Početna stranica

NAPOMENA:
Za ispravan i potpun prikaz "Aktualnosti" koristite preglednike: 
Internet Explorer ili Google Chrome

  A k t u a l n o s t i

15. rujna 2018.
   PRVENSTVO ŽUPANIJE SENIORI: Pojedinac klasično
Na Gripama je danas 15.09.2018 održano Pojedinačno prvenstvo županije u disciplini "Pojedinac klasično". U skladu sa konačnim rezultatima, predstavnik na Prvenstvu Hrvatske iz SDŽ će biti član BK "Veli Varoš" Ivo Visković, koji je u finalu pobjedio Branka Ćubelu 13:7. Zamjena za nastup na PH je upravo Ćubela ukoliko Ive eventualno odluči ne nastupati na spomenutom nadmetanju. Prvenstva se nastavljaju dalje po unaprijed objavljenom rasporedu.10. rujna 2018.
   Tjedni osvrt: 3.HBL 2.KOLO I 1.ŽUPANIJSKA LIGA 1.KOLO
Krenula je ligaška sezona boćanja. 3.HBL je upisala svoje drugo kolo. Na vrhu je BK "Crvene kuće" kao jedina ekipa sa dvije pobjede, dok je na začelju poprilično iznenađujuće BK "Povljana". Tablica i rezultati su kao i prošle sezone dirktno povezani na web prostor HBS-a i informacije su vidljive čim povjerenik ukuca rezultate u aplikaciju. 
Krenule su i dvije županijske lige, a TABLICU I REZULTATE 1.županijske lige pogledajte ovdje. Sinj je u derbiju kola porazio Nadu na domaćem terenu 16:6.
U drugoj županijskoj lizi BK Pržina je jasno pokazala da posjeduje ambicije koje za cilj imaju prvo mjesto u lizi, pobjedom u gostima protiv BK Sveti Ante. TABLICA I REZULTATI.


6. rujna 2018.
   Promjena imena kluba: BK "BRELA"
Klub 1. županijske boćarske lige BK "To je to" je temeljem rješenja UDU-a, a sukladno zapisniku sa sjednice Skupštine kluba doživio promjenu imena u BK "Brela". Puno sreće igračima i upravi u novim sportskim bitkama. 6. rujna 2018.
   Županijske lige 1.kolo - POČETAK PRVENSTVA U NEDJELJU 9.9.2018 I KALENDAR NATJECANJA
1. i  2. županijska liga startaju u nedjelju 9.9.2018. Derbi prvog kola 1.ŽL nas očekuje u Sinju između dva kandidata za naslov i to BK Sinj  - BK Nada. Dvije su to ekipe sa kojima bi i drugoligaši imali pune ruke posla. Osim njih kandidata za titulu je još nekoliko, a predvode ih BK Salona, BK Mirca i BK Komiža. Veli Varoš je također stigao sa snovima o tituli. Popis ozbiljnih klubova tu nikako ne prestaje. 
1. županijska liga je temelj jakog županijskog boćanja. U skladu s tim namjera je da ista bude vođena pu uzoru na HB lige, što će, Povjerenik, Povjerenstvo i I.O. BSŽSD pokušati provesti u djelo.

Novi kalendar je klubovima dostupan poštom ili na dogovorenim lokacijama, jednako kao i zapisnik za utakmicu. Zapisnik je potrebno modificirati za županijske lige, za one klubove koji su dobili novu HBS verziju zapisnika i to na način: PAR iz prvih igara pretvoriti u KRUG, i PAR KRUG iz zadnjih igara pretvoriti u PAR.
28. kolovoza 2018.
   Seniorska prvenstva županije - TERMINI
Prvenstva Hrvatske su znatno ranije nego dosada, u skladu s tim su i termini Županijskih prvenstava ranije, na prijedlog povjerenika. RASPORED POGLEDAJTE OVDJE.
Također, ove godine će na njima u mogućnosti biti sudjelovati svi igrači 1. i 2.HBL. u nešto većem obimu.
Molim boćarske centre da se na vrijeme organiziraju kako bi na prvenstva županije poslali svoje najbolje igrače.21. kolovoza 2018.
   Primjer obrasca - SUGLASNOST klubova za odigravanje utakmica 1. i  2. županijske lige nakon kalendarom predviđenog datuma
Utakmice 1. i 2. županijske boćarske lige ne mogu se igrati nakon kalendarom predviđenog datuma osim ako isto ne izglasa (većinskom odlukom) tročlano povjerenstvo (Povjerenik lige, Savjetnik povjerenika lige, Predsjednik zbora sudaca) ili ako klub koji traži odgodu ne prikupi suglasnosti svih ostalih klubova sudionika lige.
Kako bi odgovornim osobama klubova olakšali eventualni posao prikupljanja suglasnosti primjer "Suglasnosti" PREUZMITE OVDJE. Nakon što klub koji traži odgodu prikupi sve suglasnosti, šalje ih: Povjereniku lige, Savjetniku povjerenika, Predsjedniku zbora sudaca.

Suglasnost je važeća ukoliko se: POPUNI (RUČNO ILI NA RAČUNALU), PEČATIRA, SKENIRA I POŠALJE MAILOM SVAKOM OD ČLANOVA POVJERENSTVA.
Također,važeća je ukoliko se: POPUNI (RUČNO ILI NA RAČUNALU), PEČATIRA, SLIKA I WHATSAPP TEHNOLOGIJOM (jednako kao i zapisnik nakon utakmice) POŠALJE SVAKOM OD ČLANOVA POVJERENSTVA.21. kolovoza 2018.
   PRIJELAZI IGRAČA BSŽSD - PRIJELAZNI ROK 201816. kolovoza 2018.
   Obavijest klubovima - PRIJELAZNI ROK I OSTALO
1. Registracija voditelja ekipe klubovi 1.2.i 3. lige vrši se na način da se HBS-u šalju podatci za registraciju voditelja i skenirana fotografija, a ne županijskom savezu.
2. Za eventualno novu registraciju voditelja najvažnije je da što je moguće prije obave klubovi treće HBL jer oni za isto imaju najmanje vremena, obzirom na početak prvenstva. (fotografiju za voditelja koji je tu dužnost obavljao u prethodnoj sezoni HBS-u ne treba slati).
3. Prijelazi igrača (oni koji su se dogodili kada su u pitanju DOLASCI u klubove iz SDŽ) vidljivi su na HBS stranici pod poveznicom "Klubovi i Igrači". Obzirom da je navedeno primarno zadatak županijskog saveza u koji igrač dolazi, neki podatci su vidljivi, neki podatci nisu vidljivi još uvijek, ali će to biti vrlo brzo, kad svi tajnici i ostalih županijskih saveza unesu sve podatke u bazu podataka.
4. ZA PONEDJELJAK ILI UTORAK ĆE KLUBOVI BITI OBAVIJEŠTENI O POVRATU ISKAZNICA, OBZIROM DA ĆE POSTUPAK DO TADA TREBAO BITI GOTOV. 8. kolovoza 2018.
   ŽDRIJEB 1. I 2. ŽUPANIJSKE LIGE

7. kolovoza 2018.
   ŽDRIJEB HRVATSKIH BOĆARSKIH LIGA (PRVA, DRUGE I TREĆE HBL)5. kolovoza 2018.
   OBRAZAC LIJEČNIČKI PREGLED ZA KLUBOVE ŽUPANIJSKIH LIGA
Sukladno odluci Skupštine BSŽSD iz 2017.godine da igrači jednog boćarskog kluba mogu liječničku potvrdu o sposobnosti dobiti na jednom obrascu, ukoliko su adekvatno pregledani kod istog liječnika, na linku je dostupan "Obrazac za liječnički pregled igrača za županijske lige". Napomena: Obrazac je nešto je drugačiji od "Obrasca" koji je važeći bio prošle sezone i obvezan je za sve igrače kojima je "Potvrda o sposobnosti" istekla.27. srpnja 2018.
   KOMIŽA 26.7 - 29.7. : Pripreme ženske boćarske reprezentacije
U Komiži od 26.07. -29.07., održava se drugi krug priprema ženske 
boćarske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo 2018 u Kini.  Uz izbornika 
gop. Romana Grizančića i njegovog pomoćnika gosp. Deana Klarića, na 
pripremama sudjeluju sljedeće igračice:

Nives Jelovica (ŽBK Labin), Tanja Grubiša (ŽBK Labin), Nikol Marelja( ŠB 
Čavle), Carrolina Bajrić ( ŠB Čavle), Virginia Bajrić ( ŠB Čavle), 
Dorotea Maršanić ( ŠB Čavle), te naše dvije članice, Rozmarija Karuza i 
Ria Vojković (ŽBK Komiža) .


25. srpnja 2018.
   Kadetsko prvenstvo Hrvatske 2018 - Rezultati25. srpnja 2018.
   Juniorsko prvenstvo Hrvatske 2018 - Rezultati21. srpnja 2018.
   Juniorski prvenstvo Hrvatske: RIA VOJKOVIĆ DO 4 ZLATA !
Juniorka ŽBK Komiža i perjanica boćanja u SDŽ , inače juniorska i seniorska reprezentativka, Ria Vojković, na Prvenstvu Hrvatske za juniore i juniorke  u Lovranu osvojila je zlatne medalje u preciznom izbijanju, pojedinačno klasično, bližanje i izbijanje u krug , te u  brzinskom izbijanju. Ovim rezultatom postala je najbolja juniorka, osvojivši četiri zlatne medalje u pojedinačnim disciplinama.13. srpnja 2018.
   Juniorski prvenstvo županije - rezultati: JADRAN GRANČIĆ NAJBOLJI !:
Izviješća sa rezultatima: 9. srpnja 2018.
   BOĆARSKI KUP HRVATSKE: BK "Sinj" među 4, BK "Komolac" najbolji !
Završnica kupa Hrvatske 2018 odigrala se u Dubrovniku. Naš predstavnik BK "Sinj" se  plasirao među četiri najbolje ekipe pobjedom protiv BK "Ivankovo" rezultatom 8:1. Tamo ga je čakao kasniji osvajač kupa BK "Komolac". Dubrovčani su nakon Sinjana deklasirali i prvaka Hrvatske BK "Zrinjevac" i sa dva puta po 9:0 stigli do trofeja. Izvješće sa svih utakmica kupa pogledajte OVDJE.29. lipnja 2018.
   REGISTRACIJA KLUBOVA I IGRAČA ZA SEZONU 2018/2019
09.07.2018 - 03.08.2018  -  Period za registraciju igrača i klubova
23.07.2018 - 03.08.2018  -  Prijelazni rok

Poštovani predstavnici klubova, Hrvatski boćarski savez izradio je standardizirane obrasce za registraciju koji su jednakog izgleda i sadržaja za sve županijske saveze. U skladu s tim ove natjecateljske sezone (2018/2019) je potrebno popuniti odgovarajući obrazac za registraciju za svakog igrača posebno, pa i u slučajevima kada igrač ostaje u istom klubu. Stoga je potrebno:
1.ISPRINTATI (sa ove web stranice) točan broj obrazaca za registraciju koliko planirate registrirati igrača za iduću sezonu, kao i obrazac za registraciju kluba.
2.Isprintane obrasce POPUNITI, POTPISATI i OVJERITI, kao i ispisnice koje vam dostave igrači koji će iduću sezonu igrati za vaš klub, te popuniti, potpisati i ovjeriti i obrasce za registraciju kluba.
3.Tako popunjenu dokumentaciju DOSTAVITI NA ADRESU SAVEZA, tajniku osobno (ili ubaciti u poštanski sandučić ukoliko tajnik nije u prostorijama saveza), a u oba slučaja  kontaktirajte tajnika saveza dan prije dostavljanja dokumentacije na broj 095/393-0701.

Obrasce preuzmite u tekstu ispod, uz napomenu: IGRAČ ISPISNICU OD KLUBA ZA KOJI JE REGISTRIRAN MOŽE PISMENO ZATRAŽITI U BILO KOJEM TRENUTKU SEZONE, PA I PRIJE PRIJELAZNOG ROKA I ROKA ZA REGISTRACIJU. Ukoliko ne postoje pravne zapreke (Ugovor igrač-klub, i sl.) klub je istu igraču dužan izdati.

1.        OBRAZAC ZA PRODULJENJE REGISTRACIJE KLUBA (obvezno za sve klubove)

2.A.     OBRAZAC ZA PRODULJENJE REGISTRACIJE IGRAČA/ICE (za nove boćare, tj, za igrače kojima je ova registracija prva registracija)
2.B.     ZAHTJEV ZA IZDAVANJE ISPISNICE (igrač koji mijenja klub u prijelaznom roku)
2.B.1.  ZAHTJEV ZA IZDAVANJE BRISOVNICE  (za igrača sa ispisnicom koji prelazi u klub koji je član nekog drugog županijskog saveza)

3.         ZAHTJEV ZA REGISTRACIJOM SVIH IGRAČA/ICA (skupno za sve igrače kluba, odnosno igrači koji će za klub nastupati u idućoj (narednoj) sezoni, tj za koje klub posjeduje pravovaljanu ili ispisnicu ili obrazac za produženje registracije igrača)
25. lipnja 2018.
   Kadetsko prvenstvo županije - rezultati: MATIJA JAKIR NAJBOLJI !
Tokom vikenda se održavalo kadetsko prvenstvo županije Splitsko - dalmatinske. Tamo se očekivala dominacija Roka Velića, koji je zbog objektivnih razloga nadmetanje propustio. To je znalački iskoristio nekoliko godina mlađi Matija Jakir, jedan od najvećih talenata dalmatinskog boćanja i još jedan školski dorađeni igrač iz prave male "tvornice" pravih igrača pod vodstvom Ive Topića. Najupečatljiviji rezultat koji je Jakir postigao je 14 punata u preciznom izbijanju !  Tablični prikaz rezultata po disciplinama očekujemo uskoro, a pobjednici po disciplinama su: 
25. lipnja 2018.
   SATNICE: KUP HRVATSKE SENIORI, PH KADETI, PH JUNIORI
Kadetsko prvenstvo županije SD je za nama. Isto je završilo u potpunoj dominaciji Matije Jakira iz BK Baška Voda i Tonija Kragića iz BK To je to. Satnice za prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore, kao i za seniorski kup Hrvatske pronađite ispod:22. lipnja 2018.
   BOĆARSKI KUP  ŽUPANIJE SPLITSKO - DALMATINSKE: BK "Sinj" najbolji !
Na boćalištu na Gripama odigrala se finalna utakmica boćarskog kupa županije Splitsko - dalmatinske. U završnoj utakmici susreli su se BK Veli Varoš i BK Sinj. Sinjani su slavili rezultatom 7:2 i tako se plasirali na završnicu kupa Hrvatske koji će se odigrati u Dubrovniku 7.7.2018. Izvješće sa utakmice pogledajte OVDJE.19. lipnja 2018.
   KUP CETINSKE KRAJINE: BK "Sinj" najbolji !
Na boćalištu boćarskog kluba "Sinj" održano je natjecanje za Kup Cetinske Krajine na kojem su sudjelovali, uz domaćina B.K.Sinj, još i B.K. Otok, B.K.Pržina i B.K.Bitelić.U polufinalnim susretima B.K. Otok je bio bolji od B.K. Pržine, a u drugom polufinalu B.K.Sinj je nadigrao B.K. Bitelić.
U finalu B.K.Sinj bio je bolji od B.K.Otok rezultatom 6:3. Tim je B.K. Sinj osvojio Kup te se plasirao na županijsko natjecanje. Također, ovo je prvi trofej za sinjane nakon što je klub angažirao svestranog i osebujnog balotaša Antu Tomaševića. 18. lipnja 2018.
 KEP ZA BOĆARICE: BK Komiža do četvrtfinala i povijesnog uspjeha !

Boćarice BK Komiže su prošlog tjedna nastupile na Kupu europskih prvakinja u Čavlima. U četvrtfinalu igrale su protiv ekipe Buttria, koja je naše komiške dobila sa 10:8! Našim curama i treneru Vinku Svilicicu iskrene čestitke na ovogodišnjem uspjehu u HBŽL i na nastupu među najboljim ekipa Europe, što je nedvojbeno završni pečat boćanju u našoj županiji nakon fenomenalne sezone naših klubova.
18. lipnja 2018.
 BOĆARSKI OSVRT 10.06.2018 / 17.06.2018: BK Vir prvak 3.HBL-srednja Dalmacija

BK "Vir" je domaćom pobjedom protiv Nade proslavio titulu u 3.HBL - srednja Dalmacija, koju je već prošlog vikenda matematički osigurao. Također, utakmica je za prvog prvaka samostalne Republike Hrvatske BK "Nada" značila ispadanje u niži rang natjecanja. Trećeligaški status su izgubili i BK Čista Velika i BK Velebit Benkovac. U posljednjem kolu su domaćim pobjedma trećeligaški status sačuvali BK Bitelić i BK Supetar. 

Nakon završetka 3.HBL nas čaka Kup županije i to 22.06.2018, u Splitu (Gripe).
11. lipnja 2018.
   Dodatno obrazloženje: KADETI I JUNIORI
Obzirom na nekoliko upita od strane voditelja klubova o mlađim uzrastima i godištima juniora i kadeta koji sudjeluju na županijskim pojedinačnim prvenstvima, dajemo klubovima sljedeće obrazloženje:

Juniori su oni natjecatelji koji su rođeni 2000. godine i mlađi.
Kadeti su oni natjecatelji koji su rođeni 2003. godine i mlađi.
8. lipnja 2018.
   KUP SPLITA: BK Veli Varoš do još jedne titule !

U dvorani boćarskog kluba Veli Varoš se odigrao boćarski Kup Splita. Tamo su snage odmjerili BK Brodosplit i BK Veli Varoš. "Domaćin" je slavio rezultatom 5:4 te se plasirao na županijski kup koji će se odigrati 22.06.2018 u boćarskom centru "Gripe".
4. lipnja 2018.
   BOĆARSKI OSVRT 03.06.2018: BK Mačkula i službeno prvak 1.žup.B.L. !

BK "Mačkula" je i službeno prvak prve županijske boćarske lige, bez obzira na poraz u posljednjem kolu, obzirom da je prednost od pet bodova bila nedostižna za pratitelje. BK "To je to" stigao do važnih bodova u borbi za ostanak u lizi, iako će za službenu potvrdu i rezultate trebati sačekati završetak treće lige. Mačkula, koja igra u zatvorenom prostoru prekrasnog sinjskog boćarskog zdanja, je možda uhvatila ključan zalet u pohodu na još jedan rang više (najmanje) u godinama pred nama.
Treća liga - srednja Dalmacija je ponudila dramu u Kijevu gdje je domaćin savladao BK Nada 12:10 u borbi za opstanak. Drama je izostala na Viru gdje je domaćin uvjerljivom pobjedom protiv Imotskog od 18:4 jednom nogom zakoračio u drugu boćarsku ligu.
30. svibnja 2018.
   OBAVIJEST: Kup županije, prvenstvo županije za kadete i juniore

KUP  ŽUPANIJE  ŠC „GRIPE“ - PETAK  22. 06. 2018  U  10:00  SATI

Predstavnici  boćarskih  centara – doći u klupskim dresovima.

Povjerenik za kup vrši ždrijeb uz prisustvo suca kupa županije.

 ____________________________________________________________________

KUP  HRVATSKE - Srebreno, Komolac - 07. 07.2018

Odlukom I.O. – a HBS-a od 22.05.2018 - promijenjeno domaćinstvo završnice.

_____________________________________________________________________

Dodatna napomena - KUP SPLITA (dvorana BK "Veli Varoš" – 7.6.2018):

Temeljem dogovora Branka Lulića, predsjednika BK Veli Varoš, Ante Čulića iz BK Nade i gosp.Serdarevića iz BK Brodosplit oko kup natjecanja, takmičenje za Kup Hrvatske, boćarski centar Split, odigrat će se 07.lipnja 2018.godine (četvrtak) s početkom u 17.00 sati,u sportskoj dvorani – boćalištu BK „Velog Varoša“, Matoševa 1 B.

_____________________________________________________________________

PRVENSTVA  ŽUPANIJE  ZA  KADETE (2003.godište i mlađi) I JUNIORE (2000.godište i mlađi) – ŠC „GRIPE“ 


Uzrast

Dan, i satnica datum

Discipline

 

 

 

KADETI

Subota, 23.06.2018 u 10:00

KRUG, PAROVI, ŠTAFETA

 

Nedjelja, 24.06.2018 u 10:00

POJEDINAC, PRECIZNO, BRZINSKO

 

 

 

JUNIORI

Utorak, 10.07.2018 u 10:00

KRUG, BRZINSKO

 

Srijeda, 11.07.2018 u 10:00

PAROVI, ŠTAFETA

 

Četvrtak, 12.07.2018 u 10:00

POJEDINAC, PRECIZNO
21. svibnja 2018.
   BOĆARSKI OSVRT 28.05.2018: BK Mačkula do nedostižne prednosti !

U derbiju 3.HBL - srednja Dalmacija BK Vir je na Braču pobjedio BK Stivan sa 12:10 i tako bračanima pobjegao na 4 boda. Ipak, za potvrdu titule će im trebati pobjeda u još jednom velikom derbiju i to protiv BK Imotski i to na Viru. U borbi za ostanak BK Nada je pobjedom nad BK Supetar opcije koje uključuju zadržavanje trenutnog ranga natjecanja ostavila otvorenima. Tamo se do zadnje minute, zadnjeg kola baš ništa neće znati.
U 1.županijskoj boćarskoj lizi BK Mačkula je pobjedom protiv BK Komiža od 10:12 i matematički stigla do titule, obzirom da kolo prije kraja prvom pratiocu bježi velikih 5 bodova. Posljednje kolo se igra idućeg vikenda.26. svibnja 2018.
   Finale HŽBL: ŽBK "KOMIŽA" DO SREBRA ZLATNOG SJAJA !

Završeno je finale HŽBL-a. Ovogodišnje prvakinje Hrvatske je ženska boćarska ekipa "Čavle" ŠB. Naše cure, ŽBK "Komiža" su doprvakinje Hrvatske, čime su cure ostvarile svoj najbolji uspijeh od kada su formirane (krajem 2014 - četvrta sezona igranja). Naše Komiške, zato čestitamo na uspijehu. Također, čestitke treneru Vinku Sviličiću, ostatku stručnog stožera i upravi kluba. Rozmariji Karuzi i Rii Vojković su nakon finala uručene plakete za ostvareni državni rekord u štafetnom izbijanju.  21. svibnja 2018.
   BOĆARSKI OSVRT 13.5.2018/20.05.2018: BK Veli Varoš prvak !

Bez obzira na poraz u posljednjem kolu BK "Veli Varoš" iz Splita postao je prvak 2.županijske boćarske lige. Branko Lulić i vrijedna ekipa iz Varoša, koja je jedna od rijetkih momčadi koja u svojim redovima ima i nekoliko juniora, biti će ozbiljan takmac svima u vremenu pred nama, zasada ekipama u 1.županijskoj lizi. 

Upravo (1.žup.liga) tamo je BK "Mačkula" u dva posljednja kola zasjela na vrh tablice i jedina je ekipa sama kroji svoju sudbinu kada je u pitanju plasman u 3.HBL - srednja Dalmacija.

U 3.HBL -SD nas u idućem kolu čeka veliki derbi između BK "Stivan" i BK "Vir" na Braču u direktnom dvoboju za vrh. Sa zanimanjem će dvoboj pratiti i BK "Imotski" koji već nakon ovog kola može ugledati vrh tablice u jednom od scenarija. U svakom slučaju čeka nas zanimljiva završnica 3.lige.


14. svibnja 2018.
   BK "SOKOL" NASTUPOM U ČETVRTFINALU KEPA-a PONOVO PISAO POVIJEST
Bez obzira na ishod utakmice četvrtfinala KEP-a koja se igrala u Splitu između BK "Sokola" i francuskog velikana Saint - Vulbas S.B., dugopoljci su nedvojbeno ponovno zlatnim slovima ispisali još jednu stranicu povijesti boćanja u županiji Splitsko - dalmatinskoj. Teško je očekivati preokret u gostima, obzirom da je protivnik ozbiljan kandidat za europski vrh. Ipak, biti među najboljih osam ekipa na svijetu je rezultat koji predstavlja veliki podstreh za boćanje u regiji općenito.7. svibnja 2018.
   TJEDNI OSVRT NA BOĆARSKA DOGAĐANJA 07.05.2018

3.HBL – srednja Dalmacija donijela je kiks BK „Vir“ čime su se BK „Stivan“ I BK „Imotski“ približili Viru na samo bod i utrku za prvaka učinili potpuno neizvijesnom.

U 1.županijskoj boćarskoj lizi BK „Mirca“ i BK „Mačkula“ su iskoristili poraz BK „Salona“ i stigli do određene bodovne prednosti nad Solinjanima. Ipak, nepredvidivi boćari sa Jadra su već iznenadili Mačkulu u Sinju, pa sada isti scenarij nikako nemojmo isključiti i u utakmici sa BK „Mirca“ na Braču u derbiju idućeg kola.

U 2.županijskoj boćarskoj lizi BK „Veli Varoš“ je praktički već osigurao naslov obzirom na kiks BK „Pržina“ na Visu. Odlično administrativno posložen klub iz Splita već ozbiljno razmišlja o juniorkoj ekipi kluba od iduće sezone kao moguće jakom temelju velikog kluba u budućnosti.
5. svibnja 2018.
   BK SOKOL POBJEDOM U PRIPETAVANJU STIGAO DO ČETVRTFINALA KEP-a !

Nevjerovatnoj drami svjedočili su navijači u Francuskoj u sklopu osmine finala Kupa Europskih Prvaka u kojoj je BK Sokol ostvario povijesni rezultat za klub i boćanje općenito u županiji Splitsko - dalmatinskoj. Bez obzira na dobar ulaz u utakmicu naših igrača i pobjede u Preciznom izbijanju, domaćin je opravdao ulogu favorita i na kraju pobjedio u uzvratnoj utakmici. Obzirom na činjenicu da je BK Sokol slavio u Splitu pristupilo se pripetavanju da bi dobili ukupnog pobjednika. Tamo su Sokolovi najprije na krilima fantastičnog Gorana Balića i Ivana Jurića izbjegli poraz, da bi kapetan ekipe Luka Žure donio momčadi povijesnu pobjedu. Sokola u četvrtfinalu čeka još renomiraniji francuski velikan Saint - Vulbas S.B. 12.5.2018 u Splitu. Pobjednik dvoboja (uključujući uzvrat u Francuskoj) plasirat će se na "Final Four", završni turnir najboljih četiriju boćarskih ekipa Europe.
2. svibnja 2018.
   FINELE TURNIRA PAROVA (BK "VELI VAROŠ") - Šerka i Mravak najbolji

Par Šerka Pavao i Mravak Jure ponovno su pobjednici turnira parova u boćanju u organizaciji Boćarskog kluba Veli Varoš u sklopu obilježavanja Našašća Svetog križa i Sudamje.

Nakon velike taktičke borbe  pobijedili su par Branko Lulić i Srđan Rudić rezultatom 13:9 dok je treće mjesto zauzeo par Ante Piplović i Ivan Čoko.
Čestitamo pobjednicima i svim sudionicima ovog tradicionalnog i atraktivnog turnira.
30. travnja 2018.
   Finale lige otoka Hvara: VELA STINIVA NA VRHU

U dramatičnoj utakmici finala otočke lige Bk "Vela Stiniva" je pobijedila favoriziranu momčad Bk"Ružmarin" 8:4 te po drugi put postala prvak otoka.U utakmici za treće mjesto Bk "Brusje" je pobijedilo Bk "Faros" 8:4. Čestitke ekipi Bk "Vela Stiniva", kao i Bk "Jelsa" na organizaciji završnice. U privitku rezultati i slika pobjedničke momčadi. Rezultate završnice pogledajte ovdje.30. travnja 2018.
   TJEDNI OSVRT NA BOĆARSKA DOGAĐANJA 30.04.2018

Još se niti blizu nisu slegli dojmovi od utakmice BK Sokola u KEP-u, a lige već idu prema svojim završnicama. U 3.HBL – srednja Dalmacija nada se vratila u borbu za ostanak prvom pobjedom u gostima. Vir , Stivan i Imotski su visokim pobjedma ostali u utrci za prvaka.
Mirca Salona i Mačkula nastavljaju utrku za prvaka u prvoj županijskoj boćarskoj lizi obzirom da su upisali pobjede u prošlom kolu. 
Isto je uspjelo Velom Varošu i Pržini u sklopu druge županijske boćarske lige. Zapisnike sa utakmice i tablicu pogledajte u prostoru predviđenom za navedeno i to pod "Lige tablice i rezultati 2017/2018".
30. travnja 2018.
   OBAVIJEST BK "VELI VAROŠ" - ZAVRŠNICA TURNIRA PAROVA

Završni dio tradicionalnog turnira natjecanja parova u boćanju koji organizira Boćarski klub „Veli Varoš“ u čast Svetog Križa i Sudamje održat će se 01.05.2018.godine (utorak) s početkom u 17.30 sati na stazama boćališta BK Veli Varoš, Matoševa 1 B. Sve prijatelje boćanja i sudionike turnira pozivamo na završnicu.

Bk "Veli Varoš"


28. travnja 2018.
   BK SOKOL SLAVIO U OTVARANJU KEP-a I ISPISAO POVIJEST !

Drama nada dramama događala se danas na, do zadnjeg mjesta ispunjenim, Gripama. Luka Žure, Ante Grančić, Ivan Jurić, Ivan Čorić, Jure Žižić, Duje Pirić, Marijan Botica, Goran Balić, Igor Žuljević i Dino Podrug, pod vodstvom Igora Žuljevića i Ivice Podruga kao predsjednika kluba te uz podršku mnogobrojnih prijatelja kluba pobjedili su francuski Aix Lea Bains i tako ispisali povijest boćanja u županiji. Svatko od aktera je dao svoj nenadoknadivi obol i doprinos pobjedi, a mladi Ivan Jurić sa 6 osvojenih bodova i Duje Pirić sa hitcem za pobjedu nedvohbeno su junaci utakmice.

Zapisnik sa najvažnije utakmice u posljednjih dvadesetak godina pogledajte ovdje:

BK Sokol - Aix Les Bains  13:9
27. travnja 2018.
   SUBOTA 28.04.2018: BK SOKOL PIŠE POVIJEST BOĆANJA U SDŽ 

U subotu 28.04.2018 počinje boćarski kupe europskih prvaka. Hrvatski predstavnici u prvim susretima osmine finala su, BK Sokol iz Dugopalja koji će u svom debitantskom i povijesnom nastupu na službenoj europskoj sceni na splitskim Gripama ugostiti francuski Aix-les-Bains. Riječki Vargon koji gostuje kod trostrukog prvaka Francuske, Saint Vulbasa. Boćari Istre Poreč prvi susret odigravaju u predgrađu talijanskog grada Biella, Gaglianicu s istoimenim domaćinom s početkom u 14 sati. Prvak Hrvatkske zagrebački Zrinjevac kao i obično, prema pravilima KEP-a, kao i prvaci Italije (BRB Ivrea), Francuske (CRO Lyon) i Slovenije (Trata, Škofja Loka) uvršteni su izravno u četvrtfinale. Sutra se na Gripama očekuje dvorana ispunjena do posljednjeg mjesta.
23. travnja 2018.
   TJEDNI OSVRT NA BOĆARSKA DOGAĐANJA 23.04.2018

U drugoj županijskoj lizi BK Pržina je u derbiju kola savladala BK Dugopolje i tako zadržala drugo mjesto i priključak za vodećim BK Varošem kako bi borbu za prvaka održala što zanimljivijom do posljednjeg kola. 

U prvoj županijskoj lizi Sinj je slavio nad ekipom Mirca i tako se priključio borbi za vrh. U utrci za prvaka je Salona, kojoj se ponovno priključila i Mačkula pobjedom u nedjelju. 

U trećoj HBL - srednja Dalmacija Vir se nakon dvijema ključnim pobjedama Nadom u Splitu prošlo kolo i nad Kijevom u gostima ozbiljno približio prvom mjestu. Stivan će nedvojbeno imati svoje šanse jer Vira dočekuje na Braču, kao i Imotski. Borba za začelje se također zahuktava, a sigurnih ispod Baške Vode gotovo da nema.

Rezultate, zapisnike i tablicu svih liga pogledajte pod poveznicom "Lige-tablice i rezultati".

Kao što se i očekivalo u sklopu lige otoka Hvara favoriti  BK "RUŽMARIN" i BK "VELA STINIVA" iskoristili su domaći teren u drugoj utakmici polufinala, te se zasluženo plasirali u finale koje će se održati u iduću nedjelju u Jelsi. Istodobno će igrati BK "BRUSJE" i BK "FAROS" utakmicu za 3. mjesto. Rezultati i raspored u privitku.
18. travnja 2018.
  Pao državni rekord u štafetnom izbijanju: Ria Vojković i Rozmarija Karuza
U  8. kolu prve Hrvatske ženske boćarske lige u susretu između ŠB Čavle i ženske ekipe BK Komiza zasluženu pobjedu upisala je domaća ekipa, ali ipak imamo lijepu vijest kada su u pitanju naše sportašice. Naime, Rozmarija Karuza i Ria Vojković su oborile državni rekord u štafetnom izbijanju i to rezultatom 43/54! Zaista fantastičan rezultat.16. travnja 2018.
   TJEDNI OSVRT NA BOĆARSKA DOGAĐANJA 16.04.2018

Zanimljivo je bilo na boćarskim terenima regije proteklog vikenda. Kada smo već svi pomislili da je Veli Varoš već osvojio drugu županijsku ligu, dogodila se pobjeda Pržine u Splitu, kojom je ekipa iz Turjaka vratila Dugopolje i samu sebe u utrku sa splićanima za titulu.

U prvoj županijskoj lizi Salona je potvrdila jako važnu prošlotjednu pobjedu još jednim slavljem i to protiv Sinja. Sveti Ante je na Naklicama stigao do prvih bodova, dok su Mirca domaćom pobjedom ostala u utrci za prvo mjesto.

U trećoj lizi srednja Dalmacija Vir je pobjedom nad Nadom u Splitu stekao prednost nad pratnjom, baš kao što je to učinio  i Stivan i to domaćom pobjedom nad Supetrom.
ARHIVA AKTUALNOSTI  (po godinama)    
  2015. 

  2014. 

  2013. 

 2012.  


Zimska liga Sinj 2017. - kraj finalne utakmice


2017. Zimska liga Sinj - podjela priznanja i pokala2017. Zimska liga Sinj -tri prvoplasirane ekipeZAPISNICI

8.kolovoza 2018 - Izvješće sa sjednice Skupštine BSŽSD (održane 14.srpnja 2018)

28. svibnja-  Izvješće sa 5. sjednice IO BSŽSD (održane 25. svibnja 2018)

23. travnja-  Izvješće sa 4. sjednice IO BSŽSD (održane 17. travnja 2018)

28. ožujka-  Izvješće sa 3. sjednice IO BSŽSD (održane 23. ožujka 2018)

17. ožujka-  Izvješće sa 2. sjednice IO BSŽSD (održane 12. ožujka 2018)


STATISTIKA KLUBOVA I IGRAČA (sezona 2015-16)Sjedište saveza


D O K U M E N T I


Podstranice (1): Klupske fotografije