Медиа архив


1981
"Народна младеж" 27 декември 1981
в-к "Стършел", 29 януари 1982
в-к "Работническо дело", 5.12.1982
в-к. "Поглед" 28 декември 1982
1983
сп. "Чуден свят", бр.2
в-к "Комсомолец" (СССР)
сп. "Наша Родина" бр.4, април 1983
  
в-к "Народна култура" 15 април 1983
Кой си ти?
Седмичен труд бр.27, 5 юли
2008
сп. "Всичко за жената" май, 2008
2009
 Поредната идиотщина на "ШОК". Е, който иска може и да се шокира! 
„Господи, слез да си прибереш вересиите!” – така казваше баба ми, когато видеше и чуеше някоя простотия или идиотщина. Ако беше жива днес, сигурно от понеделник до петък щеше да повтаря молбата си, заради ред знайни и незнайни писачи, решили да изкарват парите си по този недостоен начин, а именно – измисляйки и тиражирайки всевъзможни простотии по адрес на хора, дали и даващи всичко за културата и за хората на цяла една държава.
Знам, че всеки ще възкликне: „Този пък, решил да се връзва на парцал като „Шок”!” И сигурно ще имат право, защото хората, които пишат подобни 100%-тови измислици, скрити зад анонимността на някакъв „свидетел на събитията”, от години доказват, че за тях не съществуват понятия като „истина”, „морал” или пък „журналистическа етика”. И всъщност въобще за каква журналистика и етика бленувам, споменавайки въпросното издение?! Тези хора не се умориха да чакат и предричат края на някой творец и ги обхваща панически ужас, когато видят жертвите си живи, здрави, работещи и събиращи огромни тълпи от хора на своите изяви и концерти. И в тази връзка бих желал да изкажа личното си мнение, че „Фамилия Тоника” може да се разпадне единствено ако Господ реши да сложи край на живота на членовете и. Толкова дълго и успешно работеща формация историята на популярната музика у нас не познава! „Фамилия Тоника” е единствената група, която може да напълни не всяка зала, а всеки един площад в България. И го прави - за ужас на всички, които нямат силици и талант!
И всеки нормално мислещ човек би могъл да проумее, че отделните членове на групата (и в случая Милица) ни най-малко не се нуждаят от протекции и ходотайства, за да изпеят и запишат песните си по най-добрия начин, който си е само техен „патент” от началото, та до ден-днешен. 
Познавам почти всички музиканти и групи в България, нагледал съм се на какво ли не, но това което мога да кажа със сигурност е, че няма друга група като „Фамилия Тоника”! При тях цари такъв климат, който автоматично изключва скандали, побоища, интриги и каквото ви хрумне друго. Само ще отбележа, че по времето на тримесечното им турне преди няколко години „статистиката” не отчете нито един скандал, нито един провал, нито дори едно напиване на някой от членовете и. И не само тогава – при тях просто е така. Железни са. Мога да го кажа като „внедрен” човек в групата. И в тази връзка - да, аз работя с тях и според силите си и знанията си помагам. Било при озвучаване, било с текстове, било с безчислените ми познанства с хора от различни сфери на обществения живот. И ще потвърдя още, че „Фамилия Тоника” е институция, школа и мястото, където виреят само добри, красиви и конструктивни идеи!  
Знам, че утре ще се съберем и дълго ще се майтапим с поредното идиотско писание. Но това – утре. А днес ви припомням само написаното от един велик българин: „Народе!!!”Comments