Benvinguda

Benvolguts, benvolgudes,

Davant vostre teniu un recurs que vol ser una eina útil per a l’aprenentatge de la llengua del país d’acollida per a totes aquelles persones que procedeixen d’un altre país, i que els cal comunicar-se amb una llengua, també, diferent a la pròpia, en aquest cas, la catalana.

Aquesta eina està pensada principalment per a totes aquelles persones que volen dedicar una part del seu temps a ensenyar el català de forma oral, primer pas d’un bon aprenentatge.

El procés natural d’aprenentatge és escoltar, entendre i comprendre la llengua correctament, tot seguit, poder llegir i expressar-se oralment, i finalment, llegir i escriure, tot i que sempre els aprenentatges són barrejats.

Una persona que arriba a un altre país del qual no en coneix la llengua, i que podria ser analfabeta en la seva pròpia llengua, ha d’iniciar l’aprenentatge de la llengua del país d’acollida, en el nostre cas el català, de forma oral, i així tenir el vocabulari per poder-se expressar correctament.

Per això, el material ha de ser bàsicament d’imatges el més reals possibles. Cal que la persona que aprèn vegi les imatges, de les coses de cada dia que necessitarà utilitzar. Per tant, hi trobareu imatges de l’entorn de l’aprenent.

Amb aquest material farem ús de les noves tecnologies. Tota la programació i els continguts es podran trobar en aquest recurs creat expressament perquè les persones que ensenyen la llengua oral, tinguin els materials a punt per al seu ús.

Volem que hi pugueu trobar les imatges del vocabulari bàsic, evidentment no serà exhaustiu, però sí obert a les vostres aportacions.

Des d’aquest espai us convidem a enviar-nos suggeriments a talcgirona@gmail.com. Estudiarem les propostes i intentarem donar-hi resposta. Aquest projecte neix de l’encàrrec fet per Càritas Diocesana de Girona www.caritasgirona.cat a ACEFIR www.acefir.cat, atès que ACEFIR ja té un mètode editat per a la lecto-escriptura (“El nostre món”) i mancava un material previ, l’oral. Càritas Diocesana de Girona, amb el seu programa TALC – Tallers d’Acollida Lingüística i Cultural en català té com a objectiu l’ensenyament oral de la llengua catalana i creia important disposar d’un material adequat. Per aquest projecte comptem amb el suport i la col·laboració de l’Associació Amics de la UNESCO de Girona www.unescogi.org, per a l’elaboració de les fotografies necessàries per a aquest mòdul, de la mateixa manera que ja va col·laborar amb ACEFIR per a la il·lustració del 3r llibre del Mètode “El nostre món”.

Aquest projecte es va iniciar el 2012 amb la voluntat d'adaptar-lo progressivament.

Moltes gràcies.

"Sense educació, no podem veure més enllà de nosaltres ni del nostre ambient tancat a la realitat de la interdependència mundial.

Sense l'educació no podem adonar-nos que les persones de diferents races i religions comparteixen els mateixos somnis i les mateixes esperances.

Sense educació no podem reconèixer la universalitat de les fites i de les ambicions humanes"

Kofi Annan