Noorse regering schenkt 2 mio NOK voor ME-onderzoek

 
ME artsen krijgen twee miljoen voor verder onderzoek naar ME/CV, en meer bepaald naar de effecten van het kankermedicijn Rituximab bij ME.  Minister van Volksgezondheid Anne-Grete Ström-Erichsen wil nader onderzoek van de twee artsen, Olav Mella en Oystein Fluge, die in het najaar een grote doorbraak vonden ivm ME/CVS-onderzoek.

Prof. Mella en dr. Fluge  ontdekten een sterk positief effect van het kankermedicijn Rituximab bij ME-patiënten. Deze resultaten trokken wereldwijd de aandacht!

De Noorse minister van Volksgezondheid (Anne-Grete Ström-Erichsen) schenkt nu 2 miljoen Noorse kronen voor verder onderzoek naar de effecten van Rituximab bij ME/CVS-patiënten.  Zij wil onderzoek op grotere schaal en daarom schonk ze die 2 mio NOK.

Tevens kondigde de minister aan dat er in Oslo een nieuw Kenniscentrum voor ME zou komen. Er zijn namelijk heel  veel ME-patiënten en het is belangrijk om kennis op te doen over de mogelijke behandelingswijzen.

Zij hecht veel belang aan onderzoek naar ME/CVS omdat deze patiënten een grote groep vertegenwoordigen van de populatie in Noorwegen. 

Bij de nieuwe, groteres studie in verband met Rituximab zullen we nog duidelijker antwoorden krijgen over de manier waarop deze medicatie inwerkt op patiënten.

© ME/CVS in België - 2011

 
 
 
 CheckStat