Poletni športni vikendi


Teden dni po prvem letošnjem poletnem turnirju mladih v tenisu sta  Športna zveza Kozje in Tenisk klub Kozje pripravila še drugega. Tokrat sta bili na sporedu tekmovanje v midi tenisu za tekmovalce do enajst let in tekmovanje v tenisu za igralce do petnajst let.

Slabša je bila tokrat udeležba v mlajši kategoriji, saj sta nastopila le dva mlada igralca. Prve na zmage na turnirjih se je razveselila Sanja Debelak, drugi pa je bil Bor Gradišek.
V starejši kategoriji do petnajst let je bila konkurenca močnejša, saj je nastopilo pet tekmovalcev. Zanesljivo je turnir dobil Primož Klavžar, ki je brez izgubljene igre premagal vse štiri nasprotnike. Na drugo mesto se je uvrstil Matic Bezamovski, tretji pa je bil Žan Kiderič.

Turnirji se nadaljujejo v avgustu, ko bosta najprej na sporedu turnirja v mini tenisu do 9 let in tenisu do 13 let, nato pa še enkrat v midi tenisu do 11 let in v tenisu do 15 let. 
Na prvo julijsko nedeljo je Športna zveza Kozje v sodelovanju s Tenis klubom Kozje pripravila prvi letošnji teniški turnir mladih. Turnirji mladih potekajo v Kozjem že od leta 2005, od leta 2008 so del Poletnih športnih vikendov Športne zveze Kozje, od leta 2010 pa potekajo v različnih starostnih kategorijah. V zadnjih nekaj sezonah se je ustalilo tekmovanje v štirih različnih starostnih kategorijah in sicer: mini tenis za igralce do 9 let, midi tenis za igralce do 11 let ter tenis za igralce do 13 in do 15 let. Na prvem turnirju so se pomerili najmlajši ter kategorija do 13 let. Med najmlajšimi je poleg domačih tenisačev nastopil še član Olimpije Primož Balen, ki se je v tednu pred turnirjem udeležil poletnega tabora v Kozjem. In prav dvoboj med Primožem in domačinom Lanom Mescem je bil prava poslastica turnirja. Po izenačenem dvoboju in številnih lepih točkah je zmaga ostala v Kozjem. Prvo mesto je na turnirju je tako osvojil Lan Mesec, drugi je bil Primož Balen in tretji Bor Gradišek.

V starejši kategoriji do trinajst let sta se turnirja udeležila le dva tekmovalca. Tudi ta tekma je bila zelo izenačena. Žan Kiderič je na začetku povedel, nato je Lan Gradišek rezultat izenačil, v zaključku pa je bil zopet spretnejši Žan in osvojil svojo prvo zmago na teniškem turnirju.