Aktualno

18.03.2020 - PRIOPĆENJE: Boćarski klub Naklice prekida sve službene klupske aktivnosti i treninge dok nadležne institucije Republike Hrvatske jasno ne konstatiraju da smo zajedničkim snagama pobijedili korona virus, kao najvećeg neprijatelja modernog doba. Svako eventualno igranje boća članovi kluba provode na vlastitu odgovornost, kako pravnu, tako i na odgovornost za zdravlje svih eventualno uključenih, bilo da se radi o igranju eventualno sa članovima drugih klubova ili igranje sa bilo kojom drugom fizičkom osobom/osobama i to na bilo kojem mjestu ili igralištu. Boćarski klub Naklice, kao i osobe odgovorne za zastupanje istog (predsjednik, dopredsjednik i tajnik) se potpuno ograđuju od svega gore navedenog, a članovima predlažemo da se pridržavaju uputa nadležnog ministarstva i vlade RH. Sa štovanjem, BK Naklice.

30.03.2018 - Slavljem protiv Otoka u Splitu sačuvan rang natjecanja:

BK "Naklice" su odličnom igrom u drugom djelu prvenstva i bodom u Sinju, te sa po tri "domaća" boda protiv Župe Dubrovačke, Komolca, Zlatnog Otoka i Otoka u posljednjem kolu uspjele sačuvati drugoligaški status. Sezona puna uzbuđenja koje samo grčevita borba za ostanak (a ova je to bila u nikad jačoj 2.HBL) može ponuditi.

19.11.2017 - Tri debitanta i "sačuvani bod" na Hvaru: FRANE PIVČEVIĆ, ANĐELKO PAVEŠKOVIĆ I JURE BARTULIĆ:

BK "Naklice" nisu uspjele parirati jednom od kandidata za naslov prvaka na gostujućem terenu na Hvaru. Ipak, tokom tjedna se dogodio nezapamćen broj otkaza igrača pa je voditelj bio primoran registrirati još jednog igrača (sukladno pravilniku). Ime debitanta je Jure Bartulić, a bez obzira na poraz, vodstvo ekipe i sam Jure su klubu "spasili" jedan bod, koji bi bio oduzet klubu u slučaju da je ekipa nastupila sa 7 igrača. Osim Bartulića, debitirali su i Anđelko Pavešković Zoran te Frane Pivčević kao igrači za najteže trenutke kluba. Na terenu se posebno iskazao Mate Pavešković pobjedom protiv Jurice Milatića u pojedincu, kao i remijem protiv Šime Prtenjače u preciznom izbijanju (14:14). Obzirom da se niti približno ne zna tko će biti novi prvak, a tko u treću ligu, u nastavku sezone nam slijedi sportska i fer bitka za svaki bod, pogotovo onaj na domaćem terenu.

12.11.2017 - Veliki preokret iz 3:7 u pobjedu 13:9: ŠTAFETA, MATE PAVEŠKOVIĆ I TIHO ČORIĆ ZA NOVA 3 BODA:

Domaća utakmica protiv vrgoračkog drugoligaša (Umčani) označena je kao najvažnije u ovom dijelu sezone. Ista nije počela niti blizu zadovoljavajuće obzirom da su gosti otvorili utakmicu sa 3:5 nakon prvih igara, a u svom sastavu imaju jednog od najboljih mladih brzinaca regije u odličnom Luki Gašparu. Sve je to rezultiralo 3:7 zaostatkom. Ipak, Damir Pirić dobiva precizno izbijanje "na mišiće" 10:4, da bi štafeta Ivan Žuljević / Siniša Stipić slavila u pravoj drami sa 38 poodaka, čime je izjednačen rezultat na 7:7 prije zadnjih igara. Tamo su, zadnje vrijeme disponirani, Mate Pavešković i kapetan Tiho Čorić, zajedno sa opet Dadom Pirićem i Ivanom Žuljevićem iznijeli ekipu do 6:2 u zadnjim igrama i 13:9 pobjede.

15.10.2017 - Fenomenalnih 12:10 u pobjedi protiv BK "Primošten":SPEKTAKULARNI ŽULJEVIĆ I LUCIDNI JUGINOVIĆ:

Kakvoj je samo utakmici svjedočila publika u Splitu u sklopu 2.kola 2.HBL u kojoj su BK Naklice svladale direktnog konkurenta za titulu, ekipu BK "Primošten" sa 12:10. Naklice su otvorile sa 6:2 prve igre na način da je najbolji igrač na igralištu kod domaćih bio Marinko Jurišin. To samo govori o tome kakav je Renato Markoč genijalac kada je to uspio dobiti. O dva prva para više je suvišno trošiti riječi, da bi Mate Pavešković svoju formu pronašao u trojci. Nakon što su zvijezde gostiju (Papak dva puta, Markoč i Galešić) uzeli gume, uslijedio je spektakl u kojem je briljantan bio Žuljević (okrenio 13:18 protiv Markoča u krugu), a nestvarno kvalitetan i lucidan u vođenju trojke Milivoj Juginović Mida. Mida je uspio ne odigrati samo jednu jedinu balotu tokom cijele utakmice, a način na koji je trojku vodio je nezapamćen, čime je dobio pohvale i od legendarnog Zvone Rančića. Osim navedenih pohvalimo i ostale igrače BK Naklice na čelu sa Antom "dođi didu" Pivčevićem Begom, koji je slavio i odlično valjao u obe trojke. U posljednjoj ruci pri vodstvu 9:6 Marinko Jurišin je u manjku balota u trojci poništio bulina za pobjedu. Fantastično.

9.10.2017 - Neizvijesno otvaranje: HE DUBROVNIK BOLJA OD BK NAKLICA 9:13 U SLOPU 1.KOLA 2.HBL:

Da će odlazak Ivana Čorića ostaviti traga na ekipi unaprijed smo znali, ali da se momci nit jednog momenta neće predati u nikad jačoj 2.HBL - jug saznali smo u nedjelju. Jedan od kandidata za titulu HE Dubrovnik u Split je došla po pobjedu pojačana za igrača svjetske klase Mira Petkovića. Nakličani su bolje otvorili utakmicu. Dva para su imala pobjede za ukupnih 4:2 prije zadnje ruke. U istu je trojka ušla sa 11:11, i na kraju u pravoj drami izgubila 12:11. 4:4 ili 6:2 pokazalo se kao velika razlika, a gosti predvođeni Nikolom Mikulićem stigli su do 9:5 prednosti prije zadnjih igara i zaslužene pobjede. U sastavu domaćina najviše su se iskazali Damir Pirić sa 5 osvojenih bodova (precizno izbijanje 19) i kapetan Tiho Čorić sa 4 osvojena boda i stopostotnim učinkom. Sljedeće kolo nam donosi BK "Primošten", također u Splitu u nedjelju 15.10.2017 u 15 sati.

27.09.2017 - 1.momčad kompletna na treningu: TRENINZI DO POČETKA PRVENSTVA SRIJEDOM I PETKOM U 17:00:

Od 17:00 do 21:00 sat na iscrpljujućem treningu BK Naklice su prisustvovali kapetan Tihomir Čorić, a za njim Damir Pirić, Milivoj Juginović, Mate Pavešković, Ante Pivčević, Ivan Žuljević, Marinko Jurišin, Siniša Stipić, Jure Apić i Božo Vladušić. Neprikosnoveni Damir Pirić je pokazao da je još uvijek "tata mata" u preciznom izbijanju iako je dobio konkurenciju na treningu u liku i djelu Mate Paveškovića. Sljedeći trening je u petak, a nakličane čeka teška drugoligaška bitka za prvaka.

13.09.2017 - Nikad jača 2.liga, te kratkoročni i dugoročni ciljevi kluba:

Po mnogim mišljenjima 2.HB liga nikada do sada nije bila snažnija. Komolac, Metković, Hidroelektra, Zlatan Otok i Primošten gotovo ravnopravno ulaze u utrku za prvaka. BK Otok se također pojačao, kao i Župa Dubrovačka. Stoga, u prvoj sezoni pod novim vodstvom očuvanje drugoligaškog statusa nameće se kao primaran cilj. Ipak, na krilima Frane, Roka i ostatka nakličke mladosti, očekuje se i iskorak u razdoblju od tri do četiri godine i borba za plasman u prvu ligu.

12.9.2017 - Novi voditelj ekipe u sezoni 2017/2018 i specifičan način vođenja kluba

Na posljednjem sastanku igrača BK Naklice dogovoreno je da se u novu HBS aplikaciju registriraju tri voditelja. Njihova imena su Siniša Stipić, Mate Pavešković i Damir Pirić. Voditelj treninga i glavni voditelj ekipe biti će Siniša Stipić, a Pirić i Pavešković će obzirom na svoje dragocjeno iskustvo igranja u prvoj i drugoj boćarskoj lizi imati mogućnost promjene svih odluka ukoliko to bude potrebno. Točnije, u svim više i manje složenim situacijama većina od spomenutog trojca će biti ta koja će imati pravo na donošenje konačne odluke.

10.9.2017 - Izvještaj sa sastanka Frane Pavešković, Ante Velić, Ante Pivčević, Siniša Stipić i Mate Pavešković

Voditelj BK Sveti Ante, Frane Pavešković sastao se sa nekoliko kandidata za voditelja BK Naklice na kojem je definirano da dvije mlade nade Frane Pivčević i Roko Velić budu registrirani za obje ekipe na korist BK Sveti Ante, BK Naklice i samih igrača. Također, dogovorena je maksimalna suradnja ekipa s ciljem razvoja boćanja u Naklicama, te usmjeravanja nakličke mladosti na pravi, sportski put.

8.9.2017 - Uz Žuljevića nekoliko novih lica

Nakon što je definirano da će trkački dio u novoj sezoni iznijeti Ivan Žuljević, novo "staro" važno lice koje bi trebalo biti u prvom sastavu od početka sezone je Ante Velić. Žuljevićev kolega u štafeti će biti dosadašnji igrač "Nade" Siniša Stipić. Naša dica i juniori Frane Pivčević i Roko Velić igrati će na dvojnu registraciju za BK Naklice i BK Sveti Ante, iako je od njih u ovom momentu teško očekivati konkurentnost u 2.HBL.Ipak, svaka minuta za ovaj mladi dvojac može biti jako dragocjena.

6.9.2017 - Ivan Žuljević novi brzinac ekipe

Obzirom da je spektakularna mlada nada i jedan od nositelja igre Ivan Čorić odlučio pristupiti BK Sokol, momčad se pojačala još jednim igračem u usponu Ivanom Žuljevićem, dosadašnjim trkačem BK Zlatan Otok - Hvar. Ivanu nudimo srdačnu dobrodošlicu.

4.9.2017 - Veliko hvala našem Ivanu Čoriću

Nakon iznimno uspješne sezone, kako kluba tako i naše mlade nade Ivana Čorića, u kojoj je potpuno stasao u odličnog igrača, Ivan se odlučio na promjenu sredine. Ivan je za BK "Naklice" dao iznimno mnogo i vodstvo kluba mu se na tome od srca zahvaljuje, te želi mnogo uspjeha njemu u nastavku karijere, jednako kao i njegovom novom klubu.

2.9.2017 - Izmjena na klupi za sezonu 2017/2018

Nakon što je BK Naklice iznimno uspješno vodio nekoliko sezona u sklopu 2.HBL, posljednjim kolom u sezoni 2017/2018 odlični Milivoj Juginović odlučio je svoju ulogu voditelja prepustiti nekom drugom. Odluka o novom voditelju čeka nas uskoro.