BIOGRAFIE‎ > ‎

KRANTENARTIKEL WATERWENSEN

 
 
                                                                   WATERWENSEN (december 2007)


In tegenstelling tot de affiches met de bekende Lego-figuurtjes die in de hele stad te zien waren, loopt 'Waterwensen' heel plaatselijk aan het Visserijkanaal, dat de Lousbergskaai en de Visserij van elkaar scheidt.
Pier De Kock lanceerde het idee en bedacht ook de naam: 'Wishes for the Fishes' wat dan later omgezet is in 'Waterwensen'. Ik vond dat deze wijk hier een moeilijke ruimte is om contacten te leggen. De mensen zijn overburen van elkaar, maar toch houdt het water hen tegen om elkaar te leren kennen.'

In oktober lanceerde De Kock een oproep om via een buurtvergadering te brainstormen over mogelijke initiatieven. Tot zijn grote verbazing ontsproten er meer ideeën en kwamen zich veel meer mensen aandienen dan hij ooit had verwacht.
Ook
Ed Bruyninckx was meteen voor het plan gewonnen. 'Ik ben hier pas komen wonen uit Mortsel. Sinds maart woon ik op een appartement en daar kent men, nog minder dan in een stadsstraat, z'n naaste buren.'
Bruyninckx
schreef speciaal voor dit project enkele gedichten die op groot formaat werden afgedrukt en her en der langs het water aan de relingen werden gehangen en verspreid.

"Het toffe is”, zegt Ed," dat alles van de inwoners zelf komt en we zo de kans krijgen om nieuwe mensen te leren

kennen".

                        

                                                                              
    
  Het Nieuwsblad