Welkom‎ > ‎Huidige situatie‎ > ‎

Bedrijvigheid nu

Het huidige winkel aanbod
Het winkelaanbod rond het dorpsplein beperkt zich tot een bakker, drankenwinkel, slager, drogist, computerwinkel, bloemenwinkel en een supermarkt.  Op enige afstand aan de Dorpsstraat een kledingwinkel, een wooninrichting winkel, een goud en sieradenwinkel,een chocolaterie met ijsverkoop en een naaimachine winkel.
De huidige hoeveelheid  bedrijfsruimte en wat voor bedrijven....
Een tweetal kapperszaken telt de dorpskern. Een tweetal cafés met eet-mogelijkheid, een pizzeria, een chinees en een fastfood winkel vormen het horeca aanbod. Op enige afstand een sporthal met kantine, een tennisvereniging en een voetbalvereniging met kantine.
In de Drechthoek I zijn een aantal bedrijven gesitueerd variërend van campers  tot voedingssupplementen, drankengrossier, kantoorartikelenhandel tot catering..Een uitgebreiden jachthaven voorziening met restaurant bedient de watersport op de Westeinderplas.
Toeristische voorzieningen
De huidige wandel mogelijkheden zijn beperkt het wandelen over de straten in en om de dorpskern met een specifiek wandelpad langs de zuidelijke dijk van de Grietpolderboezem, Van Goudenregenstraat boven langs de, Lijsterbeslaan, naar de brug bij de Nokweg.
Voor fietstochten zijn geen duidelijke voorzieningen anders dan de openbare wegen.. 
Voor het watertoerisme is er een aanleg mogelijkheid met overnachting langs de Drecht
Hoewel de dorpskern ook bereikbaar is vanuit de Haarlemmertrekvaart is hier geen aanlegmogelijkheid,
De jachthavens aan de Westeinder vergen een zekere wandeling (voor een gedeelte zonder trottoir) naar de dorpskern.
.
Comments