan

iseerd.

Op de Facebookpagina h

ttps://www.facebook.com/schuifaan/ vind u steeds het actuele nieuws.

Op de website www.schuif-aan.nl kunt u zoeken naar een gastgezin bij u in de buurt dat u aanspreekt en naar de beschikbare data. Aanmelden gaat via de e-mail. Er zijn geen kosten aan verbonden aan SchuifAan.

 

SchuifAan is een succes, maar er zijn meer gastgezinnen dan gasten. Mensen weten SchuifAan nog niet altijd te vinden of vinden het spannend om zich aan te melden. De initiatiefnemers zien hier graag verandering in komen. Spreekt het idee u aan, schroom niet, maar stap letterlijk en figuurlijk over de drempel. Welkom bij Schuif Aan!

 

P.S. Dit is een algemeen persbericht. Voor specifieke informatie over gastgezin(nen) in uw woonplaats, gebruikt u a.u.b. de informatie van http://schuif-aan.nl/gastgezinnen/

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

De nieuwsbrief 't Zandt op de Kaart! voorjaar 2017 wordt deze week weer bezorgd bij alle inwoners.

Open hier de nieuwsbrief


=====================================================================

Misschien een leuke aanvulling op jullie mooie oude ansichtkaarten :

Mijn opa (Arie) en oma(Lies) Woltjer en hun kinderen ,Gerard en Annie, woonden voor de oorlog in 't Zandt.

Opa was gemeente veldwachter en woonde achter de kerk.


Met vriendelijke groet,

Fred Woltjer  Oudemirdum


Druk op de groene knop
 om verder te gaan

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Persbericht Groninger Dorpenmiddag

Informatie


==========================================

Persbericht 100 jarig jubileum Toneelvereniging Vriendenkring ’t Zandt.

In verband met het 100 jarig bestaan van Toneelvereniging Vriendenkring worden er ( in tegenstelling tot onze jaarlijkse toneelavonden in februari) dit seizoen 2 toneelavonden gehouden op 19 en 20 mei in een grote feesttent op het voormalig hoofdveld van VV ’t Zandt bij de manege van ZEO aan de Hoofdstraat. Beide avonden zal de top coverband SWITCH spelen.

100 jaar toneelvereniging Vriendenkring, een jubileumjaar waar we niet stilzwijgend aan voorbij willen gaan. We hebben voor deze locatie gekozen omdat we zoveel mogelijk mensen willen laten meegenieten van dit jaarlijks terugkerend spektakel waar voor 600 mensen ruimte is gemaakt om te genieten van Gronings toneel. Uitgevoerd wordt de komedie De familie Bruinsma in de bocht “leve de koning” geschreven door Carl Slotboom.

Toneel leeft in ’t Zandt en wijde omtrek. De toeschouwers komen uit alle hoeken van de provincie om te genieten van het spel van een vaste groep enthousiaste spelers. Een prachtig decor, professioneel licht en geluid en een gedreven regisseur hebben de afgelopen jaren voor veel volle zalen gezorgd.

Vanaf 8 mei gaan de kaarten in de vrije verkoop voor 7,50 per stuk bij Arene Smit, Hoofdstraat 35 ’t Zandt. Tel. 0596-581223 of via de mail ben.arene@planet.nl


=================================================================


=======================================================================================================================================


 

Bruggen gemeente Loppersum ondergaan metamorfose


De bruggen in de gemeente Loppersum  krijgen een metamorfose. De gemeente heeft circa 45 bruggen in eigendom, 21 daarvan worden schoongemaakt door firma Wide Waterbouw Reiniging. De overige bruggen hebben dat nog niet nodig. Het resultaat mag er wezen. Wethouder Pier Prins: "Naast de visuele verbetering is het voor het behoud van de bruggen ook goed dat ze gereinigd worden. Het vuil veroorzaakt namelijk rotting van de brug". De schoonmaakactie is momenteel in volle gang. De meeste bruggen zijn gereinigd, een aantal zal de komende weken worden aangepakt.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------


============================================================

Verslag informatie avond 't Zandt 22 juni 2016

                **********************************

Persbericht en presentatie herinrichting 't Zandt

Open de onderstaande link om de bestanden te downloaden
https://FileCap.gemcc.nl/FileCap/download.jsp?id=pOTUVXMPWTT&fec=y

                **********************************************

Presentatie herindeling.
( open de onderstaande link)

https://FileCap.gemcc.nl/FileCap/download.jsp?id=pQWLFOZRXWH&email=friedadrenth@ziggo.nl
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VV ’t Zandt maakt zich op voor 85e en laatste jaar!


--------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oud Papier. 
-
--------------------------------------------------------------------------------------------------'t Zandt -

Gemeente Loppersum

Inwoneraantal gemeente Loppersum: 10.042

Het (voorlopig) aantal inwoners van de gemeente Loppersum op 1 januari 2016 is 10042.

Dit is een verlies van 98 inwoners over het jaar 2015.

De gemeente Loppersum heeft een vertrek overschot van 100 inwoners en een geboorte overschot van 2.

1 januari 2015                                                              1 januari 2016

Aantal mannen:             5.110                                                   5.079   

Aantal vrouwen:            5.030                                                   4.963

totaal:                              10.140                                                 10.042

 

Het definitieve aantal inwoners zal in april 2016 worden vastgesteld door het Centraal Bureau voor de Statistiek.Wilt U hier ook adverteren? Dat kan , neem dan contact op met Erwin & Frieda Drenth

friedadrenth@ziggo.nl

Advertenties
Het weer in 't Zandt


URL van de gadget-specificatie kan niet worden gevonden


Windrichting

Windkracht

Luchtdruk