30.11.11-Het Nieuwsblad: wurger smeekt : hou me in de cel

Een man wurgt zijn zieke vrouw. Kan men hier spreken van een "familiedrama" door de jarenlange lijdensweg van zijn echtgenote die leed aan ME/CVS? Er moet dringend verandering komen in het beleid rond deze zware invaliderende aandoening! Een koerswijziging door overheid en gezondheidszorg is dringend nodig en verder onderzoek naar medische oorzaken is onontbeerlijk!
 
 
"Omdat Annick zwaar ziek was door het chronisch vermoeidheidssyndroom en de zorgen hem te zwaar werden, hadden ze besloten samen uit het leven te stappen. Van Eemeren wurgde zijn echtgenote en nam nadien een grote hoeveelheid slaappillen in, maar die misten hun uitwerking. " (Het Nieuwsblad 03/12/2011)

RAVELS - De wanhopige man uit Ravels die vorige week zijn zwaar zieke echtgenote heeft gewurgd, wil niet terug naar de 'moordflat'. Hij heeft het gerecht gesmeekt hem in de gevangenis te houden.
De raadkamer in Turnhout heeft de aanhouding van Albert Van Eemeren (64) met een maand verlengd. Hij heeft de moord op Annick Adriaenssens (56) bekend. De vrouw leed al jaren aan het chronischevermoeidheidssyndroom. Om een einde te maken aan de lijdensweg hadden ze samen besloten uit het leven te stappen.

Van Eemeren kneep vorige week maandag de keel van zijn vrouw dicht. Vervolgens nam hij een grote hoeveelheid slaappillen en ging naast haar in bed liggen. Naar eigen zeggen werd hij donderdag wakker en verwittigde de hulpdiensten.

'Mijn cliënt is drie dagen in coma geweest. Toen de pillen hun uitwerking hadden gemist, besefte hij wat hij had aangericht. Hij heeft ontzettend veel spijt', zegt zijn advocaat Peter Verpoorten.

In de gevangenis wordt Van Eemeren intensief begeleid door de medische dienst. Hij had ook al een gesprek met een psychiater. 'Hij heeft zelf gevraagd zijn aanhouding te verlengen. De confrontatie met de plaats waar het gebeurd is, kan hij niet aan', zegt Verpoorten.

Het gerecht onderzoekt of de uitleg van Van Eemeren steek houdt. Een toxicologisch onderzoek moet aantonen wanneer en hoe hij de pillen precies nam.

 

Bron "Het Nieuwsblad" : http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=G303IV6NH 

artikel in het Nieuwsblad van 3 december 2011: Slachtoffer wurgmoord Annick Adriaensens gecremeerd :  zie http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=KP3J4UUF 

 

 

 CheckStat