Poletni športni vikendi

  
Po četrtem poletnem športnem vikendu »dr. Harvey« Kozjansko so znani finalisti v vseh štirih kategorijah mladih tenisačev. V kategoriji mini tenis do devet let se bosta v finalu, ki bo potekalo naslednjo soboto v sklopu 22. Odprtega prvenstva Kozjega v tenisu, pomerila Lan Gradišek in Miha Švajger. V kategoriji midi tenis do enajst let sta finalista postala Primož Klavžar, ki je minulo soboto zmagal še na drugem letošnjem turnirju in Matic Bezamovski, ki je bil dvakrat drugi. Tretje mesto na drugem turnirju in skupno v kategoriji midi tenis je osvojil Leon Geršak.  Finalista v kategorijah tenis do trinajst in petnajst let, pa sta enaka. Dejan Zorenč je namreč zmagal še na drugem turnirju do petnajst let in tako dobil prav vse štiri turnirje v obeh kategorijah. Tudi na drugem mestu je bila na vseh štirih turnirjih Špela Klavžar,  tretja na zadnjem turnirju in v skupnem seštevku pa je bila Lucija Filipančič. Mladi tenisačici sta se odlično odrezali tudi v kategoriji članic, kjer sta na drugem letošnjem turnirju članic Tenis kluba Kozje osvojili prvi mesti. Špela je namreč zmagala še drugič letos, Lucija pa je osvojila drugo mesto, kar je njen najboljši rezultat med članicami. Tretje mesto je osvojila Mojca Volavšek, ki je bila najboljša članica v zadnjih petih sezonah.
V soboto 10. avgusta je v Športnem parku Kozje potekal 3. letošnji poletni športni vikend »dr. Harvey« Kozjansko v organizaciji Športne zveze Kozje. Tokrat sta bila na sporedu dva teniška turnirja v mlajših kategorijah, predvideni turnir parov v odbojki na mivki pa so prestavili za en teden.

Jutro bi se moralo začeti s turnirjem v mini tenisu v kategoriji do devet let. Vendar turnirja ni bilo, saj se je zaradi odsotnosti na turnirju pojavil le en tekmovalec. Bolje je bilo na teniškem turnirju v kategoriji do trinajst let, kjer se je pet tekmovalcev pomerilo vsak z vsakim. Ponovno je vse zmage zabeležil Dejan Zorenč, ki je tako zmagal še na tretjem letošnjem turnirju (ob obeh do trinajst let, še na enem do petnajst let). Drugo mesto je ponovno osvojila Špela Klavžar, tretji pa je bil tokrat Primož Klavžar. Dejan in Špela se bosta tako ponovno pomerila še na finalu Poletnih športnih vikendov, ki bo potekal v sklopu 22. Odprtega prvenstva Kozjega v tenisu.

Četrti športni vikend bo na sporedu v soboto, 17. avgusta, ko bosta na sporedu še druga turnirja v midi tenisu do 11 let in tenisu do 15 let, ter turnirja parov v odbojki na mivki in trojk v ulični košarki. 


V soboto 13. julija je v Športnem parku Kozje potekal 2. poletni športni vikend »dr. Harvey« Kozjansko v organizaciji Športne zveze Kozje. Tokrat so bili na sporedu štirje turnirji in prijateljska košarkarska tekma.

Dopoldan so na teniških igriščih potekali trije turnirji. Začelo se je s turnirjem v mini tenisu v kategoriji do devet let na katerem je zmagal Lan Gradišek, drugi pa je bil Miha Švajger


Sledil je turnir v midi tenisu v kategoriji do enajst let. Tu se je zmage veselil Primož Klavžar, drugi je bil Matic Bezamovski in tretji Leon Geršak. Kot zadnji so se pomerili še tenisači v kategoriji do petnajst let. Zmagal je Dejan Zorenč, druga je bila Špela Klavžar in tretja Lucija Filipančič.
Popoldan se je dogajanje preselilo na igrišče za odbojko na mivki, kjer je potekal turnir trojk. Po zanimivi borbi je o končnem vrstnem redu odločala razlika v točkah med ekipama Bistrica in Tenis klub Kozje. V medsebojnih tekmah sta se ekipi namreč razšli s po eno zmago, več točk pa je osvojila ekipa Bistrica, ki se je tako veselila zmage na turnirju, druga je bila ekipa Tenis klub Kozje in tretja ekipa Partizani.  

Zvečer bi moral potekati še turnir trojk v ulični košarki. Zaradi slabše udeležbe pa so se organizatorji namesto tega odločili izpeljati prijateljsko košarkarsko tekmo med dvema ekipama Športnega društva Kozje. V njej je bila uspešnejša starejša ekipa, ki se je v drugi polovici prvega polčasa odlepila na razliko desetih točk in razliko zanesljivo obdržala do konca. 


V soboto, 6. julija, se je pričela nova sezona Poletnih športnih vikendov Kozjansko v organizaciji Športne zveze Kozje. Na sporedu sta bila dva teniška turnirja mlajših in sicer turnir v mini tenisu v kategoriji do devet let in teniški turnir v kategoriji do trinajst let. Turnir v mini tenisu je zaradi slabe udeležbe odpadel, zato pa smo izvedli teniški turnir v kategoriji do trinajst let. Prepričljivo zmago na turnirju je zabeležil Dejan Zorenč, ki je zanesljivo ugnal vse tekmece. Na drugo mesto se je uvrstila Špela Klavžar in na tretje Matic Bezamovski. Naslednji teden bosta na sporedu turnirja v midi tenisu v kategoriji do enajst let ter v tenisu v kategoriji do petnajst let, začeli pa se bosta tudi poletni ligi trojk v odbojki in ulični košarki.  

Recent site activity