Llibres amb contingut

El nen perdut que sabia el que volia

El nen perdut és un cant a la força de voluntat i a la il•lusió per aprendre.

L’Aher és un nen sudanès que des dels 4 anys viu en un camp de refugiats a Etiòpia. No té ni una mare ni un pare que el cuidin, però aviat té molt clara una cosa: no tindrà futur si no estudia. Així doncs, tot i la seva lluita diaria per la supervivencia enmig de la guerra, la fam i la misèria. L’Aher comença un viatge –de vegades a peu– que el portarà a travessar tot sol mig Àfrica en una epopeia plena de perills, intentant forjar-se un futur i retrobar elss eus pares.

La seva mestra li va dir: «Tot això ho has d’escriure.» I l’Aher ho ha fet.

El nen perdut ens explica d’una manera sincera, directa i senzilla la vida extraordinaria d’aquest heroi des dels 4 fins als 19 anys.

Aher Arop Bol. Va néixer el 1983 en un poblat dinka del Sudan del sud. Ara es guanya la vida amb una paradeta de llaminadures i tabac que té sota el pont de l’estació central de Pretòria. Està estudiant la carrera de pret i s’ocupa de l’educació dels seus dos germans més petits.

El curiós incident del gos a mitjanit és una novel·la de l'escriptor britànic Mark Haddon apareguda el 2003 i traduïda al català el 2004 per Rosa Borràs i editada per La Magrana. La novel·la explica com el protagon

ista, un noi autista anomenat Christopher Boone, de 15 anys, troba el gos de la veïna mort i decideix investigar-ne les causes. Haurà de superar la seva animadversió a parlar amb els adults i desconeguts per aconseguir els seus objectius i poc a poc veurà com el món dels adults dista molt del que hauria de ser ideal.

Com que el protagonista té gran interès per les matemàtiques el llibre té moltes reflexions sobre aquest tema, els capítols, per exemple, estan ordenats amb números primers. Aquest interès també li permet ser molt més científic i seguir les cerques de Sherlock Holmes, que mantenia una obsessió per l'anàlisi objectiva dels fets.