Polttopuuta, tukkivannesahausta ja hirsitöitä.


Polttopuun tuotanto on Jämsässä toimivan yrityksen päähaara.
Klapeja, alkuun 33 cm:n mittaista, jatkossa kysynnän mukaisia mittoja.


Tuotanto tapahtuu Pilkemaster EVO 36 HC klapikoneella. Kyseinen malli on tieliikennealustalla eli siirtyminen käy helposti.
Asiakkaan omat puut voidaan tehdä polttopuuksi paikan päällä ilman että niitä tarvitsee kuljetella turhaan.Myös pihapuiden kaadot hoituvat, tarvittaessa pystystä liiteriin saakka.
Yrittäjällä vastuuvakuutus.
Kaadettujen puiden oksista pääsee kätevästi eroon hakettamalla oksat.
Haketus voidaan suorittaa paikan päällä jolloin hakkeen voi käyttää pensaiden juurille
tai kompostia kuohkeuttamaan.Näytetään Sahalogo_vari.gif
Tukkivannesaha on myös tieliikenteessä hinattava TEHNIKA ZBL-P50H. Tarve sahattavien puiden liikutteluun pitkiä matkoja edestakaisin jää pois, egolokista!

Sahalla pystyy käsittelemään 65 cm:n halkaisijaan saakka ja 6,5 m:n mittaan kaikenlaisia tukkeja. Voimansa sahalaitos saa omasta moottorista jolloin vaatimuksia energian saannista ei ole.

Huomionarvoisena seikkana kannattaa mainita että kun sahataan korjausrakentamiseen materiaaleja on koko työ kotitalousvähennyskelpoista.Hirsityö suuntautuu aluksi pieniin uudisrakennuskohteisiin kuten saunat, aitat tai vastaavat.
Myös vanhojen hirsirakennusten nostoon löytyy erityinen kalusto. Kallistuneet vajat kannattaa oikoa ennenkö on liian myöhäistä.

http://www.puttolansiemen.fi/

Polttopuuna vanha hirsirakennus on kovin lyhytaikainen ilo.
Aina ei lähtötilanne näytä kovin lupaavalta, onneksi hirsirakennukset on tehty huoltoystävällisiksi.


Otetaan huonoksi mennyt osa rakennusta pois.....

    
ja korvataan se alkuperäistä vastaavalla tai paremmalla rakenteella niin rakennus on taas käyttökelpoinen.

Samalla kun poistaa lahoamista aiheuttanneet tekijät, kuten liian lähellä olleen maanpinnan, huolehtii salaojituksista ja
varustaa räystäät ränneillä niin ei tarvitse taas 60 vuoden päästä tehdä korjauksia.


Korjatut osat keinovanhennetaan harmaiksi ja maalataan alkuperäisen kaltaisesti muun rakennuksen mukana jonka jälkeen korjausta ei enää huomaa jos ei tiedä mitä etsii.Katto on kuitenkin rakennuksen tärkein suoja, kuvissa savusauna jonka vanha katto korvattiin palahuopakatteella.