Aan alle zangliefhebbers

Deze website over stemtechniek is geinspireerd door de 2058 zangers die meededen aan Eric Whitacre's Virtual Choir 2.0. Zangers van over de hele wereld maakten een Youtubefilmpje waarin ze de zangpartij van het koorwerk inzongen. Eric Whitacre maakte er een virtueel koor van (zie video).


Muziek (728x90)


 

De deelnemers hadden allerlei verschillende niveaus, sommigen waren professionele zangers, andere goede amateurs. Maar er waren ook een aantal zangers die moeite hadden om de technische moeilijkheden van het lied Sleep onder de knie te krijgen.
 

YouTube-video

 
Eric Whitacre's volgende project voor het Virtual Choir was Water Night. Ook in dit lied zaten een aantal lastige passages die zeker voor niet getrainde zangers moeilijk te zingen waren.
Daarom maakte ik een engelstalige website om over adem- en stemtechniek.

 

 
 
Op veler verzoek is nu de nederlandse versie in aanbouw.
Deze nederlandse versie en bevat veel praktische tips om je stem te verbeteren, gezonder te gebruiken en liederen makkelijker te kunnen zingen.
   

Het is moeilijk om je techniek te verbeteren door er alleen over te lezen. Daarom staan er relevante Youtube filmpjes bij om de theorie te illustreren.
De beste manier om je stem te verbeteren is nog altijd les nemen bij een goede zangdocent. 
 
Veel zangplezier gewenst!
 
Henny de Snoo-van Breugel