Zwangerschapsmassage (alleen voetmassage)

Gefeliciteerd met je zwangerschap!

De periode van zwangerschap is een mooie tijd waarin veel veranderd in het lichaam van de (aanstaande) moeder, er zijn hormonale en fysieke veranderingen.
Met bewustwording en aandacht voor alle veranderingen in het lichaam kan zwangerschap massage een goede ondersteuning zijn in deze speciale periode.

Vermoeidheid, slapeloosheid, angst voor de bevalling veroorzaken stress in je lichaam. Tegelijkertijd kunnen de hormonale veranderingen je soms emotioneel in de war brengen. Een ontspannende lichaam massage kan fysiek en gevoelsmatig ondersteunend zijn, voor jezelf en de baby. Massage verbetert ook de doorbloeding waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor de moeder en het kind.

Daarom is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, en om je te laten verzorgen!

Tijdens je zwangerschap is er niets zo verlichtend en ontspannend als een massage. 


                                                                                                                          

Zwangerschapsmassage een weldaad voor moeder en kind:

Ook als er geen specifieke klachten zijn, kan deze massage als een algemeen versterkende behandeling worden gegeven. Maar ook als voorbereiding op de bevalling.


Effecten van zwangerschap massage:

  • Een massage tijdens de zwangerschap zorgt voor een betere circulatie van het bloed en stimuleert het lymfestelsel. De verbeterde circulatie heeft een verstevigende werking op je spieren en weefsels.

  • Hierdoor worden voedingsstoffen,zuurstof en afvalstoffen sneller door het lichaam vervoerd, van en naar het kind. Ook overtollig vocht kan door een massage kwijt worden geraakt. Massage kan helpen bij oedemateuze voeten en benen.

  • Onder invloed van hormonen en omdat je zwaarder wordt, kun je lichamelijke klachten krijgen zoals pijn in rug, nek en schouders of bekken. Een massage kan dan verlichtend werken.

  • De huid is een groot tastzintuig. Een aandacht volle aanraking, maakt dat er endorfine en oxytocine vrij komt,die kalmerend werken en ervoor zorgen dat de baby zich prettig voelt.

  • Massage geeft ontspanning en versterkt het immuunsysteem,waardoor je minder vatbaar bent voor ziektes.

  • Zwangere vrouwen die gemasseerd worden slapen vaak beter en hebben minder last van ongerustheid, angst en depressiviteit.

  • Massage vergroot het lichaam bewustzijn en stelt je in staat om je beter te ontspannen tijdens de bevalling.

De massage wordt aangepast naar je behoefte. Ik gebruik amandelolie met een mix van etherische oliën (die geschikt zijn voor de zwangere vrouw) zodat je nog beter kunt ontspannen. Hierdoor wordt het weer rustig in je hoofd, ontspannen de spieren en kan je lichaam haar balans weer terug vinden.Het mooie van een zwangerschap massage is, dat je kindje door jouw diepe ontspanning, ook mee geniet van de liefdevolle aandacht, rust & warmte die door de massage ontstaan. Daardoor wordt de band tussen jullie nog sterker.


Voor wie is deze massage geschikt?

Je bent van harte welkom voor een massage vanaf het 2e trimester (vanaf de 16e week) van je zwangerschap!

Indien er sprake is van een gezonde (laag-risico) zwangerschap. Bij twijfel en/of medische klachten: altijd overleggen met je verloskundige en/of gynaecoloog.

Een zwangerschapsmassage mag de gehele zwangerschapsduur zo vaak als je zelf wilt.


Intake

Na de aanmelding neem ik via de telefoon een korte intake af.
In mijn praktijk bespreken we onder het genot van een drankje wat de wensen zijn en wat de massage inhoudt.
Na het voetbad,neem je plaats op de behandeltafel en dek ik je toe met handdoeken.
De massage bestaat uit een ontspanning massage van top tot teen afgestemd op jou en je baby.
In totaal duurt de behandeling 60 min.


Subpagina''s (1): [Zonder titel]
Comments