Poletni športni vikendi

V soboto 22. avgusta, se je nadaljevala enajsta sezona poletnih športnih vikendov »dr. Harvey« Kozjansko v organizaciji Športne zveze Kozje. Tudi tokrat sta bila na sporedu dva teniška turnirja in sicer v kategorijah do trinajst in do petnajst let. Zmagovalca obeh turnirjev pa sta bila ista, kot že na julijskem turnirju.

V kategoriji do trinajst let je bil tudi tokrat najboljši Primož Klavžar, čeprav se je moral tokrat za zmago bolj potruditi, saj je tokrat nastopil tudi Matic Bezamovski, ki ga na prvem turnirju ni bilo. Matic je spomladi odlično nastopil na dveh turnirjih Dolenjskega teniškega satelita v kategoriji do trinajst let. V Krškem je zmagal, v Novem mestu pa je osvojil drugo mesto, zato je tudi tokrat veljal za favorita. Vendar pa ga je Primož z zelo zanesljivo igro premagal in se veselil še druge letošnje turnirske zmage. Matic je osvojil drugo mesto, na tretje pa se je ponovno uvrstil  Lan Gradišek.

V starejši kategoriji, do petnajst let, pa je do nove zmage pričakovano prišel Dejan Zorenč, ki je finalu premagal Špelo Klavžar. Tudi Dejan je spomladi odlično nastopal na Dolenjskih teniških satelitih, še posebej v Novem mestu, kjer se je v kategoriji do 18 let uvrstil v veliki finale.


V soboto 11. julija, se je pričela nova, že enajsta sezona poletnih športnih vikendov »dr. Harvey« Kozjansko v organizaciji Športne zveze Kozje. Zaradi slabega interesa ni bilo napovedanega turnirja trojk v odbojki na mivki, pa tudi v tenisu smo izpeljali le dva turnirja.  Ker je namreč v zadnjih letih število mladih tenisačev v kategorijah mini in midi tenis toliko padlo, da turnirjev ni bilo moč izpeljati, smo tokrat organizirali le turnirja tenisa v kategorijah do trinajst in do petnajst let.

V kategoriji do trinajst let je bil na prvem turnirju najboljši Primož Klavžar, na drugo mesto se je uvrstil Filip Frece in na tretje Lan Gradišek.

V starejši kategoriji, do petnajst let, pa je do nove zmage prišel Dejan Zorenč, ki je finalu premagal Špelo Klavžar, na tretje mesto pa se je uvrstila Eva Prešiček.

Mladi tenisači se bodo še enkrat pomerili v drugi polovici avgusta, na zadnjo avgustovsko soboto pa bosta v sklopu tradicionalnega Odprtega prvenstva Kozjega na  sporedu še finalni tekmi v obeh kategorijah.