Početna stranica

 
NAPOMENA:
Za ispravan i potpun prikaz "Aktualnosti" koristite preglednike: 
Internet Explorer ili Google Chrome

  A k t u a l n o s t


09. prosinca 2019.

HRVATSKA JUNIORSKA BOĆARSKA LIGA

Juniorska ekipa Splitsko - dalmatinske županije i Juniorska ekipa BK Otok 

U nedjelju 08.12., odigrano je drugo kolo Hrvatske juniorske boćarske lige - Jug. Juniorska ekipa BK Otok na domaćem terenu rezultatom 6:12 izgubila je od Juniorske ekipe SDŽ. Juniorska ekipa Šibensko - kninske županije ugostila je ekipu Boćarski centar Sinj i slavila pobjedu rezultatom 17:1. Juniorska ekipa Zadarske županije na domaćem terenu izgubila je u susretu sa Juniorskom ekipom Dubrovačko - neretvanske županije rezultatom 8: 10. Izvješća sa susreta i ukupni poredak nakon odigranog drugog  kola možete pogledati ovdje. 


09. prosinca 2019.

1. HRVATSKA BOĆARSKA LIGA

U subotu, 07.012. odigrano je 6. kolo 1. Hrvatske boćarske lige. Sokol Orbico ugostio je ekipu Pazin i slavio pobjedu rezultatom 14: 12. Vargon je u gostima kod Marinići uvjerljivo slavio pobjedu rezultatom 2:24. Zrinjevac je ugostio Biston i slavi pobjedu rezultatom 17:9, a Istra Poreč rezultatom 18:8 slavi pobjedu protiv ekipe Metkovića. Pula je na domaćem terenu uvjerljivo slavila pobjedu rezultatom 24:2 protiv ekipe Primoštena. Izvješća sa susreta i ukupni poredak nakon odigranog šestog  kola možete pogledati ovdje. 


05. prosinca 2019.

Božićni boćarski turnir 2019. - "2. Memorijalni turnir Zvonko Rančić "

03. prosinca 2019.

1. HRVATSKA BOĆARSKA LIGA

30. studenog odigrano je 5. kolo 1. Hrvatske boćarske lige. Pazin je doma slavio pobjedu protiv ekipe Pula rezultatom 15.11. Vargon slavi pobjedu protiv ekipe Istra Poreč, rezultatom 18:8. Primošten slavi pobjedu rezultatom 23:3 protiv ekipe Marinići. Metković je ugostio ekipu Bistona koja rezultatom 10:16 upisuje pobjedu. Sokol Orbico ugostio je ekipu Zrinjevac i susret završava pobjedom gostiju i to rezultatom 10:16. Izvješća sa susreta i ukupni poredak nakon odigranog petog kola možete pogledati ovdje. 


25. studenog 2019.

 HRVATSKA ŽENSKA BOĆARSKA LIGA

Odigrani su susreti 4. kola HŽBL. U susretu između ekipe Labin i Nova Veruda,labinjanke slave pobjedu rezultatom 18:6. Marinići su ugostili komiške boćarice koje slave pobjedu rezultatom 4:20. Igračice ŽBK " Komiže" također su ovaj vikend odigrale i zaostalo 3. kolo protiv ekipe Nova Veruda i slavile pobjedu rezultatom 7:17. Izvješća sa odigranih susreta i ukupan poredak nakon 4. kola možete vidjeti ovdje. 

25. studenog 2019.

1. HRVATSKA BOĆARSKA LIGA

U subotu 23. studenog odigrano je 4. kolo 1. HBL. Zrinjevac je ugostio ekipu Metkovića i slavio pobjedu rezultatom 21:5. Istra Poreč protiv Primoštena slavi rezultatom 22:4, a Vargon u gostima kod Bistona slavi pobjedu rezultatom 6:20. Pazin u gostima kod ekipe Marinića također slavi pobjedu rezultatom 5:21. Ekipa Pule ugostila je ekipu Sokol Orbico, te domaćini slave pobjedu rezultatom 21:5. Sokol je nakon četiri kola upisao prvi poraz. Izvješća sa susreta i ukupni poredak nakon odigranog četvrtog kola možete pogledati ovdje. 


19. studenog 2019.

1. HRVATSKA BOĆARSKA LIGA

U subotu, 16. studenog odigrano je 3. kolo 1. HBL.  Ekipa Istre Poreč gostovala je kod ekipe Pazin i upisala prvu pobjedu rezultatom 12:14. . Pula je ugostila ekipu Zrinjevca i uvjerljivo slavila pobjedu rezultatom 22:4, a Vargon je ugostio ekipu iz Metkovića i također slavi pobjedu rezultatom 20:6.
Predstavnici naše županije  i to : Sokol Orbico koji nastavlja niz dobrih igara i upisuje novu pobjedu protiv ekipe Marinića, uvjerljivim rezultatom  20:6, te ekipa Bistona slavi pobjedu protiv ekipa Primoštena rezultatom 18:8 .
Nakon trećeg kola ekipe Vargon, Pula i Sokol Orbico su bez poraza sa ukupno 9 bodova, dok  Biston zauzima četvrto mjesto sa ukupno 6 bodova. 

Poredak i izvješća sa susreta možete pogledati ovdje.


11. studenog 2019.

HRVATSKA ŽENSKA BOĆARSKA LIGA

U nedjelju 10. studenog odigrano je drugo kolo Hrvatske ženske boćarske lige. Komiške boćarice ugostile su ekipu ŽBK Drenova iz Rijeke i slavile pobjedu rezultatom 20:4. u ostalim susretima, ekipa Marinići slave pobjedu protiv ekipe Nova Veruda iz Pule rezultatom 13:11, a ekipa Labina slavi pobjedu u susretu protiv ekipe ŠB Čavle rezultatom 14:10. Izvješća sa susreta i poredak možete pogledati ovdje. 


Rozmarija Karuza, ŽBK

11. studenog 2019.

MARINU ĆUBELI I DARIJANU ŽIVOLIĆU SVJETSKO ZLATOMarin Ćubela ostvario je povijesni uspjeh na debitantskom nastupu na svom 1. seniorskom Svjetskom prvenstvu.

Titula svjetskog prvaka u disciplini pojedinačno klasično prva je u povijesti Hrvatskog boćanja. U finalu je bio bolji od branitelja

naslova argentinca Montemerla Guillerma. Na svom putu do svjetske titule Marin je u četvrtfinalu iz natjecanja izbacio

 i Juru Kozjeka višestrukog prvaka svijeta u disciplini pojedinačno klasično.


 Darian Živolić postao je SVJETSKI PRVAK u najatraktivnijoj i najzahtjevnijoj boćarskoj disciplini, u brzinskom izbijanju. 

Nakon Valtera Ivančića koji je medalju donio sa svjetskog prvenstva održanog u kanadskom Hamiltonu ovo je 

druga titula Svjetskog prvaka za Hrvatsku u seniorskom brzinskom izbijanju. 

Darijan je prvi reprezentativac koji je osvojio zlato i u brzinskom i u štafetnom izbijanju. 

Poslije uvjerljive polufinalne pobjede protiv talijana Roggera, Darijan je u finalu bio bolji od argentinca Lucasa Heckera.

Darian je uz zlato osvojio i broncom u štafetnom izbijanju i jedan je od najuspješnijih sudionika ovoga Svjetskog prvenstva.

(izvor: HBS)

07. studenog 2019.


Srebro na Svjetskom kupu za Hrvatsku žensku boćarsku reprezentacijuHrvatska ženske boćarska reprezentacija, u čijem su sastavu nastupile i dvije boćarice Labina, Nives Jelovica i Ria Vojković, uz Carrolinu Bajrić (Čavle ŠB), predvođena izbornikom Labinjanom Romanom Grižančićem, na 2. Svjetskom kupu nacija, koji se u subotu i nedjelju, 2. i 3. studenog igrao u turskom ljetovalištu Mersinu, stigla je do finala koje je sa 6:0 izgubila od domaćina Turske.

Na ovom najznačajnijem svjetskom ekipnom natjecanju, u konkurenciji 12 selekcija, Hrvatska je u natjecanju po skupinama najprije savladala Tursku II rezultatom 4:2, a potom je presudnu pobjedu za plasman u polufinale ostvarila skinuvši s trona branitelja naslova pobjednika ovog natjecanja od prije dvije godine iz francuskog Saint Vulbasa, Kinu, koju su Grižančićeve odabranice nadvisile sa 4:2. U polufinalu su naše najbolje boćarice bile bolje od Argentine sa 6:0, ali su nakon finala ipak morale pružiti ruku i čestitati Turkinjama, sestrama Buket i Inci Ece Özturk koje su prethodno u polufinalu pobijedile i Sloveniju 5:1.

Najveći doprinos plasmanu u finale Hrvatske dala je Jelovica koja je u svim susretima nastupala u preciznom izbijanju, te zajedno s Bajrić u parovima. Jelovica i Bajrić su ostvarile sve pobjede izuzev u finalu kada su sestrama Özturk morale priznati da su bolje u obje discipline za svega jedan punat zaostatka. Mlada Vojković je u svim susretima nastupala u brzinskom izbijanju i uz tri poraza pobjedu ostvarila nad Argentinkom Carlom Cabrerom 29(40):24(42). Valja istaći da je u susretu s Kinom Vojković izgubila od nekadašnje svjetske prvakinje Yang Wang 38(44):26(41), a u finalu s Turskom od aktualne svjetske viceprvakinje Inci Ecte Özturk 37(44):33(41).

Sestre Özturk su osvojivši Svjetski Kup za Tursku samo potvrdile da su trenutno jedne od najboljih svjetskih boćarica. Buket je naime aktualna svjetska prvakinja u preciznom izbijanju, Ince Ecte je svjetska prvakinja u štafetnom izbijanju i viceprvakinja u brzinskom izbijanju, dok su zajedno viceprvakinje u parovima. (izvor: http://dalmacijabalote.com/drugi-svjetski-kup-nacija-za-bocarice-jelovica-vojkovic-i-bajric-do-srebra/?fbclid=Iw)07. studenog 2019.

1. HBL

Odigrana su 2 kola 1. Hrvatske boćarske lige. Aktualni prvak Istra Poreč je nakon poraza u 1. kolu u Puli u  drugom kolu pala u svojoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože izgubivši od Sokol Orbica 16:10. Nakon prve klasike Istra Poreč je vodila rezultatom 6:2, međutim ekipa iz Dugopolja je osvojila 10 bodova u tehničkim disciplinama. Kod brzinskog izbijanje na svih 6 pozicije Ivan Dodoja  je sa 36:35 pobijedio Stevena Benolića, te štafetno izbijenje u kojem su Dodoja i mladi Ivan Čorić sa 42:41 savladali Benolića i Nenada Tadića. Biston je na domaćem terenu slavio pobjedu protiv Pazina rezultatom 19:7. Prvenstvo se nastavlja 16. studenog zbog Svjetskog prvenstava za seniore koje se održava u turskom Mersinu, od 06.-09. studenog. Rezultate prvog i drugog kola 1. HBL možete pogledati ovdje. 21. listopada 2019.

1.Županijska liga - osvrt

U nedjelju 20. listopada odigrano je odgođeno 1. kolo 1. županijske lige. Veli Varoš ugostio je ekipu Sutvid Brač i slavio pobjedu rezultatom 18: 6. Salona je na domaćem terenu slavila pobjedu rezultatom 16: 8 protiv ekipe Makarska, a Dugopolje protiv ekipe Mirca rezultatom 14:10. Ekipa Komiža koja je do ovog kola bila neporažena i na prvom mjestu u ukupnom poretku, gostuju kod ekipe Trilj i domaćini slave pobjedu rezultatom 14:10. Susret ekipa Sinj i Mačkula odigrati će se naknadno prema dogovoru. Nakon sedam kola prvog dijela lige ekipa Trilj je na prvom mjestu sa ukupno 19 bodova, Komiža na drugom mjestu sa 18 bodova, a treće mjesto zauzima ekipa Salone sa ukupno 16 bodova.
 8. kolo prema rasporedu odigrava  se 05. travnja 2020. godine. Tablicu sa poretkom donosimo ovdje, a izvještaje sa susreta možete pogledati  u rubrici Lige-tablice i rezultati 2019.-2020. 


15. listopada 2019.

2.Županijska liga - osvrt

U nedjelju 13.listopada u susretu 5. kola 2. županijske lige ekipa Brela ugostila je ekipu Sv. Ante i domaćini su slavili pobjedu rezultatom 22:2.

15. listopada 2019.

1.Županijska liga - osvrt

U nedjelju 13. listopada odigrano je 7. kolo 1. županijske lige. Komiža je ugostila ekipu Veli Varoš i slavila pobjedu rezultatom 18:6. Mirca su na domaćem terenu slavila pobjedu protiv ekipe Salona rezultatom 13:11. Mačkula je slavila pobjedu protiv Makarske rezultatom 19:5, također i ekipa Trilja slavi pobjedu protiv ekipe Sutvid Brač rezultatom 20:4. Ekipa Dugopolja ugostila je ekipu Sinj i domaćini slave pobjedu rezultatom 15:9. Izvještaje sa rezultatima susreta možete pogledati u rubrici Lige-tablice i rezultati 2019.-2020. Odgođeno prvo kolo prema rasporedu odigrava se 20. listopada. 

09. listopada 2019.

2.Županijska liga - osvrt


U susretima 4. kola 2. županijske lige ekipa Sv. Ante slavi pobjedu protiv ekipe Pržina , rezultatom 15:9. Ekipa Brela gostuje kod Brodosplita i slavi pobjedu rezultatom 7:17. U susretu između ekipe Gradine i Potravlja , također gosti pobjeđuju rezultatom 10:14.  


09. listopada 2019.

1.Županijska liga - osvrt

Odigrano je 6. kolo 1. županijske lige. U susretu ekipa Sutvid Brač i Mačkule, gosti su uvjerljivo slavili rezultatom 3:21. Makarska je ugostila Komižu  i u ovom susretu gosti slave pobjedu rezultatom 6:18. Veli Varoš slavi pobjedu protiv ekipe Mirca 17:7, također i ekipa Salone protiv Dugopolja rezultatom 18:6. Sinj je ugostio ekipu Trilj koja slavi pobjedu rezultatom 8:16. 13. listopada odigrava se 7. kolo kako je predviđeno prema rasporedu. 30.rujna 2019.

2.Županijska liga - osvrt

U trećem kolu 2. županijske lige, ekipa Sv. Ante rezultatom 24:0 uvjerljivo slavi pobjedu protiv ekipe Gradina. Brela su ugostila ekipu Potravlje i slavila pobjedu rezultatom 16:8. Susret između Pržine i Brodosplita je odgođen  i odigrava se 05.listopada 2019. Četvrto kolo prema rasporedu je 06. listopada. 


30.rujna 2019.

1.Županijska liga - osvrt

U nedjelju 29. rujna odigrano je 5. kolo 1. županijske lige. U susretu između ekipe Sinj i Sutvid Brač, domaćini su slavili pobjedu rezultatom 18:6, dok je Trilj ugostio ekipu Salone i susret završava izjednačenim rezultatom 12:12. Dugopolje slavi pobjedu protiv ekipe Veli Varoš, 16:8,a Mirca slave protiv ekipe Makarska uvjerljivo 20:4. Komiža je ugostila ekipu Mačkula, te slavi pobjedu i to uvjerljivo rezultatom 24:0.Šesto kolo prema rasporedu predviđeno je za nedjelju 06. listopada. 

24.rujna 2019.

2.Županijska liga - osvrt


Odigrani su susreti 2.kola 2. županijske lige u kojima je ekipa Brodosplita slavila pobjedu nad ekipom Sv.Ante Naklice, rezultatom 16:8. Gradina je ugostila ekipu Brela, koja je slavila pobjedu rezultatom 7:17. U susretu Potravlja i Pržine, domaćin je slavio pobjedu rezultatom 14:10.


24.rujna 2019.

1. Županijska liga - osvrt


Odigrani su susreti 4. kola 1. županijske lige. Salona je slavila pobjedu rezultatom 16:8 protiv ekipe Sinj, Dok je ekipa Dugopolja u gostima kod ekipe Makarska slavila pobjedu rezultatom 13:11. Varoš je ugostio ekipu Trilj koja je slavila pobjedu rezultatom 7:17. U susretu između Mačkule i Mirca, ekipa Mačkule slavi rezultatom 20:4 Sutvid Brač ugostio je ekipu Komiže , koja je slavila pobjedu rezultatom 8:16.  Izvješća sa odigranih susreta možete pogledati u izborniku Lige- tablice i rezultati 2019.-2020. 

17. rujna  2019.

2. Županijska liga - osvrt

U nedjelju 15. rujna odigrano je I. kolo  2. županijske lige. Ekipa Sv. Ante Naklice ugostila je ekipu Potravlje i slavila pobjedu rezultatom 13:11. U susretu između ekipe BK Pržina i BK Brela, pobjedu slavi BK Brela rezultatom 9:15, a Brodosplit slavi pobjedu u susretu protiv Gradine rezultatom 14:10. Drugo kolo prema rasporedu odigrava se u nedjelju 22. rujna. 

17. rujna  2019.

1. Županijska liga - osvrt

U nedjelju, 15.rujna odigrano je 3. kolo 1. županijske lige. Salona je slavila pobjedu nad ekipom Sutvid Brač rezultatom 19:5, a Sinj uvjerljivo nad ekipom Veli Varoš rezultatom 22:2, također i ekipa Trilj nad Makarskom rezultatom 22:2. Ekipa Dugopolje ugostila je Mačkulu i slavila rezultatom 14:10. Mirca su ugostila ekipu Komiža i u ovom susretu Komižani su slavili pobjedu rezultatom 6:18. Izvješća sa odigranih susreta možete pogledati u izborniku Lige- tablice i rezultati 2019.-2020. Slijedeće 4. kolo prema rasporedu predviđeno je za nedjelju 22.rujna. 
16. rujna  2019.

PRVENSTVO HRVATSKE ZA SENIORKE

U disciplini bližanje i izbijanje u krug prijavilo se 10 natjecateljica iz tri županije (Primorsko – goranske, Istarske i 

Splitsko – dalmatinske županije), tj. iz tri kluba (Labin, ŠB Čavle i ŽBK Komiža).U subotu do 21 sat završeno je razigravanje,

 a poluzavršnica i završnica, odigrala se u nedjelju jutro prema satnici natjecanja. Natjecanje je proteklo u korektnom nadmetanju svih sudionica, prva je Carrolina Bajrić iz Bk Čavle-ŠB, druga Nives Jelovica iz Bk Labin i treća Rozmarija Karuza iz Bk Komiža.U disciplini par klasično nastupilo je dvanaest parova iz tri županije (Primorsko – goranske, Istarske i Splitsko – dalmatinske županije) i iz šest klubova. Par klasično odigrao se u subotu zaključno sa polufinalnom utakmicom, a finale je odigrano u nedjelju. 

Najbolje u paru su Carrolina Bajrić i Nikol Marelja-Bošnjak iz Bk Čavle ŠB, drugo mjesto osvojile su Nives Jelovica i Ria Vojković iz Bk Labin, a treće mjesto Eda Laković i Nerina Baletić iz Bk Novigrad.Nakon para odigrano je štafetno izbijanje sa ukupno 

šest štafeta. Finalni susret također je odigran u nedjelju ujutro. Najbolje u štafeti su Labinjanke Nives Jelovica i Ria Vojković, Čavljanke Carrolina i Virginia Bajrić su druge, a treće su također Čavljanke Nikol Marelja Bošnjak i Ira Nimčević.

Medalje i pehare uručila je gradonačelnica Komiže Tonka Ivčević.

(Vinko Sviličić)
11. rujna  2019.

PRVENSTVO HRVATSKE ZA SENIORKE, bližanje i izbijanju u krug, parovi klasično i štafetno izbijanje - KOMIŽA, 13.-.15. rujna 2019. 

Ovog vikenda u Komiži se održava Prvenstvo Hrvatske za seniorke u disciplinama bližanje i izbijanje u krug, par klasično i štafetno izbijanje. Nastupaju boćarice iz Primorsko goranske i Istarske županije, a boćarice ženskog boćarskog kluba "Komiža" predstavljaju Splitsko - dalmatinsku županiju. Ukupno će sudjelovati 30 boćarica.  


09. rujna  2019.

1. ŽUPANIJSKA LIGA - OSVRT

U nedjelju 08.rujna odigrano je drugo kolo 1. županijske lige. Ekipa Sutvid Brač ugostila je ekipu Mirca, koja je nad domaćinom slavila pobjedu rezultatom 8:16. Komiža je ugostila Dugopolje i uvjerljivo slavila rezultatom 22:2, dok je ekipa Trilj u gostima kod Mačkule također slavila pobjedu rezultatom 10:14.  Izjednačeni susret odigrao se između ekipa Makarska i Sinj, rezultat 12:12, a ekipa Salona je slavila pobjedu nad domaćinom Veli Varoš, rezultatom 8:16. Treće kolo prema rasporedu odigrava se 15. rujna. U prilogu donosimo i tablicu sa svim rezultatima. Rezultate susreta možete pogledati ovdje.

30. kolovoza  2019.

1. HRVATSKA RAFFA LIGA - ZAVRŠNICA

U organizaciji Boćarskog Kluba PRŽINA od 30.08 do 01.09. 2019, na terenima Sportskog centra 104 Dalmatinca u Turjacima, održati će se završni turnir 1.Hrvatske Raffa lige, na kojem će nastupiti 4 najbolje plasirane ekipe, Vilar, Matjan, Naklice i Gorčina. Ovo je uz sva dosadašnja događanja iz domene boćarskog sporta, ipak najviše rangirano i najznačajnije, pogotovu ako se pridoda činjenica da će sama završnica odlučivati i o izboru igrača koji će predstavljati Hrvatsku reprezentaciju na nadolazećem Europskom prvenstvu u Austriji. (izvor:https://web.facebook.com/BocarskiKlubprzinaTurjaci/) 


25. kolovoza  2019.

Propozicije 3.HBL - propozicije županijskih liga - Precizno valjanje

Propozicije županijskih liga su identične propozicijama 3.HB lige uz napomenu da klubovi nisu obvezni imati rezervnu varijantu zatvorenih terena u slučaju kiše ili snijega. Za to je nadležno tročlano povjerenstvo za odgode utakmica do najkasnije 3 sata prije početka.

Ovdje preuzmite: Propozicije 3.HBL.17. kolovoza  2019.

Raspored odigravanja županijskih liga (1. i 2.) u sezoni 2019/2020Igrači koji izvrše liječnički pregled imaju dvije opcije kod dogovora sa liječnikom na koje mjesto će liječnik izvršiti ovjeru, i to:
Na novu naljepnicu koja se ispisuje iz HBS aplikacije, nakon što klub uplati račun za osobnu članarinu.
Na važeći obrazac "Liječnički pregled" za županijske lige (klubovi će ga dobiti zajedno sa iskaznicama, isprintanim rasporedom odigravanja i obrascem "Izviješće sa utakmice").

Također, obrazac "Izviješće sa utakmice" je HBS printao u starom formatu, pa ga je prije utakmice potrebno prilagoditi od strane suca ili domaćina utakmice ili u dogovoru spomenute dvojice. U slučaju da nam pristignu novi obrasci, dostavit ćemo ih klubovima.

"Kalendar natjecanja" će klubovima biti dostavljen odmah nakon što bude izrađen. Izrada je u tijeku.


09. kolovoza  2019.

Prijelazi i registracije u sezoni 2019/2020 - BSŽSD

Prijelaze i registracije u sezoni 2019/2020 BSŽSD možete pogledati ovdje.

10. srpnja 2019.

EKIPNI JUNIORSKI KUP HRVATSKE: Boćarska selekcija SDŽ najbolja!
  
U boćarskoj dvorani u Sinju se od 10. srpnja do 14. srpnja igraju pojedinačna juniorska boćarska prvenstva i ekipni juniorski boćarski kup, koji je bio na raspredu odmah na otvaranju. Tamo su osamnaestogodišnji Brane Botica i Jadran Grančić te šesnaestogodišnji Marin Vudrag uveli selekciju u finale protiv Istre, da bi u finalu protiv boćarskog kluba “Vargon“ iz Rijeke zablistala reprezentativka iz Komiže Ria Vojković i Matej Maleš u igri “Par klasično“. Njihovu odličnu igru u pobjedu ekipe i veliko slavlje mladih boćara Dalmacije je u posljednjem odigravanju u sklopu discipline “Pojedinačno klasično“ pretvorio Luka Jozipović. On je u zahtjevnoj situaciji, kada je utakmica mogla otići u oba smjera, pogodio ključnu boću za pobjedu „sa zvukom sirene“. Splitsko – dalmatinska županija već godinama nije organizirala ovako važno i opsežno boćarsko natjecanje za najmlađe. Boćarski sport u Dalmaciji proživljava pravu renesansu posljednjih godinu i pol dana. Određeni rezovi i važne odluke za rezultat imaju organizaciju velikih natjecanja, ali i odlične rezultate naših boćara. U sastavu su još bili Andrija Blajić i dvanaestogodišnji Matija Jakir. Stručni stožer selekcije SDŽ djeluje u sastavu Ivo Topić, Božidar Budimir Bekan i Siniša Stipić, koji nam je nakon utakmice kazao: – Ovo je nedvojbeno velika pobjeda mladih boćara županije, ali i svih vrijednih boćarskih djelatnika Dalmacije. Oni su redom volonteri. Rade s mladima i za boćanje, vjerujte, jako puno. Pobjedu posvećujemo njima. Što se završnog turnira tiče, Botica je odigrao van svih svojih mogućnosti unutar polufinala i ekipu proveo u finale. Ipak, išli smo na promjenu sastava i težište igre s njega prebacili na naše najiskusnije igrače Maleša, Jozipovića te uvijek konzistentnu Riu Vojković. Preuzeli smo određeni rizik i pogodili. Ovo nam je svima motiv za dalje i pokazatelj da možemo još više i bolje u juniorskom, ali i u seniorskom uzrastu – kazao je Stipić. 


9. srpnja 2019.

 POLAGANJE ISPITA ZA BOĆARSKOG SUCA

Molimo sve zainteresirane koji žele postati boćarski suci da se prijave predsjedniku Zbora sudaca SDŽ Ivi Viskoviću na mob. 098423286.Polaganje bi se , ovisno o broju prijava, organiziralo krajem mjeseca srpnja.


9. srpnja 2019.

   PRVENSTVO HRVATSKE ZA JUNIORKE I JUNIORE DO 18. GODINA, SINJ OD 10.DO 14. SRPNJA 2019.

Grad Sinj je ovu godinu domaćin Prvenstva Hrvatske u boćanju za juniorke i juniore do 18. godina. U srijedu 10. srpnja u 20:00 sati počinje otvaranje na PH na boćalištu "Sinj", dok se ujutro u dvorani odigrava Juniorski kup s početkom u 8:30 sati.  Donosimo raspored i satnicu svih natjecanja.   


8. srpnja 2019.

   REGISTRACIJA KLUBOVA I IGRAČA ZA SEZONU 2019/2020 - "VOLO" BOĆANJE - Najava: Skupština BSŽSD 21.7.2019

08.07.2019 - 02.08.2019  -  Period za registraciju igrača (koji ne mijenjaju klub) i klubova 
08.07.2019 - 26.07.2019  -  Prijelazni rok za igrače koji prelaze u drugi klub

Hrvatski boćarski savez je već prošle godine izradio standardizirane obrasce za registraciju igrača i klubova, koji su jednakog izgleda i sadržaja za sve županijske saveze. U skladu s tim ove natjecateljske sezone (2019/2020) je potrebno popuniti odgovarajući obrazac za registraciju za svakog igrača posebno AKO IGRA PRELAZI U DRUGI KLUB. U slučajevima kada igrač ostaje u istom klubu potrebno je za tog igrača popuniti obrazac "Zahtjev za registracijom svih igrača/ica". Dakle, molim Vas da napravite sljedeće:
1.ISPRINTATI (sa ove web stranice) točan broj obrazaca za registraciju pojedinog igrača točno koliko planirate registrirati novih igrača za iduću sezonu, obrazac za registraciju kluba, obrazac za registraciju svih igrača i obrazac za registraciju voditelja.
2.Isprintane obrasce POPUNITI, POTPISATI i OVJERITI, kao i ispisnice koje vam dostave igrači koji će iduću sezonu igrati za vaš klub, te popuniti, potpisati i ovjeriti i obrasce za registraciju kluba, registraciju svih igrača i voditelja kluba.
3.Tako popunjenu dokumentaciju DOSTAVITI NA ADRESU SAVEZA, tajniku osobno (ili ubaciti u poštanski sandučić ukoliko tajnik nije u prostorijama saveza), a u oba slučaja kontaktirajte tajnika saveza dan prije dostavljanja dokumentacije na broj 095/383-0701.

Obrasce preuzmite u tekstu ispod, uz napomenu: IGRAČ ISPISNICU OD KLUBA ZA KOJI JE REGISTRIRAN MOŽE PISMENO ZATRAŽITI U BILO KOJEM TRENUTKU SEZONE, PA I PRIJE PRIJELAZNOG ROKA I ROKA ZA REGISTRACIJU. Ukoliko ne postoje pravne zapreke (Ugovor igrač-klub, i sl.) klub je istu igraču dužan izdati, osim za slučaj kada je igrač bez ugovora sa klubom mlađi od 26 godina (nema punih 26 godina) i najmanje je tri godine u nizu proveo u istom klubu. Igrač tada može dobiti ispisnicu, ali klub ima pravo na odštetu ukoliko se ispostavi da je igračev sljedeći klub član 1.HBL, sukladno odluci IO-a HBS-a, a koju određuje HBS (javiti se tajnici HBS-a za izračun visine odštete).

1.        OBRAZAC ZA PRODULJENJE REGISTRACIJE KLUBA (obvezno za sve klubove)

2.A.     OBRAZAC ZA PRODULJENJE REGISTRACIJE IGRAČA/ICE (za nove boćare, tj, za igrače kojima je ova registracija prva registracija ili za igrače KOJI MIJENJAJU KLUB)
2.B.     ZAHTJEV ZA IZDAVANJE ISPISNICE (igrač koji mijenja klub u prijelaznom roku)
2.B.1.  ZAHTJEV ZA IZDAVANJE BRISOVNICE  (za igrača sa ispisnicom koji prelazi u klub koji je član nekog drugog županijskog saveza)

3.         ZAHTJEV ZA REGISTRACIJOM SVIH IGRAČA/ICA (skupno za sve igrače kluba, odnosno igrači koji će za klub nastupati u idućoj (narednoj) sezoni, tj za koje klub posjeduje pravovaljanu ili ispisnicu ili obrazac za produženje registracije igrača)Registracije koje nemaju žig pošte sa "važećim" datumom ili u ured saveza ne budu dostavljene na vrijeme (večer prije rokova do 23:59) neće se uvažavati. Također, klubovi koji na vrijeme ne plate takse HBS-u neće biti u mogućnosti nastupiti unutar liga natjecanja, o čemu će klubovi biti pravovremeno obaviješteni, a najkasnije na SKUPŠTINI BSŽSD KOJA ĆE SE ODRŽATI U NEDJELJU 21.7.2019. Obavijest o satnici i dnevni red skupštine očekujmo uskoro, a klubovi dio dokumentacije ili kompletnu (ako je do tada kompletiraju) tajniku saveza mogu dostaviti na sjednici skupštine.


01. srpnja 2019. 

JUNIORSKO I KADETSKO PRVENSTVO BSŽSD


    U nedjelju 30. lipnja 2019. godine u Sinju (dvorana BK Mačkula) održano je juniorsko i kadetsko prvenstvo BSŽSD. Četverostruki kadetski prvak županije je Matija Jakir (BK Baška Voda), dok je ekipa BK Komiže u sastavu Niko Martinis i Andrej Vitaljić,u štafetnom izbijanju i paru klasično osvojila prvo mjesto. Jadran Grančić, junior BK Baška Voda, prvak je u disciplinama brzinsko izbijanje i bližanje i izbijanje u krug, te sa Lukom Jozipovićem (BK Biston) osvaja prvo mjesto u paru klasično i u štafetnom izbijanju. Luka Jozipović ( BK Biston) je prvak županije u disciplini pojedinačno klasično. Voditelj natjecanja je gospodin Ivo Topić. 

     

28. lipnja  2019. 

VAŽNI DATUMI ZA SEZONU 2019/2020


26. lipnja  2019. 

1. ŽUPANIJSKA LIGA - BK NADA POBJEDNIK LIGE

U nedjelju 23.06. odigrano je zadnje 18. kolo 1. županijske lige. Ekipa Salone slavila je pobjedu protiv ekipe Veli Varoš rezultatom 12:10,Nada je uvjerljivo slavila pobjedu protiv ekipe Makarske rezultatom 17:5, potom ekipa BK Sinj slavi pobjedu nad ekipom Mirca rezultatom 13:9. Sutvid Brač ugostio je ekipu Komiže i slavila pobjedu rezultatom 12:10. BK Trilj slavi pobjedu protiv ekipe Brela rezultatom 22:0. 
Ovom prilikom čestitamo ekipi BK Nada na osvojenom prvom mjestu i plasmanu u viši rang natjecanja. Ekipa koja u sljedećoj sezoni neće nastupiti u ovoj ligi je ekipa BK Brela. Donosimo tablicu sa rezultatima susreta i konačnu ljestvicu. 25. lipnja  2019. 

JUNIORSKO I KADETSKO PRVENSTVO BSŽSD
JUNIORI 2001 ROĐENI I MLAĐI.
KADETI 2004 ROĐENI I MLAĐI

Dvorana: BK MAČKULA - SINJ

Nedjelja - 30.6.2019

Prijave do: 10:15 sati

Početak natjecanja: 10:30 sati (Očekivani završetak: 20:00 sati)
17. lipnja  2019. 

1. županijska liga -  osvrt

U susretima pretposljednjeg 17. kola 1. županijske lige, ekipa Komiže ugostila je ekipu Sinj i slavila pobjedu rezultatom
14:8, a u susretu između Brela i Sutvid Brač, domaćini također slave pobjedu rezultatom 14:8. BK Mirca su ugostila prvu ekipu lige BK Nadu koja je slavila pobjedu rezultatom 10:12. BK Salona i BK Trilj odigrali su neriješeni susret, rezultat   11:11, dok je BK Makarska slavila pobjedu na domaćem terenu protiv ekipe Veli Varoš rezultatom 14:8. Zaostali susret između BK Salona i BK Sinj, odigrava se u četvrtak u 17.00 sati. Susreti posljednjeg 18. kola prema rasporedu odigravaju se u nedjelju 23. lipnja.10. lipnja  2019. 

1. županijska liga -  osvrt

U susretima 16.kola BK Trilj slavio je pobjedu rezultatom 16:6 nad ekipom BK Makarska. BK Nada uvjerljivo je rezultatom 20:2 slavila pobjedu protiv ekipe Veli Varos. Ekipa Sutvid Brac ugostila je Salonu i slavila pobjedu rezultatom 14:8. Pobjedu slave domacini i u susretima BK Sinj i BK Brela, rezulatat 18:4, isto tako i BK Mirca protiv ekipe BK Komiza rezultatom 15:7. 
Susreti 17.kola odigravaju se prema rasporedu 16.lipnja.

03. lipnja  2019. 

Ekipni kup SDŽ: BK Biston pehar i nastup na završnici


Seniorska boćaska županijska prvenstva i kup županije Splitsko – dalmatinske od ove godine imaju novi format koji se pokazao kao puni pogodak. Dvorana domaćina BK „Veli Varoš“ i prethodna dva vikenda je bila solidno popunjena, da bi ovaj vikend nadmetanja doživila vrhunac, kako po posjeti, tako i po rezultatskoj neizvijesnosti. Polufinalne utakmice su ponudile dvoboje BK „Veli Varoš“ i BK „Mačkula“ te BK „Biston“ i BK „Naklice“. Ljepoticu su odigrali Mario Grančić i Darko Grančić, otac i sin, koji su slavili nad ponajboljim parom Naklica u dodatnoj ruci ili odigravanju, nakon što je rezultat nakon 90 minuta bio 9:9. Matijas Grančić, Miro Mihaljević i Goran Jurić su bili uspješni i protiv Velog Varoša u finalu, rezultatom 7:2. Ekipa koju odlično vodi Matejas Jozipović će tako potpuno zasluženo nastupiti na završnici kupa Hrvatske u Zadru i tamo nikako neće biti slučajan prlaznik. Štoviše, biti će jedan od favorita.03. lipnja  2019. 

1. županijska i 2. županijska liga - osvrt


1. županijska liga - odigrano je 15. kolo 1. županijske lige. U susretu između BK Brela i BK Mirca, domaćini su  slavili pobjedu rezultatom 15:7. BK Komiža ugostila je prvu ekipu lige BK Nada i slavila rezultatom 13:9. BK Makarska na domaćem terenu slavi pobjedu 16:6 u susretu sa ekipom BK Sutvid Brač, dok je BK Veli Varoš izgubio na domaćem terenu protiv ekipe BK Trilj rezultatom 8:14.  Susret ekipa BK Salon i BK Sinj je odgođen.
Iduće 16.kolo odigrava se 09.06.( nedjelja). Donosimo trenutnu tablicu i ukupni poredak ekipa.2. županijska liga -  u susretu između ekipe BK Pržina i BK Dugopolje, domaćini su slavili pobjedu rezultatom 13:9. 
31. svibnja  2019. 

PRVENSTVO ŽUPANIJE (seniori) - par klasično i bližanje i izbijanje u krug 


U subotu 25. svibnja u dvorani boćarskog kluba "Veli Varoš" održano je Prvenstvo županije za seniore u disciplinama par klasično i bližanje i izbijanje u krug. U disciplini bližanje i izbijanje u krug prvo mjesto i zlatnu medalju osvaja Marinko Jurišin, član i igrač Boćarskog kluba Naklice. U disciplini par klasično prvo mjesto i zlatnu medalju osvajaju par Jurica Milatić i Zoran Mladineo iz Boćarskog kluba Sokol Orbico. Čestitamo! 


27. svibnja  2019. 

1. županijska i 2. županijska liga - osvrt

1. županijska liga - u susretima 14. kola koje je odigrano 26.05.2019. ekipa  Sutvid Brač ugostila je ekipu Veli Varoš i gosti su savladali domaćina rezultatom 8:14. Sinj je doma slavio protiv ekipe Makarska rezultatom 14:8. U susretu između Mirci i Salone, domaćini su slavili pobjedu rezultatom 14:8. Komižani su slavili pobjedu protiv ekipe Brela, rezultatom 18:4. BK Nada u susretu sa ekipom Trilj uvjerljivo slavi još jednu pobjedu u nizu i to rezultatom 15:7. Nakon 14. kola BK Nada sa ukupno 39 bodova uvjerljivo je prva ekipa lige. Susreti 15.kola odigravaju se 02.06.2019. godine.
2. županijska liga - u susretima 14. kola 2. županijske lige Potravlje slavi pobjedu nad ekipom Brodosplita i to rezultatom 12:10, Dugopolje uvjerljivo slavi pobjedu nad ekipom Sveti Ante rezultatom 18:4, a Pržina nad Gradinom rezultatom 12:10. Napominjemo da je susret 12. kola između Pržine i Dugopolja odgođen za 02.06.2019. godine. BK Vis i Šestanovac odustali su od daljnjeg natjecanja, ali ekipa Šestanovca odigrala je 50% utakmica zbog toga su ostali rezultati 22:0 za protivnika.

27. svibnja  2019. 

HRVATSKA ŽENSKA BOĆARSKA LIGA - BK Labin prvakinje Hrvatske


  

U finalu završnog turnira Hrvatske ženske lige, odigranom u odličnoj atmosferi ispunjenog Gradskog boćališta Labin, 

labinske boćarice su remizirale 12:12 sa Čavlima ŠB što im je bilo dovoljno da s trona državnog prvaka skinu upravo 

svoje finalne suparnice i nakon 2017. osvoje svoju drugu titulu prvakinja Hrvatske. Naime, prema propozicijama natjecanja na

 Final Fouru ako bilo koji susret završi neodlučeno pobjednik je klub koji je bio bolje plasiran na završnoj prvenstvenoj 

ljestvici ligaškog dijela prvenstva, a potom pravili su Labinjanke i uoči završnog turnira bile u prednosti, jer su ligaški dio sezone završile kao prvoplasirane.Za najbolju igračicu završnog turnira proglašena je Nives Jelovica (Labin), najbolja izbijačica je Carrolina Bajrić (Čavle ŠB), a najbolja bližačica Dorotea Maršanić (Čavle ŠB).  

Ženski boćarski klub Komiža osvojio je treće mjesto u ukupnom poretku, a mladoj  igračici i hrvatskoj reprezentativki Rii Vojković uručena je plaketa za najbolju juniorku u 2018. godini. 

Čestitamo!

(izvor teksta: HBS)20. svibnja  2019. 

Prvenstvo Hrvatske za seniorke

Ovaj vikend u dvorani u Kozarima održano je Prvenstvo Hrvatske za seniorke u disciplinama precizno izbijanje, pojedinačno klasično i brzinsko izbijanje. Članica BK Labina, Nives Jelovica osvojila je zlatnu medalju u disciplinama precizno izbijanje i pojedinačno klasično, te srebrnu u disciplini brzinsko izbijanje. Carrolina Bajrić iz ŠB Čavle u disciplini brzinsko izbijanje osvaja prvo mjesto i zlatnu medalju,  te srebrnu u preciznom izbijanju i pojedinačno klasično.
Ria Vojković,mlada hrvatska reprezentativka i igračica ŽBK Komiža, u prvoj izlučnoj seriji  brzinskog izbijanja sa 35 pogodaka ponovno izjednačuje hrvatski državni rekord koji je postavila Carrolina Bajrić ( ŠB Čavle). Ria Vojković u disciplini brzinsko izbijanje u ukupnom poretku osvaja treće mjesto i brončanu medalju. Čestitamo svim sudionicima na plasmanima. 

                                                                                 Carrolina Bajrić, Nives Jelovica, Ria Vojković,Virginia Bajrić

20. svibnja  2019. 

1. županijska  i 2.županijska liga - osvrt

1. županijska liga - 18. svibnja, odigran je zaostali susret 12. kola 1. županijske lige između BK Brela i BK Salona, u kojem su gosti slavili pobjedu rezultatom 8:14. U susretima 13. kola  BK Salona ugostila je ekipu Komiža i slavila pobjedu rezultatom 12:10, dok BK Sinj u gostima kod ekipe Veli Varoš također slavi pobjedu rezultatom 10:12. BK Trilj uvjerljivo je doma slavio protiv ekipe Sutvid Brač, rezultatom 18:4. Također BK Nada u gostima kod ekipe  Brela ponovno slavi pobjedu rezultatom 10:12,te je u ukupnom poretku sa 36 bodova nakon 13 kola uvjerljivo prva ekipa lige. Susret između BK Makarske i BK Mirca  umjesto 19. svibnja., odigrati će se 25.svibnja.

2. županijska liga - ekipa Gradina u 13.kolu 2. županijske lige ugostila je ekipu Dugopolje koja je uvjerljivo slavila pobjedu rezultatom 4:18. U drugom susretu Pržina salvi pobjedu nad ekipom Brodosplit, također uvjerljivim rezultatom 17:5. Napominjemo da je susret 12. kola između Pržine i Dugopolja odgođen za 02.06.2019. godine. 14. svibnja  2019. 

BOĆARSKI CENTAR SINJ

U boćarskoj dvorani u Sinju u organizaciji Boćarskog centra Sinj organizirano je prvenstvo BC Sinj u disciplini krug. Pobjedu je slavio mladi boćar, inače član juniorskle ekipe BC Sinj i BK Sinj Tomislav Tomašević. 

                                                                                                                      Ivan Šušak i Tomislav Tomašević


13. svibnja  2019. 

PRVENSTVO ŽUPANIJE ( seniori) - Precizno izbijanje i pojedinačno klasično

U subotu 11. svibnja u dvorani boćarskog kluba "Veli Varoš" održano je Prvenstvo županije za seniore u disciplinama precizno izbijanje i pojedinačno klasično. U disciplini precizno izbijanje sudjelovalo je šest igrača iz Županije, a najbolji od njih bio je mladi Duje Pirić koji je pobijedio brončanog sa prvenstva Europe u Preciznom izbijanju, odličnog Ivana Galića. Duje Pirić i Ivan Galić ovime su se plasirali na Prvenstvo Hrvatske za seniore. 
U disciplini pojedinačno klasično sudjelovalo je osam igrača, te je u finalnom susretu mladi Pirić slavio pobjedu nad Sinišom Stipićem 13:9, i time je Duje ostvario plasman na PH u disciplini pojedinačno klasično. Poredak u obje discipline je slijedeći: 

POJEDINAČNO KLASIČNO 

1. Duje Pirić - Nada Split
2. Siniša Stipić - Naklice
3. Ivo Visković - Veli Varoš
4. Ivan Žuljević - Naklice


PRECIZNO IZBIJANJE 
1. Duje Pirić - Nada Split
2. Ivan Galić - Biston
3. Dario Radošević - Otok
4.
Siniša Stipić - Naklice


Nastavak prvenstva županije za seniore nastavlja se 25. svibnja u disciplinama bližanje  i izbijanje u krug i paru klasično.


13. svibnja  2019. 


1. županijska , 2.županijska i HŽBL liga - tjedni osvrt

1. županijska liga - u susretu zaostaloga 11. kola (subota, 11.05.) Sutvid Brač ugostio je ekipu BK Sinj i gosti su slavili pobjedu rezultatom 8:14. Zbog loših vremenskih uvjeta susreti 12. kola između BK Brela i BK Salona, te BK Sinj i BK Trilj su odgođeni. Komiža je ugostila ekipu Makarska, te su domaćini slavili pobjedu rezultatom 17:5, a BK Nada uvjerljivo slavila pobjedu protiv ekipa Sutvid Brač rezultatom 21:1.

2. županijska liga-  u subotu 11.05.,odigrano je zaostalo  11. kolo između  Gradine i Potravlja. U ovom susretu pobjedu je slavila gostujuća ekipa rezultatom 10:12. Susreti 12. kola nisu odigrani zbog loših vremenskih uvjeta.

1. Hrvatska ženska boćarska liga - komiške boćarice ovaj vikend odigrale su posljednje 10 .kolo protiv ekipe Marinići i slavile pobjedu 16:8. Nakon osnovnog dijela sezone četiri ekipe koje su stekle pravo nastupa na završnom turniru koji se odigrava  25. i 26. svibnja u Labinu su: Labin, Škola boćanja Čavle, Komiža i Drenova. 
Polufinalni parovi su slijedeći: 
(1) Labin - (4) Drenova, te (2) Čavle ŠB - (3) Komiža.


06. svibnja  2019. 
1. županijska , 2.županijska i HŽBL liga - tjedni osvrt

1. županijska liga - u susretima 11.kola 1. županijske lige BK Trilj slavio je pobjedu nad BK Mirca, rezultatom 13:9, BK Nada je također slavila pobjedu nad Salonom, rezultatom 17:5. Veli Varoš ugostio je ekipu Komiže i uvjerljivo slavila pobjedu rezultatom 20:2. Susreti između BK Sutvid i BK Sinj, te BK Makarske i BK Brela su odgođeni zbog loših vremenskih uvjeta i isti će se odigrati prije slijedećeg 12. kola. 

2. županijska liga -  U susretu Dugopolja i Brodosplita, domaćini su uvjerljivo slavili pobjedu rezultatom 20:2. ostali susreti također nisu odigrani zbog loših vremenskih uvjeta.

1. Hrvatska ženska boćarska liga - u petak 05.05. odigrano je 9. kolo Hrvatske ženske boćarske lige, komiške boćarice gostovale su kod ekipe Labin i u ovom susretu domaća ekipa je slavila pobjedu nad našim curama rezultatom 15.9. U posljednjem kolu koje se odigrava u vikendu pred nama,  komiške će ugostiti boćarice iz Marinići. 


30. travnja 2019. 
Županijsko prvenstvo za seniorke - brzinsko izbijanje

 

U disciplini brzinsko izbijanje na Županijskom prvenstvu za seniorke u Komiži sudjelovalo je sedam boćarica ŽBK Komiža. 
U drugoj seriji izbijanja Ria Vojković je ostvarila rezultat 35/40 i time izjednačila državni rekord u brzinskom izbijanju. 
U finalnoj seriji Ria Vojković ostvaruje rezultat 32/40, a Rozmarija Karuza 29/39 i time je Ria osvojila prvo mjesto na Županijskom prvenstvu za seniorke. Treće mjesto osvojila je Jelena Vitaljic, a četvrto Julija Cimic.
Iskrene čestitke Rii Vojković, te ostalim curama na uspješnom plasmanu. Rezultate možete pogledati ovdje.29. travnja 2019. 
1. županijska , 2. županijska i 1. HŽBL liga - osvrt

1. županijska liga -  odigrani su susreti 10. kola 1. županijske lige. BK Nada ugostila je ekipu BK Sinj i slavila pobjedu rezultatom 17:5.  U susretu BK Mirca i Sutvid Brač, ekipa Mirci slavila je rezultatom 18:4. Komiža je na domaćem terenu slavila pobjedu protiv ekipa BK Trilj, rezultatom 12:10. BK Brela ugostila su ekipu Veli Varoš, i izgubila rezultatom 9:13. BK Salona je slavila pobjedu nad ekipom BK Makarska rezultatom 14:8. Nakon odigranih 10. kola BK Nada čvrsto drži prvo mjesto u ukupnom poretku (27 bodova), potom slijedi BK Sinj (21), BK Trilj (21) i na četvrtom mjestu BK Komiža (16) bodova. Slijedeće 11. kolo odigrava se 5. svibnja. 

2. županijska liga -  U susretima 10. kola 2. županijske lige Brodosplit je slavio pobjedu nad ekipom Sv. Ante, rezultatom 13:9, potom  Pržina nad ekipom Potravlje 14:8, a Dugopolje i Šestanovac 22:0 (kako je Šestanovac odigrao 50% utakmica ostali rezultati su 22:0 za protivnika). Napominjemo da su BK Vis i Šestanovac odustali od daljnjeg natjecanja. 
1.Hrvatska ženska boćarska liga -  U 8. kolu HŽBL, komiške su ugostile ekipu ŽBK Nova Veruda iz Pule i slavila pobjedu rezultatom 21:3. U pretposljednjem kolu (9.kolo) koje je na rasporedu slijedeći vikend, komiške boćarice gostuju kod ekipe Labin. 26. travnja 2019. 
HRVATSKA JUNIORSKA BOĆARSKA LIGA - juniori Pazina prvaci

Juniorska ekipa Splitsko - dalmatinske županije 


Jučer ujutro odigrani su polufinalni susreti juniorske lige.U susretu  između ekipe Dubrovačko- neretvanske županije i Sv. Jakov Jadranovo odigran u Sinju, pobjedu su slavili juniori Sv. Jakova , rezultatom 14:8. U isto vrijeme u Bastu je odigran drugi polufinalni susret juniora Splitsko - dalmatinske županije i Pazina. Ovaj susret bio je napet do samog kraja i završen je izjednačenim rezultatom 11: 11, nakon čega je slijedilo pripetavanje. U pripetavanju je ekipa Pazina ipak uspjela biti bolja i slavila pobjedu rezultatom 3:1.  U finalom susretu, koji je odigran u Bastu u popodnevnim satima između ekipe Pazina i Sv. Jakov Jadranovo, pobjedu su slavili juniori Pazina i time postali ovogodišnji juniorski prvaci. Juniorska ekipa Splitsko - dalmatinske županije osvojila je treće mjesto.Najboljim igračima proglašeni su mlada komiška boćarica, ujedno najbolja juniorka u 2018. godini  Ria Vojković  i Filip Matijašić iz pobjedničke ekipe Pazina. Čestitke organizatorima na odličnoj organizaciji završnice HJBL, isto tako čestitke mladim igračima ekipa iz naše Županije i njihovim trenerima na odličnim nastupima. 25 . travnja 2019. 

HRVATSKA JUNIORSKA BOĆARSKA LIGA - osvrt

Juniorska ekipa SDŽ

Odigrani su četvrtfinalni susreti završnice HJBL u Sinju i Bastu.  U Sinju je ekipa Sveti Jakov Jadranovo savladala domaćina BC Sinj rezultatom 9:13. Drugi susret četvrtfinala koji je odigran u Bastu, juniorska ekipa Splitsko- dalmatinske županije slavila je pobjedu nad Vargonom, rezultatom 13:9. Danas u 8.00 sati u Bastu ekipa Splitsko - dalmatinske županije u polufinalnoj utakmici za protivnika ima prvoplasiranu ekipu iz skupine sjever Pazin. 


24 . travnja 2019. 

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO ZA SENIORKE - Pojedinačno klasično, precizno izbijanje i precizno valjanjeU organizaciji Ženskog boćarskog kluba Komiža, održano je Županijsko prvenstvo u slijedećim disciplinama i to: pojedinačno klasično, precizno izbijanje i precizno valjanje. Iako disciplina precizno valjanje nije u programu državnog natjecanja, ipak je po prvi put održano i prvenstvo u ovoj disciplini. Na prvenstvu su sudjelovale boćarice BK Komiža, BK Vis i ŽBK Komiža. U disciplini pojedinačno klasično prvo mjesto osvojila je Ria Vojković, drugo mjesto Jelena Vitaljić, treće Rozmarija Karuza, a četvrto Ines Restović Kinćeš, sve igračice ŽBK Komiža. U disciplini precizno izbijanje prvo mjesto također osvaja Ria Vojković ( ŽBK Komiža), drugo Rozmarija Karuza ( ŽBK Komiža) , treće Julija Cimić (ŽBK Komiža) , a četvrto Petra Martinis (BK Komiža). Prvo mjesto u disciplini precizno valjanje osvaja Petra Martinis (BK Komiža), drugo Ria Vojković (ŽBK Komiža), treće Luca Bogdanović (ŽBK Komiža) i četvrto Rozmarija Karuza (ŽBK Komiža). Ostale rezultate možete pogledati na: 
 

23 . travnja 2019. 

HRVATSKA JUNIORSKA BOĆARSKA LIGA 
24. i 25. travnja (srijeda i četvrtak) u Bastu i Sinju održati će se završni turnir za državnog prvaka Hrvatske juniorske boćarske lige. Susreti počinju u 14:00 sati.  Iz sjeverne skupine HJBL nastupiti će prvoplasirani Pazin, potom Sveti Jakov iz Jadranova  i  Vargon. Prema propozicijama natjecanja prvoplasirane ekipe uvrštene su izravno u  polufinale, dok će ostali igrati susrete četvrtfinala. Juniorska ekipa Dubrovačko - neretvanske županije je prvoplasirana ekipa iz južne skupine HJBL, dok se naša  juniorska ekipa Splitsko - dalmatinske županije u četvrtfinalu sastaje se s ekipom Vargon, a 
Boćarski centar Sinj sa ekipom Sveti Jakov - Jadranovo. Pobjednici četvrtfinalnih susreta igraju polufinale u četvrtak, 25. travnja u 8 sati, a finalni susreti su istog dana u 16.15 sati u Bastu.


23 . travnja 2019. 

1. županijska liga


U ponedjeljak, 22. travnja, odigran je zaostali susret 9.kola 1. županijske lige između BK Trilja i BK Salona. Domaćini su slavili pobjedu rezultatom 13:9.  Slijedeće kolo  odigrava se 28. travnja 2019. godine . 
15 . travnja 2019. 

1. HBL ,1. županijska , 2. županijska  i 1. HŽBL-  osvrtBK Istra Poreč - prvaci Hrvatske1. HBL - Boćari Istre Poreča u polufinalnom susretu odigranom u subotu 13. travnja savladali su rezultatom 15:11 zagrebački 

Zrinjevac, a Pula sa 16:2 dugopoljski Sokol Orbico. U nedjelju 14. travnja u pulskoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda

u 14:00 sati počeo je završni finalni susret boćara Istre Poreča i Pule za naslov momčadskog prvaka Hrvatske.

U napetom susretu do samog kraja, nakon 15 godina naslov prvaka Hrvatske vraća se u Poreč i time su po pet put postali 

prvaci Hrvatske. 


Čestitamo boćarima BK Istre Poreč na naslovu prvaka Hrvatske.

 

1. županijska liga - ovaj vikend odigrano je 9. kolo 1. županijske lige. Komiža je ugostila ekipu Sutvid, te uvjerljivo

slavila pobjedu rezultatom 18:4. BK Mirca u susretu sa BK Sinj, izgubila je rezultatom 10:12.

U susretu Salona i Veli Varoš, domaćini su slavili pobjedu rezultatom 14:8. BK Trilj je u gostima kod BK Brela savladala

domaćina rezultatom 12:10. Boćari BK Nade gostovali su u Makarskoj i slavila pobjedu nad makaranima rezultatom 12:10.  


U subotu,13. travnja odigran je zaostali susret 8 .kola između BK Sutvid i BK Brela , u kojem su gosti slavili pobjedu 

rezultatom 7:15. 2. županijska liga - odigrani su susreti 9. kola 2. županijske lige , Potravlje i Dugopolje (6:16), te Sveti Ante i Gradina (8:14). Napominjemo da su BK Vis i Šestanovac odustali od daljnjeg natjecanja. 
ŽBK "Komiža"


1. HŽBL - komiške boćarice 11. travnja gostovale su kod ekipe BK Čavle ŠB u odigravanju 6.kola HŽBL,te slavile veliku

 pobjedu nad aktualnim prvakinjama Hrvatske rezultatom 15:9.U petak,12. travnja odigrano je 7. kolo između ŽBK Drenova i 

ŽBK Komiže. I u ovom susretu komiške boćarice su uvjerljivo slavile nad domaćom ekipom rezultatom 2:22, tako da su u

ukupnom poretku trenutno na vodećem prvom mjestu sa 16 bodova. 

Link (izvor: ibs.hr)  : http://www.bocanje-ibs.hr/?idclanka=0&idlige=184
08. travnja 2019. 

1. HBL , 2. HBL - jug, 1. županijska  i HŽBL- osvrt


1. HBL -  odigrano je posljednje kolo 1. HBL, Puljani su uvjerljivo slavili pobjedu nad Metkovićem (20:6), i zauzeli prvo mjesto u ukupnom poretku. Zrinjevac je na domaćem terenu slavio nad Istrom Poreč ( 16:10), Pazin nad Bistonom  (16:10), Gorčina je izgubila protiv Lovrana (12:14), a Vargon je slavio nad Sokolom (16:10) i time je Sokol zauzeo četvrto mjesto u ukupnom poretku. U polufinalu završnog turnira 13. travnja 2019. (Pula), Sokol Orbico susrest će se sa prvoplasiranom ekipom Pula. 

2. HBL- jug - odigrano je 18. kolo 2. HBL- jug i time završava njihovo natjecanje u ovoj sezoni. Primošten je prvak lige, sa ukupno 16 pobjeda, 1 neriješenom i 1 izgubljenom utakmicom. BK Otok je u ukupnom poretku zauzeo treće mjesto, a iz lige ispadaju Umčani i Naklice. 

1. županijska liga  - u 8. kolu 1. županijske lige odigrani su susreti između BK Sinja i BK Komiža, u kojem su domaćini slavili nad BK Komižom rezultatom 14:8, a u susretu  BK "Veli Varoš"  i BK" Makarska", boćari Varoša uvjerljivo su slavili nad Makaranima rezultatom 20:2. 

HŽBL u subotu je odigrano 4. kolo HŽBL, zaostali susret iz prvog dijela sezone, između ŽBK "Komiža" i ŽBK "Labin", rezultatom 12: 12.  Komiške su u ukupnom poretku 3. sa 10 bodova, Labinjake 2. sa 11 bodova, a Čavle ŠB 1. sa ukupno 13 bodova. 
Rezultati 4.kola ( preuzeto: bs pgz): 01. travnja 2019. 

1. HBL - 17.kolo 

    Odigrano je 17. kolo 1. HBL, ekipa Istre Poreč uvjerljivo je slavila pobjedu nad Pazinom (20: 6), time Pula i Istra Poreč ostaju u igri za ulazak s pozicije broj 1 na završni turnir za prvaka Hrvatske. Sokol Orbico slavio je pobjedu nad Zrinjevcem (16:10), a Biston Brela nad Gorčinom ( 17:9), te Metković nad Vargonom (14:12).
Tko će od  klubova u završni turnir krenuti s pozicije broj 4, saznati ćemo u vikendu koji je pred nama. Sokol Orbico sa ukupnih 29 bodova, zadnje kolo odigrava u Rijeci protiv Vargona, Biston Brela sa 27 bodova protiv ekipe Pazin u Pazinu, a Metković sa 27 bodova protiv ekipe Pula u Puli.
Rezultati ( izvor: www.bocanje-ibs.hr) :29. ožujka 2019. 


ŽUPANIJSKO PRVENSTVO ZA SENIORKE

U organizaciji Ženskog boćarskog kluba "Komiža" od 01. travnja 2019. s početkom u 16.30, u boćarskoj dvorani u Komiži započinje Županijsko prvenstvo za seniorke u disciplinama precizno izbijanje i precizno valjanje ( napomena: disciplina precizno valjanje nije u programu državnog natjecanja).Na prvenstvu sudjeluju boćarice BK "Komiža", BK "Vis" i ŽBK "Komiža". O rezultatima i plasmanima boćarica, te nastavku prvenstva po diciplinama , pravovremeno ćemo obavijestiti javnost na službenim stranicama Saveza. 


29. ožujka 2019. 

DRUGI DIO BOĆARSKE SEZONE - PROLJETNI DIO  


Pred nama je početak drugog dijela boćarske sezone, stoga podsjećamo sve klubove da uoči početka proljetnog dijela sezone provjere imaju li njihovi igrači i igračice u svojim članskim iskaznicama ovjereni liječnički pregled i utvrde datum kada im liječnički pregled ističe. Liječničke preglede obavite čim bliže datumu početka nastavka sezone kako bi liječnički pregledi trajali što duže u jesenskom dijelu nove sezone 2019/20. 

Početak proljetnog dijela prema ligama: 
  •  HŽBL - 12.04. ( zaostala utakmica između ŽBK Komiže i BK Labin odigrat će se 06.04.2019. u 19.00 sati),
  • 2. i 3.HBL - 06. i 07.04.,
  • 1. i 2. županijska - 07.04.


27. ožujka 2019.


    HRVATSKA JUNIORSKA BOĆARSKA LIGA - Jug


Završena je ovosezonska Hrvatska juniorska boćarska liga - jug.  Nakon odigranih osam kola, prvoplasirana ekipa je juniorska ekipa Dubrovačko -neretvanske županije, drugoplasirani su juniori Splitsko - dalmatinske županije, a trećeplasirani juniori Boćarskog centra Sinj.  Završni turnir za državnog prvaka održati će se  24. i 25. travnja  u Bastu i Sinju. Iz sjeverne skupine HJBL nastupiti će prvoplasirani Pazin, potom Sveti Jakov iz Jadranova  i  Vargon. Prema propozicijama natjecanja prvoplasirane ekipe uvrštene su izravno u  polufinale, dok će ostali igrati susrete četvrtfinala. Naša juniorska ekipa Splitsko - dalmatinske županije u četvrtfinalu sastaje se s ekipom Vargon. 28. veljače 2019. 
  SENIORSKA PRVENSTVA ŽUPANIJE I KUP ŽUPANIJE: Izmjena sustava natjecanja i termini odigravanja

Izmjene sustava natjecanja:

-        Prvenstvo županije u disciplinama Precizno izbijanje i Pojedinačno klasično će se odigrati isti dan.

-        Prvenstvo županije u Krugu i Paru klasično će se igrati isti dan.

-        Navedena prvenstva će se odigrati po kup sustavu “na ispadanje”

-        Navedena prvenstva će se igrati u mjesecu svibnju

-        Prvenstva boćarskih centara se održavaju na sljedeći način:  

Ukoliko ne postoji jasan dogovor klubova pripadajućeg boćarskog centra o sudjelovanju igrača na županijskim seniorskim prvenstvima za muške, tada jedan od klubova koji pripada boćarskom centru može od ostalih klubova zatražiti “Očitovanje o sudjelovanju u organizaciji prvenstava boćarskih centara”. Navedeno očitovanje klubova koji pripadaju boćarskom centru može zatražiti bilo koji klub, a za sve klubove boćarskog centra kojem isti pripada, na način da navedeno izvrši najkasnije 30 dana prije prvog seniorskog županijskog prvenstva. Također, klubovi od kojih se očitovanje traži imaju na raspolaganju 15 dana za očitovanje. Ukoliko se klub ne očituje ili se očituje negativno, nije dužan sudjelovati u organizaciji prvenstva boćarskog centra i nije u mogućnosti poslati svog igrača na prvenstvo boćarskog centra, a samim time ni na prvenstvo županije. Klubovi koji se pozitivno očituju u mogućnosti su sudjelovati u ždrijebu za redoslijed organizacije prvenstava boćarskog centra te su u mogućnosti poslati svog člana na natjecanje. Klub koji traži očitovanja i klubovi koji se očituju su dužni svaki pisani dokument dostaviti na službeni mail BSŽSD. Ukoliko ured BSŽSD nije upoznat sa komunikacijom među klubovima, ista je nevažeća. 

Nadalje, ždrijebom se utvrđuje redoslijed prvenstava boćarskog centra. Klub koji se potvrdno očituje o organizaciji dužan je organizirati prvenstvo boćarskog centra one godine kada je to određeno ždrijebom.

Organizacija prvenstva boćarskog centra ne znači nužno i domaćinstvo prvenstva boćarskog centra. Domaćinstvo se određuje glasovanjem klubova koji sudjeluju u organizaciji, odnosno klubova čije je očitovanje o organizaciji pozitivno, a prvenstvo se igra na boćalištu koje dobije najviše glasova. U slučaju jednakog broja glasova, domaćinstvo određuje klub organizator prvenstva boćarskog centra za tu godinu.

  

Kriteriji za plasman na prvenstvo županije i mogućnosti za nastup igrača:

-     Igrač je plasiran na prvenstvo županije u disciplinama Precizno izbijanje, Krug, Pojedinačno klasično i Par klasično sukladno plasmanu na prvenstvu boćarskog centra kojem njegov matični klub pripada i sukladno broju mjesta za svaki boćarski centar na županijskim prvenstvima, a u skladu sa plasmanom od prethodne godine.

-        Ukoliko igrač prvak boćarskog centra u disciplini nije prisutan na prvenstvu županije u istoj disciplini, tada njegovo mjesto zauzima drugoplasirani (i nadalje) igrač sa poretka prvenstva boćarskog centra u toj disciplini.

-        Ukoliko ne postoji službeni zapis o rezultatima sa prvenstva boćarskog centra tada na prvenstvu županije može nastupiti bilo koji registrirani, a prisutni igrač koji je član kluba iz tog boćarskog centra i ima namjeru nastupanja. Također, ukoliko je na prvenstvu prisutno više registriranih igrača tog statusa, tada povjerenik natjecanja nastup igrača (ili više igrača) utvrđuje ždrijebom.

-        Ukoliko nitko od igrača iz nekog od boćarskih centara nije prisutan ili nema namjeru sudjelovati na prvenstvu županije, tada povjerenik natjecanja vrši ždrijeb svih pristiglih registriranih igrača iz ostalih boćarskih centara koji imaju namjeru nastupati na prvenstvu županije s ciljem nastupa što većeg broja igrača, a do ukupno najviše dvanaest (12) igrača.


Plasman igrača na Prvenstvo Hrvatske:

-        Igrač koji osvoji prvo mjesto u nekoj od disciplina plasiran je na prvenstvo Hrvatske u toj disciplini i nadalje (drugoplasirani i niže plasirani igrači - za slučaj kada BSŽSD ima više mjesta na prvenstvu Hrvatske).

-        Jednaka prava za nastup na prvenstvu Hrvatske ima drugoplasirani (i nadalje) igrač (ili igrači) ukoliko su plasmanom izborili nastup na istom ili su to postigli odustajanjem bolje plasiranog igrača.

-        Ukoliko igrač u prijelaznom roku promijeni klub koji nije član BSŽSD tada gubi prava i nije više u mogućnosti izvršiti obveze predstavljanja BSŽSD na prvenstvu Hrvatske, a navedeno preuzima drugoplasirani (i nadalje) igrač sa prvenstva županije, a koji je član kluba iz BSŽSD.

-        30 dana prije početka prvog prvenstva Hrvatske, igrači plasirani na isto u svim disciplinama su se obvezani javiti ili povjereniku za seniorska prvenstva ili u ured saveza s jasnim stavom o sudjelovanju na svim prvenstvima Hrvatske (bez iznimke) s ciljem da Povjerenik i Ured saveza budu u mogućnosti na vrijeme obavijestiti sve niže plasirane igrače (sukladno konačnom plasmanu na Prvenstvu županije) kako bi oni imali vremena na prvenstvo Hrvatske pristići što je moguće bolje pripremljeni.

-        30 dana prije početka prvenstva Hrvatske svi ostali, nižeplasirani, sudionici prvenstva županije biti pripravni za moguće konzultacije sa povjerenikom za seniorska prvenstva županije i jasnim stavom o mogućem sudjelovanju na prvenstvima Hrvatske, kako bi pravovremeno imali konačan popis sudionika na Prvenstvu Hrvatske, a igrači koji će u konačnici sudjelovati na istom bili u mogućnosti što više trenirati.

 

11.5.2019 – Subota – Vremenik odigravanja utakmica:

- 10:00 – Precizno izbijanje prijava (10:05 ždrijeb natjecanja / 10:20 zagrijavanje)

- 10:30 – Precizno izbijanje – Prvenstvo županije

- 13:00 – Pojedinačno klasično prijava (13:05 ždrijeb natjecanja / 13:20 zagrijavanje)

- 13:30 – Pojedinačno klasično – Prvenstvo županije

 

25.5.2019 – Subota  – Vremenik odigravanja utakmica:

10:00 – Krug prijava (10:05 ždrijeb natjecanja / 10:20 zagrijavanje)

10:30 – Krug – Prvenstvo županije

14:00 – Par klasično prijava (Ždrijeb natjecanja, zagrijavanje i početak natjecanja će se odvijati u optimalnim vremenskim intervalima, a nakon završetka prvenstva županije u “Krugu”)

 

Prvi kriterij za broj natjecatelja na prvenstvu županije u 2019.godini po disciplinama, a sukladno poretku igrača sa prvenstava županije iz 2018. godine:

-        Precizno izbijanje (Hvar 2, Omiš 2, Brač 2, ostali po 1).

-        Pojedinačno klasično (Split 2, Omiš 2, Brač 2, ostali po 1)

-        Krug (Vis 2, Split 2, Brač 2, ostali po 1)

-        Par klasično (Split 2, Solin/Dugopolje 2, Omiš 2, ostali po 1)

 

KUP ŽUPANIJE

 -        Kup županije se igra 1.6.2019 u subotu u Splitu (dvorana Gripe), po istom sustavu kao i do sada (2 x Krug, 1 x Pojedinačno klasično, 1 x Par klasično).

-        10:00 prijave ekipa (10:05 ždrijeb, 10:15 zagrijavanje, 10:30 početak odigravanja).

-        Sve ostale smjernice za “Kup županije” su u skladu sa odlukama I.O.-a od 23.10.2018.

 Ostalo:

 Naputak boćarskim centrima: da na vrijeme organiziraju prvenstva boćarskih centara, kao i povjerenicima županijskih liga i 3.HBL – srednja Dalmacija da datume (subote) 11.5.2018, 25.5.2018 i 1.6.2019 ne koristi kao alternativne termine odigravanja utakmica liga koje vode, ukoliko su to u mogućnosti, kako bi što veći broj igrača mogao sudjelovati na prvenstvu županije.

Klubu osvajaču Kupa županije, tj. klubu koji će nastupiti na završnici Kupa Hrvatske, županijski boćarski savez dužan je osigurati kombi, u trajanju od jedan (1) dan za sudjelovanje na završnici kupa Hrvatske ne računajući trošak goriva ili ukoliko klub ne zahtijeva navedeno, onda osigurati jedan komplet (4) bakelitnih balota klubu.

Igraču koji osvoji prvenstvo županije u najmanje dvije discipline, računajuči discipline Precizno izbijanje, Pojedinačno klasično i Krug županijski boćarski savez dužan je osigurati jedan komplet (4) željeznih balota, obzirom da se u tom slučaju radi o pojedinačno najuspješnijem igraču na Prvenstvima županije sukladno rezultatu.10. veljače 2019. 
  ZIMSKA LIGA SINJ: BK Otok prvi!

Zimska liga Karlovačko Sinj je ugledala svoj finalni dan. Pred mnogobrojnom publikom je u gađanju bulina slavio Marinko Norac Kevo u revijalnom dijelu programa. Ćosin potok je savladao BK "Bitelić" u utakmici za treće mjesto, dok je u velikom finalu nakon bespoštedne sportske bitke BK "Otok", rezultatom 6:2 pobjedio domaćina natjecanja BK "Mačkula".9. veljače 2019. 
  15:00 - 10.2.2019 BK Veli Varoš - BK Sokol Orbico: 40. OBLJETNICA DJELOVANJA BK VELI VAROŠ

Boćarski klub "Veli Varoš" danas slavi 40. godišnjicu uspješnog djelovanja. Klub je sudionik 1. županijske boćarske lige obzirom da je u prošloj natjecateljskoj sezoni bio najbolji u 2. županijskoj boćarskoj lizi.

Dvorana u Varošu konstantno doživljava preinake na bolje zahvaljujući upravo marljivim boćarima iz Varoša. O svima zaslužnim boćarima i boćarskim djelatnicima BK Veli Varoš će nam, nadamo se, širu priču prezentirati gospodin Branko Lulić nakon što slavlje završi.

U međuvremenu BK Veli Varoš poziva sve prijatelje kluba i boćanja kao sporta na revijalnu utakmicu BK Veli Varoš - BK Sokol, u nedjelju 10.2.2019 u 15:00 sati u sportskoj dvorani – boćalištu domaćina slavljenika, Matoševa 1 b  u Splitu.7. veljače 2019. 
  ZIMSKA LIGA SINJ: Otok i Mačkula u finalu

Polufinala zimske lige u Sinju su za nama. U jednom je Otok savladao Bitelića rezultatom 6:2, dok se u drugom Mačkula pokazala kao nimalo gostoljubiv domaćin i to slavljem od 8:0 nad BK Sinj. Otok i Mačkula će finale igrati u nedjelju, a organizator poziva sve prijatelje boćanja na završnicu. Rezultati su u prilogu.28. prosinca 2018. 
  Jelsa 2018 (trojka): VELA STINIVA NA TRONU
Nakon dvodnevnog nadmetanja u trojkama među otočkim mjestima na Božičnom turniru "Jelsa 2018." najbolja je bila ekipa "VELE STINIVE" iz Zastražišća.
Između 12 ekipa zasluženo su osvojili turnir. Pobjednička ekipa igrala je u sastavu: Stipe Mateljan, Zdenko Štradiot, Jurica Petrić i Ivo Matijašević. Rezultati u privitku.


22. prosinca 2018. 
  Memorijal "Zvonko Rančić" 2018: Vinko Kragić i Hrvoje Balić najbolji

Danas (subota) je završen 1.Memorijalni turnir "Zvonko Rančić". U zaista odličnoj igri najbolje su se snašli i odigrali Vinko Kragić iz BK Mirca i Hrvoje Balić iz BK Nada te slavili potpuno zasluženo u nadmetanju koje je vratilo publiku na Gripe i ponudilo pregršt uzbuđenja od početka do kraja. Rezultate turnira pogledajte ovdje.22. prosinca 2018. 
  Božićni turnir Mačkula 2018: TITULA ZA BK "BITELIĆ"

U dvorani BK Mačkula je odigran ekipni Božićni boćarski turnir na kojem je sudjelovalo 8 boćarskih klubova. U odličnim i neizvijesnim utakmicama na kraju je zasluženo titulu ponio BK "Bitelić", a rezultate pogledajte ovdje.13. prosinca 2018. 
   ŽDRIJEB PAROVA BOŽIĆNI BOĆARSKI TURNIR: Memorijal "Zvonko Rančić" 2018

Ždrijeb preuzmite ovdje. Branko Ćubela, voditelj turnira, obavještava natjecatelje sljedeće:

Utakmice se igraju nedjeljom od 15:30, a ostalim danima od 17:00 sati.
Nakon svake faze natjecanja radi se novi ždrijeb i to nakon posljednje odigrane utakmice prethodnog kola.
U svakom narednom ždrijebu, a do polufinala, prvoplasirani iz grupa su na jednoj strani ždrijeba, a drugoplasirani iz grupa su na drugoj strani ždrijeba i ne mogu u idućoj fazi turnira igrati međusobno.
Svim natjecateljima dobra igra i mnogo sreće.13. prosinca 2018. 
   Turnir parova (2+1) u Jelsi: NIKOLA MAROEVIĆ I IVICA DUJMOVIĆ NAJBOLJI

U boćarskoj dvorani u Jelsi odigrao se boćarski turnir parova (2+1). Treće mjseto osvojili su Ivo Ivanković i Pero Jelušić. Drugo mjesto su zauzeli Ivica Belić i Vojko Gurdulić, dok su pobjednički pehar i prvo mjesto zaslužili Ivica Dujmović i Nikola Maroević. Rezultati U PRILOGU.3. prosinca 2018. 
   Ždrijeb: ZIMSKA LIGA SINJ - 2018/2019

U boćarskoj dvorani u Sinju će se igrati Zimska liga u organizaciji BK Mačkula. Ove godine u lizi će sudjelovati 9 ekipa, A ŽDRIJEB POGLEDAJTE OVDJE.29. studenog 2018. 
   Prvi "Memorijal Zvonko Rančić": BOŽIĆNI TURNIR - GRIPE

U Splitu, u boćarskoj dvorani Gripe, se održava prvi "Memorijal Zvonko Rančić". Legendarni boćar i boćarski djelatnik svojim je neumornim radom zadužio boćare Dalmacije, pa se jedini pravi boćarski turnir, onaj koji se održava nešto prije Božića u Splitu, od ove godine naziva upravo po imenu ovog doajena boćarske igre koji će vječno živjeti u srcima ljudi Dalmacije i Hrvatske.

Nadmetanje će igrati neka ugledna boćarska imena poput zlatnog na Mediteranskim igrama Pere Ćubele, zlatnog Raffa reprezentativca Mate Paveškovića, ali i mnoga ostala velika boćarska i balotaška imena. Turnir vodi Branko Ćubela, koji se zahvaljuje klubovima prve i druge HBL na terminima (treninzi) koje su klubovi ustupili za odigravanje ovog nadmetanja. Dakle, da rezimiramo:

PAROVI  (2+1) -  BOĆARSKA  DVORANA  NA  GRIPAMA.

PRIJAVE:  DO SRIJEDE 12.12.2018 u 19:00 kada će se održati ždrijeb turnira, NA  KONTAKT: 095/578 30 94 - BRANKO ĆUBELA.

PRETKOLO SE IGRA DOK SE NE DOĐE DO 32 EKIPE, A U SLUČAJU DA BUDE VIŠE PRIJAVLJENIH EKIPA OD 32 EKIPE. SA 32 EKIPE DO ČETVRTFINALA SE IGRA U GRUPAMA OD PO 4 EKIPE (DVIJE EKIPE PROLAZE DALJE, DVIJE EKIPE ISPADAJU). ČETVRTFINALE, POLUFINALE I FINALE SE IGRAJU PO KUP SUSTAVU.

Raspored odigravanja utakmica (Nema odgode, kao ni izmjene termina odigravanja utakmica):

14.12.2018 – PETAK: Pretkolo (kup sustav – na ispadanje “do 32 ekipe”), u terminima o kojima će ekipe biti nakon ždrijeba obaviještene.

16.12.2018 – NEDJELJA: (“32 na 16” -  GRUPA 1/GRUPA 2)

17.12.2018 – PONEDJELJAK: (“32 na 16” -  GRUPA 3/GRUPA 4)

18.12.2018 – UTORAK: (“32 na 16” -  GRUPA 5/GRUPA 6)

19.12.2018 – SRIJEDA: (“32 na 16” -  GRUPA 7/GRUPA 8)

20.12.2018 – ČETVRTAK: (“16 na 8” -  GRUPA 1/GRUPA 2)

21.12.2018 – PETAK: (“16 na 8” -  GRUPA 3/GRUPA 4)

22.12.2018 – SUBOTA: ČETVRTFINALE, POLUFINALE, FINALE.

Nagrade: CJELOKUPNA UPLAĆENA KOTIZACIJA ULAZI U FOND NAGRADA I TO:

1.  MJESTO  50%  FONDA / 2. MJESTO 25 % /  3. MJESTO 15 %  / 4.  MJESTO  10 %  FONDA

PRVACIMA  1.MEMORIJALNOG BOĆARSKOG TURNIRA “ZVONKO RANČIĆ” SAVEZ  ŽUPANIJE  DODJELJUJE PEHARE.20. studenog 2018. 
   Prijave do 1.12.2018: KREĆE "ZIMSKA LIGA - SINJ"

Prva HBL i druga HBL - jug  su stigle do trećeg kola. Klubove iz naše županije čeka još jedna sezona puna uzbuđenja. BK Biston je najbolje startao od prvoligaša i legitiman je kandidat za Final Four, kao i za samo osvajanje Prvenstva Hrvatske. U trećem kolu Biston je u gostima pobjedio novog prvoligaša BK Metković 12:14. BK Gorčina je i dalje bez bodova, dok je BK Sokol upisao jedan bod u trećem kolu remijem protiv BK Istre Poreč u Splitu. Također, Sokolove čeka odigravanje zaostale utakmice u Metkoviću. Gorčina je u jednom momentu djelovala kao drugoligaš jednom nogom, ali obzirom na domaći poraz Metkovića i napuštanje utakmice u Puli od strane BK Pazin, kandidata za drugu ligu je sve više u ovom trenutku.

Druga HBL-jug je donijela prvi poraz BK Zlatan Otok i prvu pobjedu BK Otok. Otok slavio na domaćem terenu protiv Hidroelektrane 15:7. BK Naklice su na domaćem terenu poražene od Primoštena 9:13 i tako ponovno zakoračile u borbu za drugoligaški ostanak. Nakličani su nekoliko puta napunili Gripe prošle sezone u uspješnom pokušaju da klub zadrži trenutni rang natjecanja. Nešto slično se očekuje i ove godine sa neizvijesnim ishodom uz hrpu uzbudljivih utakmica u županiji, Naklica, tako i Sokola, Gorčine, Bistona i ostalih naših klubova. Boćarska zima će biti jako uzbudljiva.13. studenog 2018. 
   Prijave do 1.12.2018: KREĆE "ZIMSKA LIGA - SINJ"

Prijave za "Zimsku ligu - Sinj" traju do 1.12.2018. Zainteresiranih za ovaj odličan projekt je već jako mnogo pa će broj ekipa jako vjerovatno biti ograničen, a prijave moguće biti zatvorene i prije navedenog datuma.

U Sinju će se igrati: Krug, Pojadinac, Par i Krug-Par, što je mala promjena u odnosu na dosadašnji format natjecanja.

To znači da je za odigravanje utakmice ekipi potrebno 6 igrača. A prijavu ekipe izvršite na kontakte igrača i djelatnika BK "Mačkula":

Jozo Jokić Križanac: 098/864-878

Neno Musulin: 091/513-7684

Davor Feracina: 095/830-0090

Uplata po ekipi iznosi 700 kn, a istu je potrebno uplatiti prije prve utakmice.12. studenog 2018. 
   1.HBL i 2.HBL -jug: BK GORČINA I BK ZLATAN OTOK OBILJEŽILI PRVA DVA KOLA
Kako je samo furiozno BK Zlatan Otok ušao u sezonu, da to ni oni najveći optimisti nisu očekivali. Ivo Ivanković i momci sa Hvara su očito jako trenirali tokom ljeta i sezonu otvorili sa dvije domaće pobjede. To je jedna prekrasna priča iz naše županije, za razliku od one manje uspješne u kojoj je BK Gorčina 1.HBL otvorila sa dva poraza i tako jednom nogom već zakoračila u 2.HBL-jug. Poraz od BK "Pazin" omišanima nikako nije bio u planovima. Međutim, u sportu pobjeđuje onaj tko je bolji, a istrijani su to u Splitu prošlog vikenda nedvojbeno bili. Svi skupa ćemo imati priliku pratiti nikad neizvijesniju prvu ligu te drugu ligu u kojoj je malo sigurnih ovog momenta, pa se očekuje grčevita borba za svaki bod, kako u borbi za vrh, tako i u borbi za ostanak u lizi.
Također, započela je Zimska liga otoka Hvara sa kojeg nas uvodni izvještaj očekuje uskoro, upravo kao i Prva Hrvatska juniorska liga (1.HJBL) u kojoj se očekuje iskorak ekipe BC Sinj, koja je već ostvarila prvu pobjedu.29. listopada 2018. 
   Rezultati svjetskog prvenstva u Kini: HRVATSKOJ OSAM MEDALJA !

Hrvatski boćarski reprezentativci osvojili su dvije zlatne, te po tri srebrne i brončane medalje na petodnevnom SP-u za seniorke, mlađe seniore i juniore, te mješovite štafete koje je u nedjelju završilo u kineskom Jiaxingu. Od ukupno 13 finala hrvatski su boćari nastupili u pet, a u dva od njih su svoja već ranije osigurana srebrna odličja uspjeli pretvoriti u zlatne kolajne.

U finalu štafetnog izbijanja su mlađi seniori Mateo Načinović i Marin Ćubela pobijedili Talijane, braću Mattea i Simonea Manu, i to tek nakon dodatne serije izbijanja od 2,5 minute. Naime, nakon temeljne serije finala rezultat je bio izjednačen 50(60):50(60), a potom je u dodatnoj seriji hrvatska štafeta slavila s tijesnim, ali slatkim puntom prednosti 28(31):27(31).

U konkurenciji juniora je u finalu discipline pojedinačno klasično Karlo Šaban sa uvjerljivih 13:2 savladao Talijana Gabrielea Graziana.

Juniori Filip Matijašić i Luka Gašpar su u parovima prvo u polufinalu sa 11:8 pobijedili Srbe Kovačevića i Tota. No potom su finale nakon velike borbe u završnici izgubili od Talijana Gabrielea Graziana i Emanuelea Soggettia s tijesnih 7:6. Hrvatski par je gubio sa 7:4, ali je u samoj završnici uspio smanjiti svoj zaostatak na minimalnih 7:6. U zadnjoj turi nakon loše igre Talijana našim je reprezentativcima ostalo pet boća za pobjedu.

U finalu krugova je Francuskinja Coralie Rives sa 21:19 pobijedila Carrolinu Bajrić i tako joj uzvratila za poraz u četvrtfinalu prošlogodišnjeg Europskog prvenstva iz talijanskog Saluzza kada je hrvatska reprezentativka slavila sa 27:24.

Junior Luka Gašpar je također izgubio finale krugova od Francuza Romaina Garniera s tijesnih 22:21.

Nažalost, na prvenstvu seniorki Nives Jelovica i Tanja Grubiša se nisu uspjele plasirati u finale nakon što su u polufinalu poražene od Francuskinja Mailehako i Amar s tijesnih 5:4 te im je u rukama ostala već ranije osigurano brončano odličje.

Pored Jelovice i Grubiše u parovima bronce su već ranije osigurali Bajrić i Načinović u mješovitim štafetama, te Ćubela u brzinskom izbijanju.

Izvor: Istarski boćarski savez - boćanje.ibs.hr
20. listopada 2018. 
   Prvenstvno Hrvatske u Krugu: NAŠ BRANKO ĆUBELA NAJBOLJI !
Branko Ćubela dominirao je prvenstvom Hrvatske u Krugu još od grupne faze natjecanja. Iako se u uvodnom meču zagrijavao, epilog je bio isti. Branko je dominirao grupom, provukao se kroz četvrtfinale. U susretima za plasman u polufinale Dajan Jurman (Pazin) je izgubio od Tadića, a od Ivana Milohanića (Veleniki) je bolji bio Kolobarić, dok je Božu Šorga (Juricani) zaustavio novi prvak Hrvatske Branko Ćubela (Gorčina, Omiš). U finalu je Branko savladao Tomislava Kolobarića, dugogodišnjeg reprezentativca Hrvatske, potpuno zasluženo.16. listopada 2018. 
   Boćarski tjedan za žene: KOMIŠKE USPJEŠNE
Ovog vikenda boćarice ŽBK “Komiža” odigrale su dva kola Hrvatske ženske boćarske lige i Prvenstvo Hrvatske - parovi. Prvi susret bio je s Novom Verudom u Puli, gdje su naše cure pobijedile rezultatom 12:3. U subotu u Umagu, odigrano je Prvenstvo Hrvatske u boćanju za parove. Ženski boćarski klub “Komiža” predstavljala su tri para, u sastavu: Rozmarija Karuza i Ria Vojković, Dinka Valentic i Katarina Martinis, te Jelena Vitaljić i Luca Bogdanović. Aktualne europske prvakinje Tanja Grubiša i Nives Jelovica iz Labina potvrdile su još jednom naslov hrvatskih prvakinja u paru. Srebro je pripalo paru Marina Svetić i Virginia Bajrić iz Škole boćanja Čavle 2, treće mjesto osvojile su Valentina Šimac i Maja Stepančić iz Drenove, Ria Vojković i Rozmarija Karuza zauzele su četvrto mjesto, dok su Vitaljić i Bogdanović osme, a Valentić i Martinis devete u ukupnom poretku. U susretu s ŽBK Marinići u nedjelju ujutro naše boćarice su završile susret pobjedom i to rezultatom 10:14.  
Ovom prilikom čestitamo prvakinjama u paru, N.Jelovici i T.Grubiši, te ostalim sudionicama na osvojenim medaljama!15. listopada 2018.
   Boćarski ligaški tjedan u BSŽSD: 3.HBL 7.KOLO I 1. i 2. ŽUPANIJSKA LIGA 6.KOLO
Treća HB liga je ugostila derbi između BK Imotski i BK Stivan. Uz Crvene kuće dva boćarska kluba iz naše županije su glavni kandidati za plasman u viši rang i prvaka 3.HBL - srednja Dalmacija. Imotski je slavio sa 12:10. Međutim, Stivan je jednako blizu naslovu jer imoćane čeka na svom terenu u drugom dijelu sezone. 
Prva županijska liga je po nekim mišljenjima već odlučena obzirom da je BK Nada slavila u derbiju u Trilju 10:12. Međutim, BK Makarska i BK Sinj, jednako kao i Trilj su još u borbi za vrh. Mate Kesić koji je nedvojbeno budućnost Nade i dalje nema pravo na kiks ako svoj klub namjerava dovesti do titule. Također, Mate želi oformiti školu boćanja kroz 10-ak dana u sklopu BK Nada.
U drugoj županijskoj lizi BK Gradina polako gubi korak sa BK Pržina i BK Dugopolje koje je jedino bez poraza u dosadašnjem dijelu nadmetanja.2. listopada 2018.
   Prvenstvo BSŽSD u "Paru" i Tjedni ligaški osvrt: 3.HBL 5.KOLO I 1. i 2. ŽUPANIJSKA LIGA 4.KOLO
Druga županijska liga je samo potvrdila ono što smo naslućivali, a to je da će se tri kluba natjecati za titulu. BK Pržina, BK Dugopolje i BK Gradina su i dalje na vrhu. 
U nedjelju će se u prvoj županijskoj lizi igrati derbi između BK Trilj i BK Nada, a prvak bi se mogao također tražiti u tercetu klubova, i to Trilj, Nada i BK Sinj. Iako, tamo kandidata za seriju pobjeda ima više.
Treća HBL će očito do kraja biti neizvjesna, iako BK Stivan izgleda kao najozbiljniji kandidat za rang više. Trenutno su četiri ekipe na vrhu sa po 9 bodova,.
Par klasično:
Na prvenstvu županije u disciplini Par klasično poredak (prva tri mjesta) je sljedeći:
1. Stipe Petričević / Marijan Botica (BK Nada)
2. Ivan Jurić / Jure Žižić (BK Sokol Orbico)
3. Branko Ćubela / Mate Kesić (BK Gorčina)30. rujna 2018.
   Seniorsko Europsko prvenstvo: PERO ĆUBELA ZLATNI U PRECIZNOM IZBIJANJU !

Nakon što je osvojio zlatnu medalju na Mediteranskim igrama, naš reprezentativac Pero Ćubela je osvojio i europsko seniorsko zlato u disciplini „Precizno izbijanje“. Najprije se suvereno plasirao u polufinale sa ukupno 44 boda u dvije serije. U samoj završnici Pero je nastavio sa svojom dominacijom da bi u finalu pobijedio talijanskog reprezentativca Danielea Grossa rezultatom 21-11.


23. rujna 2018.
   Seniorska prvenstva županije - REZULTATI: POJEDINAC, KRUG I PRECIZNO IZBIJANJE
Nakon što su u disciplini Pojedinačno klasično prva tri mjesta zauzeli: 1.Ivo Visković BK "Veli Varoš", 2.Branko Ćubela i 3.Petar Fabjanović, u subotu su igrane još dvije discipline. U Preciznom izbijanju poredak je sljedeći: 1.Tomislav Ivanković BK "Zlatan Otok", 2.Branko Ćubela, 3.Dominik Guerieri. Disciplina Krug: 1.Eldin Fiorentino BK "Komiža", 2.Milivoj Nuić, 3.Dominik Guerieri. U subotu 29.09.2018 na rasporedu je Par klasično u 10:00.23. rujna 2018.
   Tjedni ligaški osvrt: 3.HBL 4.KOLO I 1. i 2. ŽUPANIJSKA LIGA 3.KOLO
Osim zanimljivih boćarskih utakmica tjedan je obilježila proslava desete godišnjice od osnutka boćarskog kluba "Salona" iz Solina. Solinjani su proslavu začinili pobjedom na BK "Brela" od 13:9. Također, u sklopu prve županijske lige BK "Trilj" je u derbiju kola na domaćem terenu savladao BK "Sinj" i tako sam ostao na čelu ljestvice. Ivan Gilić, Martin Klapež i triljani će nedvojbeno imati što reći i u borbi za prvo mjesto.
U drugoj županijskoj lizi je postalo jasno da će se novi prvak tražiti u tercetu klubova Dugopolje, Gradina i Pržina koji su bez poraza.
U 3.HBL na vrh tablice se probio BK "Baška Voda" čiji je poraz u sklopu prvog kola u Zadru bio očito samo loš dan. Baškovođani su nakon toga nanizali tri pobjede. BK "Mačkula" se vratila u sredinu tablice domaćom pobjedom nad BK "Stivan". Rezultate svih liga pogledajte pod poveznicom "Lige tablice i rezultati".15. rujna 2018.
   PRVENSTVO ŽUPANIJE SENIORI: Pojedinac klasično
Na Gripama je danas 15.09.2018 održano Pojedinačno prvenstvo županije u disciplini "Pojedinac klasično". U skladu sa konačnim rezultatima, predstavnik na Prvenstvu Hrvatske iz SDŽ će biti član BK "Veli Varoš" Ivo Visković, koji je u finalu pobjedio Branka Ćubelu 13:7. Zamjena za nastup na PH je upravo Ćubela ukoliko Ive eventualno odluči ne nastupati na spomenutom nadmetanju. Prvenstva se nastavljaju dalje po unaprijed objavljenom rasporedu.10. rujna 2018.
   Tjedni osvrt: 3.HBL 2.KOLO I 1.ŽUPANIJSKA LIGA 1.KOLO
Krenula je ligaška sezona boćanja. 3.HBL je upisala svoje drugo kolo. Na vrhu je BK "Crvene kuće" kao jedina ekipa sa dvije pobjede, dok je na začelju poprilično iznenađujuće BK "Povljana". Tablica i rezultati su kao i prošle sezone dirktno povezani na web prostor HBS-a i informacije su vidljive čim povjerenik ukuca rezultate u aplikaciju. 
Krenule su i dvije županijske lige, a TABLICU I REZULTATE 1.županijske lige pogledajte ovdje. Sinj je u derbiju kola porazio Nadu na domaćem terenu 16:6.
U drugoj županijskoj lizi BK Pržina je jasno pokazala da posjeduje ambicije koje za cilj imaju prvo mjesto u lizi, pobjedom u gostima protiv BK Sveti Ante. TABLICA I REZULTATI.


6. rujna 2018.
   Promjena imena kluba: BK "BRELA"
Klub 1. županijske boćarske lige BK "To je to" je temeljem rješenja UDU-a, a sukladno zapisniku sa sjednice Skupštine kluba doživio promjenu imena u BK "Brela". Puno sreće igračima i upravi u novim sportskim bitkama.  6. rujna 2018.
   Županijske lige 1.kolo - POČETAK PRVENSTVA U NEDJELJU 9.9.2018 I KALENDAR NATJECANJA
1. i  2. županijska liga startaju u nedjelju 9.9.2018. Derbi prvog kola 1.ŽL nas očekuje u Sinju između dva kandidata za naslov i to BK Sinj  - BK Nada. Dvije su to ekipe sa kojima bi i drugoligaši imali pune ruke posla. Osim njih kandidata za titulu je još nekoliko, a predvode ih BK Salona, BK Mirca i BK Komiža. Veli Varoš je također stigao sa snovima o tituli. Popis ozbiljnih klubova tu nikako ne prestaje. 
1. županijska liga je temelj jakog županijskog boćanja. U skladu s tim namjera je da ista bude vođena pu uzoru na HB lige, što će, Povjerenik, Povjerenstvo i I.O. BSŽSD pokušati provesti u djelo.

Novi kalendar je klubovima dostupan poštom ili na dogovorenim lokacijama, jednako kao i zapisnik za utakmicu. Zapisnik je potrebno modificirati za županijske lige, za one klubove koji su dobili novu HBS verziju zapisnika i to na način: PAR iz prvih igara pretvoriti u KRUG, i PAR KRUG iz zadnjih igara pretvoriti u PAR.
28. kolovoza 2018.
   Seniorska prvenstva županije - TERMINI
Prvenstva Hrvatske su znatno ranije nego dosada, u skladu s tim su i termini Županijskih prvenstava ranije, na prijedlog povjerenika. RASPORED POGLEDAJTE OVDJE.
Također, ove godine će na njima u mogućnosti biti sudjelovati svi igrači 1. i 2.HBL. u nešto većem obimu.
Molim boćarske centre da se na vrijeme organiziraju kako bi na prvenstva županije poslali svoje najbolje igrače.21. kolovoza 2018.
   Primjer obrasca - SUGLASNOST klubova za odigravanje utakmica 1. i  2. županijske lige nakon kalendarom predviđenog datuma
Utakmice 1. i 2. županijske boćarske lige ne mogu se igrati nakon kalendarom predviđenog datuma osim ako isto ne izglasa (većinskom odlukom) tročlano povjerenstvo (Povjerenik lige, Savjetnik povjerenika lige, Predsjednik zbora sudaca) ili ako klub koji traži odgodu ne prikupi suglasnosti svih ostalih klubova sudionika lige.
Kako bi odgovornim osobama klubova olakšali eventualni posao prikupljanja suglasnosti primjer "Suglasnosti" PREUZMITE OVDJE. Nakon što klub koji traži odgodu prikupi sve suglasnosti, šalje ih: Povjereniku lige, Savjetniku povjerenika, Predsjedniku zbora sudaca.

Suglasnost je važeća ukoliko se: POPUNI (RUČNO ILI NA RAČUNALU), PEČATIRA, SKENIRA I POŠALJE MAILOM SVAKOM OD ČLANOVA POVJERENSTVA.
Također,važeća je ukoliko se: POPUNI (RUČNO ILI NA RAČUNALU), PEČATIRA, SLIKA I WHATSAPP TEHNOLOGIJOM (jednako kao i zapisnik nakon utakmice) POŠALJE SVAKOM OD ČLANOVA POVJERENSTVA.21. kolovoza 2018.
   PRIJELAZI IGRAČA BSŽSD - PRIJELAZNI ROK 201816. kolovoza 2018.
   Obavijest klubovima - PRIJELAZNI ROK I OSTALO
1. Registracija voditelja ekipe klubovi 1.2.i 3. lige vrši se na način da se HBS-u šalju podatci za registraciju voditelja i skenirana fotografija, a ne županijskom savezu.
2. Za eventualno novu registraciju voditelja najvažnije je da što je moguće prije obave klubovi treće HBL jer oni za isto imaju najmanje vremena, obzirom na početak prvenstva. (fotografiju za voditelja koji je tu dužnost obavljao u prethodnoj sezoni HBS-u ne treba slati).
3. Prijelazi igrača (oni koji su se dogodili kada su u pitanju DOLASCI u klubove iz SDŽ) vidljivi su na HBS stranici pod poveznicom "Klubovi i Igrači". Obzirom da je navedeno primarno zadatak županijskog saveza u koji igrač dolazi, neki podatci su vidljivi, neki podatci nisu vidljivi još uvijek, ali će to biti vrlo brzo, kad svi tajnici i ostalih županijskih saveza unesu sve podatke u bazu podataka.
4. ZA PONEDJELJAK ILI UTORAK ĆE KLUBOVI BITI OBAVIJEŠTENI O POVRATU ISKAZNICA, OBZIROM DA ĆE POSTUPAK DO TADA TREBAO BITI GOTOV. 8. kolovoza 2018.
   ŽDRIJEB 1. I 2. ŽUPANIJSKE LIGE

7. kolovoza 2018.
   ŽDRIJEB HRVATSKIH BOĆARSKIH LIGA (PRVA, DRUGE I TREĆE HBL)5. kolovoza 2018.
   OBRAZAC LIJEČNIČKI PREGLED ZA KLUBOVE ŽUPANIJSKIH LIGA
Sukladno odluci Skupštine BSŽSD iz 2017.godine da igrači jednog boćarskog kluba mogu liječničku potvrdu o sposobnosti dobiti na jednom obrascu, ukoliko su adekvatno pregledani kod istog liječnika, na linku je dostupan "Obrazac za liječnički pregled igrača za županijske lige". Napomena: Obrazac je nešto je drugačiji od "Obrasca" koji je važeći bio prošle sezone i obvezan je za sve igrače kojima je "Potvrda o sposobnosti" istekla.27. srpnja 2018.
   KOMIŽA 26.7 - 29.7. : Pripreme ženske boćarske reprezentacije
U Komiži od 26.07. -29.07., održava se drugi krug priprema ženske 
boćarske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo 2018 u Kini.  Uz izbornika 
gop. Romana Grizančića i njegovog pomoćnika gosp. Deana Klarića, na 
pripremama sudjeluju sljedeće igračice:

Nives Jelovica (ŽBK Labin), Tanja Grubiša (ŽBK Labin), Nikol Marelja( ŠB 
Čavle), Carrolina Bajrić ( ŠB Čavle), Virginia Bajrić ( ŠB Čavle), 
Dorotea Maršanić ( ŠB Čavle), te naše dvije članice, Rozmarija Karuza i 
Ria Vojković (ŽBK Komiža) .


25. srpnja 2018.
   Kadetsko prvenstvo Hrvatske 2018 - Rezultati25. srpnja 2018.
   Juniorsko prvenstvo Hrvatske 2018 - Rezultati21. srpnja 2018.
   Juniorski prvenstvo Hrvatske: RIA VOJKOVIĆ DO 4 ZLATA !
Juniorka ŽBK Komiža i perjanica boćanja u SDŽ , inače juniorska i seniorska reprezentativka, Ria Vojković, na Prvenstvu Hrvatske za juniore i juniorke  u Lovranu osvojila je zlatne medalje u preciznom izbijanju, pojedinačno klasično, bližanje i izbijanje u krug , te u  brzinskom izbijanju. Ovim rezultatom postala je najbolja juniorka, osvojivši četiri zlatne medalje u pojedinačnim disciplinama.13. srpnja 2018.
   Juniorski prvenstvo županije - rezultati: JADRAN GRANČIĆ NAJBOLJI !:
Izviješća sa rezultatima: 9. srpnja 2018.
   BOĆARSKI KUP HRVATSKE: BK "Sinj" među 4, BK "Komolac" najbolji !
Završnica kupa Hrvatske 2018 odigrala se u Dubrovniku. Naš predstavnik BK "Sinj" se  plasirao među četiri najbolje ekipe pobjedom protiv BK "Ivankovo" rezultatom 8:1. Tamo ga je čakao kasniji osvajač kupa BK "Komolac". Dubrovčani su nakon Sinjana deklasirali i prvaka Hrvatske BK "Zrinjevac" i sa dva puta po 9:0 stigli do trofeja. Izvješće sa svih utakmica kupa pogledajte OVDJE.29. lipnja 2018.
   REGISTRACIJA KLUBOVA I IGRAČA ZA SEZONU 2018/2019
09.07.2018 - 03.08.2018  -  Period za registraciju igrača i klubova
23.07.2018 - 03.08.2018  -  Prijelazni rok

Poštovani predstavnici klubova, Hrvatski boćarski savez izradio je standardizirane obrasce za registraciju koji su jednakog izgleda i sadržaja za sve županijske saveze. U skladu s tim ove natjecateljske sezone (2018/2019) je potrebno popuniti odgovarajući obrazac za registraciju za svakog igrača posebno, pa i u slučajevima kada igrač ostaje u istom klubu. Stoga je potrebno:
1.ISPRINTATI (sa ove web stranice) točan broj obrazaca za registraciju koliko planirate registrirati igrača za iduću sezonu, kao i obrazac za registraciju kluba.
2.Isprintane obrasce POPUNITI, POTPISATI i OVJERITI, kao i ispisnice koje vam dostave igrači koji će iduću sezonu igrati za vaš klub, te popuniti, potpisati i ovjeriti i obrasce za registraciju kluba.
3.Tako popunjenu dokumentaciju DOSTAVITI NA ADRESU SAVEZA, tajniku osobno (ili ubaciti u poštanski sandučić ukoliko tajnik nije u prostorijama saveza), a u oba slučaja  kontaktirajte tajnika saveza dan prije dostavljanja dokumentacije na broj 095/393-0701.

Obrasce preuzmite u tekstu ispod, uz napomenu: IGRAČ ISPISNICU OD KLUBA ZA KOJI JE REGISTRIRAN MOŽE PISMENO ZATRAŽITI U BILO KOJEM TRENUTKU SEZONE, PA I PRIJE PRIJELAZNOG ROKA I ROKA ZA REGISTRACIJU. Ukoliko ne postoje pravne zapreke (Ugovor igrač-klub, i sl.) klub je istu igraču dužan izdati.

1.        OBRAZAC ZA PRODULJENJE REGISTRACIJE KLUBA (obvezno za sve klubove)

2.A.     OBRAZAC ZA PRODULJENJE REGISTRACIJE IGRAČA/ICE (za nove boćare, tj, za igrače kojima je ova registracija prva registracija)
2.B.     ZAHTJEV ZA IZDAVANJE ISPISNICE (igrač koji mijenja klub u prijelaznom roku)
2.B.1.  ZAHTJEV ZA IZDAVANJE BRISOVNICE  (za igrača sa ispisnicom koji prelazi u klub koji je član nekog drugog županijskog saveza)

3.         ZAHTJEV ZA REGISTRACIJOM SVIH IGRAČA/ICA (skupno za sve igrače kluba, odnosno igrači koji će za klub nastupati u idućoj (narednoj) sezoni, tj za koje klub posjeduje pravovaljanu ili ispisnicu ili obrazac za produženje registracije igrača)
25. lipnja 2018.
   Kadetsko prvenstvo županije - rezultati: MATIJA JAKIR NAJBOLJI !
Tokom vikenda se održavalo kadetsko prvenstvo županije Splitsko - dalmatinske. Tamo se očekivala dominacija Roka Velića, koji je zbog objektivnih razloga nadmetanje propustio. To je znalački iskoristio nekoliko godina mlađi Matija Jakir, jedan od najvećih talenata dalmatinskog boćanja i još jedan školski dorađeni igrač iz prave male "tvornice" pravih igrača pod vodstvom Ive Topića. Najupečatljiviji rezultat koji je Jakir postigao je 14 punata u preciznom izbijanju !  Tablični prikaz rezultata po disciplinama očekujemo uskoro, a pobjednici po disciplinama su: 
25. lipnja 2018.
   SATNICE: KUP HRVATSKE SENIORI, PH KADETI, PH JUNIORI
Kadetsko prvenstvo županije SD je za nama. Isto je završilo u potpunoj dominaciji Matije Jakira iz BK Baška Voda i Tonija Kragića iz BK To je to. Satnice za prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore, kao i za seniorski kup Hrvatske pronađite ispod:22. lipnja 2018.
   BOĆARSKI KUP  ŽUPANIJE SPLITSKO - DALMATINSKE: BK "Sinj" najbolji !
Na boćalištu na Gripama odigrala se finalna utakmica boćarskog kupa županije Splitsko - dalmatinske. U završnoj utakmici susreli su se BK Veli Varoš i BK Sinj. Sinjani su slavili rezultatom 7:2 i tako se plasirali na završnicu kupa Hrvatske koji će se odigrati u Dubrovniku 7.7.2018. Izvješće sa utakmice pogledajte OVDJE.19. lipnja 2018.
   KUP CETINSKE KRAJINE: BK "Sinj" najbolji !
Na boćalištu boćarskog kluba "Sinj" održano je natjecanje za Kup Cetinske Krajine na kojem su sudjelovali, uz domaćina B.K.Sinj, još i B.K. Otok, B.K.Pržina i B.K.Bitelić.U polufinalnim susretima B.K. Otok je bio bolji od B.K. Pržine, a u drugom polufinalu B.K.Sinj je nadigrao B.K. Bitelić.
U finalu B.K.Sinj bio je bolji od B.K.Otok rezultatom 6:3. Tim je B.K. Sinj osvojio Kup te se plasirao na županijsko natjecanje. Također, ovo je prvi trofej za sinjane nakon što je klub angažirao svestranog i osebujnog balotaša Antu Tomaševića. 18. lipnja 2018.
 KEP ZA BOĆARICE: BK Komiža do četvrtfinala i povijesnog uspjeha !

Boćarice BK Komiže su prošlog tjedna nastupile na Kupu europskih prvakinja u Čavlima. U četvrtfinalu igrale su protiv ekipe Buttria, koja je naše komiške dobila sa 10:8! Našim curama i treneru Vinku Svilicicu iskrene čestitke na ovogodišnjem uspjehu u HBŽL i na nastupu među najboljim ekipa Europe, što je nedvojbeno završni pečat boćanju u našoj županiji nakon fenomenalne sezone naših klubova.
18. lipnja 2018.
 BOĆARSKI OSVRT 10.06.2018 / 17.06.2018: BK Vir prvak 3.HBL-srednja Dalmacija

BK "Vir" je domaćom pobjedom protiv Nade proslavio titulu u 3.HBL - srednja Dalmacija, koju je već prošlog vikenda matematički osigurao. Također, utakmica je za prvog prvaka samostalne Republike Hrvatske BK "Nada" značila ispadanje u niži rang natjecanja. Trećeligaški status su izgubili i BK Čista Velika i BK Velebit Benkovac. U posljednjem kolu su domaćim pobjedma trećeligaški status sačuvali BK Bitelić i BK Supetar. 

Nakon završetka 3.HBL nas čaka Kup županije i to 22.06.2018, u Splitu (Gripe).
11. lipnja 2018.
   Dodatno obrazloženje: KADETI I JUNIORI
Obzirom na nekoliko upita od strane voditelja klubova o mlađim uzrastima i godištima juniora i kadeta koji sudjeluju na županijskim pojedinačnim prvenstvima, dajemo klubovima sljedeće obrazloženje:

Juniori su oni natjecatelji koji su rođeni 2000. godine i mlađi.
Kadeti su oni natjecatelji koji su rođeni 2003. godine i mlađi.
8. lipnja 2018.
   KUP SPLITA: BK Veli Varoš do još jedne titule !

U dvorani boćarskog kluba Veli Varoš se odigrao boćarski Kup Splita. Tamo su snage odmjerili BK Brodosplit i BK Veli Varoš. "Domaćin" je slavio rezultatom 5:4 te se plasirao na županijski kup koji će se odigrati 22.06.2018 u boćarskom centru "Gripe".
4. lipnja 2018.
   BOĆARSKI OSVRT 03.06.2018: BK Mačkula i službeno prvak 1.žup.B.L. !

BK "Mačkula" je i službeno prvak prve županijske boćarske lige, bez obzira na poraz u posljednjem kolu, obzirom da je prednost od pet bodova bila nedostižna za pratitelje. BK "To je to" stigao do važnih bodova u borbi za ostanak u lizi, iako će za službenu potvrdu i rezultate trebati sačekati završetak treće lige. Mačkula, koja igra u zatvorenom prostoru prekrasnog sinjskog boćarskog zdanja, je možda uhvatila ključan zalet u pohodu na još jedan rang više (najmanje) u godinama pred nama.
Treća liga - srednja Dalmacija je ponudila dramu u Kijevu gdje je domaćin savladao BK Nada 12:10 u borbi za opstanak. Drama je izostala na Viru gdje je domaćin uvjerljivom pobjedom protiv Imotskog od 18:4 jednom nogom zakoračio u drugu boćarsku ligu.
30. svibnja 2018.
   OBAVIJEST: Kup županije, prvenstvo županije za kadete i juniore

KUP  ŽUPANIJE  ŠC „GRIPE“ - PETAK  22. 06. 2018  U  10:00  SATI

Predstavnici  boćarskih  centara – doći u klupskim dresovima.

Povjerenik za kup vrši ždrijeb uz prisustvo suca kupa županije.

 ____________________________________________________________________

KUP  HRVATSKE - Srebreno, Komolac - 07. 07.2018

Odlukom I.O. – a HBS-a od 22.05.2018 - promijenjeno domaćinstvo završnice.

_____________________________________________________________________

Dodatna napomena - KUP SPLITA (dvorana BK "Veli Varoš" – 7.6.2018):

Temeljem dogovora Branka Lulića, predsjednika BK Veli Varoš, Ante Čulića iz BK Nade i gosp.Serdarevića iz BK Brodosplit oko kup natjecanja, takmičenje za Kup Hrvatske, boćarski centar Split, odigrat će se 07.lipnja 2018.godine (četvrtak) s početkom u 17.00 sati,u sportskoj dvorani – boćalištu BK „Velog Varoša“, Matoševa 1 B.

_____________________________________________________________________

PRVENSTVA  ŽUPANIJE  ZA  KADETE (2003.godište i mlađi) I JUNIORE (2000.godište i mlađi) – ŠC „GRIPE“ 


Uzrast

Dan, i satnica datum

Discipline

 

 

 

KADETI

Subota, 23.06.2018 u 10:00

KRUG, PAROVI, ŠTAFETA

 

Nedjelja, 24.06.2018 u 10:00

POJEDINAC, PRECIZNO, BRZINSKO

 

 

 

JUNIORI

Utorak, 10.07.2018 u 10:00

KRUG, BRZINSKO

 

Srijeda, 11.07.2018 u 10:00

PAROVI, ŠTAFETA

 

Četvrtak, 12.07.2018 u 10:00

POJEDINAC, PRECIZNO
21. svibnja 2018.
   BOĆARSKI OSVRT 28.05.2018: BK Mačkula do nedostižne prednosti !

U derbiju 3.HBL - srednja Dalmacija BK Vir je na Braču pobjedio BK Stivan sa 12:10 i tako bračanima pobjegao na 4 boda. Ipak, za potvrdu titule će im trebati pobjeda u još jednom velikom derbiju i to protiv BK Imotski i to na Viru. U borbi za ostanak BK Nada je pobjedom nad BK Supetar opcije koje uključuju zadržavanje trenutnog ranga natjecanja ostavila otvorenima. Tamo se do zadnje minute, zadnjeg kola baš ništa neće znati.
U 1.županijskoj boćarskoj lizi BK Mačkula je pobjedom protiv BK Komiža od 10:12 i matematički stigla do titule, obzirom da kolo prije kraja prvom pratiocu bježi velikih 5 bodova. Posljednje kolo se igra idućeg vikenda.26. svibnja 2018.
   Finale HŽBL: ŽBK "KOMIŽA" DO SREBRA ZLATNOG SJAJA !

Završeno je finale HŽBL-a. Ovogodišnje prvakinje Hrvatske je ženska boćarska ekipa "Čavle" ŠB. Naše cure, ŽBK "Komiža" su doprvakinje Hrvatske, čime su cure ostvarile svoj najbolji uspijeh od kada su formirane (krajem 2014 - četvrta sezona igranja). Naše Komiške, zato čestitamo na uspijehu. Također, čestitke treneru Vinku Sviličiću, ostatku stručnog stožera i upravi kluba. Rozmariji Karuzi i Rii Vojković su nakon finala uručene plakete za ostvareni državni rekord u štafetnom izbijanju.  21. svibnja 2018.
   BOĆARSKI OSVRT 13.5.2018/20.05.2018: BK Veli Varoš prvak !

Bez obzira na poraz u posljednjem kolu BK "Veli Varoš" iz Splita postao je prvak 2.županijske boćarske lige. Branko Lulić i vrijedna ekipa iz Varoša, koja je jedna od rijetkih momčadi koja u svojim redovima ima i nekoliko juniora, biti će ozbiljan takmac svima u vremenu pred nama, zasada ekipama u 1.županijskoj lizi. 

Upravo (1.žup.liga) tamo je BK "Mačkula" u dva posljednja kola zasjela na vrh tablice i jedina je ekipa sama kroji svoju sudbinu kada je u pitanju plasman u 3.HBL - srednja Dalmacija.

U 3.HBL -SD nas u idućem kolu čeka veliki derbi između BK "Stivan" i BK "Vir" na Braču u direktnom dvoboju za vrh. Sa zanimanjem će dvoboj pratiti i BK "Imotski" koji već nakon ovog kola može ugledati vrh tablice u jednom od scenarija. U svakom slučaju čeka nas zanimljiva završnica 3.lige.


14. svibnja 2018.
   BK "SOKOL" NASTUPOM U ČETVRTFINALU KEPA-a PONOVO PISAO POVIJEST
Bez obzira na ishod utakmice četvrtfinala KEP-a koja se igrala u Splitu između BK "Sokola" i francuskog velikana Saint - Vulbas S.B., dugopoljci su nedvojbeno ponovno zlatnim slovima ispisali još jednu stranicu povijesti boćanja u županiji Splitsko - dalmatinskoj. Teško je očekivati preokret u gostima, obzirom da je protivnik ozbiljan kandidat za europski vrh. Ipak, biti među najboljih osam ekipa na svijetu je rezultat koji predstavlja veliki podstreh za boćanje u regiji općenito.7. svibnja 2018.
   TJEDNI OSVRT NA BOĆARSKA DOGAĐANJA 07.05.2018

3.HBL – srednja Dalmacija donijela je kiks BK „Vir“ čime su se BK „Stivan“ I BK „Imotski“ približili Viru na samo bod i utrku za prvaka učinili potpuno neizvijesnom.

U 1.županijskoj boćarskoj lizi BK „Mirca“ i BK „Mačkula“ su iskoristili poraz BK „Salona“ i stigli do određene bodovne prednosti nad Solinjanima. Ipak, nepredvidivi boćari sa Jadra su već iznenadili Mačkulu u Sinju, pa sada isti scenarij nikako nemojmo isključiti i u utakmici sa BK „Mirca“ na Braču u derbiju idućeg kola.

U 2.županijskoj boćarskoj lizi BK „Veli Varoš“ je praktički već osigurao naslov obzirom na kiks BK „Pržina“ na Visu. Odlično administrativno posložen klub iz Splita već ozbiljno razmišlja o juniorkoj ekipi kluba od iduće sezone kao moguće jakom temelju velikog kluba u budućnosti.
5. svibnja 2018.
   BK SOKOL POBJEDOM U PRIPETAVANJU STIGAO DO ČETVRTFINALA KEP-a !

Nevjerovatnoj drami svjedočili su navijači u Francuskoj u sklopu osmine finala Kupa Europskih Prvaka u kojoj je BK Sokol ostvario povijesni rezultat za klub i boćanje općenito u županiji Splitsko - dalmatinskoj. Bez obzira na dobar ulaz u utakmicu naših igrača i pobjede u Preciznom izbijanju, domaćin je opravdao ulogu favorita i na kraju pobjedio u uzvratnoj utakmici. Obzirom na činjenicu da je BK Sokol slavio u Splitu pristupilo se pripetavanju da bi dobili ukupnog pobjednika. Tamo su Sokolovi najprije na krilima fantastičnog Gorana Balića i Ivana Jurića izbjegli poraz, da bi kapetan ekipe Luka Žure donio momčadi povijesnu pobjedu. Sokola u četvrtfinalu čeka još renomiraniji francuski velikan Saint - Vulbas S.B. 12.5.2018 u Splitu. Pobjednik dvoboja (uključujući uzvrat u Francuskoj) plasirat će se na "Final Four", završni turnir najboljih četiriju boćarskih ekipa Europe.
2. svibnja 2018.
   FINELE TURNIRA PAROVA (BK "VELI VAROŠ") - Šerka i Mravak najbolji

Par Šerka Pavao i Mravak Jure ponovno su pobjednici turnira parova u boćanju u organizaciji Boćarskog kluba Veli Varoš u sklopu obilježavanja Našašća Svetog križa i Sudamje.

Nakon velike taktičke borbe  pobijedili su par Branko Lulić i Srđan Rudić rezultatom 13:9 dok je treće mjesto zauzeo par Ante Piplović i Ivan Čoko.
Čestitamo pobjednicima i svim sudionicima ovog tradicionalnog i atraktivnog turnira.
30. travnja 2018.
   Finale lige otoka Hvara: VELA STINIVA NA VRHU

U dramatičnoj utakmici finala otočke lige Bk "Vela Stiniva" je pobijedila favoriziranu momčad Bk"Ružmarin" 8:4 te po drugi put postala prvak otoka.U utakmici za treće mjesto Bk "Brusje" je pobijedilo Bk "Faros" 8:4. Čestitke ekipi Bk "Vela Stiniva", kao i Bk "Jelsa" na organizaciji završnice. U privitku rezultati i slika pobjedničke momčadi. Rezultate završnice pogledajte ovdje.30. travnja 2018.
   TJEDNI OSVRT NA BOĆARSKA DOGAĐANJA 30.04.2018

Još se niti blizu nisu slegli dojmovi od utakmice BK Sokola u KEP-u, a lige već idu prema svojim završnicama. U 3.HBL – srednja Dalmacija nada se vratila u borbu za ostanak prvom pobjedom u gostima. Vir , Stivan i Imotski su visokim pobjedma ostali u utrci za prvaka.
Mirca Salona i Mačkula nastavljaju utrku za prvaka u prvoj županijskoj boćarskoj lizi obzirom da su upisali pobjede u prošlom kolu. 
Isto je uspjelo Velom Varošu i Pržini u sklopu druge županijske boćarske lige. Zapisnike sa utakmice i tablicu pogledajte u prostoru predviđenom za navedeno i to pod "Lige tablice i rezultati 2017/2018".
30. travnja 2018.
   OBAVIJEST BK "VELI VAROŠ" - ZAVRŠNICA TURNIRA PAROVA

Završni dio tradicionalnog turnira natjecanja parova u boćanju koji organizira Boćarski klub „Veli Varoš“ u čast Svetog Križa i Sudamje održat će se 01.05.2018.godine (utorak) s početkom u 17.30 sati na stazama boćališta BK Veli Varoš, Matoševa 1 B. Sve prijatelje boćanja i sudionike turnira pozivamo na završnicu.

Bk "Veli Varoš"


28. travnja 2018.
   BK SOKOL SLAVIO U OTVARANJU KEP-a I ISPISAO POVIJEST !

Drama nada dramama događala se danas na, do zadnjeg mjesta ispunjenim, Gripama. Luka Žure, Ante Grančić, Ivan Jurić, Ivan Čorić, Jure Žižić, Duje Pirić, Marijan Botica, Goran Balić, Igor Žuljević i Dino Podrug, pod vodstvom Igora Žuljevića i Ivice Podruga kao predsjednika kluba te uz podršku mnogobrojnih prijatelja kluba pobjedili su francuski Aix Lea Bains i tako ispisali povijest boćanja u županiji. Svatko od aktera je dao svoj nenadoknadivi obol i doprinos pobjedi, a mladi Ivan Jurić sa 6 osvojenih bodova i Duje Pirić sa hitcem za pobjedu nedvohbeno su junaci utakmice.

Zapisnik sa najvažnije utakmice u posljednjih dvadesetak godina pogledajte ovdje:

BK Sokol - Aix Les Bains  13:9
27. travnja 2018.
   SUBOTA 28.04.2018: BK SOKOL PIŠE POVIJEST BOĆANJA U SDŽ 

U subotu 28.04.2018 počinje boćarski kupe europskih prvaka. Hrvatski predstavnici u prvim susretima osmine finala su, BK Sokol iz Dugopalja koji će u svom debitantskom i povijesnom nastupu na službenoj europskoj sceni na splitskim Gripama ugostiti francuski Aix-les-Bains. Riječki Vargon koji gostuje kod trostrukog prvaka Francuske, Saint Vulbasa. Boćari Istre Poreč prvi susret odigravaju u predgrađu talijanskog grada Biella, Gaglianicu s istoimenim domaćinom s početkom u 14 sati. Prvak Hrvatkske zagrebački Zrinjevac kao i obično, prema pravilima KEP-a, kao i prvaci Italije (BRB Ivrea), Francuske (CRO Lyon) i Slovenije (Trata, Škofja Loka) uvršteni su izravno u četvrtfinale. Sutra se na Gripama očekuje dvorana ispunjena do posljednjeg mjesta.
23. travnja 2018.
   TJEDNI OSVRT NA BOĆARSKA DOGAĐANJA 23.04.2018

U drugoj županijskoj lizi BK Pržina je u derbiju kola savladala BK Dugopolje i tako zadržala drugo mjesto i priključak za vodećim BK Varošem kako bi borbu za prvaka održala što zanimljivijom do posljednjeg kola. 

U prvoj županijskoj lizi Sinj je slavio nad ekipom Mirca i tako se priključio borbi za vrh. U utrci za prvaka je Salona, kojoj se ponovno priključila i Mačkula pobjedom u nedjelju. 

U trećoj HBL - srednja Dalmacija Vir se nakon dvijema ključnim pobjedama Nadom u Splitu prošlo kolo i nad Kijevom u gostima ozbiljno približio prvom mjestu. Stivan će nedvojbeno imati svoje šanse jer Vira dočekuje na Braču, kao i Imotski. Borba za začelje se također zahuktava, a sigurnih ispod Baške Vode gotovo da nema.

Rezultate, zapisnike i tablicu svih liga pogledajte pod poveznicom "Lige-tablice i rezultati".

Kao što se i očekivalo u sklopu lige otoka Hvara favoriti  BK "RUŽMARIN" i BK "VELA STINIVA" iskoristili su domaći teren u drugoj utakmici polufinala, te se zasluženo plasirali u finale koje će se održati u iduću nedjelju u Jelsi. Istodobno će igrati BK "BRUSJE" i BK "FAROS" utakmicu za 3. mjesto. Rezultati i raspored u privitku.
18. travnja 2018.
  Pao državni rekord u štafetnom izbijanju: Ria Vojković i Rozmarija Karuza
U  8. kolu prve Hrvatske ženske boćarske lige u susretu između ŠB Čavle i ženske ekipe BK Komiza zasluženu pobjedu upisala je domaća ekipa, ali ipak imamo lijepu vijest kada su u pitanju naše sportašice. Naime, Rozmarija Karuza i Ria Vojković su oborile državni rekord u štafetnom izbijanju i to rezultatom 43/54! Zaista fantastičan rezultat.16. travnja 2018.
   TJEDNI OSVRT NA BOĆARSKA DOGAĐANJA 16.04.2018

Zanimljivo je bilo na boćarskim terenima regije proteklog vikenda. Kada smo već svi pomislili da je Veli Varoš već osvojio drugu županijsku ligu, dogodila se pobjeda Pržine u Splitu, kojom je ekipa iz Turjaka vratila Dugopolje i samu sebe u utrku sa splićanima za titulu.

U prvoj županijskoj lizi Salona je potvrdila jako važnu prošlotjednu pobjedu još jednim slavljem i to protiv Sinja. Sveti Ante je na Naklicama stigao do prvih bodova, dok su Mirca domaćom pobjedom ostala u utrci za prvo mjesto.

U trećoj lizi srednja Dalmacija Vir je pobjedom nad Nadom u Splitu stekao prednost nad pratnjom, baš kao što je to učinio  i Stivan i to domaćom pobjedom nad Supetrom.
ARHIVA AKTUALNOSTI  (po godinama)    
  2015. 

  2014. 

  2013. 

 2012.  


Zimska liga Sinj 2017. - kraj finalne utakmice


2017. Zimska liga Sinj - podjela priznanja i pokala2017. Zimska liga Sinj -tri prvoplasirane ekipeZAPISNICI

28.lipnja 2019 - Izviješće sa 5. sjednice IO BSŽSD (održane 27.lipnja 2019)

8.svibnja 2019 - Izviješće sa 4. sjednice IO BSŽSD (održane 7.svibnja 2019)

22.ožujka 2019 - Izviješće sa 3. sjednice IO BSŽSD (održane 21.ožujka 2019)

27.veljače 2019 - Izviješće sa 2. sjednice IO BSŽSD (održane 22.veljače 2019)

11.siječnja 2019 - Izviješće sa 1. sjednice IO BSŽSD (održane 10.siječnja 2019)

25. listopada 2018 -  Izvješće sa 7. sjednice IO BSŽSD (održane 23. listopada 2018)

18. listopada 2018 -  Izvješće sa 6. sjednice IO BSŽSD (održane 16. listopada 2018)

8.kolovoza 2018 - Izvješće sa sjednice Skupštine BSŽSD (održane 14.srpnja 2018)

28. svibnja 2018 - Izvješće sa 5. sjednice IO BSŽSD (održane 25. svibnja 2018)

23. travnja-  Izvješće sa 4. sjednice IO BSŽSD (održane 17. travnja 2018)

28. ožujka-  Izvješće sa 3. sjednice IO BSŽSD (održane 23. ožujka 2018)

17. ožujka-  Izvješće sa 2. sjednice IO BSŽSD (održane 12. ožujka 2018)


STATISTIKA KLUBOVA I IGRAČA (sezona 2015-16)Sjedište saveza


D O K U M E N T I


Podstranice (1): Klupske fotografije