A K T U A L N O

26. studenog 2021.

NAJAVA - 3. Memorijalni turnir "Zvone Rančić"

19. studenog 2021.

HRVATSKA KADETSKA LIGA


Od sezone 2021./22. starta novoosnovana hrvatska kadetska liga. Prijavljene ekipe, prema regionalnoj pripadnosti biti će podijeljene u tri skupine. Prijavljene su ekipe:

1. BS Pula

2. BS Buzet

3. BS Pazin

4. BS Splitsko-dalmatinske županije

5. BK Primošten

6. BK Vargon

7. BK Čavle ŠB

8. BK Lovran

9. BK Sveti Jakov Jadranovo 1

10. BK Sveti Jakov Jadranovo 2


1. skupina Dalmacija – BK Primošten, ekipa BS SDŽ

2. skupina Istra – BS Pula, BS Buzet, BS Pazin

3. skupina PGŽ – BK Čavle ŠB, BK Sveti Jakov 1, BK Sveti Jakov 2, BK Lovran, BK Vargon.

U svakoj skupini igra se dvostruki bod sistem, osim u skupini Dalmacija u kojoj se igra

četverostruki bod sistem.

U skupinama Dalmacija i Istra prvaci skupina imaju pravo nastupa na završnom turniru, dok u

skupini PGŽ dva prvoplasirana imaju pravo nastupa na završnom turniru.

Završni turnir igraju četiri ekipe u kojima će se ždrijebom odrediti parovi s iznimkom da klubovi

iz istih skupina ne mogu igrati u polufinalu. Domaćin završnog turnira bit će određen naknadno.

HKBL započinje 4.12.2021.godine, a završava 29.1.2022. godine, dok je završnica

predviđena za 13.2.2022.godine


16. studenog 2021.

POZIV HBS-a: Prijave na otvoreno prvenstvo Hrvatske


Prvenstvo Hrvatske za seniorke u disciplinama PAR KLASIČNO, PRECIZNO IZBIJANJE I BRZINSKO IZBIJANJE održat će se u Komiži na otoku Visu od 10. - 12. prosinca 2021. godine.

U disciplini par klasično prijavljene igračice ne moraju biti iz istog kluba, ali moraju biti registrirane za klub istog županijskog saveza, nema prava na zamjenu igračice.

Prvenstvo Hrvatske za seniore u disciplinama POJEDINAČNO KLASIČNO I PRECIZNO IZBIJANJE održat će se u Zagrebu od 18. - 19. prosinca 2021. godine.

Kotizacija za sudjelovanje na PH za seniore iznosi po 50 kn za svaku prijavljenu disciplinu.

Prijava na prvenstvu je uredno izvršena po plaćanju kotizacije na žiro račun HBS-a:

HR492402006 1100084779 – svrha uplate – ime i prezime igrača

Prijava za oba prvenstva je moguća putem web obrazaca na stranicama Hrvatskog boćarskog saveza najkasnije do 25.studenog 2021.godine

(obrasci će biti objavljeni danas, 15.11., tijekom dana)

Po zaprimljenim prijavama Sportska komisija HBS-a odredit će točnu satnicu i raspored natjecanja.

Prijave su otvorene za sve igrače i igračice HBS-a registrirane za natjecateljsku sezonu 2021./2022.


15. studenog 2021.

POZIV - Zimska liga SinjBoćarski klub Mačkula organizira rekreativnu zimsku ligu (Karlovačko).Sistem natjecanja 3 para i 1 pojedinac.Sve utakmice se odigravaju uz obavezno predočenje covid potvrde,(samo za gledatelje).Prijave lige do 1.12 .2021.Sve informacije na broj mob. 098-864-878 Jokić,i 091-513-7684 Neno


14. studenog 2021.

HB Superliga

Dva SUPERLIGAŠA iz naše županije u 4. kolu bili su gosti - Sokol Orbico i Otok dok je treći, Biston igrao na domaćem boćalištu. Biston i Otok međusobno su igrali u Bastu. I nakon četvrtog odigranog kola Otok je i dalje bez pobjede a Biston je bio uvjerljiv i pobijedio rezultatom 25:1. S obzirom na igrački kadar kojim raspolažu obadvije ekipe poraz Otoka bio je i očekivan ali su se otočani potajno nadali da bi mogli osvojiti koji bod više od jednog osvojenog. BK Otok ne ide na ruku što su u odnosu na početak sezone oslabljeni za dva ponajbolja igrača Matijasa Grančića i Daria Radoševića. Grančić je kažnjen zabranom igranja 10 utakmica zbog vrijeđanja predsjednika Hrvatskog boćarskog saveza preko društvenih mreža a Radošević ne igra iz osobnih razloga. Biston standardno dobar i bez obzira na poraz u 1. kolu i dalje je najizgledniji favorit za prvaka u ovoj sezoni. Sokol Orbiko je očito, isčitavajući zapisnik s utakmice, pružio jako dobar otpor trenutno vodećoj ekipu u prvenstvu. Čak su prvu fazu igre i dobili rezultatom 5:3 ali su ipak presudile očito bolje Istrine igračke reference na pozicijama brzinskih disciplina.

U 5. kolu SOKOL je domaćin Vargonu a OTOK Zrinjevcu dok je BISTON gost u Pazinu.

17. listopada 2021.

ALASSIO - SVJETSKO prvenstvo

Od 12. do 16. listopada u talijanskom ALASSIU održano je Svjetsko prvenstvo za boćare i boćarice. Hrvatska je bila jedna od najuspješnijih nacija. Osvojili smo jednu zlatnu, tri srebene i jednu brončanu. Bilo je pregršt interesantnih i dramatičnih utakmica a među njima se posebno ističe finalna u mješovitom paru. Naš dvojac, Ria Vojkovič i Marin Ćubela igrali su s talijanskim parom. Kada je vrijeme isteklo naš par je imao prednost od dva poena ali ne baš najpovoljniju situaciju na terenu. Marin se odlučio na poništavanje bulina i u tome je bio uspješan. Nakon što je bulin pogođen, uz neopisivo veselje Marin i Ria potrčali su jedno drugom u zagrljaj a ubrzo su im se u tome pridružio kompletan hrvatski tim.

Carousel imageCarousel imageCarousel image

17. listopada 2021.

KUP Hrvatske

Na Pelješcu u Putnikovićima 16. listopada održana je završnica hrvatskog KUP-a. BK BISTON bio je predstavnik naše županije. Do završnice je prošao bez poteškoća. U grupnoj fazi pobijedio je ekipe LJUBAČ i SELCE BRAČANA a u polufinalu TORCIDU OSOJNIK. Na žalost u finalu, u dramatičnoj utakmici od njega je bila bolja ekipa KASTAV. Izgubili su rezultatom 12:13.


BK KASTAV

BK BISTON

5. listopada 2021.

Završnica hrvatskog KUP natjecanja

Na Pelješcu u Putnikovićima 16. listopada održana je završnica hrvatskog KUP-a. BK BISTON bio je predstavnik naše županije. Do završnice je prošao bez poteškoća. U grupnoj fazi pobijedio je ekipe LJUBAČ i SELCE BRAČANA a u polufinalu TORCIDU OSOJNIK. Na žalost u finalu, u dramatičnoj utakmici od njega je bila bolja ekipa KASTAV. Izgubili su rezultatom 12:13.

5. listopada 2021.

Boćarski KUP BS SDŽ: BK Biston najbolji !


Završen je boćarski Kup boćarskog saveza županije Splitsko–dalmatinske. U Kupu je sudjelovalo 27 boćarskih klubova, koji se natječu u boćarskoj „Volo“ specijalnosti. U finalu su se sastale dva kluba iz boćarskog centra Makarska i to aktualni prvak Hrvatske BKBiston“ iz Baške Vode i BKBrela“.

Biston je do finala savladao drugu ekipu Brela, BK Trilj i BK Zlatan Otok. Sve utakmice je dobio u gostima, gdje je sukladno propozicijama natjecanja trebao igrati tokom čitavog natjecanja, kao najbolje plasirani klub iz protekle natjecateljske sezone. Zanimljivost je svakako da je voditelj Bistona Ivo Topić, osim Matejasa Jozipovića i Vlade Šarića, koristio i ostale ponajbolje igrače kluba koji su na utakmice pristizali iz svih djelova Hrvatske, poput Pere Ćubele, Maria Baje, Marina Ćubele, Luke Jozipovića, Marina Miličevića, Mira Mihaljevića i Ivana Galića.

Brela su na putu su do finala savčladala BK Stivan, BK Mirca, BK Sinj i BK Komiža. Na domaćem terenu su pobijedili Komižu i Stivana, a u gostima Sinj i Mirca. Finalni dvoboj je obilježio sraz braće Ćubela. Branka za Brela te Pere i Marina za Biston.

Biston je otvorio utakmicu, koja se igra tako da se klubovi natječu u disciplini „četvorka klasično“ prednošću od 5:0. Ipak, Brela se vraćaju u „egal“, da bi konačni rezultat bio 13:8 za BK Biston. Ovim rezultatom BK Biston je izborio nastup na završnici boćarskog Kupa Hrvatske, koja se igra u Putnikovićima na Pelješcu. Biston u Kupu nastupa u najsnažnijem sastavu, jer po navodima ljudi iz kluba osvajanje dupla kruna jedan od najvažnijih ciljeva sezone.

Sam format natjecanja se pokazao kao kvalitetna novina, obzirom da je bilo iznenađenja u smislu pobjeda klubova iz nižeg ranga protiv onih iz višeg ranga. Također, boćari koji se ne susreću na igralištima na godišnjoj bazi su ove godine imali dodatnu priliku izmijeniti iskustva i znanja o igri jedni sa drugima.


Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

13. rujna 2021.

STARTALA SEZONA u županijskim ligama


Jučer odigranim utakmicama 1. kola u I. i II. županijskoj ligi započela je sezona 2021-22. Tablice i zapisnike utakmica možete pogledati pod linkom "TABLICE I REZULTATI PO LIGAMA 2021-22" a nalazi se u izborniku u lijevom gornjem kutu ove početne stranice (tri crtice pored simbola županijskog saveza).

7. rujna 2021.

Županijsko KUP natjecanje


Sukladno Statutu Boćarskog saveza Splitsko-dalmatinske županije na nedavno održanoj skupštini donesena je odluka da svi klubovi registrirani u našem savezu imaju obvezu sudjelovanja na KUP natjecanjima. Nastavno na tu odluku obavljen je ždrijeb, donesen kalendar natjecanja, propozicije natjecanja i izrađeni obrasci za izvješće s utakmice.

6. rujna 2021.

SINJ - Županijsko prvenstvo


Proteklog vikenda održano je županijsko prvenstvo u disciplinama KRUG i POJEDINAČNO KLASIČNO.

U disciplini krug pobjednik je bio Nenad Musulin iz BK Mačkula - Sinj a u disciplini pojedinačno klasično Branko Ćubela iz BK Brela - Brela.

Kompletna izvješća možete pogledati pod linkovima niže navedenima.


Nenad Musulin - gore

Branko Ćubela - dolje

22. kolovoza 2021.

SINJ - Županijsko prvenstvo

Jučer je u Sinjskoj dvorani održana županijsko prvenstvo u disciplinama: PRECIZNO IZBIJANJE i PAR KLASIČNO. U disciplini "precizno", koja je počela u 10 sati nastupilo je 9 natjecatelja. Nakon prve faze natjecanja u završnicu su se plasirali: Dražan Prološčić, Ivan Galić, Pero Ćubela i Zoran Mladineo. Prije izbijanja na zadnjoj poziciji trojica igrača su bili izjednačeni su puntima - po 15. Na kraju prvak Galić je jedini pogodio bulina i postao prvakom.

U 13 sati je započelo natjecanje "parova". također ih je nastupilo 9. Nakon osminafinala, četvtfinala i polufinala u finale su stigla dva nabolja para: Ivan Galić/Pero Ćubele (BISTON) i Milivoj M. Litre/Dario Radošević (OTOK 2). Par Bistona je odličnom igrom stigao do uvjerljive pobjede rezultatom 10:1 i postao prvakom županije. Izvješća u prilogu.

Carousel imageCarousel image

gore: Ivan Galić - prvak u disciplini preciznom izbijanje

dolje: Ivan Galić/Pero Ćubela - prvaci u disciplini par

ddjjkgjkg

20. kolovoza 2021.

SINJ - Županijsko prvenstvo

Sutra se u Sinju održava županijsko prvenstvo u disciplinama PAROVI i PRECIZNO IZBIJANJE. Precizno je na rasporedu u 10 sati a parovi u 13 sati.

Pogledajte popis prijavljenih igrača.

16. kolovoza 2021.

SPLIT - Redovna skupština zbora sudaca


13. kolovoza 2021.

OTOK - Sjednica IO Boćarskog saveza Splitsko-dalmatinske županije


Danas je u Otoku održana 3. sjednica IO. Na dnevnom redu razmatrano je niz tema, kao priprema za županijsku skupštinu koja je na rasporedu u Splitu 22. kolovoza u 12 sati. Jedna od važnijih točaka bila je rasprava o preustroju županijskih liga u sezoni 2021.22. i 2022./23. Ovogodišnja županijska prvenstva po disciplinama održati će se u Sinju. Discipline PRECIZNO IZBIJANJE i PAR 21. kolovoza, KRUG 28. kolovoza i POJEDINAC 29. kolovoza. Na kraju sjednice, po BERGER sistemu izvučeni su brojevi klubova koji se natječu u županijskim ligama i sastavljen raspored prvog kola 1. i 2. županijske lige.

Kompletan raspored naknadno ćemo objaviti.

12. kolovoza 2021.

PRVENSTVO BC Sinj - disciplina KRUG


Današnjim natjecanjem u disciplini bližanje i izbijanje u KRUG završilo je kvalifikacijsko prvenstvo po disciplinama za područje boćarskog centra Sinj. U finalu su se sastala dva igrača BK Mačkula, Nenad Musulin i Ante Barać. Musulin je pobijedio rezultatom 22:18. Barać se također plasirao na županijsko prvenstvo.Ante Barać i Dražan Prološčić

11. kolovoza 2021.

PRVENSTVO BC Sinj - PAR KLASIČNO


I treću disciplinu osvojili igrači BK Mačkula. U finalu su Dražan Prološčić i Ante Barać rezulzatom 13:4 pobijedili Mladena Vuletu i Dinka Boticu. Par Otoka također se plasirao na županijsko prvenstvo pošto i u ovoj disciplini BC Sinj ima pravo na dva para.

Sutra je na rasporedu zadnja disciplina - KRUG.9. kolovoza 2021.

PRIJELAZI igrača u Splitsko-dalmatinskoj županiji


Prije nekoliko dana završen je prijelazni rok. U tablici niže, pod linkom "prijelazni rok" navedeni su podatci koji se klub igrački pojačao za iduću sezonu, tko je oslabio svoj roster a tko se zadovoljio s prošlosezonski kadrom.9. kolovoza 2021.

BC Sinj- prvenstvo u disciplinama precizno izbijanje i pojedinačno klasično


6. i 7. kolovoza u Sinju su odigrane dvije kvalifikacijske disciplnine za županijsko prvenstvo koje je na rasporedu krajem ovog mjeseca.

Prvog dana na rasporedu je bila disciplina precizno izbijanje. U finalu su se sastali Nenad Labrović iz BK Mačkula i Darijo Radošević iz BK Otok. Nenad je imao bolju ruku i oko sokolovo i osvojio prvo mjesto. Pošto BC Sinj ima pravo na dva predstavnika na županijsko prvenstvo na isto se plasirao i Darijo.

Drugog dana u disciplini pojedinac klasično u finalu su se sastali Mladen Vulete iz BK Otok i Dražan Prološčić iz BK Mačkula. Vuleta je bolje ušao u utakmicu i dugo držao vodstvo ali je u finišu pokleknuo. Presudni trenutak zbio se kod rezultata 7:7. Vuleta je imao punat na podu i tri boće na stalku. Na kraju te ruke punat je pripao Dražanu. Prološčić je suverenom igrom do kraja i pobjedom od 13:8 pokazao najbolju igru na prvenstvu i zasluženo osvojio prvo mjesto i plasman na županijsko prvenstvo.

Nastavak prvenstva je u utorak kada se igra disciplina PAR klasično.gore - Nenad Labrović

dolje - Dražan Prološčić

9. kolovoza 2021.

RAFFA - prvenstvo Hrvatske u disciplini pojedinačno klasično


Nakon što su igrači boćarskog kluba Gorčina dominairali disciplinom „Par klasično“, a Duje Pirić osvojio „Precizno izbijanje“, prvenstvo Hrvatske u raffa boćanju je nastavljeno disciplinom „Pojedinačno klasično“.

U disciplini koja je među raffa igračima najcjenjenija, zasluženo je titulu ponio Hrvoje Dotur iz BK „Pržina“. Dotur je savladao ukupno četiri igrača, Matu Kesića, Mladena Pupića, Gabrijela Miketeka te u finalu Tomu Jerkovića, prošlogodišnjeg prvaka Hrvatske, rezultatom 12:8. Pržina je dugo čekala jednu veliku titulu, nakon što je bila drugoplasirana u sklopu prošlogodišnjeg izdanja 1. Hrvatske boćarske raffa lige, i istu dočekala u slavlju odličnog Hrvoja Dotura.

Priznanje za uspješnu organizaciju natjecanja je primio Josip Bulić ispred boćarskog raffa kluba Tugare, a raffa boćare uskoro očekuje raffa kup Hrvatske i završnica lige.
ZAPISNIK - pojedinačno klasično


ZAPISNIK - precizno izbijanjeJosip Bulić, Hrvoje Dotur i Tomo Jerković

2. kolovoza 2021.

RAFFA - prvenstvo Hrvatske u parovima


U Sinju i Splitu je odigrano prvenstvo Hrvatske u Raffa Paru klasično. Najviše znanja i spretnosti su imali prekaljeni dugogodišnji boćar BK Gorčina Ante Tonći Jurjević i otkriće sezone, kada su raffa aktivnosti u pitanju, Mateo Jurčević.

Tandem Gorčine je slavio potpuno zasluženo, obzirom da su predstavnici medija i službene osobe (kako na natjecanjima nema publike) vidjeli zaista odličnu igru. Četvrtfinale su Jurjević i Jurčević odradili rutinski, da bi u polufinalu i finalu odbriljirali. Najprije su savladali Božu Vladušića i Sinišu Stipića sa 10:5 na način da su se izvukli iz 0:5 zaostatka. U finalu prvenstva Hrvatske su savladali prvake u Raffa paru klasično iz prošle sezone i branitelje naslova Tonća Jerića i Ivicu Mikasa. Sam Jerić je najkorisniji igrač finala raffa lige iz 2020.godine i najbolji raffa boćar Hrvatske za 2020. ispred Hrvatskog boćarskog saveza. Baš kada su svi prisutni mislili da će se Jurjević i Jurčević morati zadovoljiti drugim mjestom, dvojac je nastavio visokom razinom igre iz polufinala te otvorio finale sa čak 8:1, da bi na kraju salvio sa uvjerljivih 12:5.

Konačni poredak:

  1. Mateo Jurčević/Ante Tonći Jurjević

  2. Tonći Jerić/Ivica Mikas

  3. Božo Vladušić/Siniša Stipić

  4. Zoran Nasić/Mladen PupićZAPISNIKMateo Jurčević - Tonći Jurjević

29. srpnja 2021.

Preminuo boćar Jure Mravak


Nakon kratke i teške bolesti preminuo je naš dugogodišnji igrač i vrijedni član Uprave uvaženi, dragi gospodin i suigrač JURE MRAVAK.


Laka mu zemlja i hvala za sve učinjeno


BK Veli Varoš - Split

Predsjednik: Branko Lulić


1948 - 2021

20. srpnja 2021.

Preminuo boćar Goran Ujević


Nakon teške bolesti preminuo je Goran Ujević, dugogodišnji boćar BK "Berinovac" i BK "Baška Voda.

1960 - 2021

19. srpnja 2021.

BS SDŽ nudi pomoć boćarima kod osnivanja klubova


SVIM ZAINTERESIRANIM BOĆARIMA I BOĆARSKIM DJELATNICIMA NUDIMO POMOĆ PRI OSNIVANJU BOĆARSKOG KLUBA NA NAČIN:

SAVJET PUTEM TAJNIKA BOĆARSKOG SAVEZA SDŽ (095/381-5500) U PRIPREMI RADNJI I DOKUMENTACIJE KOJE PRETHODE ISHOĐENJU “RJEŠENJA NADLEŽNOG UPRAVNOG TIJELA O OSNIVANJU UDRUGE”.

NAKON TOGA, OVLAŠTENA OSOBA ZA ZASTUPANJE (PREDSJEDNIK KLUBA) U URED BOĆARSKOG SAVEZA ŽUPANIJE SPLITSKO – DALMATINSKE DOSTAVLJA:

  1. POTVRDU NADLEŽNOG UPRAVNOG TIJELA U SDŽ O ZAPRIMANJU DOKUMENTACIJE

  2. Obrazac: “PRIJAVA KLUBA ZA NATJECANJE” (podatci o klubu, kontakt, adresa boćališta…)

  3. Obrazac: “POPIS SVIH IGRAČA ZA NATJECANJE”

Obrazloženje:

Nakon asistencije pri osnivanju nekoliko boćarskih klubova u posljednje dvije godine, Boćarski savez županije Splitsko – dalmatinske vrši aktivnosti pomoći zainteresiranim boćarima za osnivanje kluba i sudjelovanje u boćarskim natjecanjima. Tajming se poklapa sa rokom za registraciju igrača i klubova u Volo specijalnosti (željezne boće), koji traje do 1.8.2021. U lokalnom savezu vjeruju da je, ukoliko u idućih 10 dana bude interesa za navedeno, moguće u županijsku boćarsku ligu priključiti još poneki boćarski klub. Vjerovatni početak natjecanja u županijskim ligama je: NEDJELJA 5.9.2021.

18. srpnja

SINJ - završeno juniorsko boćarsko prvenstvo SDŽ-e

Danas je završeno županijsko juniorsko prvenstvo. Na rasporedu su bile tri preostale discipline: precizno izbijanje, štafetno izbijanje i pojedinačno klasično.

Ana Juginović članica BK NAKLICE pokazala je da se može, ne samo ravnopravno boriti s dečkima, nego da je i vještija i spretnija od njih u disciplinama precizno izbijanje i pojedinačno klasično. Uzela je zlato u te dvije discipline. U štafetnom izbijanju najbolji par su Duje Pavešković i Matija Jakir.

KONAČNI REZULTATI

ANA JUGINOVIĆ

DUJE PAVEŠKOVIĆ i MATIJA JAKIR

12. srpnja

JUNIORSKO boćarsko prvenstvo SDŽ (Sinj, 11. i 18. srpnja 2021.)

U konkurenciji 10 juniora i vođenje natjecanja od strane Davora Feracine (uz asistenciju Sani Jakira, Josipa Bulića, Joze Križanca i BK Mačkula), rezultati juniorskog prvenstva BSŽSD nakon prvog dana natjecanja su sljedeći: (klikni)


PAR KLASIČNO

1. Marin Vudrag / Ante Pirić

2. Roko Velić / Ana Juginović

3. Luka Galić / Danijel Blajić

4. Luka Goreta / Miroslav Mrčela

BLIŽANJE I IZBIJANJE U KRUG

1. Matija Jakir

2. Marin Vudrag

3. Duje Pavešković

4. Miroslav Mrčela

BRZINSKO IZBIJANJE

1. Matija Jakir

2. Roko Velić

3. Duje Pavešković

4. Luka Goreta

PRECIZNO IZBIJANJE, ŠTAFETNO IZBIJANJE I POJEDINAČNO KLASIČNO

Nedjelja 18.7.2021

Rezultati po disciplinama

PAR KLASIČNO

Četvrtfinale: Roko Velić/Ana Juginović – Duje Pavešković/Matija Jakir 6:5

Polufinale: Roko Velić/Ana Juginović – Luka Galić/Danijel Blajić 8:5

Polufinale: Marin Vudrag/Ante Pirić – Luka Goreta/Miroslav Mrčela 12:8

Za 3.mj: Luka Galić/Danijel Blajić – Luka Goreta/Miroslav Mrčela 10:7

Finale: Marin Vudrag/Ante Pirić – Roko Velić/Ana Juginović 8:4

BLIŽANJE I IZBIJANJE U KRUG

Četvrtfinale: Duje Pavešković – Luka Galić 9:4

Četvrtfinale: Matija Jakir – Luka Goreta 15:6

Četvrtfinale: Miroslav Mrčela – Danijel Blajić 13:12

Četvrtfinale: Marin Vudrag – Roko Velić 11:8

Polufinale: Matija Jakir – Duje Pavešković 14:9

Polufinale: Marin Vudrag – Miroslav Mrčela 8:7

Za 3.mj: Duje Pavešković – Miroslav Mrčela 14:9

Finale: Matija Jakir – Marin Vudrag 15:7

BRZINSKO IZBIJANJE

Matija Jakir 21/39

Roko Velić 16/45

Duje Pavešković 11/41

Luka Goreta 8/39

Luka Galić 7/43

Miroslav Mrčela 6/28

Danijel Blajić 3/3710. srpnja 2021.

Kvalifikacijske utakmice

Jučer su odigrane uzvratne kvalifikacijske utakmice za ulazak u SUPERLIGU i 1. HBL-jug.

U Sinju je BK OTOK pobijedio BK CRVENE KUĆE rezultatom 18:8. Prvi susret u Zadru CRVENE KUĆE dobile su identičnim rezultatom ali zbog bolje ukupne poen razlike OTOK se plasirao u SUPERLIGU.

U Sutivanu je BK STIVAN pobijedio BK TORCIDA OSOJNIK rezultatom 16:8. Pošto je STIVAN prvi susret poražen minimalnim rezultatom 11:13 postao je ukupno pobjednik i plasirao se u 1. HBL-jug.


Šteta što u Sinju u dvorani nije dozvoljeno prisustvo gledateljima jer su ljubitelji boćanja u Dalmaciji bili uskraćeni za vidjeti i doživjeti dobro boćanje i veliku dramatiku na utakmici.


IZVJEŠĆA S UTAKMICA:


BK OTOK - BK CRVENE KUĆE

BK STIVAN - BK TORCIDA OSOJNIK


OPŠIRNIJI OSVRT NA UTAKMICU U SINJU (klikni)

U prvoj utakmici, koja se igrala prije tjedan dana u Zadru BK OTOK poražen je rezultatom 8:18. Za razliku od prvenstvenih utakmica, kada su otočani svoje utakmice igrali u dvorani, susret u Zadru se igrao na vanjskim terenima, po velikoj vrućini, što je moguće kumovalo lošijoj igri otočana i uvjerljivom porazu.

Bez obzira na tu činjenicu igrači Otoka su u jučerašnju utakmicu ušli s nadom da mogu anulirati veliku prednost gostiju iz Zadra. Početak susreta se tu nadu pretvorio i u zbilju jer su otočani u prvoj fazi igre odlično startali i poveli rezultatom 7:1. Jedini bod su izgubili u disciplini "krug" koja je završila neriješenim rezultatom.

U drugoj fazi igre dogodila se jedna od dvije dramatične i za otočane "stresne" situacije.Prvo je Otok poražen u prvoj brzinskoj disciplini a potom dobio u drugoj. Tada je ukupni rezultat bio 9:3 za Otok. Nakon tih disciplina slijedile su dvije paralelne discipline "precizno izbijanje". Rezultat je kroz igru bio konstantno u "egalu" i do samog kraja nije se znalo na čiju će stranu prevagnuti. Otočanima je bilo od izuzetnog značaja pobijediti barem u jednom "preciznom" jer u slučaju gubitka obadva, gosti idu na 7 bodova i do kraja utakmice treba im samo još pobjeda u jednoj disciplini, za ukupno pobjedu (gledajući obadva susreta) i plasman u SUPERLIGU. U momentu kada su odigrane sve boće u jednom "preciznom", u kojem je igrač Otoka poražen u drugom je igraču Otoka Marinku Norac Kevi ostala još zadnja boća za izbijanje a protivnik je izigrao sve svoje. U tom momentu Norac je gubio rezultatom 13:10. Norac kreće u trk, izbacuje boću i u njenom letu stišće šako i viče "to" i uspijeva pogoditi bulina. Nakon toga leti u zagrljaj suigračima i nastaje neopisivo slavlje. Nakon te discipline igralo se štafetno izbijanje, koje su otočani dobili. Prije zadnje faze igara rezultat je bio 13:5 za Otok.

Da bi Otok izjednačio rezultat iz Zadra treba mu još 5 bodova. Pošto su otočani svoje prethodne discipline uvjerljivo dobili s velikom razlikom u puntima i anulirali minus iz Zadra tih preostalih 5 bodova bilo bi im dovoljno za konačnu pobjedu. Već od samog starta zadnje faze bilo je očito da Otok pobjeđuje u jednom "pojedincu" i "paru" i "čekao" se samo minimalno jedan neriješeni rezultat u drugom "pojedincu" ili "trojki". Primiče se istek vremena od 1:15 min Otok uvjerljivo gubi u "trojci" a ponovno Norac vodi dramatičnu bitku sa svojim suparnikom u "pojedincu". Isteklo je vrijeme, igra se zadnje bacanje. Rezultat 7:6 za igrača CRVENIH KUĆA iz Zadra. Slijedi drama, čin br. 2. Na podu je punat Zadrana a na stalku Norac ima dvije boće a igrač CRVENIH KUĆA, Marinko Klanac jednu boću, Norac se nakon dvoumljenja da li izbijati protivničku boću (koja je udaljena dvadesetak cm od bulina) ili bližati valjanjem odlučuje ipak za bližanje. Ispušta iz ruke boću i dok ona putuje prema bulinu otočani "bez kapi krvi u sebi" prate njenu putanju i iščekuju gdje će se zaustaviti. Kada se zaustavila nije odmah bilo očito je li bliža ili dalja od protivničke ali nakon pobližeg pregledavanja pozicija utvrđeno je da je za "milimetar" bliža. Otočani i Norac su odahnuli. Na stalku Klanac ima još jednu boću. Odlučuje se na izbijanje. Uzima boću, kreće zalet, izbacuje boću i boća pogađa par centimetara preko boće Marinka Norca. Ostaje njegov punat. Kevo odustaje od igranja zadnje boće jer ima tada neriješen rezultat, jedan bod, a BK Otok ukupno pobjedu rezultatom 18:8, uz daleko bolju poen razliku. Slijedi neopisivo slavlje.

VIDEO - Slavlje OTOČANA


8. srpnja 2021.

OBAVIJEST - Slanje dokumentacije prema županijskom savezu moguće putem maila


Nakon konzultacija članova Izvršnog odbora boćarskog saveza županije Splitsko - dalmatinske, šaljemo obavijest klubovima:

DOKUMENTACIJU ZA REGISTRACIJU IGRAČA I KLUBOVA TOKOM ROKA ZA REGISTRACIJU ILI PRIJELAZNOG ROKA JE MOGUĆE POSLATI MAILOM NA E-MAIL ADRESU TAJNIKA BSŽSD: sinisastipic50@gmail.com

Ukoliko je dokumentacija pravovaljano ovjerena (potpisom i pečatom), nije potrebno u ured saveza dostavljati dokumente osobno ili poštom. Također, klubovi koji dokumentaciju imaju potrebu poslati poštom ili je donijeti osobno, i dalje to mogu napraviti po objašnjenom postupku od 1.srpnja 2021, te istu nisu obvezni slati e-mailom.

Zamolba klubovima da dostavljaju dokumetaciju u trenutku kada istu potpuno kompletiraju.
7. srpnja 2021.

JUNIORSKO VOLO prvenstvo SDŽ


Sudjelovanje na natjecanju: NATJECATELJI ROĐENI 2003. GODINE I MLAĐI.


Mjesto održavanja: Sinj


Vremenik aktivnosti: Nedjelja 11.07.2021

POČETAK NATJECANJA U 10:00 (Prijave natjecatelja do 09:30).

Jutarnji dio programa (po dole navedenom redoslijedu):

1. PAR KLASIČNO

2. BLIŽANJE I IZBIJANJE U KRUG

3. BRZINSKO IZBIJANJE


Ručak za sudionike i voditelja natjecanja.


Poslijepodnevni dio programa (po dole navedenom redoslijedu):

4. PRECIZNO IZBIJANJE

5. POJEDINAČNO KLASIČNO

6. BRZINSKO IZBIJANJE


Voditelj natjecanja: DAVOR FERACINA - kontakt: 095 / 830 -0090


Napomene:

Natjecatelji nisu dužni odigrati sve discipline prvenstva županije, već one discipline za koje ih

predstavnik matičnog kluba prijavi prije početka svake pojedine discipijne.

Ždrijebanje za pojedinu disciplinu voditelj vrši po završetku prethodno odigrane discipline.

Utakmica u klasičnim disciplinama traje 60 minuta.

Najbolje plasirani natjecatelj ili ekipa u svakoj pojedinoj disciplini zaslužuju pehar u trajno

vlasništvo, a prva četiri plasirana natjecatelja ili ekipe po svakoj disciplini zaslužuju medalje.

Natjecanje se provodi u skladu sa eipdemiološkim mjerama Stožera Civilne zaštite RH.
6. srpnja 2021.

OBAVIJEST - Iskaznice i liječnički pregledi


Iskaznice se printaju iz aplikacije HBS-a te je iz tog razloga potrebno da svi klubovi registrirani u našoj županiji (koji se natječu u HBS ligama i županijskim ligama) dostave fotografije igrača u tajništvo HBS-a. Po završetku prijelaznog roka tajnik županijskog saveza na klubove će dostaviti ovjerene knjižice a vaši igrači s njima idu liječniku sportske medicine na pregled i ovjeru.

Skupni obrazac liječničkog pregleda IO u prošlom sazivu stavio je van primjene.5. srpnja 2021.

KADETSKO PRVENSTVO SDŽ


Završeno je boćarsko prvenstvo Splitsko – dalmatinske županije za kadete, odnosno igrače rođene 2006. godine i mlađe u Volo boćanju. Prvenstvo se održalo u Bastu pod pokroviteljstvom boćarskog kluba Biston – Baška Voda.

Najuspješniji igrač prvenstva je Matija Jakir koji nastupa za boćarski klub Brela te dvojno za boćarski klub Biston. Jakir je ove godine sa Bistonom osvojio 1.HBL. Na prvenstvu za kadete, pod vodstvom trenera Ive Topića, je osvojio prvo mjesto u svim disciplinama. Dakle, par klasično, pojedinačno klasično, precizno izbijanje, krug, brzinsko izbijanje i štafetno izbijanje.Drugi najuspješniji igrač prvenstva je član boćarskog kluba Sveti Ante Naklice i boćarskog kluba Naklice (dvojno) Duje Pavešković, koji je pred kraj sezone postao standardni član prve momčadi Naklica. On je pod vodstvom trenera Josipa Bulića osvojio par klasično i štafetno izbijanje. Drugi je bio u pojedincu, krugu, brzincu i preciznom izbijanju.Vrhunac dana je bio dvoboj ova dva talentirana igrača u pojedincu klasično, gdje su momci pokazali svu raskoš svog talenta i u kojem je Jakir Paveškovića savladao sa tijesnih 10:6. Ovaj dvojac je nedvojbeno budućnost dalmatinskog boćanja.huiojifjoffd

Duje Pavešković, Matija Jakir i Ivan Pavešković

ARHIVA AKTUALNOSTI