XMRV congressen in België 5-10juni 2011

Tijdens week van 5 tot 10 juni 2011 vonden er zowel in Leuven als Brussel congressen plaats in verband met de studies rond XMRV (retrovirus) en ME/CVS.  Er is hieromtrent heel veel internationaal onderzoek aan de gang, en zoals altijd zijn er voor- en tegenstanders.  Het is echter nog te vroeg om conclusies te trekken. Heeft het retrovirus XMRV iets te maken met ME/CVS? Mediplanet was aanwezig zowel in Leuven als Brussel en interviewde enkele wetenschappers.
 
Tijdens een congres over retrovirussen in Leuven zijn maandag zeer voorlopige onderzoeksresultaten gepresenteerd die de link tussen het XMRV-virus enerzijds en het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) en prostaatkankeraandoening anderzijds verder zouden onderuithalen. Maar de soep wordt niet zo heet gegeten als ze opgediend wordt. Deze week laten we dr. Johan Van Weyenbergh (viroloog) van het Rega Instituut aan het woord. Hij nuanceert.
 
Interview van Marc van Impe met Dr. Johan Van Weyenbergh : (klik op afbeelding)
 
 
 
  
Congres Brussel VUB : 09.06.11

Prof. Kenny De Meirleir van de VUB verdedigt op zijn beurt een onbevooroordeelde aanpak van de CVS-problematiek wat ook in ons land niet zo eenvoudig is.

Interview van Marc van Impe met Prof. K. De Meirleir

klik op afbeelding

 

Exclusief voor Mediplanet sprak dr. Judy Mikovits over haar XMRV studie die voor de nodige ophef zorgde en die nu pas voor het eerst in gelijkaardige omstandigheden wordt overgedaan. Zij ziet de resultaten met een gerust hart tegemoet. (interview in het Engels)

klik op afbeelding

Met dank aan Mediplanet voor het ter beschikking stellen van deze informatie.

CheckStat  

Bron : Newscasters/Mediplanet.TV