Poletni športni vikendi

  

Deseta jubilejna sezona poletnih športnih vikendov »dr. Harvey« Kozjansko v organizaciji Športne zveze Kozje se je zaključila s četrtim vikendom na katerem sta bila načrtovana še dva teniška turnirja mlajših kategorij. Na sporedu sta bila druga turnirja v midi tenisu v kategoriji do enajst let in v tenisu do petnajst let. Tudi tokrat je v midi tenisu do zmage brez konkurence prišel Lan Gradišek. Boljša je bila udeležba na turnirju v kategoriji do petnajst let, na katerem je bil ponovno najboljši Dejan Zorenč. Tako je zmagal še na četrtem letošnjem turnirju, po dvakrat v konkurenci do trinajst in do petnajst let. Na drugo mesto se je tokrat uvrstila Špela Klavžar, tretje mesto pa je osvojil Matic Bezamovski. Teniški turnirji mlajših kategorij v Kozjem so tako zaokrožili prvo desetletje obstoja. Po manj številčnih začetkih so svoj vrhunec doživeli v letih 2010, 2011 in 2012, ko je bila udeležba na njih res številčna. Upad udeležbe smo opazili že v prejšnjem letu, letos pa je prišel še posebej do izraza. Še posebej skrbi, da ni bilo letos prav nobenega tekmovalca v kategoriji mini tenis in le eden v kategoriji midi tenis. Ker mladih tenisačev v teniški šoli TK Kozje ne primanjkuje, bo očitno potreben razmislek, kaj je razlog, da se ne udeležujejo turnirjev mlajših in kaj je potrebno spremeniti v njihovi vadbi, da bi trend udeležbe na teh turnirjih ponovno obrnili navzgor.

Na prvo avgustovsko soboto se je nadaljevala jubilejna deseta sezona poletnih športnih vikendov »dr. Harvey« Kozjansko v organizaciji Športne zveze Kozje. Tretji poletni športni vikend, prva dva sta bila na sporedu v juliju, se je pričel z drugim teniškim turnirjem v kategoriji do trinajst let. Rezultati turnirja so bili zelo podobni tistim na julijskem turnirju. Tudi tokrat je bil zanesljivo najboljši Dejan Zorenč, ki v letošnjih tekmovanjih mladih tenisačev še ne pozna poraza. Tudi na drugem in tretjem mestu sta turnir končala ista dva tekmovalca, kot na prejšnjem turnirju.  Na drugo mesto se je tudi tokrat uvrstil Matic Bezamovski, na tretje pa Nika Gradišek.

Popoldan so organizatorji želeli izvesti še turnir parov v odbojki na mivki, vendar pa je bila udeležba preslaba, zato so ga odpovedali.  


 

V so
boto 12. julija, se je nadaljevala jubilejna deseta sezona poletnih športnih vikendov »dr. Harvey« Kozjansko v organizaciji Športne zveze Kozje. Tudi tokrat se je dopoldan najprej pričelo s turnirji mlajših kategorij v tenisu. V kategoriji midi tenis do enajst let je zmagal Lan Gradišek. Zmagovalec v kategoriji do petnajst let pa je bil enak kot pred tednom dni v kategoriji do trinajst let. Dejan Zorenč je bil ponovno najboljši, na drugo mesto se je tokrat uvrstila Lucija Filipančič in na tretje Matic Bezamovski.Popoldan je bil tokrat na sporedu turnir  v odbojki na mivki. Zmaga je že drugo leto zapored odšla v Bistrico ob Sotli. Tokrat je zmagal ekipa pod imenom Gora Babič, za katero so nastopali Nataša Uršič, Martina Černelč, Jaša Požek in Ambrož Zorenč. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa Tenis klub Kozje, ki so jo zastopali Tadej Hartl, Primož Pečnik in Roman Gradišek, tretja pa je bila ekipa Športnega društva Kozje v sestavi Sandi Plavčak, Nejc Hostnik, Zoran Perčič in Andrej Hartl.

Sezona poletnih športnih vikendov se bodo nadaljevala v mesecu avgustu.

V soboto 5. julija, se je pričela nova, jubilejna deseta sezona poletnih športnih vikendov »dr. Harvey« Kozjansko v organizaciji Športne zveze Kozje. Tudi letos jo sestavljajo teniški turnirji mlajših kategorij ter turnirji v različnih športnih panogah. Za začetek so pripravili

teniški turnir v kategoriji do trinajst let in turnir trojk v ulični košarki. Med mladimi tenisači je bil prepričljivo najboljši Dejan Zorenč, ki je zanesljivo premagal vse svoje nasprotnike. Na drugo mesto se je uvrstil Matic Bezamovski, tretja je bila Nika Gradišek, na četrtem mestu pa je tekmovanje končala Rebeka Žučko.
Na tekmovanju trojk v ulični košarki pa se je prvega mesta veselila ekipa ŠKL v postavi Matic Hunski, Benjamin Lipnik in Matej Sok, ki je v odločilni tekmi tesno premagala ekipo Gobec tim, za katero so igrali Žan Šmid, Žiga Švigelj in Primož Štukelj. Na tretjem mestu je tekmovanje zaključila ekipa Dren in  na četrtem ekipa R.A.J.