El mejor Tratamiento para la Depresion

Xavier Conesa Lapena – Carme Serrat Bretcha
C/ Gaietà Vinzia, 11-13
MOLLET DEL VALLES

C/ Santa Anna, 26
BARCELONA

 C/ Diagonal (cantonada) Passeig de Gràcia
BARCELONA

Tel 93 570 71 54 (petición de visita)
conesa_psicologo@yahoo.es
Xavier Conesa Lapena
fotopsicologescacspetit
(Montcada i Reixac, 1956) és un psicòleg i sexòleg català. El 1990 fundà el Centre de Psicologia Aplicada a Mollet del Vallès entitat dedicada als tractaments psicològics en adults,adolescents i nens. Compatibilitzà aquestes tasques amb les teràpies de parella i disfuncions sexuals masculines i femenínes, establint col.laboracions amb institucions dedicades a la salut mental,especialment de la comarca del Vallès. Posteriorment, posa en funcionament l’Institut Superior d’Estudis Sexològics (I.S.E.S.) a Barcelona, dedicat a la docència de la sexologia: postgraus, masters i cursos específics reconeguts d’Interès Sanitari pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’Institut manté conveni de col.laboració amb la Universitat de BarcelonaUniversitat de Girona,Universitat Ramon Llull i Universitat Oberta de Catalunya i
Centre d’Estudis Universitaris de California, Illinois
Tutor de pràctiques externes de la Facultat de Psicologia (UB) de la Universitat de Barcelona des de l’any 1.999
L’any 1997 es va especialitzar en els tractaments específics per a la depressió a través de la luminoteràpia, essent un dels capdavanters en la investigació i implantació d’aquesta teràpia a nivell estatal. Informacions al respecte publicada al periòdic El Mundo, articles periodístics a Consumer i al periòdic Público.
Ha estat també coordinador del Grup de Treball de Sexologia del Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.
Al llarg de tots aquests anys, ha establert col.laboracions en mitjans escrits, ràdio i televisió.Enllaços externs
Pàgina Oficial de Xavier Conesa Lapena
Acta Constitucional de l’Institut Superior d’estudis Sexològics I.S.E.S.
Col.laboració Docent del Practicum de Psicologia de la Universitat de Barcelona
Col.laboració Docent amb la Universitat de Girona
Col.laboració en tasques de formació amb la Universitat Ramon LlullAcord de Col.laboració amb la Universitat Oberta de Catalunya U.O.C.Conveni de Col.laboració Acadèmica amb Centre d’Estudis Universitaris de California, Illinois
Reconeixement de l’Ajuntament de Mollet del Centre de Psicologia Aplicada
Referències sobre la investigació en Luminoteràpia al periòdic “El Mundo”. Any 2.005
Investigacions sobre Luminoteràpia, Referències al periòdic “Público”. Any 2.007
Coordinador del Grup de Treball de Sexologia del Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya
Miembro de la Federacion Española de Especialistas en Sexologia

Publicacions

Carme Serrat Bretcha
carmepsicologape
Licenciada en Psicologia Colegiada nº 3.086 Adultos e Infantil (Universidad de Barcelona)
Diplomatura de Postgrado en Logopedia (Universidad Autonoma de Barcelona)
Certificación para el tratamiento de la Fundación Catalana del Sindrome de Down.
Diagnostico y Terapia Infantil (Instituto Medico del Desarrollo Infantil)
Tutora de practicas Universidad de Barcelona y Universidad Ramon Llull
Terapeuta Sexual i Familiar
Coordinadora de l’Institut Suparior d’Estudis Sexològics I.S.E.S.
Professora d’Integració Social i Atenció Soció Sanitària
Professora de Comunicació alternativa, Atenció a persones amb dependencia,
Assessora Psicològica d’escoles bressol.
Assessorament a pares
Tutora de Pràctiques Universitat Oberta de Catalunya
Conferenciant de temes relacionats amb la psicologia infantil.
TRACTAMENTS

TRACTAMENTS DE LA PERSONALITAT

Tractament de la Depressió (VIDEO)

http://www.curar-depresion.com (TOT SOBRE DEPRESSIÓ)


imagen
imagen
Imagen
"...Tanto Psicologos como Psiquiatras buscamos estabilizar los niveles de serotonina, ya sea con fármacos antidepresivos, ya sea a través de las psicoterapias o ya sea a través de la luminoterapia que, a través del nervio óptico incide sobre la Glandula Pineal y a traves de ella incide regulando los niveles de serotonina..." 
(Ludlum, W.) 

_________________________________________

TRATAMIENTOS CON LUMINOTERAPIA EN NUESTRAS CONSULTAS EN BARCELONA:
Santa Anna, 28 Barcelona
Gaietà Vinzia, 11-13 Mollet (Barcelona)

Petición de visita: Tel. 93 570 71 54
________________________________________
** VIDEO SOBRE EL TRATAMIENTO DE LA DEPRESION CON LUMINOTERAPIA** (CLICAR) 
.
Darreres Investigacions Científiques


TRATAMIENTO DE LA DEPRESION ULTIMAS INVESTIGACIOINES

FUNCIONAMENT:
Exposició a la teràpia lumínica a la nostra consulta, mitja hora a la setmana. Per al tractament de la Depressió i de les disfuncions sexuals masculines i femenines. Especialment en la manca de desig sexual.
Existeix també la possibilitat de comprar l'aparell i realitzar els tractaments en el seu propi domicili.
Eficàcia científica provada en tot tipus de depressions i molt especialment en les depressions lligades als canvis estacionals .''''

''Fatiga, somnolència excessiva, desànim i irritabilitat poden sorprendre a una persona que durant la major part de l'any porta una vida normal i quan arriben els mesos d'hivern s'aprecia un canvi substancial de caràcter. Existeixi o no una depressió lleva o manifesta la resta de l'any.

Si la tendència continua, i augmenta el desànim a mesura que els dies s'escurcen, està patint algun tipus de desordre afectiu estacional (SAD, per les sigles en anglès).
"Són un tipus de depressions que tenen la característica d'estar associades i desencadenar en una determinada estació de l'any", afirma Jeroni Sáiz, cap del Servei de Psiquiatria de l'Hospital Ramón i Cajal, de Madrid.''

''Luminoteràpia''

La depressió pot estar relacionada amb el descens de les hores de llum. Estacions com la tardor o l'hivern, en què les nits són més llargues i els dies més curts, afavoreixen un estat d'ànim baix, com a conseqüència d'una major producció de melatonina o hormona del son. Aquesta malaltia, anomenada Trastorn Afectiu Estacional i que afecta el 20% de la població, pot combatre amb medicaments antidepressius, psicoteràpia i una tècnica, encara nova a Espanya, anomenada fototeràpia. L'objectiu és exposar el pacient cada dia a l'acció d'una llum artificial fluorescent, que simula la lluminositat d'un dia assolellat i augmenta la producció de serotonina, l'hormona de l'activitat. El tractament pot realitzar-se en la consulta del psicòleg o en la pròpia llar, ja que aquestes llums són de venda lliure, però convé comptar amb l'assessorament mèdic i recordar que, malgrat els bons resultats, res substitueix a la llum del sol.

Beneficis

A la tardor i hivern les hores de llum natural disminueixen considerablement i s'incrementen els casos de depressió. Es calcula que un 20% de la població experimenta aquest decaïment de l'ànim, conegut com Trastorn Afectiu Estacional (TAE), i que afecta d'una manera severa a un terç d'aquest percentatge i d'una forma més lleu als dos terços restants. La TAE es caracteritza, a més de per la depressió, per una gran irritabilitat, pèrdua d'energia, estrès, cefalees, augment del son, augment de la gana i, en conseqüència, increment del pes. Aquesta patologia influeix en els sistemes endocrí, nerviós i immune de l'ésser humà i es dóna, sobretot, en dones de 20 a 30 anys i en països nòrdics, com Finlàndia o Noruega, amb hiverns prolongats. En aquests països les taxes de suïcidis són més elevades.

Psiquiatres i psicòlegs, encarregats del tractament d'aquests pacients, recorren als antidepressius i la psicoteràpia (teràpia de conversa) per alleujar i curar la malaltia, però, des de fa poc més de quatre anys, utilitzen també la fototeràpia, una tècnica que es basa en l'exposició del pacient a una llum artificial blanca i brillant, que simula la natural i que aconsegueix, segons l'arquitecte gerent de JCC Gabinet de Qualitat Ambiental, Carlos M. Requejo, «una poderosa influència en els neurotransmissors cerebrals que modifica l'atenció, l'humor i el comportament, altera la salut humana i afecta el rendiment laboral». «Habitualment», assegura l'expert, durant l'hivern passem fins al 80% del temps en entorns tancats a causa del fred ia l'escassetat de llum "amb el que ens deprimim i defugim cada vegada més el sortir a l'exterior».

L'objectiu de la fototeràpia és fer creure a l'organisme que és de dia i estimular, per tant, la producció de neurotransmissors cerebrals com la serotonina (hormona de l'activitat) i la dopamina (hormona de l'atenció), en detriment de la melatonina (hormona del son), que a més provoca un descens de la temperatura corporal i la producció augmenta amb la foscor.


L'objectiu de la fototeràpia és fer creure a l'organisme que és de dia i estimular la producció de neurotransmissors cerebrals associats amb els nivells d'atenció i activitat

Segons un informe dels experts en luminoteràpia Carlos Serra, Josep Masbernat i Cristina Camps «la llum o la foscor informen al cervell perquè segregui o deixi d'alliberar les hormones responsables del funcionament de l'organisme». Una de les més importants és la melatonina, que s'allibera entre les nou del vespre i les vuit del matí. Per tant, l'absència de llum pot prolongar la secreció d'aquesta hormona, la qual cosa disminueix la temperatura corporal i obliga a compensar aquesta situació amb la ingesta de calories, ja siguin dolços o carbohidrats. «A l'augmentar la melatonina, disminueix la serotonina al cervell, i amb la reducció del nivell d'aquest neurotransmissor s'arriba a la depressió. En persones predisposades ha prou amb dues setmanes d'insuficiència de llum per assolir aquest estat depressiu », afegeix l'informe.

Tot i que res substitueix al sol, tal com recorda Requejo, la luminoteràpia està difosa i molt popularitzada, sobretot en els països nòrdics, on l'absència de llum solar és freqüent i «on està demostrat que els pacients depressius experimenten millora sota la influència de les llums », assevera el psicòleg clínic i especialista en fototeràpia Xavier Conesa, del Centre Psicològic i d'Especialitats de Mollet. Per aquest, la teràpia lumínica «és eficaç» en el tractament de la depressió estacional, encara que apunta que en l'actualitat també s'investiga la seva utilitat en la malaltia bipolar, la bulímia o el jet lag, trastorns que alteren el rellotge intern del cos. «Es tracta de normalitzar la producció de neurotransmissors sense recórrer a substàncies químiques, amb un tractament que pot iniciar a la tardor i hivern i prolongar fins a l'arribada de la primavera», quan els dies comencen a ser més llargs. No obstant això, afegeix, «cal recordar que la millor teràpia és gaudir de la llum natural i de passejades a l'aire lliure, i intentar fer exercici en un entorn obert i en contacte amb la natura».

Conesa_psicologo@yahoo.es
conesa_psicologo@yahoo.es
http://www.luminoterapia.galeon.com


 TRACTAMENT DE LA DEPRESSIÓ ULTIMES INVESTIGACIOINES


Funcionament

El nivell de lluminositat del sol a l'estiu és de 150.000 lux (unitat d'intensitat lluminosa) i d'uns 500 lux a l'hivern. Per sota dels 2.000 lux, les persones més sensibles experimenten canvis d'humor, de manera que la fototeràpia recorre a làmpades fluorescents amb una lluminositat entre 2.500 i 10.000 lux. El més adequat és començar el tractament amb làmpades de menor intensitat i anar incrementant progressivament, alhora que s'augmenta el temps d'exposició. Xavier Conesa explica que les làmpades utilitzades eliminen la fatiga visual perquè les bombetes eviten el parpelleig lluminós. De venda lliure, es poden comprar de peu o tipus flexo i el seu preu ronda els 400 euros, encara que el recomanable és que sigui un metge qui determini la necessitat del seu ús i realitzi les primeres sessions en una consulta.

En el cas de la teràpia en consulta, segons Conesa, l'exposició a la llum es realitza al mateix temps que la psicoteràpia, «un cop per setmana i durant una sessió d'una hora». «Els resultats són immediats», assegura. «El pacient nota el canvi anímic quan surt de la sessió, encara que aquesta sensació es va perdent amb el pas dels dies, fins que torna a exposar-se a una sessió de luminoteràpia, que l'anima de nou».


En les sessions domèstiques de fototeràpia s'aconsella realitzar el tractament a primera hora del matí amb un temps màxim d'exposició d'una hora diària

Quan s'opta per l'ús domèstic d'aquests aparells, s'aconsella realitzar el tractament a primera hora del matí, amb sessions de 10 a 15 minuts (segons el grau de malaltia del pacient) i incrementar aquest temps fins als 30 o 45 minuts. Així, progressivament, es pot arribar a un màxim d'una hora diària d'exposició davant de la llum, que emet una llum blanca fluorescent molt viva i que està coberta per una pantalla que evita l'emissió de raigs ultraviolats. «Una sessió equival a romandre a la llum del dia durant una jornada assolellada de primavera», assenyalen Serra, Masbernat i Camps.

Durant l'exposició, el pacient ha seure davant del llum a uns 35 centímetres, sense mirar directament a la llum i realitzar una altra activitat, com la lectura, alhora que rep el tractament. Conesa descriu el tractament en quatre passos:

L'organisme capta la llum a través dels fotoreceptors de la retina de l'ull.
L'estímul lumínic genera senyals elèctrics que travessen el nervi òptic.
El senyal viatja des de la meitat del cervell fins l'hipotàlem i el nucli supraquiasmàtic.
L'estímul propicia una sèrie de canvis químics: s'allibera més quantitat de serotonina (neurotransmissor), que provoca sensació de benestar, i se suprimeix la secreció de melatonina, hormona encarregada de controlar la durada i el ritme del son.
A través del nervi òptic, els impulsos lumínics arriben a la glàndula pineal i produeixen la secreció o la normalització dels neurotransmissors, «el mateix efecte que produiria la psicofarmacologia i que, també a la llarga, produiria el tractament psicològic, perquè en realitat els canvis anímics tenen a veure amb els neurotransmissors », apunta Conesa. «L'objectiu és regular els nivells de serotonina», afegeix. Per aconseguir aquest objectiu hi ha diversos camins, entre els quals «el més immediat i directe» és l'ús d'antidepressius, tot i que s'ha demostrat que la fototeràpia és una eina "molt útil".

Efectes secundaris

El fet que les llums es venguin lliurement en el mercat suposa un avantatge per al pacient, ja que pot realitzar el tractament a la llar oa l'oficina sense necessitat d'acudir cada dia a la consulta del metge. No obstant això, cal tenir en compte que, abans de comprar una d'aquestes llums, s'ha de constatar que està homologada, dirigida a pal.liar els efectes de la depressió i que compta amb una pantalla que filtra la llum ultraviolada. Així mateix, tampoc s'ha d'abusar del temps d'exposició, ja que, si es fa, es poden produir lesions a la retina, mals de cap, fatiga, irritabilitat excessiva, hiperactivitat, optimisme exagerat o disminució de la son. Encara que aquests símptomes tendeixen a desaparèixer en uns dies, és aconsellable anar al metge quan apareguin, abans de continuar amb el tractament.

Xavier Conesa Lapena

·         Colegiado número 4.977 Psicologo-Sexologo

·         Psicólogo Clínico. Universidad de Barcelona 1980

·         Miembro Numerario de la Academia de Ciencias Medicas de Catalunya y Baleares

·         Miembro Numerario de las Secciones de Sexologia y Salud Mental (ACMCB)

·         Psicoterapeuta Humanista. Universidad Pontifia Comillas. Instituto de Ciencias Sanitarias y de la Educación 1.987

·         Psicodramatista. Ayuntamiento de Barcelona. Area de educación (Escola Municipal d'Expressió i Psicomotricitat) 1.988

·         Eutonia. Técnicas de relajación. Ayuntamiento de Barcelona. Area de educación 1.989

·         Terapeuta grupal. Ayuntamiento de Barcelona (Escola Municipal d'Expressió i Psicomotricitat) 1.990

·         Sexologia. Terapia de pareja. Institut Català de Psicologia (Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya) 1.994

·         Terapeuta Cognitivo-Conductual. ISEP. (Institut Superior d'Estudis Psicològics) 1.995

·         Curso de Psicofarmacologia para Psicólogos. Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya 1.999

·         Tutor de Practicas de Psicologia. Facultat de Psicologia. Universidad Ramon Llull. Desde 1.997

·         Tutor de Practicas de Psicologia. Facultat de Psicologia Universidad de Barcelona. Desde 1.998

·         Coordinador del Grup de Treaball de Sexualitat del COPC

 

Carme Serrat Bretcha

·         Licenciada en Psicologia Colegiada número 3.086 Adultos e Infantil (Universidad de Barcelona)

·         Diplomatura de Postgrado en Logopedia (Universidad Autonoma de Barcelona)

·         Certificación para el tratamiento de la Fundación Catalana del Sindrome de Down.

·         Diagnostico y Terapia Infantil (Instituto Medico del Desarrollo Infantil)

·         Tutora de practicas Universidad de Barcelona y Universidad Ramon Llull

·         Terapeuta Sexual i Familiar

·         Coordinadora de l’Institut Suparior d’Estudis Sexològics I.S.E.S.

·         Professora d’Integració Social i Atenció Soció Sanitària


''Conesa_psicologo@yahoo.es 
conesa_psicologo@yahoo.es''
http://www.luminoterapia.galeon.com

 TRACTAMENT DE LA DEPRESSIÓ ULTIMES INVESTIGACIOINES


Les persones que pateixen aquest tipus de desordres es deprimeixen durant els mesos de tardor i hivern i se senten millor durant la primavera i l'estiu.

Una causa de l'aparició del desordre afectiu estacional podria ser la "secreció de melatonina, una hormona que segrega la epífisis". Durant les nits, així com a l'hivern, el cervell secreta major quantitat de melatonina. La durada de les hores del dia, es mostra per tant com una de les possibles causes de la malaltia.

"Hi ha una sèrie de tractaments, com l'aplicació de llum o la privació de son, que el que fan és intervenir sobre els ritmes biològics tractant de restaurar l'equilibri perdut", comenta l'expert.

El que defineix els símptomes és que es desencadenen en una determinada època de l'any: "En la nostra latitud a partir de novembre, quan descendeix val deu hores la llum del dia".

''Conesa_psicologo@yahoo.es conesa_psicologo@yahoo.es''http://www.luminoterapia.galeon.com TRACTAMENT DE LA DEPRESSIÓ ULTIMES INVESTIGACIOINES


Teràpia lluminosa:
Per al tractament del desordre afectiu estacional se sol utilitzar una llum brillant, que de vegades reverteix els símptomes depressius. "Hi ha llums que mimetitzen la llum solar emetent una llum molt potent, com de 10.000 lux. S'ha provat que milloren els casos de depressió estacional". La teràpia de llum consisteix en una caixa amb llum d'espectre total (sense raigs ultraviolats) dissenyada per proporcionar llum brillant als malalts de SAD.
''''Www.luminoterapia.galeon.com Depresion. Darreres investigacions''''

===='' DARRERES APORTACIONS SOBRE EL TRACTAMENT DE LA DEPRESSIÓ''====

Luminoteràpia: TRACTAMENT DE LA DEPRESSIÓ DES DE CASA
''
Per demanar l'aparell:

E-MAIL: conesa_psicologo@yahoo.es
Tel 93570 71 54

Barcelona (Espanya)

Preu: 400 Eur

El rebrà a casa a pagar contra reembors

Resulta altament eficaç en depressions lleus, moderades i greus i no necessàriament lligades als canvis estacionals.''

''Conesa_psicologo@yahoo.es conesa_psicologo@yahoo.es''http://www.luminoterapia.galeon.com TRACTAMENT DE LA DEPRESSIÓ ULTIMES INVESTIGACIOINES

www.luminoterapia.galeon.com Depresion. Darreres investigacions

DEPRESSIÓ

Símptomes de la depressió 
Diferents persones poden patir de depressió de maneres diferents. Algunes pateixen durant mesos d'un estat general de tristesa de baixa intensitat, mentre que d'altres experimenten un canvi negatiu sobtat i intens en el seu estat d'ànim. El caràcter i la intensitat dels símptomes varien segons la persona i poden canviar al llarg del temps. Examinem alguns símptomes comuns de la depressió. Ha tingut algun dels següents símptomes durant més de dues setmanes? 

Un canvi en els hàbits alimentaris que provoqui un augment o pèrdua de pes no desitjat 
Un canvi en els seus hàbits de son-dormir massa o molt poc 
Sentir cansament a totes hores 
Pèrdua d'interès en les persones o activitats que abans li produïen plaer 
Agitar o enutjar amb facilitat 
Pensar que res del que fa està ben fet 
Idees de mort, desitjos suïcides o intent de suïcidi 
Símptomes físics permanents que no responen al tractament, com els mals de cap, trastorns digestius o dolor crònic 
Problemes especials dels cuidadors 

Què tenen en comú la manca de son, la demència i el fet que vostè sigui home o dona? Cada un d'aquests factors pot contribuir de certa manera al risc especial de depressió que gravita sobre els cuidadors. 

La demència i els cuidadors 
Els investigadors han comprovat que les persones que tenen cura a un pacient de demència tenen el doble de probabilitats de deprimir que els que tenen cura de pacients que no són dements. Mentre més greu sigui l'estat de demència, com el que provoca la malaltia d'Alzheimer, més probable serà que el cuidador sigui víctima de la depressió. És indispensable que els cuidadors, sobretot els que es veuen en aquest cas, rebin suport continu i segur. 

Tenir cura d'un pacient de demència pot ser massa aclaparadora. No és igual a altres tipus de cura. Els cuidadors no només han de dedicar moltes més hores setmanals a la cura, sinó que també tenen més problemes laborals, estrès personal, problemes de salut física i mental, tenen menys temps per fer les coses que gaudeixen, menys temps per dedicar a altres familiars i més conflictes familiars que aquells altres cuidadors que atenen a pacients no dements. Encara que els cuidadors sempre es veuen afectats pel deteriorament de la capacitat mental i física d'un ésser estimat, l'atenció a conductes demencials contribueix encara en major mesura a provocar símptomes de depressió. Els símptomes associats amb la demència, com ara el vagabundeig, l'agitació, l'amagar els béns personals i les conductes impròpies, fan que cada dia porti una nova crisi i fan difícil que el cuidador pugui descansar o obtenir ajuda. 
Les dones pateixen de depressió en major grau que els homes. Les dones, principalment les esposes i filles, formen el gruix dels cuidadors. Als Estats Units, aproximadament 12 milions de dones pateixen cada any de depressió clínica, el que és al voltant del doble de la xifra d'homes. Una enquesta de l'Associació Nacional de Salut Mental (National Mental Health Association) sobre l'actitud i les creences del públic general que fa a la depressió clínica, va revelar que més de la meitat de les dones enquestades encara consideren que és "normal" que les dones se sentin deprimides durant la menopausa. 

Què ha de fer si sospita que pateix de depressió 

La depressió s'ha d'atendre amb la mateixa seriositat que qualsevol altra malaltia, tal com la diabetis o la hipertensió arterial. Si li resulta incòmoda la paraula "depressió", digueu-li al metge que "se sent melancòlic" o "decaigut". El metge sabrà entendre. L'important és buscar ajuda. 

Els pacients de malalties cròniques també poden patir de depressió. Si considera que això li està passant al seu ésser estimat, busqui l'oportunitat de compartir la seva preocupació amb el pacient. Si el pacient es mostra reticent a conversar amb vostè sobre aquest tema, tracti que una amistat de confiança conversi amb el pacient, o avísele al metge sobre aquesta preocupació abans de la propera consulta. 

Quin és el tractament de la depressió? 

El primer pas per obtenir el millor tractament contra la depressió és consultar un professional de la salut mental, que pot ser un psiquiatre, un psicòleg o un treballador social. Al mateix temps, Demaneu al seu metge que li faci un examen físic. Certs medicaments, així com alguns trastorns de la salut (com ara les infeccions virals) poden provocar els mateixos símptomes que la depressió, i el metge podrà determinar si estan presents en l'examen físic. L'examen ha d'incloure anàlisi de laboratori i proves per determinar si estan afectades les funcions de la parla, de la memòria o del pensament. 

Encara que és freqüent que els metges prescriguin fàrmacs antidepressius, els medicaments per si sols potser no siguin el millor tractament per la depressió. Recomanem molt especialment que busqui l'atenció d'un professional de la salut mental com a part del tractament. El terapeuta o conseller escoltarà els seus problemes, li farà proves per determinar si hi ha símptomes de depressió i l'ajudarà a traçar un tractament adequat. 


Algunes preguntes que pot esperar en un examen per determinar si té depressió 
Digui'm per què creu que potser pateix de depressió. 
Quan va observar aquests símptomes per primera vegada? Des de quan els pateix? 
De quina manera l'afecten? Hi ha algunes coses que ja no fa o no pugui fer? 
Hi havia experimentat aquests sentiments anteriorment en 
algun moment? 
En cas positiu, va rebre tractament? De quin tipus? 
Amb quina freqüència setmanal recorre a l'alcohol o els fàrmacs (dels que s'adquireixen amb prescripció mèdica o sense) per trobar un alleujament? 
Ha estat pensant sobre la mort o un possible suïcidi? 
Hi ha altres membres de la seva família que hagin patit de depressió? 
En cas positiu, van rebre tractament? De quin tipus? 
En data recent, ha patit vostè alguna pèrdua greu, o problemes en les seves relacions, o dificultats econòmiques, 
o altres problemes similars? 
Hi ha alguna cosa més que em vulgui dir per ajudar-me a entendre millor la seva situació? 
Opcions de tractament 
Un cop realitzada l'avaluació física i mental, es recomanarà un tractament específic. Les opcions principals per al tractament són la psicoteràpia (o teràpia de salut mental) i la medicació amb fàrmacs antidepressius. Aquests tractaments poden emprar sols o conjuntament. (El tractament electroconvulsivante o de electroxoc s'empra en els casos greus de depressió, i exclusivament quan hagin fracassat altres mètodes.) El tractament més freqüent per als símptomes depressius que superin el nivell lleu és la medicació antidepressiva, la qual ofereix un alleugeriment relativament ràpid dels símptomes, conjuntament amb la psicoteràpia permanent, que aporta noves estratègies per a una vida més satisfactòria. A continuació es descriuen alguns dels tractaments més comuns que es fan servir avui en dia: 

Psicoteràpia 
Teràpia cognitiva i conductual - El terapeuta es concentra a identificar i modificar les idees i conductes negatives de caràcter persistent. L'objectiu final és ajudar als cuidadors a reconèixer i gaudir dels aspectes positius de la seva vida, ia aprendre tècniques pràctiques per enfrontar els problemes que els aclaparen. 
Teràpia interpersonal - El terapeuta ajuda el cuidador a autoavaluar els seus problemes de comunicació o falta de comunicació amb les altres persones. El cuidador arribarà a comprendre millor el seu propi estil de comunicació i aprendrà a millorar les seves relacions amb els altres. 
Teràpia psicodinàmica - Encara que s'empra en ocasions per al tractament de la depressió, es considera que aquesta teràpia és menys eficaç que les dues abans esmentades. El seu objectiu és fer que aflorin els sentiments conflictius profunds, per tal de conèixer-los i comprendre'ls millor. 
La medicació i la teràpia electroconvulsivante 
Inhibidors selectius de la reasimilación de la serotonina (SSRI) (Exemples: Prozac, Zoloft, Paxil) - Medicaments que es basen en l'estabilització dels nivells de la serotonina, que és un neurotransmissor. S'ha observat que els nivells baixos de serotonina tenen relació amb la depressió. Provoquen menys efectes secundaris que els medicaments tricíclics. 
Tricíclics (Exemples: Norpramin, Pamelor, Sinequan) - Els tricíclics, que conformen una família més antiga de fàrmacs antidepressius, augmenten els nivells de neurotransmissors en el cervell. Poden provocar més efectes secundaris. 
Inhibidors de la monoamina oxidasa (MAOI) (Exemples: Nardil, Parnate) - Aquests fàrmacs no solen utilitzar-se en l'actualitat. Els MAOI són medicaments que eleven el nivell de neurotransmissors en el cervell. S'empren majorment quan altres medicaments no són eficaços o no es toleren. 
Teràpia electroconvulsivante (ECT) - S'aplica durant diversos dies una breu descàrrega elèctrica mitjançant elèctrodes fixats al capdavant, amb la finalitat de provocar canvis en el funcionament del cervell. La ECT només s'empra per a la depressió greu (que constitueixi una amenaça per a la vida) i quan els medicaments no són eficaços. 
Si s'opta pel tractament amb medicaments, cal una certa mesura d'assaig i error per trobar el fàrmac i la dosificació adequats per a cada persona, i és possible que l'efecte no s'apreciï sinó al cap de diverses setmanes. És important que hi hagi una bona comunicació entre el pacient i el metge. Els adults de més edat han de tenir una especial cura en observar els efectes secundaris dels medicaments, provocats per dosi massa elevades o per la seva interacció amb altres fàrmacs. 

Tractaments complementaris i alternatius 
Herba de Sant Joan. Un dels tractaments alternatius més estudiats per als símptomes depressius és l'herba de Sant Joan (Hypericum perforatum). És un producte botànic que s'empra àmpliament a Europa per al tractament de la depressió entre lleu i moderada, i que actualment s'està estudiant als Estats Units. L'herba de Sant Joan es ven sense prescripció mèdica als Estats Units com a suplement nutritiu. 

E

El pagament del tractament 
En general, les assegurances privades i Medicare cobreixen el cost d'alguns tipus de tractament mental. El millor serà que parli directament amb el professional de la salut mental per precisar si accepta el pagament de la seva assegurança. Les empreses d'assegurances de salut normalment inclouen els professionals de la salut mental en la mateixa relació on apareixen els metges d'atenció bàsica. Els afiliats a Medicare trobaran una font d'informació útil en el fullet titulat "Medicare and Your Mental Health Benefits". Consulteu la secció "Altres fonts d'informació" d'aquest fullet per saber on pot obtenir un exemplar. 

A la secció de "serveis coberts" de les pòlisses d'assegurances s'especifica la cobertura de salut mental per als pacients internats (en hospitals o centres de tractament) i ambulatoris (atesos en els consultoris mèdics), quantes consultes s'han d'abonar i amb quin nivell de reemborsament. Els cuidadors que tinguin una ocupació possiblement disposin d'accés a algun tipus de programa d'assistència als empleats, en el qual podran consultar a diferents professionals (normalment psicòlegs i treballadors socials), per a sostenir entrevistes confidencials i conversar sobre els seus problemes personals o professionals. 

Els cuidadors que no tenen assegurança de salut, o que paguen de la seva butxaca l'atenció especialitzada, observaran que les tarifes varien segons el professional, els psiquiatres solen tenir tarifes més elevades, mentre que els psicòlegs i els treballadors socials ofereixen els seus serveis a preus més moderats. En certs casos, els centres de salut mental apliquen una tarifa basada en la capacitat de pagament de cada persona. En tot cas, esbrini la tarifa abans d'iniciar el tractament, per evitar malentesos més endavant. El desarrollo humano en su dimensión sexual y erótica
Antes de convertirse en un terapeuta sexual, Marie-Paul Ross ha trabajado sobre todo en América del Sur, donde vio los estragos de la pobreza y la falta de educación, incluyendo-pero no sólo - Educación sexual: los hombres, de izquierda a la ociosidad y se bañó en la ignorancia, se rebajó a la mujer a la condición de objeto sexual.

Esta es la primera intuición de María Pablo Ross: del mismo modo que Jesús alimentó a la multitud antes de hablar, ella entendió que la proclamación del Evangelio no se podía hacer en el marco de un desarrollo humano integral. Por lo tanto, sustituir el ocio para el ocio, el cultivo de la ignorancia, que ofrece talleres de coro de la educación sexual.

Una vez de vuelta en Canadá, luchó (contra los prejuicios de sus superiores en comparación con los de la universidad) para ser docente en sexología, la formación continuó hasta una tesis doctoral en una visión de la sexología en relación con "persona en su totalidad . La calidad de su trabajo y sus métodos terapéuticos, auxquelle dedica la segunda parte de su libro, no puedo juzgar, no siendo ni un psiquiatra ni un sexólogo.

Las posiciones de Sor Mary Paul Ross en una serie de temas no son (a primera vista?) Los de la institución: es a favor de un método anticonceptivo (pero no uno cualquiera, y sobre todo no es que que es una manera para que los adultos para descartar la educación sexual de sus hijos) y, en algunos casos, la posibilidad de que las mujeres a optar por el aborto (no es que se ven obligados a ocultar una situación de incesto, por ejemplo, y sin enmascarar las consecuencias dramáticas).

Incluso el terapeuta sexual menciona en su libro que lo que encontró en América del Sur, se ha visto en otros continentes, no se, creo yo, endulzar su mente para decir que su posición se llevan a cabo en un contexto socio-cultural y una población determinada, y son parte de la ley de la gradualidad 2 .


El mejor Tratamiento para la Depresion
Subpáginas (1): Curar Depresión
Comments