Boeken Christine Tobback

 
Augustus 2011 :
 
Het nieuwe boek van Christine Tobback en Kenny De Meirleir "GEZOND OF GEZONDIGD" is verschenen!
 
 
 
 
In Gezond of gezondigd? tonen Christine Tobback en Kenny De Meirleir aan dat gezonde voeding niet voor iedereen hetzelfde is. Wat voor de ene gezond is, kan bij de andere leiden tot slaapstoornissen, reumatische klachten, hoofdpijn, extreme vermoeidheid, overgewicht, enzovoort. Slecht slapen door het eten van fruit, vermoeidheid na het eten van spaghetti bolognese, hartkloppingen en gewrichtspijn door peper: het kan allemaal. Je kunt supergezond eten en toch heel veel klachten hebben of met overgewicht blijven kampen.

Voedselintoleranties liggen aan de basis van een groot aantal chronische aandoeningen. Je gezondheid begint met gezonde darmen.

De auteurs leren je nog bewuster om te gaan met je voeding, zodat je zelf kunt ontdekken wat goed voor je is en wat je beter vermijdt. Onze grootouders en overgrootouders deden dit intuïtief. Terugkijken naar je kindertijd kan ook een gevoeligheid voor specifieke stoffen aan het licht brengen.
 
 
 
 
 
 
 
Over de auteurs :
Christine Tobback (1964) is voedingsdeskundige en gespecialiseerd in voedselintoleranties. Haar eerste boek Eet wat bij je past. De remedie tegen pijn, vermoeidheid en overgewicht (2009) werd meteen een succes. In deze bestseller kon je kennismaken met een aantal vernieuwende inzichten over voeding. Dit boek is het logische vervolg.
Kenny De Meirleir (1952) is internist en als gewoon hoogleraar verbonden aan de VUB, waar hij fysiologie (het functioneren van de mens) doceert. Al geruime tijd gaat zijn bijzondere interesse uit naar hoe voeding chronische ziekten en de kwaliteit van het leven beïnvloedt.
 
Gezond of gezondigd?
Standaard Uitgeverij
ISBN : 978-90-02-24023-2
 
 
 
 CheckStat
 
Subpagina''s (1): eet wat bij je past