28.11.11 WPI is terug in het bezit van gestolen notebooks

 
 
 
 
 
 

Maandag 28 november 2011 verklaarden verantwoordelijken van het Whittemore Peterson Institute  dat de gestolen notebooks (waarvan Dr. J. Mikovis wordt beschuldigd) uit een Reno chronic disease lab teruggegeven werden aan het WPI.

Judy Mikovits verklaarde in eerste instantie dat zij niets te maken had met de diefstal van het verdwenen materiaal.  Het WPI spandde een rechtszaak aan tegen haar en zij werd half september opgepakt in Ventura (California), en mocht de gevangenis enkele dagen later verlaten na betaling van een hoge borgsom (100.000$). Ze gaf zichzelf aan bij de politie van de universiteit van Nevada, volgens een lokaal TV-station (KNRV).  Haar advocaat verklaarde dat J. Mikovits enorm verbijsterd was door de gerechtelijke strafrechtelijke aanklachten tegen haar, die haar beschuldigden van het in bezit hebben van gestolen nota's van haar vorige werkgever (het WPI). Het Whittemore Peterson Instituut is gelegen op een univiteitscampus, en Judy Mikovits werd beschuldigd van inbraak en diefstal.

Annette Whittemore (van het WPI) verklaart nu officieel dat de 18 gestolen notebooks werden overhandigd aan de Ventura police en  er reeds werd gecontroleerd of het hier wel ging om de correcte informatie. Zij denkt dat ze alle informatie  terugkregen, maar kijken het nog verder na. Annette Whittemore legt uit dat ze bereid is de burgerlijke aanklacht tegen Mikovits te laten vallen eens er zekerheid is dat alle materiaal terug in hun bezit is. Doch later komt ze op deze beslissing terug en verklaart ze dat de burgerlijke aanklacht blijft bestaan omdat het WPI veel schade heeft geleden door dit voorvall.  Ook het strafrechterlijk onderzoek naar de diefstal blijft verder lopen.

Een Californische rechter zal volgende maand beslissen of Judy Mikovits  zal terecht staan in Nevada op beschuldiging van diefstal van materialen uit het lab van het Whittemore-Peterson Institute, na haar ontslag.

Noch Dr. Mikovits, noch haar advocaten waren maandag bereikbaar voor commentaar.

Annette Whittemore verklaart nog dat dit alles vrij dramatisch is, maar dat dit soort geschillen tusssen wetenschappers gelukkig maar heel zelden voorkomt.  Het WPI  gaat verder met hun onderzoek en de federale overheid houdt zich aan haar verbintenis om het onderzoek blijven te financiëren. Ze  benadrukt dat alle ME/CVS-patiënten uit de hele wereld zouden moeten gestimuleerd zijn door het onderzoek dat gebeurt in Reno (WPI).

Ze zegt ook dat het een heel moeilijke periode is geweest, maar dat hun inzet zich in de eerste plaats richt naar de patiënten

 

 

 

© ME/CVS in België - 2011

 

Bronnen (English texts) :

http://www.rgj.com/article/20111128/NEWS/111280325/Missing-notebooks-returned-Reno-chronic-disease-lab?odyssey=mod

http://news.sciencemag.org/scienceinsider/2011/11/cfs-researcher-reportedly-surren.html#.TtX5NFfpi7Y.twitter

http://www.wired.com/wiredscience/2011/11/xmrv-lawsuit-arrest/2/ 

 

 

 
CheckStat