Pers/Publicaties/Informatie Ru

De informatie over Soedarynja in de publicatie t.b.v. het internationale korenfestival Vesnushka in Yaroslavl, april 2014, Rusland:

Mei 2014:

Egmonds ensemble Soedarynja wint publieksprijs Russisch festival

Russisch Vocaal Dames Ensemble Soedarynja uit Egmond aan den Hoef heeft de publieksprijs gewonnen op het internationale korenfestival in Yaroslavl in Rusland.

Dirigente Svetlana Tsariova is enorm trots dat deze prijs aan een Nederlands koor is toegekend. Aan het negende festival Vesnushka in de duizend jaar oude stad aan de Wolga deden dit jaar 23 koren mee.

De eerste prijs werd gedeeld tussen het studentenkoor van de universiteit van Perm (Oeral) en het jeugdkoor Les petits chanteurs de Strasbourg uit Frankrijk. Het Egmondse koor Soedarynja zong Russische romantische chansons en volksliedjes. Soedarynja treedt zondag 15 juni op in het Allard Pierson Museum in Amsterdam.

Noordhollands Dagblad, maart 2014:

De Duinstreek Schoorl, 2 april 2014:

Op de website van de Hermitage in Amsterdam, december 2013:

Publicatie in de Hofjeskrant in het kader van de koorbiënnale, juli 2013 in Haarlem:

Vertalingen van het repertoire van Soedarynja gebundeld.

Henk Hogeboom en Tamara Kat hebben een groot aantal Russische liederen, liedjes en chansons in het Nederlands vertaald. De oorspronkelijke teksten en hun vertalingen zijn opgenomen in een smakelijk ogend boekwerkje dat alleen voor eigen gebruik is samengesteld. Het voorblad ziet u hiernaast.

Henk en Tamara: hartelijk bedankt voor jullie enthousiaste inzet. We hopen jullie nog regelmatig bij onze concerten te kunnen begroeten.