Wie zijn wij?

Enkele Belgische optiekers hebben het initiatief genomen om gratis oogmetingen te doen en gratis brillen of vergrootglazen te schenken aan mensen die het niet kunnen betalen in Europa of daarbuiten. (voor alle duidelijkheid: geen behandeling van oogziekten, geen medicatie, geen operaties).

De bedoeling is om iedere behoeftige een bril op maat te geven met de sterkte die hij of zij nodig heeft en niet zo ongeveer.

Naar het voorbeeld van artsen die al lang iets gelijkaardigs doen, noemen zij zich: ’Optiekers zonder grenzen’. Initiatiefnemer is Johan Hoet, optometrist en optieker in Wilrijk. Hij is vroeger zelf al tweemaal op missie geweest met een gelijkaardig Nederlands initiatief, maar heeft nu besloten om in België hetzelfde te beginnen, uiteraard met steun van en in samenwerking met het Nederlandse "Zienderogen".

"Wij steunen reeds lang allerlei projecten uit de derde wereld, dit initiatief is nu een vorm van ontwikkelingshulp op ons eigen beroepsterrein. Vermits het project nog kleinschalig is, hebben we  volledige overzicht waar het geld en de inspanningen naar toe gaan. Niets blijft aan ongewenste vingers plakken, wij zetten ons volledig gratis in.”, aldus Johan.


Medewerkers:

Johan Hoet                                    optometrist-optieker

Lut Helsen                                     optometrist

Veerle De Wit                               optometrist-optieker 

Leen Scholiers                              assistente

Guido Bosch                                  ambassadeur

Meera Parmentier                       ambassadrice   

Robrecht Gillé                               websitebeheerder