Een oplossing voor chronisch zieken dank zij de artsen


Een oplossing voor chronisch zieken dankzij de artsen
 

LOUVAIN-LA-NEUVE 17/03 - Het debat rond de miniforfaits en de hospitalisatieverzekeringen heeft een oplossing bereikt. Na drie weken rondjes draaien en na een laatste achterhoedegevecht van Santea, dat het niet begrepen heeft op de alternatieve financiering van de miniforfaits, heeft het overlegcomité gekozen voor de oplossing die BVAS-ondervoorzitter Marc Moens van bij het begin op de tafel had gelegd.

Dit komt er op neer dat de gewijzigde financiering van de miniforfaits gehandhaafd blijft maar de prestaties waarvoor de chronisch zieke, bij gebrek aan nomenclatuurnummer zelf moest opdraaien, krijgen een zogenaamde nul-code .  De patiënt zou dus voor niets moeten opdraaien. Alle extra-uitgaven die de patiënt tot nu toe gedaan heeft, zullen mits voorlegging van een brief die deze maatregel bevestigt, terugbetaald worden.
In het antwoord aan Fauzaya Talhaoui (sp.a), dat wij vandaag publiceren,  schreef de Minister Onkelinx dat de maatregelen die ze nam  "de  nodige  garanties  (bieden) opdat  de  patiënten verder  kunnen genieten  van de voordelen van de aanvullende verzekering. Daarbij wens ik op te merken dat ik niet de bevoegdheid heb omtrent deze hospitalisatieverzekeringen." Einde citaat.  
Het probleem van de hospitalisatieverzekeringen is mijn probleem niet, zegt minister Onkelinx en daar heeft ze overschot van gelijk in. Het is al evenmin de bevoegdheid van het Riziv. Het is wél de bevoegdheid van Economische Zaken en Consumentenzaken.

[....]
 Maar toch goed dat een artsensyndicaat de echte belangen van de patiënten verdedigt. [...]Auteur: © Marc van Impe                                                                                                                 

Bron: MediQuality

oorspronkelijk artikel : 


 CheckStat