Toiminta ja tapahtumat

Aatos järjestää kaikkina vuodenaikoina monipuolisia tapahtumia ja toimintaa. Tervetuloa mukaan!

Juhlat ja kekkerit

Aatos järjestää itsenäisesti ja yhdessä muiden ainejärjestöjen kanssa kaikkina vuodenaikoina monimuotoista juhla, bile, kekkeri ja kemu toimintaa. Aatos järjestää joka syksy vähintään yhdet Dommabileet, joissa on vaihtuva teema, sekä Kintulammen mökkireissun, että yhteisen joulujuhlan filosofianlaitoksen kanssa. Keväisin järjestetään vähintään myös yhdet Dommabileet, Kintulammen mökkireissu ja kevätjuhla filosofianlaitoksen kanssa.
Perinteeksi on myös muodostunut Pispalankulttuurikierros, jonka aikana fukseja tutustetaan Tampereen paikallis- nähtävyyksiin ja bupeihin. Kierroksen aikana fukseille tarjotaan myös mahdollisuus päästä saunomaan Suomen vanhimpaan julkiseen saunaan, eli Rajaportille. Aatos kustantaakin saunanmielisten fuksien saunomiset.
Aatos on myös osallistunut yhteiskunta ja terveystiteiden tiedekunnan ainejärjestöjen yhteisten bileiden järjestämiseen. Näistä merkittävimpiä ovat useaan otteeseen lukukausien aikana järjestettävät Huminat ja aina keväisin järjestettävät Lavatanssibileet. Aatos rohkaiseekin jäseniään osallistumaan monipuolisesti eri ainejärjestöjen hippoihin ja muihin tapahtumiin monitieteellisyyden nimissä.

Kulttuuritapahtumat

Aatoksen kulttuuriosaston tarkoituksena on tarjota opiskelijayhteisömme elettäväksi parhaimpia paloja koko kulttuurikentän laajuudelta. Kulttuuriaktiviteettien on tarkoitus olla helposti lähestyttäviä ja opiskelijaystävällisiä - eikä vähiten lompakon kannalta! Aatoslaisia johdatetaan säännöllisesti kulttuurivastaavien tarkan harkinnan ja kehittyneen maun mukaisiin näyttelyihin ja konsertteihin sekä festareille ja muihin esityksiin. Erityisesti Tampereen monipuolista keikkakulttuuria tuodaan asiantuntevasti esille. Vuosittain tehdään kierroksia Tampereen museoihin erilaisten ajankohtaisten, läheisten tai muuten vain kiinnostavien teemojen mukaan.  Viime aikoina on alettu myös perehtyä kulttuuriin rakennusperinnön muodossa; arkkitehtuurikierrokset esittelevät aatoslaisille kaupunkimme rakennettujen ympäristöjen erityispiirteitä ja historiaa. Elokuvan ystäviä houkuttelee hartaiden harrastajien ylläpitämä elokuvakerho, jossa tutustutaan ennakkoluulottomasti laadukkaisiin elokuviin ja dokumentteihin, usein vaihtuvien teemojen muodossa. On helppoa huomata, ettei Aatoksen kulttuuriväelle mikään inhimillinen ole vierasta!

Retket ja ekskursiot

Aatos teki auringonpaahteiseen Ateenaan ekskursion läntisen kulttuurin historian merkittävimmille paikoille ja viisauden alkulähteille. Oppaana ekskursiolla toimi aatoslainen Kreikan kulttuurin taitaja Tintti Tupola. Matkalla vierailtiin myös suomen Ateenan instituutissa, jonka järjestämässä esitelmätilaisuudessa aatoslainen nuorempi tutkija Jan Forsman esitelmöi aiheesta: "Life of Skepticism: Ancient Skeptics and Descartes". Alla muutamia kuvia ekskursiolta


Barcelona-ekskursio vuonna 2014, josta juttu löytyy osoitteesta: http://www.paatos.fi/tag/barcelona/

Maaetiikka


Aatos pyrkii kaikessa toiminnassaan ympäristöystävällisyyteen, kestävyyteen ja ympäristötietoisuuden lisäämiseen.

Kestävän ja ympäristötietoisen ainejärjestötoiminnan osana Aatos harjoittaa kaupunkiviljelyä Tampereen kaupungin ja 4H-yhdistyksen viljelypalstalla Järvensivussa. Varsin edullisella kausimaksulla saamme käyttöömme 0,5 aarin suuruisen viljelypalstan kesäkuukausiksi. Palstaviljelyllä edistämme omalta osaltamme lähiruoan ihanteita tutkien samalla suhdettamme ruoan alkutuotantoon, sekä osittaisen omavaraisuuden käytännön toteuttamisen mahdollisuuksia kaupunkioloissa. Ylevistä sanoista huolimatta Aatoksen viljelytoiminnan ensisijainen tavoite on vakavan julistavuuden sijaan tarjota mukavaa ja mielekästä tekemistä sekä yhteisöllisyyttä, toivottavasti myös runsas ja rehevä sato. Sadonkorjuuta juhlistetaan Aatoksen Kekrijuhlilla ja palstan antimia tarjoillaan muissakin ainejärjestön tapahtumissa. Kaikki kiinnostuneet aatoslaiset ovat luonnollisesti tervetulleita ottamaan osaa viljelyn eri vaiheisiin sekä nauttimaan työn hedelmistä. Viljelytoimintaa kehitetään vuosi vuodelta tekemällä oppien ja yhdessä suunnitellen.
Aatos – satoa, ei sotaa


Ruumiiinkulttuuri

Aatos järjestää monipuolista liikunta ja urheilutoimintaa, virkistävistä laskiaishäröilyistä Futsal sarjan kilpailullisiin koitoksiin. Lisää infoa seuraavalla sivulla.
Comments