Poezen‎ > ‎Contact‎ > ‎

Over ons


Hoe het begon.....

Katten, katten en nog eens katten. Al van kleins af aan was ik er dol op. We hadden dan ook altijd katten in huis. Ook toen ik het huis uitging, bleven er altijd katten om me heen. Ze maken me vrolijk, ze maken me blij. Maar ook als je eens verdrietig bent, dan zijn ze er voor je. En eindelijk besloot ik mijn grote droom uit te laten komen en mijn eigen cattery op te zetten!


Al snel koos ik voor de Maine Coon. Deze grote kat heeft een natuurlijk uiterlijk, volle staart en kraag. Ook qua karakter is een Maine Coon een geweldige kat. Ze zijn over het algemeen goed gehumeurd, intelligent en erg verdraagzaam. Kortom, een zeer goede keus als kameraadje!


                                                                                                                                                  40 jaar geleden......


                                                                                                                                                             
Even voorstellen. Ik ben Miryam Somsen. Ik heb 4 kinderen, in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar oud. We wonen samen met onze dieren in Haaksbergen, dicht bij Enschede.

Sometimes is een kleine cattery. De naam Sometimes komt van onze familienaam: Sometimes=soms in het engels. Onze doelstelling is om af en toe een nestje te fokken waarbij er alle tijd, aandacht en ruimte is die de kleintjes nodig hebben om op te groeien. Kittens groeien bij ons uiteraard op in de huiskamer.Ik ben lid van de NKFV en de rasclub Maine Coon. En bekend bij Raskatten.info: Informatie en Cattery's over raskatten (klik hier voor de link)


Welke planten zijn giftig en niet giftig voor je kat?
Zie deze link:  GIFTIG OF NIET GIFTIG?


De tuin.

Katten vinden het heerlijk om buiten te zijn. Daarom hebben we onze tuin helemaal omheind. Zo kunnen ze vrij door het kattenluik naar buiten, zonder de gevaren van de straat. Los op straat is je kat min of meer "vogelvrij". Helaas gebeurd het maar al te vaak dat ze worden aangereden. Maar ook kunnen katten weglopen, of door iemand meegenomen worden (tenslotte zijn ze prachtig om te zien!) Sommige katten zijn allemansvriendjes, maar niet iedereen heeft het beste met ze voor. Daarnaast kunnen katten ziek worden en ook voor overlast en irritatie zorgen bij buurtgenoten.

Een kooi is een goede oplossing en ook kan een kat prima wennen aan het tuigje met een lijntje. Je kunt er ook voor kiezen om het balkon af te zetten of in de tuin alleen het terrasgedeelte, zodat je wel lekker de tuindeuren open kan zetten in de zomer. Bij ons hebben ze een tuin van 12 bij 12 meter tot hun beschikking. Wil je advies over de beste oplossing voor jouw situatie, dan kunnen we onze ervaringen met je delen. Wat we wel geleerd hebben is, doe het goed en doe het grondig!
      Ons terras heeft een glazen overkapping van 5x3 meter. Heerlijk buiten zitten en de katten kunnen er niet tegenop klimmen!


Subpagina''s (1): Over ons
Comments