informatie

Onze dieren zijn in de eerste plaats huisdier en leven dus samen met ons, onze 4 kinderen en hond. We hebben bewust een kleine cattery omdat we onze dieren alle zorg en heel veel aandacht willen geven. Naast ons ruime huis met overal heerlijke speel- en ligplekjes hebben zij onze hele tuin ter beschikking (12x12 meter). Deze is helemaal omheind, zie ook "over ons" voor meer info hierover. Wij fokken af en toe een nestje. Wat kun je nu van ons verwachten en wat vragen we van het nieuwe baasje. Daarover lees je meer op deze pagina.


Testen
Ons doel is om mooie en vooral gezonde Maine Coons te fokken.
Gezondheid staat bij ons voorop en daarom worden onze poezen en katers van te voren uitgebreid getest. Deze testen kun je natuurlijk
inzien tijdens het kittenbezoek. Zie op de poezen- en katerspagina op welke punten getest is. Daarnaast zijn alle dieren natuurlijk ingeënt, vrij van ongedierte en 4x per jaar ontwormd. Wij voeren hoogwaardig (kitten) Maine Coon brok van Royal Canin. Hiernaast krijgen ze regelmatig vers gekookte kip of vis en zachtvoer (als extraatje).

Socialisatie
De kittens worden bij ons in de huiskamer geboren en groeien hier ook op. Ze beschikken de eerste tijd over een prachtige werpkist en kittenren, zodat ze wel in de huiskamer zijn maar toch veilig kunnen spelen. Ze wennen aan de omgang met de hond en er wordt natuurlijk heel erg veel met ze geknuffeld en gespeeld door volwassenen en kinderen. In de socialisatie houden we rekening met de nieuwe situatie. Komen ze daar bijv. in aanraking met een trap, dan gaan we dat vast met ze oefenen. We brengen ze geregeld in het vervoersmandje naar een andere ruimte om daar even te spelen en we rijden met ze in de auto. Alles om de overstap zo klein mogelijk te maken. Het alvast borstelen en bekijken van oren en nageltjes hoort hier ook bij.


Kittenpakket
Bij de verhuizing hoort een zeer uitgebreid kittenpakket. Hierin zit voer  dat ze bij ons gewend zijn. Maar ook een dekentje met onze geur, speeltjes, informatie, lekkere hapjes en leuke kadootjes. Het kittenpakket is afgestemd op je kitten. Het lievelingsspeeltje zit er in, maar ook zijn lekkerste snack. Daarnaast krijg je heel veel informatie over je kitten. Wat vindt hij of zij prettig, wat eet ze graag, wat doet ze het liefst. Daarbij zijn we heel eerlijk en open. Sommige kittens liggen nu eenmaal niet graag op schoot en andere juist weer de halve dag. De één graaft graag je planten uit, de ander gooit liefst al het grit uit de kattenbak. Hierdoor krijg je vast een leuk beeld van je toekomstige vriendje en grappig genoeg, blijven veel voorkeuren uit de kittentijd lange tijd bestaan.

Wat mag je van ons verwachten en wij van het nieuwe baasje....
Het kitten is bij vertrek 2x ingeënt, 4x ontwormd, gechipt, krijgt een stamboom mee, een contract, een dierenpaspoortje en een kittenpakket. We vinden het belangrijk dat je bij ons op bezoek komt om de kittens te bewonderen. Wij kennen de kittens natuurlijk door en door. Daarom kan het soms gebeuren dat we een kitten toch niet verkopen, omdat we denken dat hij of zij beter ergens anders op z'n plek is. De prijs van een kitten is 750 euro. Mocht je een kitten willen reserveren, dan vragen we 200 euro aanbetaling. Wij brengen onze kittens zelf weg naar zijn/ haar nieuwe huisje, wij vragen hiervoor een benzine vergoeding als de afstand meer is dan 50 km. We houden je elke week op de hoogte van alle gebeurtenissen en je krijgt heel veel leuke foto's en filmpjes. De site wordt ook elke week bijgewerkt met foto's en een nieuw verhaaltje. Je kitten krijgt van ons de grootst mogelijke zorg en aandacht om op te groeien tot een evenwichtige en vriendelijke kat. Na de verhuizing vinden we het ontzettend leuk om weer foto's en berichtjes van jullie terug te krijgen. We volgen de ontwikkelingen van de kittens heel graag! Je kitten moet in zijn nieuwe huis een speelkameraadje krijgen. Maine Coons zijn zeer sociaal en daarom is dit erg belangrijk. Zonder vriendje of vriendinnetje mag hij helaas niet verhuizen. Dit hoeft uiteraard geen Maine Coon te zijn. Heb je geen katten, dan is het erg leuk om twee kittens uit één nest te kiezen, die dan samen heerlijk kunnen spelen, knuffelen en ravotten.


Fokken
Als je bij ons een kitten koopt, mag je er niet mee fokken. Dit staat in het contract. Ook mag je nieuwe huisgenootje niet los op straat komen. Een omheinde tuin of ren is wel heel fijn voor ze!


Op bezoek
We vinden het natuurlijk heel leuk als je bij ons komt om onze dieren te bewonderen. Maar we willen ons bezoek een paar dingen vragen.

-Ga niet bij meerdere cattery's op dezelfde dag op bezoek, hierbij kun je eventueel ziektes overbrengen.
-Heb je een hond, neem deze dan niet mee op bezoek.
-Ben je ziek, heb je koorts of ben je snotverkouden; stel je bezoek dan even uit.
-Heb je last van een schimmelinfectie zoals ringworm, ga dan bij geen enkele cattery op bezoek, dit is zeer besmettelijk!

Tijdens het bezoek vragen we je om je handen te wassen of te ontsmetten. Dit is gewoon een voorzorgsmaatregel om onze soms zeer jonge kittens te beschermen. Zodra de kittens vrij door de kamer rennen, vragen we ons bezoek ook om de schoenen uit te doen. De kleintjes zijn watervlug en we zouden niet willen dat er iemand per ongeluk op een staartje of pootje gaat staan.


Heb je nog vragen of opmerkingen, stel ze gerust!

Comments